Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Βηματάκια

Γιοκ οι επιχορηγήσεις «πρόεδρε»
Μπράβο στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, χίλια μπράβο. Αφού αυτοί οι κύριοι των ΠΑΕ δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά, ας δούμε αν καταλάβουν έτσι. Η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτείται με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος πληρώνει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Απ’ αυτά ο ΟΠΑΠ καταβάλλει 23 εκ. ευρώ στη Σούπερ Λίγκα, 9 εκ. στη ΕΠΑΕ, 3 εκ. κατευθείαν στην ΕΠΟ, ενώ 5 εκ. δίδονται ακόμη μέσω ειδικών συμβάσεων.
Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι τι θα κάνει τώρα ο πρόεδρος μας; Ή μάλλον ο πρόεδρος που το παίζει πρόεδρος, αλλά δεν είναι πρόεδρος! Ή μάλλον καλύτερα θέλουν να τον λένε πρόεδρο. Α ρε άμοιρε Πανθρακικέ τι σου έμελλε να πάθεις…
ΕΒΕΡ κατά νομαρχίας;
Η συνέντευξη του κ. Κώστα Λιούρτα δεν μπορούσε να μην οδηγηθεί και στα εκλογικά της αυτοδιοίκησης. Και ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ τα είπε με το δικό του τρόπο. Χαρακτηρίσε κυρίαρχο του παιχνιδιού τη νομαρχία αφού όπως είπε έχουν υπουργό, βουλευτή και νομάρχη και πως αν θέλουν το χρίσμα, προφανώς θα το πάρουν. Αν όμως, συμπλήρωσε, το χρίσμα δεν δοθεί με το «έτσι θέλω», τότε «θα το διεκδικήσουμε». Άραγε ΕΒΕΡ εναντίον νομαρχίας θα έχουμε στις εκλογές για το Δήμο Κομοτηνής; Πάντως το ΕΒΕΡ, ως Επιμελητήριο ζήτησε να καταλάβει και τη διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής αφού άλλωστε όπως είπε ο κ. Λιούρτας, έχουμε στο ΔΣ πολλούς επιστήμονες. Ε, εκεί ήταν που σκάλωσε, για τη Ροδόπη τουλάχιστον, η πρόταση του ΕΒΕΡ.
Μετά το Πάσχα ο Καλλικράτης
Χορτασμένοι θα δουν οι αιρετοί και οι επίδοξοι υποψήφιοι τον χάρτη του Καλλικράτη. «Όλα είναι έτοιμα» είπε στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα, χωρίς να αποκλείεται να γίνουν ακόμη και πριν την Κυριακή του Θωμά. Ο υπουργός Εσωτερικών κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τον χάρτη. Το ζήτημα του αριθμού των περιφερειών που θα είναι 13 έχει κλείσει εδώ και καιρό. Οι δήμοι θα είναι 370 και ο αριθμός τους ανά νόμο από 4 έως 6. Συνενώσεις των μικρών δήμων θα υπάρξουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Άρχισαν κεράσματα
Εντωμεταξύ, επίσημη ανακοίνωση για το ποιοι αναλαμβάνουν τους τομείς υγείας στη Ροδόπη, δεν υπάρχει. Τουλάχιστον ως εχθές το απόγευμα. Και όμως γνωρίζουμε ποιοι θα αναλάβουν και ήδη βροχή πέφτουν τα συγχαρητήρια. Μάλιστα εχθές βράδυ οι πληροφορίες έλεγαν και για κεράσματα σε γνωστή ταβέρνα της Κομοτηνής.
Λαϊκισμός = Βαρβαρότητα
Η νέα μόδα των πρωινών εκπομπών στην τηλεόραση είναι η διατύπωση εντολών ή ευχών στο δεξί μέρος της οθόνης. Ο Παπαδάκης το ξεκίνησε με το «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και ο Αυτιάς σαν πιστός μαθητής, δηλώνει «Δεν πάει άλλο με την εγκληματικότητα». Εμείς πάντως προτείνουμε στον Παπαδάκη να βάλει το «Φέρτε πίσω τα μυαλά μας» και στον Αυτιά το «Δεν πάει άλλο με τον λαϊκισμό των δημοσιογράφων». Απλές προτάσεις...
Τον τελειώνουν
Το πολιτικό πόκερ των ημερών μας εκπλήσσει καθημερινά. Αυτό που γίνεται στη Κομοτηνή δε νομίζω ότι γίνεται σε άλλες πόλεις και η ανθρωποφαγία δεν έχει όρια. Δεν ξέρω αν τα καμπανάκια (τι καμπανάκια, ολόκληρες καμπάνες) άρχισαν να χτυπάνε στα αυτιά του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη, αλλά το μέλλον του πλέον δεν είναι ευοίωνο στη πολιτική. Όχι τόσο από τους αντιπάλους του, αλλά από τους «συντρόφους» τόσο στο κόμμα, όσο και από τη δημοτική του ομάδα. Όταν δηλαδή ακούς σύζυγο δημοτικής συμβούλου της συμπολίτευσης να μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τον δήμαρχο και να επιβραβεύει επίδοξο υποψήφιο της άλλης παράταξης, τότε τα έχουμε δει όλα. Δήμαρχε μην ξεχνάς ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Ρώτα και τον Βαβατσικλή γι’ αυτό…
Κλαίνε και τα πρόβατα
Επιτέλους να αποφασίσουν οι εφημερίδες πόσα αρνιά θα σφαγιαστούν στη Ροδόπη καθότι σε αναμμένα κάρβουνα (όχι της σούβλας) κάθονται τα αμνοερίφια αφού άλλοτε μπαίνουν στη λίστα για το σφαγείο και άλλοτε τη γλιτώνουν.
Στο στόχαστρο οι νυν
«Δε πάνε καλά οι άνθρωποι, δεν ξέρουν τι είναι επαγγελματίες». Το είπε εχθές ο κ. Λιούρτας όχι για τη προηγούμενη κυβέρνηση αλλά για τη σημερινή αφού στα ΚΕΠ θα καταλήξουν τελικά οι αδειοδοτήσεις των μαγαζιών και όχι στα Επιμελητήρια όπως προτείνει η διοίκηση του ΕΒΕΡ.
Τα βρήκαν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ!!!
Τα βρήκαν Βαβατσικλής και Γιαννακίδης για τον Δήμο της Κομοτηνής. Μετά από συνάντηση που είχαν οι δυο πολιτικοί το βράδυ Τρίτης αποφάσισαν την από κοινού κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, με μόνο γνώμονα τη πολιτική ανατροπή του Δημήτρη Κοτσάκη από τον Δήμο Κομοτηνής. Η πολιτική συμμαχία όμως θα αναδείξει καινούργιο υποψήφιο, καθώς οι δυο τους θα αποσυρθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με επικρατέστερο τον Γιώργο Πετρίδη. Οι Βαβατσικλής και Γιαννακίδης έφαγαν μαζί με τον Πετρίδη το μεσημέρι της Τετάρτης σε γνωστή ταβέρνα και συζήτησαν το ενδεχόμενο. Τι αποτέλεσμα είχε αυτή η συζήτηση δεν γνωρίζουμε, αλλά το μόνο που μας είπαν οι φίλοι της εφημερίδας είναι ότι όλοι αποχώρησαν χαμογελαστοί! Πάντως και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σχήμα εκδήλωσε την επιθυμία να προσχωρήσει και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Τάσος Παράσχου, με την επιθυμία όμως να αλλάξει το λογότυπο της Νέας Πορείας ή να προστεθεί σ’ αυτό ένας … διαβήτης!
Ο Μιχάλης μπροστά
Μετά την απόφαση του Κώστα Λιούρτα να αποχωρήσει, πριν ακόμα λήξει η θητεία του, από την προεδρεία και τη διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, γεννάται το ερώτημα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Αν το συγκεκριμένο Επιμελητήριο θέλει να δείξει ένα νέο πρόσωπο στη κοινωνία, αλλά και να αξιοποιήσει τους νέους ανθρώπους που έχει στην διοίκηση του, ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης είναι ένας απ’ αυτούς! Με την εμπειρία των παλαιότερων θα συνεχίσει το έργο του απελθόντα προέδρου και θα τολμήσει. Λέτε να είναι ο επόμενος πρόεδρος;
Ας παραδειγματιστούν όλοι
Αν και όπως λέει ο δήμαρχος σοσιαλιστής είναι, δεν παραδειγματίζεται από τον σύντροφο του υφυπουργό ο οποίος δε στέλνει ούτε κάρτες ούτε ευχές στα ΜΜΕ και στον τοπικό Τύπο, αλλά συνεχίζει να στέλνει ευχές. Κακώς επίσης, το παράδειγμα αυτό, αντί ευχών να δίδονται χρήματα σε ιδρύματα, δε το ακολουθούν και οι άλλοι πολιτικοί της Ροδόπης ευχόμενοι κάθε λίγο και λιγάκι σε χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: