Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Βηματάκια

Ξεπεράστηκε ο Αϊνστάιν
Η μεγαλύτερη και άκρως επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων (κόσμων) και άρα παράλληλων ζωών, είναι πως τους κυβερνητικούς τους ψάχνουν για να τους δώσουν τον μισθό τους και να σωθεί η πατρίδα και τους ζητούν, επιδοκιμάζοντας την πολιτική τους, να πάρουν νέα μέτρα και από την άλλη βλέπουμε τον κόσμο, να ψάχνεται, να δυσανασχετεί και σε κάθε περίπτωση να λέει, ας πληρώσουν αυτοί που τα έκλεψαν και αυτοί που φοροδιαφεύγουν. Και να πει κανείς ότι κάνουμε κακές παρέες και ότι αυτά είναι λόγια λίγων αριστεριστών; Όλοι τα ίδια λένε, απλώς ζουν σε παράλληλο σύμπαν. Καταστάσεις που ούτε ο Αϊνστάιν δεν είχε διανοηθεί.
Το ταξίδι της Πρώτης Κυρίας
Τρεις μέρες πριν από την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η σύζυγός του Μαίη ήρθε στην Κομοτηνή για να επισκεφτεί το ίδρυμα χρονίων παθήσεων στο οποίο φιλοξενούνται κυρίως παιδιά με σοβαρές εγκεφαλοπάθειες. Πήγε εκεί ως ψυχολόγος, συνοδεύοντας τον Συνήγορο του Παιδιού κ. Γιώργο Μόσχο. Δεν είναι η πρώτη φορά, που με την επιστημονική της ιδιότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εξέφρασε το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψυχικώς πάσχοντες, οι έγκλειστοι, οι άνθρωποι με προβλήματα αναπηρίας, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα.
Η Μαίη Πάνου-Παπούλια, κόρη ναυάρχου από την Ήπειρο και εθελόντριας του Ερυθρού Σταυρού από τη Λήμνο, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης ψυχολογία και φιλολογία. Το 1963 έφυγε με το σύζυγό της και τις δύο της κόρες Φανή (ιστορικό σήμερα) και Βίκυ (κοινωνική παιδαγωγό) για τη Γερμανία.
Η τρίτη τους κόρη, Άννα (φωτογράφος), γεννήθηκε στην Κολωνία. Μέλος της συντακτικής επιτροπής της «Σοσιαλιστικής Πορείας», του αντιχουντικού περιοδικού της Κολωνίας, εργάστηκε στην ψυχοσωματική κλινική του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και αργότερα σε γερμανική κοινωνική υπηρεσία, όπου σαν ψυχολόγος ήταν υπεύθυνη για τις οικογένειες Ελλήνων μεταναστών. Συγχρόνως οργάνωνε επιμορφωτικά σεμινάρια για Ελληνίδες. Η Μαίη και ο Κάρολος Παπούλιας έχουν έναν πραγματικά βαθύ δεσμό και αυτό είναι κάτι που μπορούσε κανείς χτες να το διακρίνει αν τους παρατηρούσε προσεκτικά.
Ξανά στον αγώνα
Επανεμφανίστηκε ο Ντε*2 στη Περιφέρεια. Σα στο σπίτι του ένιωθε ο άνθρωπος. Άλλωστε μια ζωή για το ΠΑΣΟΚ έτρεχε και τον Στυλιανίδη στήριξε με έγχρωμη έκδοση και τον Κοτσάκη, πίνοντας στην υγειά των κοροΐδων. Άλλωστε εξ αυτών, των κοροΐδων, βρίθει η περιοχή μας. Αλλά , η μεγάλη ανάκαμψη από αλλού αναμένεται και δη όχι από Κομοτηναίο. Έμεινε στο περιθώριο για κάποια χρόνια και τώρα προαλείφεται για κρατική θέση, εξαγνισμένος από παλιές και πολιτικές αμαρτίες.
Διοικητής στο νοσοκομείο
Τελειωτική είναι η απόφαση για το ποιος θα είναι διοικητής στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Πάντως οι υποψήφιοι ήταν πολλοί, σύμφωνα με τις αιτήσεις. Τώρα για τους άλλους, οι οποίοι θα έχουν και μια πικρία για την απόρριψη τους, στο νοσοκομείο θα μπουν μόνο … σαν άρρωστοι, κάτι που απευχόμαστε βέβαια.
Έρχεται ο Σκανδαλίδης
Την Πέμπτη 18 Μαρτίου ο βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, θα βρίσκεται στην Κομοτηνή, για να μιλήσει σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ με θέμα το μεταναστευτικό. Μαζί του στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ ειδική σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια.
Και η πομάκικη;
Πάντως, αν το σκεφτεί κάποιος διαβάζοντας τις δηλώσεις της κ. Δραγώνα για τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, αντιλαμβάνεται ότι αν στην ορεινή Ροδόπη ζητηθεί νηπιαγωγείο με χρήση της πομάκικης γλώσσας μπορεί και να υλοποιηθεί το αίτημα. Άλλωστε για τη μητρική τους γλώσσα πρόκειται.
Λαθρομετανάστες παρά τις πλημμύρες!
Ακόμα μία επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών από τον Έβρο ποταμό έστησαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και κάτοικοι του νομού. Επτά Ασιάτες εγκλωβίστηκαν στο σπασμένο ανάχωμα του Ερυθροποτάμου στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού Διδυμοτείχου. Για να απεγκλωβιστούν απαιτήθηκε η συνδρομή βαρκάρη, ο οποίος τους μετέφερε στην όχθη. Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν από διερχόμενο, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Λίγη ώρα πριν, πιθανότατα δουλέμπορος τους πέρασε με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους έδειξε το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν. Το ανάχωμα πάνω στο οποίο περπατούσαν τις προηγούμενες μέρες έσπασε τεχνητά προκειμένου να αποστραγγίζεται ο κάμπος του Πραγγίου. Έτσι οι Ασιάτες βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Μόλις οι λαθρομετανάστες ήταν ασφαλείς μεταφέρθηκαν για εξετάσεις στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αντίστοιχες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού καταγράφονται πολύ συχνά στο νομό και ειδικά στην περιοχή του Διδυμοτείχου. Η εισροή λαθρομεταναστών δεν ανακόπηκε παρά τις πλημμύρες και είναι χαρακτηριστικό ότι οι λαθροδιακινητές ανακαλύπτουν συνεχώς νέα περάσματα. Λαθρομετανάστες περιφερόντουσαν πριν λίγες μέρες ξημερώματα μέσα στα Δίκαια, ενώ συλλήψεις γίνονται σχεδόν καθημερινά σε πολλές περιοχές του Τριγώνου.
Εκτός από άνδρες συλλαμβάνονται και γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
Σε ξένα χωράφια
Περίεργο ενταύθα: Όταν γράφαμε προχθές ότι ο ένοικος του γκέτο ασκεί, ουσιαστικά, τη μειονοτική πολιτική στη περιοχή, δεν εννοούσαμε τη πολιτική της υψηλής Πύλης. Αυτή, έτσι και αλλιώς, αρμοδιότητα του ήταν και καθήκον του να προσπαθεί να την υλοποιήσει. Το πρόβλημα είναι ότι, πλέον, οργώνει στα ξένα χωράφια καθώς ο ιδιοκτήτης τους δε γνωρίζει ή δε τον αφήνουν να ασχοληθεί, είτε όμως, δεν έχει ακόμη καταλάβει τι γίνεται. Σε κάθε περίπτωση, εξουσία είναι ο ένοικος και τα τσιράκια του. Οι άλλοι, θεσμικοί και λοιποί, σώζουν το τόπο. Από την μουχρίτσα, τον περονόσπορο, τις τσουκνίδες…
Επιτέλους συνεδριάζει
Η Ιπποκράτους πήρε την απόφαση να γίνει η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο. Ανεπίσημα λέγεται ότι αυτό γίνεται για να είναι κοντά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει στη Χαλκιδική και όσα στελέχη θέλουν να παραβρεθούν και στα δύο να μπορέσουν να το κάνουν. Στην πραγματικότητα το Εθνικό Συμβούλιο πάει στην Βόρεια Ελλάδα λόγω του σάλου που έχει ξεσπάσει από τις έντονες διαφωνίες μελών και στελεχών της οργάνωσης για το θέμα της ιθαγένειας σε μετανάστες.
Δύο μέτρα, δύο σταθμά!
Στα χρόνια της Αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ έσκουζε υστερικά για το πακέτο των 28 δις ευρώ που προσέφερε η ΝΔ στις τράπεζες. Σήμερα, διαβάζουμε σε εφημερίδα των Αθηνών ότι τα 16 δις από εκείνο το πακέτο, θα διατεθούν μετά από απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου; Τι ακριβώς ισχύει; Τα λεφτά αυτά έχουν εκταμιευθεί ήδη από την περασμένη χρονιά; Αν υπάρχουν 16 δις για τις τράπεζες, γιατί περικόπτονται οι μισθοί;
Μας πουλούν το «σκοινί»
Κατά το… ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί με το σκοινί που θα του έχει πουλήσει ένας ομοϊδεάτης του, έτσι και εμείς βάλουμε κατά των κινέζικων αλλά αναρωτηθήκατε για τα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά στα καταστήματα; Κινεζικής κατασκευής και προέλευσης είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: