Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Βηματάκια

Και oι Ρομ ψηφίζουν ΟΝΝΕΔ
Τελικά η ΟΝΝΕΔ έχει βαθιά τις ρίζες της, τόσο στον συνοικισμό του Ηφαίστου, όσο και σ’ αυτόν του Αλάν Κουγιού! Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι τουλάχιστον 100 άτομα, που εκπροσωπούσαν τους Ρομ, ήρθαν και ψήφισαν. Αθάνατη Ελλάδα…
Τζούφιος ανασχηματισμός!
Οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό κυκλοφορούν εδώ και καιρό, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε θέση. «Σε δουλειά ... να βρισκόμαστε» είπε. «Δεν υπάρχει ούτε ένα συγκεκριμένο στοιχείο, που να κατευθύνει σε ανασχηματισμό, αλλά κάποιοι αρέσκονται να μιλούν για ανασχηματισμό, γιατί μεταφέρουν και ορέξεις κάποιων να συμμετέχουν στην εξουσία», τόνισε.
Τελικά κέρδισαν;
Πάντως το στρατόπεδο του Παπαμιμίκου (δηλαδή του Ευριπίδη Στυλιανίδη), πρέπει να τους προβληματίσει το αποτέλεσμα της Κυριακής στη Ροδόπης. Μπορεί να κέρδισαν με 483 ψήφους έναντι 125 του Κώστα Χατζή, αλλά πρέπει να αναλογιστούν πόσοι από τους 483 ψήφους ήταν Κομοτηναίοι!!! Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων ήταν φοιτητές, οι οποίοι ψήφιζαν Παπαμιμίκο. Αν προσθέσουμε και τους Ρομ που έδειξαν … συμπάθεια προς το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τότε δεν έχουμε παρά ελάχιστους αγνούς ψηφοφόρους. Και σίγουρα λιγότερους από τους 125 του Χατζή.
Ανοίγει ο δρόμος…
Το ντορικό στρατόπεδο και οι εκφραστές του συστήματος κατάφεραν τελικά να επιβάλουν ως νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Αντρέα Παπαμιμίκο. Η εκλογή Παπαμιμίκου αποτελεί ήττα για τον προσφάτως εκλεγέντα πανηγυρικά από τη λαϊκή βάση αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και την πρώτη νίκη του σχεδίου που εξυφαίνεται μεθοδικά και ύπουλα για την εκ των έσω αποδυνάμωση και ανατροπή του. Το επόμενο χτύπημα έχει σχεδιαστεί για τις εσωκομματικές εκλογές των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων που θα γίνουν στις 29 Μαΐου και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια για την εκλογή «αντισαμαρικών» προέδρων και φίλα προσκείμενων στην Μπακογιάννη, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν και το συνέδριο του Ιουνίου. Και το τελειωτικό χτύπημα θα έρθει στις δημοτικές εκλογές, όπου οι «αντισαμαρικοί» θα ψηφίζουν όποιον δεν είναι «σαμαρικός», ώστε να επέλθει ακόμη μια βαριά ήττα της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να περάσουν στην τελική ευθεία και να θέσουν θέμα ηγεσίας με στόχο την ανατροπή του Αντώνη Σαμαρά που μόλις πριν λίγους μήνες η λαϊκή βάση εξέλεξε με μεγάλο ποσοστό αρχηγό. Από την άλλη βέβαια η «αντιντορικοί» θα ψηφίζουν όποιος δεν είναι «ντορικός», όπως θα γίνει στην Κομοτηνή. Το σχέδιο βολεύει πολλούς και πρωτίστως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην επιβολή των νέων μέτρων, μια και έτσι θα έχουν παραλύσει και αποδυναμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση και ανοίγει το δρόμο στην Μπακογιάννη να διεκδικήσει την ηγεσία με άλλες πραξικοπηματικές μεθόδους και να πάρει πίσω τη ΝΔ που την θεωρεί κτήμα της ελέω κληρονομικού δικαίου.
ΟΝΝΕΔ και συνέδριο
450 νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει σε λίγο καιρό. Δηλαδή θα είναι σχεδόν το 10% του σώματος! Δύσκολες οι ώρες για τον Σαμαρά…
Διαφημιστικές πινακίδες
«Σαφάρι» για την απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων από το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας ξεκινά σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο προγράμματος που ενισχύει ανάλογη πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών. Στην Κομοτηνή βέβαια δεν κινείται φύλλο. Έχουμε να ασχοληθούμε με τον τουρισμό … μέσω του διαδικτύου!
Τα ταξιδάκια των βουλευτών
Άλλοι δέκα βουλευτές συνοδευόμενοι από 20 μέλη των οικογενειών τους μεταβαίνουν στη Νότια Αφρική. Τα έξοδα (εισιτήρια και διαμονή) για την πρώτη αποστολή ξεπερνούν σε κόστος τα 75.000 ευρώ και για τη δεύτερη τα 65.000 ευρώ. Κατά τα άλλα, ο Φίλιππος Πετσάλνικος μαζεύει πενταροδεκάρες για το Ταμείο Απόσβεσης του χρέους. Τα 140.000 ευρώ κύριε Πρόεδρε της Βουλής, θα έδειχναν ότι υπάρχει μια σχετική «κίνηση» στην ιδέα σας και στο λογαριασμό απόσβεσης του χρέους!
Διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ
Από το Σαββατοκύριακο έχουν αρχίσει και θα συνεχιστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές και συναντήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τις εξελίξεις στην οικονομική πολιτική και την εμπλοκή του ΔΝΤ. Τα στελέχη αυτά, αρκετά εκ των οποίων μετέχουν και στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι διαφόρων εσωκομματικών αποχρώσεων, αλλά αυτή τη στιγμή εκτός από τις ζυμώσεις και την κινητικότητα δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα.
43 χρόνια μετά
Στην επέτειο της Χούντας έρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα. Την ημέρα δηλαδή που ο Γιώργος Παπαδόπουλος έβαλε την χώρα μας στο γύψο της 7χρονης δικτατορίας το 1967. Στις 21 Απριλίου 2010 θα μας επισκεφτούν στην Αθήνα οι «κίλερ» του ΔΝΤ που θα βάλουν την ελληνική οικονομία και τους πολίτες σε πολυετή γύψο.
Αγωγός και σχέδιο νόμου
Ομόφωνα αποφάσισε το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου στην τελευταία του συνεδρίαση να ζητήσει από την κυβέρνηση την οριστική αναθεώρηση του σχεδίου-νόμου που αφορά στη διαδρομή και την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και την ένταξή του στο θεσμικό πλαίσιο της Συμφωνίας Διέλευσης αλλά και την τήρηση των διαδικασιών διαβούλευσης πριν από κάθε απόφαση. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση παρά ταύτα αποφασίσει να καταθέσει το σχέδιο νόμου στη Βουλή προς ψήφιση, το νομαρχιακό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να καταφύγει ακόμη και στην ευρωπαϊκή κοινότητα, ανέφερε ο νομάρχης Νίκος Ζαμπουνίδης.
Μειωμένη η τουριστική κίνηση
Σχεδόν 85% πληρότητα παρουσίασαν τα ξενοδοχεία της Θράκης τις μέρες του Πάσχα σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Κώστα Χατζηκωνσταντίνου. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου τόνισε μεταξύ άλλων πως έγιναν θετικά βήματα σε ότι αφορά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά τις ημέρες του Πάσχα ωστόσο φέτος οι εκδρομείς μείωσαν τις ημέρες των διακοπών τους λόγω της οικονομικής στενότητας. Μεγάλη μείωση στην τουριστική κίνηση είχε και η πόλη, κάτι όμως το αναμενόμενο, καθώς ο δήμος Κομοτηνής θέλησε να διαφημίσει την πόλη μας, γράφοντας σαν σύνθημα «Mayday in Komotini». Δηλαδή «σήμα κινδύνου στην Κομοτηνή»!!! Ποιος θα τρέξει αγαπητέ δήμαρχε σήμερα να προσφέρει βοήθεια στον συνάνθρωπο του; Εκτός αν θέλατε να γράψετε May Day in Komotini, που σημαίνει Πρωτομαγιά στην Κομοτηνή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: