Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Βηματάκια

Τη κουρτίνα ή τα λεφτά;
Ένας υπουργός της ΝΔ δαπάνησε 28 χιλιάδες ευρώ για κουρτίνες και έριξε έξω την ελληνική οικονομία. Κάτι τέτοια ακούγονταν χθες στη Βουλή από τους σωτήρες του έθνους, της πατρίδας, της Ελλάδας και των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης καθότι όλοι τους (σχεδόν) απάντησαν στην ερώτηση την κουρτίνα ή τα λεφτά. Ποια απάντηση έδωσαν; Ε, τώρα…
«Σκοτώνομαι στη δουλειά»…
Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι «σκοτώνομαι στη δουλειά» σήμαινε, εργάζομαι 12 ώρες σκληρά για 700 ευρώ. Μετά τα σημερινά τραγικά γεγονότα, καταλάβαμε την ακριβή έννοια της φράσης. Ευχαριστούμε τους δολοφόνους που μας το διευκρίνισαν!!!
Νικητής το ΠΑΣΟΚ με 3-1
«Απ’ ό,τι φαίνεται και σ’ αυτό το ματς νικητής βγαίνει το ΠΑΣΟΚ με 3-1!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας τις διαγραφές που ακολούθησαν την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
Γιατί δε δανειστήκαμε;
Τώρα που αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται κάπως πιο καθαρά για τους πολίτες, οι πολιτικοί τα γνώριζαν άριστα, προκύπτουν εύλογες απορίες. Αφού και τα δύο κόμματα γνώριζαν το έλλειμμα, γιατί η μεν ΝΔ δε δανείστηκε το Σεπτέμβριο, το δε ΠΑΣΟΚ το Νοέμβριο, όλο το ποσόν που θα χρειαζόμασταν το 2010; Στο 3-4% ήταν τότε τα επιτόκια και όμως τα αφήσαμε να τρέχουν για 6 μήνες ώστε να ανέβουν τόσο πολύ που να μη μπορούμε να δανειστούμε. Και κάτι ακόμη… Αν μετά από 3 χρόνια το χρέος φθάσει στο 150% του ΑΕΠ θα μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές για να το εξυπηρετήσουμε; Προφανώς όχι. Εντωμεταξύ, θα έχουμε ξετινάξει την ελληνική οικονομία και αναγκαστικά θα μπούμε σε ένα ακόμη πιο σκοτεινό τούνελ. Μη περιμένετε απαντήσεις. Συνεχώς για μονόδρομους ακούμε χρόνια τώρα, τους οποίους ακολουθώντας τους έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν το γκρεμό.
Ινκόγκνιτο επίσκεψη
Με άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη η επίσκεψη του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου στην Αλεξανδρούπολη, όπου συναντήθηκε με όσους ήθελε. Για την επίσκεψη του δεν ενημερώθηκε ούτε η ΝΟΔΕ Έβρου, ούτε υπήρξε επίσημη ενημέρωση της τοπικής ΟΝΝΕΔ. Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκε με συγκεκριμένη ομάδα Οννεδιτών και Δαπιτών και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε και συνάντηση με τοπικό κομματικό στέλεχος που πρόσκειται στο στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη. Με ωραίες τακτικές και παρασκηνιακά ξεκίνησε τη θητεία του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και μάλιστα σε μια πόλη που πήρε ποσοστό 90% στις εκλογές για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ.
Άνοιγμα συνόρων
Κοινή προσπάθεια για τη διάνοιξη ενός νέου δρόμου, που θα συνδέει τον Νομό Δράμας με τον Νομό Σμόλιαν στη Βουλγαρία, προωθούν η Νομαρχία Δράμας και η Νομαρχία Σμόλιαν. Για το θέμα συζήτησαν ο νομάρχης Δράμας, Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, σε συνάντηση που είχαν στη Σόφια. Η νέα δίοδος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα βρίσκεται ανατολικά του Νομού Δράμας, στο χωριό Πρασινάδα του Δήμου Παρανεστίου και θα συνδέει τον νομό με τη Βουλγαρία, στο ύψος του χωριού Αρντά, στον Νομό Σμόλιαν. Το έργο αναμένεται να καταστήσει πολύ πιο εύκολο το ταξίδι από τη Δράμα έως τη Φιλιππούπολη, καθώς θα κάνει τη διαδρομή συντομότερη κατά 163 χλμ!!!
Οδηγία…
…προς του Βούλγαρους πολίτες εξέδωσε χθες η Βουλγαρική Κυβέρνηση, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος γι’ αυτούς αν επισκέπτονται τη χώρα μας. Τρομερό αστείο! Δηλαδή όλοι αυτοί οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν κατακλύσει τη Ροδόπη, θα γυρίσουν τώρα πίσω;
Δε το γλιτώσαμε…
Ας δούμε όμως και τα δημοσιογραφικά… Απήργησαν οι δημοσιογράφοι όπως το έκαναν και άλλες φορές σώζοντας το γόητρο των απεργιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μόνο που προχθές, όλοι ξέραμε ότι θα γίνουν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας και θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε το κόσμο, απεργώντας την επόμενη ημέρα. Εντωμεταξύ, με την αναστολή της απεργίας, δώσαμε την εντύπωση κορακιών που μύρισαν νεκρούς και έτρεξαν.. Άλλωστε, ελάχιστα πλάνα έπαιξαν από τις πορείες καθώς οι τηλεοπτικοί μαραθώνιοι αναλώθηκαν στο τραγικότατο συμβάν με τους τρεις νεκρούς. Έπρεπε βέβαια να δούμε και διακαναλικά τους πολιτικούς εντός βουλής να αγωνιούν μήπως και χάσουν τις θέσεις τους και να σπεύδουν σε κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς και για την ανάγκη εθνικής ενότητας για να αποφύγουμε τη κρίση. Ας τα πουν αυτά στους γέρους, στις πλατείες, στα καφενεία και όχι μπροστά στα τηλεοπτικά ματσούκια. Άλλωστε κανείς τους δε ζήτησε συγνώμη που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Λες και άλλοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια, λες και οι 300 τον Οκτώβριο πρωτοεκλέχθηκαν. Αν δεν είχε ανασταλεί η απεργία, τουλάχιστον θα είχαμε γλιτώσει αυτό το θέατρο.
Έμειναν στους νεκρούς
Χιλιάδες βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, όμως το τραγικό γεγονός του θανάτου των υπαλλήλων ήταν η αφορμή για την κυβέρνηση να μην δει τίποτε άλλο και να μην πάρει το μήνυμα της λαϊκής αντίδρασης απέναντι στα μέτρα-καταστροφής. Μάλιστα, ο Παπανδρέου ζήτησε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και όσοι αρνήθηκαν την πρώτη φορά, έσκυψαν το κεφάλι και συναίνεσαν.
Κείμενο με υπογραφές
Κείμενο στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους η έδρα του Δήμου Αρριανών, πρέπει να είναι τα Αρριανά, κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα αυτό το υπογράφουν και εκατοντάδες αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την περιοχή, δίνοντας έτσι το στίγμα, ότι εκτός από αναπτυξιακούς λόγους, τα Αρριανά πρέπει να προτιμηθούν και σαν έδρα του Δήμου και για κομματικούς λόγους. Οι μνήμες των εκλογών της ΤΕΔΚ Ροδόπης, δεν έχουν σβήσει ακόμα…
Άλλη πρόταση…
Για μια ακόμη φορά διαρρέουν πληροφορίες ότι ο Σαμαράς θα διαγράψει αρκετούς βουλευτές που είχαν εμπλοκή σε σκάνδαλα. Δεν έχετε καταλάβει κάτι κύριοι της Βουλής. Και να τους διαγράψετε κάποιους δεν αλλάζει κάτι. Ο κόσμος αυτό που θέλει, είναι την άμεση κατάσχεση των περιουσιών τους. Μόνο έτσι θα... αποδοθεί δικαιοσύνη. Μόνο έτσι θα αποκτήσετε λίγη από την χαμένη αξιοπιστία σας. Πρέπει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους μας έφεραν σε αυτό το μονόδρομο, σε αυτό το ξεπεσμό!
Ο αριθμός δεν αλλάζει
Οι βουλευτές του Έβρου είδαν τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ωστόσο ο αριθμός των Δήμων, 5 με τον Καλλικράτη, δεν αλλάζει. Ωστόσο ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άλλες, εσωτερικές αλλαγές, στη περίπτωση που υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Να η ευκαιρία να πάνε και οι δικοί μας στον Ραγκούση και να ζητήσουν αλλαγές στα σχέδια του Καλλικράτη για το νομό Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: