Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Βηματάκια

Κοπανατζήδες
Έλεγχο στους κοπανατζήδες του δημοσίου επιχείρησε το Υπουργείο Εσωτερικών. Με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τον αριθμό των υπαλλήλων που απουσίαζαν χθες Παρασκευή 26 Μαρτίου. Άραγε εδώ στην Κομοτηνή, θα στείλουν τα πραγματικά στοιχεία, γιατί αν κάποιος ήθελε χθες να κάνει την δουλειά του, του την μετέθεταν … την Δευτέρα!
Κάντο όπως ο Αλκαίος
Δύο άνθρωποι κάνουν αυτό τον καιρό περιοδείες με σκοπό να προβάλουν την δουλειά τους. Αυτοί είναι ο Γιώργος Αλκαίος, για να παρουσιάσει το τραγούδι του για την Eurovision και ο άλλος είναι ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης. Τώρα τι έχει να παρουσιάσει ο δήμαρχος αυτό είναι μια καλή ερώτηση, αλλά πάντως τους δημοσιογράφους τους έχει κάθε τόσο στην … περιοδεία! Ούτε τραγουδιστής των U2 να ήταν ο Δημήτρης Κοτσάκης!
Ένας Ρώσος θα μας σώσει
Μόλις έναν χρόνο μετά την αγορά της Evening Standard ο Αλεξάντερ Λεμπέντεφ δήλωσε την πρόθεσή του να αγοράσει και την υπερχρεωμένη καθημερινή βρετανική εφημερίδα “Independent” μαζί με την κυριακάτικη έκδοσή της. Η πρόθεση του επιχειρηματία ανακοινώθηκε χθες από τους επικεφαλείς των δύο εκδόσεων της εφημερίδας, ενώ η συμφωνία μεταξύ της Independent news-media (ΙΝΜ) και της Independend Print Limided θα οριστικοποιηθεί και επίσημα πλέον τον Μάιο. Ένας Ρώσος θα μας σώσει όλους. Δεν μπορεί να έρθει και κατά τα μέρη μας;
Έλληνα μπορείς;
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν ασθενή με καρκίνο ο οποίος όλα δείχνουν ότι έχει 2-3 μέρες ζωής. Η μόνη του ελπίδα είναι να πάει στο εξωτερικό και να κάνει μια πολύ ακριβή εγχείρηση την οποία όμως δεν μπορεί να πληρώσει.
Λίγο πριν πεθάνει, ο δικηγόρος του υπενθυμίζει ότι είναι ασφαλισμένος και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις του εξασφαλίζει δωρεάν νοσηλεία στο εξωτερικό καθώς τα έξοδα αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρία.
Ο ασθενής πάει στο εξωτερικό και οι γιατροί του προτείνουν μια υπέρμετρα αυστηρή θεραπεία κι αγωγή με αντιβίωση, βιταμίνες, σωστή διατροφή και άσκηση. Δεσμεύονται ότι αν ο ασθενής φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του, θα ζήσει.
Έτσι, όλα είναι στο χέρι του ασθενή ο οποίος αν επιζήσει, θα κληθεί να πληρώνει ακριβότερα ασφάλιστρα εξαιτίας της πολυδάπανης εγχείρησης. Επίσης, η περιουσία του ασθενή θα ελέγχεται τακτικά από την ασφαλιστική εταιρία η οποία δεν θέλει με τίποτα να χάσει τα χρήματα της...
Θα αντέξει ο ασθενής; Θα φανεί συνεπής; Έλληνα μπορείς;
Έκτακτη συνεδρίαση
Εκτάκτως συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης η επιτροπή διαβούλευσης της νομαρχίας Έβρου για το θέμα του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Μετά την αναβολή της συζήτησης του σχεδίου νόμου στον κοινοβουλευτικό τομέα της ενέργειας τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν την στάση που θα κρατήσουν από εδώ και στο εξής υποστηρίζοντας πως όλοι θα πρέπει να ξέρουν τι ακριβώς περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης τόνισε πως μέχρι στις 29 Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν στην επιτροπή τις απόψεις τους για το έργο.
Ο πρωθυπουργός στην Κομοτηνή
Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Κομοτηνή, στα τέλη του Μάη ή στις αρχές του Ιούνη για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας. Το πρόγραμμα του δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός σκέφτεται να πραγματοποιήσει και διανυκτέρευση στα μέρη μας…
Δυο ετών σταντ
Τι κι αν ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης έχει βάλει stop στις πολυέξοδες εκδηλώσεις των Ελευθερίων του 2010, οι πρώην εκδηλώσεις, αυτές του 2008, είναι εδώ!!! Στην εκδήλωση της Τρίτης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου, ένα μεγάλο σταντ διαφήμισης των εκδηλώσεων του 2008 δέσποζε στην αίθουσα, θυμίζοντας μας τα πολυέξοδα επικοινωνιακά τερτίπια άλλων εποχών, τα οποία μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση του σήμερα! Τώρα το πώς σχολιάστηκε, από τους παρευρισκομένους η «τοποθέτηση» του συγκεκριμένου σταντ, αυτό ας το αφήσουμε, γιατί αυτά που ακούστηκαν για τους αρμοδίους του Δήμου, δεν είναι για να γράφονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: