Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Βηματάκια

Παίρνουμε ποδήλατο
Στα ύψη είναι και πάλι οι τιμές των καυσίμων αγγίζοντας το 1,65 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη και το 1,40 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο κίνησης. Παρά τις τιμές, οι βενζινοπώλες της Κομοτηνής, διαπιστώνουν ραγδαία πτώση του τζίρου τους, από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών.
Αντιδράσεις στον Έβρο
Με δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν στο σχεδιασμό του Καλλικράτη οι κάτοικοι και οι φορείς των Φερών και του Τυχερού. Για την Κυριακή έχουν προγραμματίσει το συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων. Στις 10.30 το πρωί θα γίνει μια συγκέντρωση στο δημαρχείο των Φερών και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το συνοριακό σταθμό. Επιπλέον τα δημοτικά συμβούλια Φερών και Τυχερού συνέστησαν επιτροπή η οποία Δευτέρα ή Τρίτη θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να καταθέσουν τα μέλη της (Δήμαρχοι, πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων και επικεφαλής αντιπολίτευσης) την πρόταση για την ίδρυση του δήμου «Παναγία Κοσμοσώτειρα» με τη συνένωση των δήμων Φερών και Τυχερού.
Τηλεμαχία
Για πρώτη φορά είδαμε τους 2 χριστιανούς βουλευτές του νομού μας, να διασταυρώνουν τα βέλη τους στην τηλεόραση. Στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, Γιώργος Πεταλωτής και Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχολίασαν ο καθένας τις διαγραφές των βουλευτών των κομμάτων τους μετά την ψήφιση των μέτρων για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Παγκόσμιος χορός του Ζαλόγγου
Κι όμως! Συμβαίνει! Η Ελλάδα παρασύρει ολόκληρο τον πλανήτη σε μια πρωτοφανή περιπέτεια. Κάποιος είπε πως «η Ελλάδα γίνεται για τον καπιταλισμό ότι ήταν η Πολωνία για τον σοβιετισμό! Η πρώτη χώρα που οδηγεί στη κατάρρευση του συστήματος». Δεν ξέρω αν υπάρχουν αναλογίες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζούμε μια μεγάλη αλλαγή στην παγκόσμια Ιστορία και ότι σε αυτή την αλλαγή πρωταγωνιστούμε. Έστω και παθητικά...
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…
…για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ! Στις 30 Μαΐου το κόμμα καλεί τα μέλη του να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη προέδρων ΝΟΔΕ και προέδρων και μελών στις Δημοτικές Οργανώσεις ενώ στις 13 Ιουνίου οι Νομαρχιακές Συνελεύσεις θα εκλέξουν τα μέλη των ΝΟΔΕ. Στην Ροδόπη οι υποψήφιοι (;;;) έχουν αρχίσει να κάνουν επαφές εδώ και καιρό με στελέχη του κόμματος. Στόχος τους φαίνεται να είναι το πως θα εξασφαλίσουν τη στήριξη πολιτευτών, αυτοδιοικητικών στελεχών, κομματικών στελεχών και γενικότερα όλων όσων έχουν «εκλογικό στρατό», ώστε να εξασφαλίσουν μια σχετική υπεροχή μέσα από μια διευρυμένη στήριξη. Η προχθεσινή διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη πάντως, πιθανόν να αλλάξει τα δεδομένα, τις συνεργασίες και τις ισορροπίες στις εσωκομματικές εκλογές, αφενός γιατί οι μέχρι τώρα ομάδες «Σαμαρικών» και «Ντορικών» δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης και αφετέρου γατί κάποια στελέχη στενά προσκείμενα στη Ντόρα μπορεί ή να αποχωρήσουν ή να απέχουν από τις διαδικασίες. Έτσι οι συνεργασίες και οι ομάδες που θα στηρίξουν τους υποψηφίους φαίνεται να συσπειρώνονται πλέον γύρω από βουλευτές, πρώην βουλευτές και πολιτευτές ενώ το ρόλο τους θα παίξουν και οι δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι.
Πραγματικό Βατερλό
Α, υπήρχε και ένας ακόμη λόγος που συνέβαλε στο Βατερλό της δημοσιογραφίας, προχθές που απεργούσαμε αλλά επιστρέψαμε μόλις μαθεύτηκε πως έχει αίμα η υπόθεση και για να στηριχθεί το πολιτικό σύστημα. (Προχθές κανείς σχεδόν δεν το έδειξε, αλλά οι συγκεντρωθέντες έξω από τη Βουλή μια μόνο λέξη είχαν για σύνθημα, «κλέφτες…»). Λοιπόν, την ημέρα της απεργίας, οι δημοσιογράφοι απεργούσαν από τα ΜΜΕ και τον Τύπο έως όταν άρχισε ο τηλεμαραθώνιος της υποκρισίας για τα τρία θύματα και το κακό που βρήκε την χώρα μας. Δυστυχώς, , τα μέτρα που ελήφθησαν ως τώρα είναι απλώς φορομπηχτικά και δεν υπάρχει ούτε ένα στην κατεύθυνση του να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας. Να γίνουμε όλοι καλύτεροι στις δουλειές μας τουλάχιστον, αν όχι στην ζωή μας. Τελικά, δεν θα το αποφύγουμε το Βατερλό…
Πολιτισμική φτώχεια
Τέτοια παγκόσμια εκδήλωση πολιτισμού είχαμε χθες στην πόλη μας και η Ακαδημία Αθηνών δεν έστειλε ούτε έναν εκπρόσωπό της να παραστεί. Τόσους ποιητές μέλη έχει, ένας δε βρέθηκε να τιμήσει με την παρουσία του τον Κομοτηναίο λογοτέχνη και τον Αζέρο επιστήμονα; Ντροπή και θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη χώρα.
Για νέα ρεκόρ
Εντωμεταξύ, σαν πολλές εισαγωγές φίλων και συμμάχων από την διπλανή μας χώρα δεν κάνουμε τελευταία. Λέτε να έρχονται για να συμμετάσχουν και αυτοί στα «Ελευθέρια». Ε, ας μείνουν λίγο παραπάνω και για την επέτειο της 19ης Μαΐου. Πάντως η παρουσία τους δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο και στην πολιτική ζωή της πόλης μας. Αρκετοί άρχοντες του τόπου επενδύουν και προεκλογικά. Πάντως όλα δείχνουν πως στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση θα ξεπεράσουμε, κατά πολύ, κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ρεκόρ σε τι; Ε, καλά, από «ξε» αρχίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: