Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Βηματάκια

Πλημμύρες προ των πυλών!
Σε κανάλι στο Ρήγιο του Έβρου οφείλεται η μεγάλη σε έκταση πλημμύρα που από τη Δευτέρα παρουσιάζεται στους κάμπους των δήμων Ορεστιάδας και Βύσσας στον Έβρο. Το κανάλι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βύσσας Ανδρέα Σαραντίδη γίνεται προσπάθεια να καθαριστεί και να απομακρυνθούν τα νερά προς τον Έβρο ποταμό. Προς το παρόν πάντως τα νερά παραμένουν δίπλα στις αυλές των σπιτιών στη Βύσσα, όπως βλέπεται και από την φωτογραφία! Από την άλλη, μιας και μιλάμε για πλημμύρες, εκεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πρέπει να ετοιμάζονται, καθώς κατά 25 εκατοστά ανέβηκε η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο. Το όριο επιφυλακής έχει ξεπεραστεί προ πολλού και οι κάτοικοι των παρέβριων περιοχών βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ήδη η νομαρχία Έβρου τους έχει ενημερώσει ώστε να απομακρύνουν τα ζώα και τα μηχανήματα τους από σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα ενώ και οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν συνεχώς την πορεία των νερών σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν για την εκτόνωση των νερών.
Καλύτεροι αυτή την φορά
Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις είχαμε για μια ακόμη φορά σε απεργία εργαζομένων. Από την μια οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης και από την άλλη οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Πάντως για πρώτη φορά και πρέπει να το παραδεχθούμε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνή ήταν καλύτερη και πιο μαζική και με πιο … αγωνιστικά τραγούδια! Ένα μπράβο στους συντρόφους, οι οποίοι ξεκίνησαν από νωρίς χθες τις κινητοποιήσεις τους, με την συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Κουτσοί στραβοί όλοι εδώ!
Καλά του γράφανε μερικοί ότι από την πόλη καταγωγής του έφυγε, καθώς δεν μπορούσε να προκόψει με τίποτα! Καθότι μεγάλος τεμπέλης βλέπεται! Ευτυχώς γι’ αυτόν υπήρχαν κάποιοι υπουργοί που τον βολέψανε, γιατί ούτε σε γραφεία … γραμματέων δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει, λόγω του ότι οι μπίζνες του με αυτοκίνητα έβλαψαν το πρεστίζ των πολιτικών του προϊσταμένων. Τελικά κουτσοί, στραβοί όλοι στον Άγιο Παντελεήμωνα. Όπου Άγιος Παντελεήμωνας, βάλτε Κομοτηνή!
Ο Παρισιάνος!
Από την Τρίτη βρίσκεται στο Παρίσι ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος συνοδεύει μαζί με τον Χάρη Παμπούκη και τον Δημήτρη Δρούτσα τον πρωθυπουργό. Χθες μάλιστα όλοι μαζί πριν επισκεφθούν τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Bernadr Accoyer, απ’ όπου και η φωτογραφία…
Αλλαγή στα μπαλαντέρ
Συνεχίζονται τον τελευταίο καιρό με «πυρετώδεις» ρυθμούς οι προετοιμασίες για το Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες είναι έτοιμοι να καινοτομήσουν!!! Αυτό που ακούγεται είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει στην κατάργηση της θέσης του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και θα δημιουργήσει θέση αντιπροέδρου. Οι ίδιες, επιβεβαιώνουν το σενάριο αυτό και μάλιστα αναφέρουν ότι την συγκεκριμένη θέση του αντιπροέδρου θα την αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Χαμένος της όλης υπόθεσης θα είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είχε ποντάρει πάρα πολλά για την θέση του Γραμματέα στο κόμμα, η οποία θα ανέβαζε τις μετοχές στο εσωκομματικό χρηματιστήριο της ΝΔ, αλλά μετά τις εξελίξεις αυτές ο βουλευτής της Ροδόπης φαίνεται ότι δεν θα έχει κανένα ρόλο μέσα στο κόμμα.
Εμφανίστηκαν…
…για πρώτη φορά και αρκετοί από τους συνδικαλιστές οι οποίοι ανήκουν στο χώρο της ΝΔ στο δημόσιο τομέα! Όλοι αυτοί βέβαια τόσα χρόνια έλειπαν αλλά και στήριζαν με τις στάσεις τους την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία μας οδήγησε σ’ αυτό το χάλι! Τώρα μετά από τέσσερις μήνες κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ήρθαν ορισμένοι να δείξουν το μπόι τους. Όμως η ιστορία έχει και το ευτράπελο της. Όλοι αυτοί ουσιαστικά δεν απήργησαν, καθώς αμέσως μετά τους χαιρετισμούς (αυτοί δεν έκαναν) εμφανίστηκαν ξανά στους χώρους εργασίας του. Χαζοί είναι να χάσουν το μεροκάματο. Και τι μεροκάματο…
Μας έσωσαν
Θα συμφωνήσω για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο δίνει ζωή στον τόπο μας. Όχι μόνο ζωή, αλλά και λύσεις … κομματικές! Γιατί αν έλειπαν οι φοιτητές και οι παρατάξεις τους από τις χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε πλατεία και Εργατικό Κέντρο, τότε θα φαινόταν πάρα πολύ η γύμνια των … συνδικαλιστών! Η μία συγκέντρωση θα είχε 8 άτομα και η άλλη 15.
Συνδικαλιστικές κόντρες
Αρχίζει απ’ ότι φαίνεται μια βεντέτα στο τοπικό κομματικό προσκήνιο η οποία θα μας απασχολήσει αρκετό καιρό! Αυτή αφορά τους εργαζομένους του Λαναρά και το πώς συμπεριφέρθηκαν ορισμένοι σ’ αυτούς. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παντελής Μαγαλιός που κατηγόρησε τις αριστερές δυνάμεις, μετά βγήκαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησαν με την σειρά τους το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ! Σ’ αυτόν τον κύκλο δεν θα μπορούσε να λείψει και το ΠΑΜΕ, το οποίο κατηγόρησε όλους τους προηγούμενους και το Νομάρχη Άρη Γιαννακίδη. Μάλιστα στην χθεσινή συγκέντρωση για την απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜ, ο εκπρόσωπος του μίλησε για συνδικαλιστικές ξεπουλήμενες ηγεσίες, ενώ παράλληλα ανέφερε πως ορισμένοι δεν πρέπει καν να μιλούν!
Μπογιάντισμα
Πολλές φορές τα παιδιά μοιάζουν στους γονείς! Έτσι και στην δικιά μας περίπτωση, όπου ο πατέρας, μπογιατζής στο επάγγελμα, έτρεχε στο παρελθόν και ήθελε να παίρνει καθοδήγηση από το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Έλα μου όμως που τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον έπιασαν να μοιράζει ψηφοδέλτια του πρώην βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη, Στυλιανού Μπλέτσα. Έτσι τώρα και ο υιός, ο οποίος σκίζει τα ιμάτια του ότι στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, εμφανίζεται συνεντευξιαζόμενος και συντονιστής ενός κόμματος που ελάχιστοι γνωρίζουν. Βέβαια κι αυτός και τα αφεντικά του δεν έχουν κόψει τις συναντήσεις και τα πάρε δώσε με τους ανθρώπους της προηγούμενης κυβέρνησης.
Σήμα καμπάνα!!!
Έχει σήμα καμπάνα τελικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν εξηγείται αλλιώς καθώς μέχρι και ευέλπιδες παρατάνε τις δουλειές τους, για τους δήμους στα πλαίσια της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση!
Στο καλό…
Φεύγουν τα τρακτέρ και από τα τελευταία μπλόκα. Η φωτογραφία είναι από την αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο του Ορμένιου. Άντε και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: