Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Βηματάκια

«Και η κοπριά στα λάχανα»;
«Συνάδελφε» αν με το αρρωστημένο τους μυαλό σου έγραφαν, ψευδώς και αχαρακτήριστα, ότι γλυκοκοιτάζεις κάποια για να της φας την περιουσία, τι αντίδραση θα είχες; Και άραγε τι αντίδραση θα είχε το στενό οικογενειακό σου περιβάλλον; Και όλα αυτά, χωρίς να έχεις κάνει κάτι, παρά μόνον , αξιοπρεπώς, την δουλειά σου και μάλιστα με επαγγελματικό τρόπο που αναγνωρίστηκε από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους; Εκτός και αν, μεταξύ άλλων, αγνοείς τις έννοιες «αξιοπρέπεια» και «επαγγελματισμός». Εκτός και αν ανήκεις στην κατηγορία που λέει και η παροιμία, «όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα».
Ησυχία, κοιμάται!
Σήριαλ κατάντησε η σημερινή ημερίδα στη Νομαρχία Ροδόπης με θέμα τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, όπου εισηγήτρια θα είναι η υπουργός Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Αν και την εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχία Ροδόπης, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο νομό (και φυσιολογικά) κινείται ώστε να έχει επιτυχία. Από την μεριά τους οι δυνάμεις της Αριστεράς εξέδωσαν δελτίο τύπου ή πραγματοποίησαν συνεντεύξεις τύπου, όπου καυτηρίασαν την συγκεκριμένη ημερίδα! Μέχρι και ο ΛΑΟΣ στα πλαίσια της περιοδείας του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στην εκδήλωση. Ποιος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Μα φυσικά η τοπική ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!!!
Σιγά τον καθωσπρεπισμό
«Συνάδελφε» η Κομοτηνή είναι η πόλη του καθωσπρεπισμού. Έλα όμως που υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν (και το πράττουν με κάθε κόστος) να ζουν με αξιοπρέπεια και να εργάζονται με αξιοπρέπεια. Και αυτόν τον καθωσπρεπισμό, όταν αποφασίσουν, μπορούν να τον τινάξουν στον αέρα. Το μπάχαλο, καλύτερα να αποκαλυφθεί, μήπως και διορθωθεί. Έχουν να γίνουν πολλά ακόμη. Με αρρωστημένα μυαλά και αρρωστημένες συνειδήσεις ούτε η δημοσιογραφία προάγεται ούτε και οι πολιτικοί. Και δυστυχώς υπάρχουν και πολιτικοί, όπως και δημοσιογράφοι, που αρέσκονται στα αρρωστημένα και τον καθωσπρεπισμό. «Αχαρακτήριστοι» και μπροστά σε όλους θα πάνε και αυτοί. Γιατί, αυτοί είναι οι αχαρακτήριστοι.
Εμφανής αλλαγή
Τουλάχιστον μια μεταγραφή έχει βγάλει τα λεφτά της στον Πανθρακικό! Αναφερόμαστε στο νέο γενικό διευθυντή της ομάδας, τον Μπάμπη Κυρλίδη, ο οποίος στις λίγες ημέρες παρουσίας του στην Κομοτηνή, έχει κάνει την ΠΑΕ να συμπεριφέρεται στον τομέα της επικοινωνίας και των δημόσιων σχέσεων, όντως σαν ομάδας της Σούπερ Λίγκ! Για τους άλλους τομείς … δεν σχολιάζουμε!
Παράπλευρες απώλειες
Ξάνθη και Σέρρες έκοψαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Αθήνα λόγω Τεμπών και αγροτικών μπλόκων. Εμ, ξεκινάς Δευτέρα και φτάνεις ίσα ίσα για να προλάβεις ανοικτή την αγορά, το Σάββατο.
Φουλ πρόγραμμα
Πάντως το πρόγραμμα της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή είναι όντως πολύ φορτωμένο. Φανταστείτε ότι θα ξυπνήσει (μετά από λίγες ώρες ύπνου) πολύ νωρίς για να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Κομοτηνή με το πρωινό δρομολόγιο. Θα έρθει αμέσως στη Νομαρχία Ροδόπης, όπου θα παραστεί στην ημερίδα και νωρίς το απόγευμα θα γυρίσει στην Αθήνα, όπου έχει συνάντηση στις 7:30 με το συντονιστικό όργανο των αγροτών!
Μόνο μια φορά;
Αμάν με την εμμονή ορισμένων για το τι έγινε το βράδυ των εκλογών του 2007. Είναι που ο πραγματικός πολιτικός έχει ευγένεια, αλλιώς θα μπορούσε να ρωτήσει, με την σειρά του, τι έγινε σε εκλογικό τμήμα στο ΚΑΠΗ πριν μερικά χρόνια. Όχι για τις εθνικές εκλογές.
Αποτελέσματα μιας εξέτασης
Δηλαδή τώρα που ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, θα εξετάσει, μέσα στους πολλούς που θα καλεστούν, και τον «γείτονα» βουλευτή Ξάνθης Αλέκο Κοντό; Ναι έτσι θα γίνει, τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε λίγους μήνες…
Δεν χρειάζεται, αλλά…
Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό; Μάλλον όχι, ωστόσο πρέπει να γίνει ένας καλός νόμος και όχι σε μια νύχτα να κάνουμε 500 χιλιάδες νέους Έλληνες . Μάλιστα, χωρίς να τους έχουμε ρωτήσει αν θέλουν να είναι Έλληνες. Και προφανώς δεν έχει καμία σχέση το ελληνικό μεταναστευτικό ρεύμα του 60 και του 70 με τους λαθρομετανάστες που μας έρχονται στην Ελλάδα γιατί απλά είμαστε η πρώτη χώρα της Ε.Ε στον δρόμο τους. Επιπλέον, αν μαθευτεί ότι χαρίζουμε ιθαγένεια και άρα διαβατήριο της Ε.Ε ο μιστός κόσμος θα ψάχνει να έρθει λαθρομετανάστης στην Ελλάδα.
Φτωχοί … τω πνεύματι!
Από 1 έως 1,7 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι βουλευτές που θα συγκροτήσουν τις εξεταστικές επιτροπές για να διερευνήσουν ποιοι από το σινάφι τους μας έκλεψαν!!! Η αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση ανέρχεται σε 300 ευρώ ανά βουλευτή, επί 36 ή 60 συνεδριάσεις, το συνολικό όφελος για καθέναν τους κυμαίνεται μεταξύ 10 και 18 χιλιάδων ευρώ! Ποιος θα τα πληρώσει; Μα φυσικά ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης! Δηλαδή εμείς…
Κρύο καιρός για δύο!
Το κρύο πλέον είναι ανυπόφορο και ο καιρός δεν λέει να φτιάξει! Προχθές το βράδυ μάλιστα, περνώντας από την οδό Ορφέως, όπου ο Δήμος Κομοτηνής έχει τον ηλεκτρονικό πίνακα του, το θερμόμετρο έγραφε -13 βαθμούς κελσίου. Θερμοκρασίες πολικές…
Το μητρώο αρκεί
Το είπε εχθές στην τηλεόραση αγροτοσυνδικαλιστής και έδειξε τον δρόμο σε όλους αν θέλουν, κυβέρνηση και αγροτοπατέρες, να ενισχύσουν τους αγρότες τους πραγματικούς. Από τα 500 που δόθηκαν πέρυσι, τα 200 πήραν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τα 300 οι καλλιεργητές, δηλαδή, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες, έμποροι και λοιπές εργασιακές ομάδες. Δηλαδή και μόνο με την σύσταση και εφαρμογή του μητρώου αγροτών λύνεται το οικονομικό πρόβλημα των πραγματικών αγροτών. Για το αύριο της ελληνικής γεωργίας τα πράγματα είναι δύσκολα και εδώ είναι που χρειάζεται η διαβούλευση.
Μπροστά στον αγώνα
Καλή και πρωτοκλασάτη θέση θα πάρει πολιτικός από την Ροδόπης μέσα στο κόμμα της ΝΔ! Θα βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο, θα δουλεύει μέσα στην Ρηγίλλης και θα … συντονίζει! Δεν μπορούμε να γράψουμε παραπάνω. Πάντως υπομονή καθώς σε πολύ λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά! Για να σας βοηθήσουμε … βουλευτής δεν είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: