Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Βηματάκια

Στέγνωσε από όλους
Έτσι, έτσι, έτσι είναι δήμαρχε. Και από τους δημότες στέγνωσε το σάλιο, στη κυριολεξία. Αλλά θα φανεί σε 5-6 μήνες…
Μεγάλη ατυχία για κάποιους
Ασυμβίβαστο Γραμματέα και βουλευτή πρότεινε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο 1ο Προσυνέδριο του κόμματος στην Θεσσαλονίκη. Από τα λεγόμενα ένας βουλευτής σίγουρα δυσαρεστήθηκε, ο οποίος βλέπει όσο περνάει ο καιρός να μη χρησιμοποιείται καθόλου από το πρόεδρο και να παραμένει στα αζήτητα! Και μιας και μιλάμε για προσυνέδρια, η ΝΔ ανακοίνωσε χθες στην ιστοσελίδα της ότι στις 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη στην Κομοτηνή με θέμα την «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Περιβάλλον – Θράκη», στην οποία θα δώσει το παρόν ο πρόεδρος του κόμματος.
Βραβεία καινοτομίας
Όποιος είδε το ρεπορτάζ με τους Μπάμπηδες του ΥΠΕΧΩΔΕ κατάλαβε, αν δε το ήξερε, τι σημαίνει ελληνικό δαιμόνιο. Κανονικά έπρεπε να πάρουν και το πρώτο βραβείο καινοτομίας και όχι απλώς να αναβαθμιστούν σε θέσεις διευθυντών. Αλλά, περιμένετε να δείτε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο… Ήδη, φύλλο και φτερό το έχουν κάνει τα γραφεία των φοροτεχνικών και σε μια εβδομάδα θα έχουν βρει όλα τα παραθυράκια. Και αυτός ο κλάδος αδικημένος είναι.. Έχει ντροπιάσει όλους τους υπουργούς οικονομικών από τη μεταπολίτευση και μετά, γι΄αυτό και άλλαξαν όνομα από λογιστές σε φοροτεχνικούς. Με τους φόρους ασχολούνται και όχι με τα λογιστικά…
Μείωση συμβασιούχων στους δήμους
Μετατάξεις και όχι απολύσεις θα είναι ο κανόνας στον «Καλλικράτη», ανέφερε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος. Μάλιστα, όπως τονίζει, οι μετατάξεις θα είναι από πάνω προς τα κάτω (δηλαδή, από υπουργεία σε γενικές διοικήσεις και περιφέρειες από περιφέρειες σε γενικές διοικήσεις και, κυρίως, από νομαρχίες σε δήμους), ενώ προκειμένου να προστατευθούν οι οικογένειες των εργαζομένων θα υπάρξει μία μεταβατικότητα και μία λογική σε αυτές: «Δηλαδή, δεν μπορείς να πάρεις ένα άνθρωπο από τη Δράμα, για να πω για την δική μου περιφέρεια και να τον πας στο Τρίγωνο. Δεν έχει την οικογένεια του εκεί…», λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Γιώργος Ντόλιος διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος αορίστου χρόνου, προσθέτει ωστόσο ότι και στις δημοτικές επιχειρήσεις θα ακολουθηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε στους δήμους: μείωση κατά 30% των συμβασιούχων. «Αυτό, όμως, όπως σημειώνει με έμφαση, δεν έχει σχέση με τον «Καλλικράτη» αλλά με τα γενικά μέτρα της κυβέρνησης».
Ένα ματς έμεινε…
Μάλλον ξεφούσκωσε ο Πανθρακικός, άλλωστε δεν έχει και μοτίβο για να παίξει. Ότι ζημιά ήταν να κάνει την έκανε και του μένει ένα παιχνίδι ακόμη να παίξει γερά, το τελευταίο εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Η δημοσιότητα στη Β’ Εθνική δεν είναι μεγάλη ούτε και για τους πρωτοπόρους. Και πάει άσχημα για τις θρακιώτικες ομάδες, του χρόνου πάλι με τη Ξάνθη θα σκοτωνόμαστε καθώς και οι δύο ομάδες, προδήλως τον πρωταθλητισμό έχουν κατά νου.
Κάλμα
Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό στην τοπική πολιτική πιάτσα, ότι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή Παύλος Δαμιανίδης, πολύ σύντομα θα παραιτηθεί και θ’ ανοίξει ο δρόμος για τη διαδοχή του. Η αιτιολογία τους μάλιστα, έχει να κάνει με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης φέτος το Νοέμβριο και το ασυμβίβαστο που υπάρχει στο καταστατικό του κόμματος. Πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν είναι στις σκέψεις του γραμματέα και όσοι ετοιμάζονται για τη θέση, καλό θα ήταν να καλμάρουν λίγο!
Ονόματα
Δύσκολες εποχές για τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο λόγος είναι ότι το όνομα του πρώην υπουργού συγκαταλέγεται, μαζί μ’ αυτά του Τάσου Μαντέλη και του Μιχάλη Λιάπη, στην υπόθεση της Siemens και του ΟΣΕ, στις καταθέσεις των μαρτύρων για την εξεταστική επιτροπή! Σύμφωνα με τα πρακτικά της επιτροπής, τα οποία μέρος αυτών δημοσιεύονται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Δημήτρης Καραπάνος και Μάνος Παναγιώτου, αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του σκανδάλου επέκτασης του προαστιακού που ανέλαβε η κοινοπραξία SIEMENS-ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ και ζημίωσε τον Οργανισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, σύμφωνα με βουλευτές, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι για την κατάσταση αυτή είχε ήδη ενημερώσει (Ιανουάριος του 2004) τη ΝΔ προτού ακόμη γίνει κυβέρνηση. Αν και στην αρχή της κατάθεσής του εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την ευθεία απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, «έχω δεχτεί απειλές» δήλωσε αορίστως, στη συνέχεια μίλησε για «πρόσωπα και ονόματα», από τον Τάσο Μαντέλη έως τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, που κατέστησαν το «σκάνδαλο του ΟΣΕ 47 φορές μεγαλύτερο από το σκάνδαλο Κοσκωτά».
Αποκάλυψε έτσι μεταξύ των άλλων ότι είχε αποστείλει στον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη επιστολή στην οποία τον μεμφόταν διότι με την πολιτική που ακολουθούσε διέψευδε τις προσδοκίες των Νεοδημοκρατών. Ωστόσο, αντί να εισακουστεί, διαγράφηκε από την παράταξη. Ο μάρτυρας συσχέτισε ευθέως τον πρώην υπουργό με την ανάθεση των τερματικών του ΟΣΕ στη Siemens τον Απρίλιο του 2005. Προκάλεσε δε αίσθηση ο υπαινιγμός του ότι η υπογραφή της σύμβασης συμπίπτει χρονικά με το ταξίδι των Λιάπη - Χριστοφοράκου στη Λειψία προκειμένου να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Αιχμηρός όμως ήταν και για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών. Τον κατηγόρησε πως γνώριζε τα πάντα για την υπόθεση, «μαζί φτιάχναμε τις ερωτήσεις προς τη Βουλή όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση», φέρεται να είπε, αλλά εκείνος δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια.
Αρνήσεις σε μας
Στη γειτονική Αλεξανδρούπολη άρχισαν οι προσχωρήσεις από τον ένα συνδυασμό στον άλλο. Σε μας, ένας έχει προσφερθεί εδώ και μήνες αλλά δε τον θέλουν. Πάντως στη Κομοτηνή, είδηση δε θα γίνουν οι ενδεχόμενες προσχωρήσεις αλλά οι αρνήσεις συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο.
Έδωσε ζωή!...
Σε δωρεά οργάνων προχώρησε η οικογένεια μιας 24χρονης η οποία τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αλεξανδρούπολη με εγκεφαλική αιμορραγία. Τα ζωτικά όργανα της νεαρής γυναίκας μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο νοσοκομείο της Αθήνας και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Οι γονείς αυτοί που μέσα στο πόνο τους βρήκαν το κουράγιο να χαρίσουν ζωή μέσα από την ζωή του παιδιού τους αξίζουν το σεβασμό αλλά και το θαυμασμό μας για τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: