Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Βηματάκια

Όνομα και πράγμα…
Δεν γλίτωσε από το πνεύμα των ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής. Στην καρναβαλική παρέλαση των Πατρών, όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο είχε την τιμητική του. Έτσι σ’ ένα από τα άρματα της παρέλασης ο βουλευτής Ροδόπης παρουσιάζεται ως … πεταλωτής! Πάντως και στο άρμα βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό.
Βρε που πάμε, βρε…
Και που πήγαμε στη Μόσχα τι πετύχαμε; Το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα μας έδειξαν. Εντωμεταξύ στις Βρυξέλλες, κάθε φορά που πηγαίνουμε, χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Ενδιαμέσως βεβαίως, πετύχαμε κάτι νίκες στο Νταβός, συντρίψαμε και τον δεξιό Μπαρόζο που με τους δεξιούς της ΝΔ τα είχε κάνει πλακάκια και τώρα έχει ως κόκκινο πανί τον πρόεδρο των απανταχού επί της γης σοσιαλιστών. Αγνοείται επίσης ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας, κανείς δε γνωρίζει ποιος το έχει και τι το κάνει. Και όλα αυτά επειδή δηλώσαμε έλλειμμα 12,7% όταν άλλες χώρες είναι χειρότερα και στο έλλειμμα και στο χρέος. Εν κατακλείδι, από όσα ακούμε στα δελτία των 8, μια παγκόσμια συνομωσία οικονομικών και ποιος ξέρει τι άλλων συμφερόντων έχει στο στόχαστρο την Ελλαδίτσα μας και έχει βάλει σκοπό να μας καταστρέψει. Εκτός και αν καταστραφούμε από μόνοι μας καθώς σε καιρό βαθειάς ύφεσης ακριβύναμε το πετρέλαιο που είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας. Και όλα αυτά ενώ «λεφτά υπάρχουνε, που είναι;». Βρε που πάμε, βρε...που έλεγε και ο Αυλωνίτης.
Προς κ. δήμαρχο!
Αγαπητέ κύριε δήμαρχε. Τι τους έχεις και τους βλέπεις; Αντί οι συγκεκριμένοι κονδυλοφόροι, οι οποίοι παρουσιάζονται φίλα προσκείμενοι στην δημοτική σου παράταξη, αυτές τις δύσκολες στιγμές να σε υποστηρίζουν, ασχολούνται με τα γεύματα των ΠΑΣΟΚων στο Σώστη. Μήπως κατάλαβαν κι αυτοί ότι η μπίλια θα κάτσει αλλού στις επόμενες εκλογές και προσπαθούν ν’ αλλάξουν στρατόπεδο; Ακόμα δεν τους έμαθες;;;
Αναστολή μέχρι νεωτέρας
Αναστέλλεται τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα απεργία των εφοριακών με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα. Η απόφαση ελήφθη μετά από διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και τις διαβεβαιώσεις ότι η μείωση στο εισόδημα των εφοριακών περιορίζεται στο 1/3 σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πάντως οι λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θα έπρεπε να απεργούν μεγάλη εφοριακών είναι ότι έχουν μεγάλη ευθύνη στο ότι οδήγησαν στον πάτο τα έσοδα του Κράτους. Δηλαδή δεν δούλεψαν όσο έπρεπε και όπως έπρεπε. Κατά κοινή ομολογία οδήγησαν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε πλήρη κατάρρευση. Είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες Υπηρεσίες του Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πριν λίγο καιρό! Φοροδιαφεύγουν επίσημα μέσω της αυτοτελούς φορολόγησης και άλλων τεχνασμάτων και καταφέρνουν για 50 χιλιάδες ευρώ να παίρνουν και επιστροφή φόρου. Για όλους τους παραπάνω λόγους, επιδόματα θα πρέπει να παίρνουν όσοι φέρνουν επιτυχώς εις πέρας την δουλειά τους. Αλλιώς το πρόστιμο γιατί πρέπει να είναι μόνο για τους φορολογούμενους; Μήπως θα έπρεπε να είναι και για τους εφοριακούς που δεν μπορούν να πιάσουν τους στόχους τους;
Μια καλή πράξη
Οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες στον Έβρο δήμους αποφάσισε να δώσει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα δοθούν μέσω της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Έβρου 50.000 ευρώ στους δήμους της περιοχής για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους.
Ας τα δώσει τα λεφτά
Δεν έβρεξε χθες ωστόσο τα χειρότερα είναι μπροστά για το γειτονικό νομό. Προς το μεσημέρι το ύψος της στάθμης του ποταμού στο Πύθιο έφθασε τα 7 μέτρα και αν ανέβει ακόμη περισσότερο, τότε θα μιλάμε για δραματική κατάσταση στον Έβρο. Και αν τα δώσει το κράτος τα 35-40 εκατ. ευρώ για τα αναχώματα, είμαστε σίγουροι ότι και καλή δουλειά θα γίνει και πλημμύρες δεν θα ξαναδούν οι Εβρίτες; Ε, ας τα δώσει, τουλάχιστον αυτά για καλό σκοπό θα πάνε.
Προληπτική δράση κατά του Καρκίνου
Ο Τομέας Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, διοργανώνει με τον Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης, δράση στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης. Στις 21 Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Κυριακή, θα βρίσκεται ομάδα γιατρών η οποία θα προβεί σε ειδικές εξετάσεις (Pap – test, εξέταση μαστού, εξέταση P.S.A) σε όσους το επιθυμούν. Η ίδια δράση θα πραγματοποιηθεί και στην Κομοτηνή στα τέλη του Φλεβάρη…
Μέσα απ’ το ποτάμι
Απαγόρευσε τις μετακινήσεις η αστυνομία από τις ιρλανδικές διαβάσεις της Ροδόπης, αλλά το μεροκάματο πρέπει να βγει και μάλιστα γρήγορα! Έτσι σε μια από τις συγκεκριμένες διαβάσεις, στον ποταμό Τραύο, βλέπουμε τον «επαγγελματία» οδηγό σε … μεροκάματο θανάτου!
Παρών στην ατζέντα…
Κορυφαίοι γαλάζιοι υπουργοί την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ φιγουράρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στην ατζέντα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου, σύμφωνα με τα Κυριακάτικα «Νέα». Η παρέλαση των πολιτικών προσώπων διαπιστώνεται με την ανάγνωση του ημερολογίου που κρατούσε για λογαριασμό του άλλοτε διευθύνοντος συμβούλου του γερμανικού κολοσσού η έμπιστη γραμματέας του Αικατερίνη Τσακάλου, το οποίο αποτελεί μέρος της ογκωδέστατης δικογραφίας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, η οποία αριθμεί περίπου 90.000 σελίδες. Οι πρώην υπουργοί που αναγράφονται τακτικότερα στις σελίδες του επίμαχου ημερολογίου το διάστημα 2005 – 2007, επί των ημερών της ΝΔ – κατά τις χειρόγραφες σημειώσεις της γραμματέως του Χριστοφοράκου, είναι οι Γιώργος Βουλγαράκης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μιχάλης Λιάπης. Επιπλέον, υπάρχουν ονομαστικές αναφορές και σε άλλους υπουργούς όπως οι Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αθανάσιος Νάκος, ενώ κατ’ επανάληψιν αναφέρονται ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Αγγέλου, τότε υπ’ αριθμόν δύο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Είναι πολλά τα λεφτά!
140 χιλιάδες ευρώ για την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των ορφανών και των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας;;; Είναι πολλά τα λεφτά, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα πήρανε το 2004, όταν και ο πληθωρισμός ήταν μικρότερος, αλλά και δεν υπήρχε κρίση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: