Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Βηματάκια

Φύσηξε βοριάς
Δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην πόλη ο δυνατός άνεμος που φυσούσε εχθές εκτός από ένα δέντρο που δεν άντεξε και έπεσε στο οδόστρωμα μπροστά στον καθεδρικό ναό αποκλείοντας την κίνηση στο ένα ρεύμα της λεωφόρου Δημοκρατίας. Η τροχαία έστειλε τα αυτοκίνητα γύρω από την εκκλησία, κατέφθασε η πυροσβεστική με αλυσοπρίονα για τον τεμαχισμό του δέντρου και λίγο αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Βέβαια κλαδιά έσπασαν σε διάφορα σημεία της πόλης, κάδοι απορριμμάτων μετακινήθηκαν αλλά γενικότερα, σοβαρές ζημιές δεν έγιναν.
Αναπαλαίωση…
«Συνεργαζόμαστε με τη Νομαρχία Ροδόπης και Νομαρχία Κομοτηνής», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Κυμπαρίδης στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια κοπής της Βασιλόπιτας του συλλόγου. Έκανε λάθος, αλλά μήπως ο πρόεδρος γνωρίζει κάτι που δεν το ξέρουμε εμείς; Δηλαδή ο Δήμος Κομοτηνής, θα μεγαλώσει και θα γίνει μια … μικρή Νομαρχία; Πάντως το ευχάριστο νέο που μάθαμε από τον Γιώργο Κυμπαρίδη, είναι ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, παρουσία του Γιώργου Πεταλωτή, εξασφάλισε την «υπόσχεση» του υπουργού ότι θα προχωρήσουν οι μελέτες και οι εργασίες για την αναπαλαίωση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου.
Παράνομα αδρανή;
Τι μαθαίνει κανείς στο νομαρχιακό συμβούλιο… Για παράδειγμα προχθές που ο αντινομάρχης Κ. Κατσιμίγας συνεχάρει τον ιδιοκτήτη εταιρείας που, όπως είπε, κάνει νόμιμη δουλειά με τα αδρανή υλικά, ωστόσο έκανε και λόγο για υλικά που κάποιοι τα παίρνουν παράνομα και παράνομα τα διακινούν ακόμη και νύχτα, υλικά, όπως ανέφερε, αμφίβολης ποιότητας για την εκτέλεση έργων που ενδεχομένως να έχουν προβλήματα ποιότητας. Τώρα, γίνονται τέτοια πράγματα στην περιοχή μας; Και αν γίνονται, γιατί δεν καταγγέλλονται ; Και αν καταγγέλλονται γιατί οι αρμόδιοι δεν κάνουν το καθήκον τους; Επιπλέον δε, άντε να βουλιάξει λίγο ένας δρόμος, εύκολα θα αποκατασταθεί, με τις πολυκατοικίες τι γίνεται;
Παγώσαμε!!!
Δικαιώθηκε το έκτακτο δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. που εκδόθηκε χθες το πρωί και μιλούσε για πολύ κρύο και χιόνια, καθώς έντονες ήταν οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής στα ορεινά, αλλά και σε οικισμούς στους πρόποδες της Ροδόπης. Το τμήμα πολιτικής προστασίας της νομαρχίας Ροδόπης είναι σε ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου Ξενοκράτης –χιονοπτώσεις, αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς δεν σημειώθηκαν προβλήματα.
Τρέχει για το κόμμα;
Καλός και άγιος ο βουλευτής Χατζηοσμάν αλλά οι περασιές του από το νομαρχιακό συμβούλιο θα γίνουν ιστορικές. Αν και βουλευτής, παραμένει νομαρχιακός σύμβουλος και εμφανίζεται στις συνεδριάσεις ίσα-ίσα για να καταγραφεί η παρουσία του, αφού δε χαιρετήσει όλο τον κόσμο αποχωρεί, όπως συνέβη και προχθές. Παρουσία πάντως κατέγραψε για την αποζημίωση παράστασης στη συνεδρίαση. Ίσως να βιαζόταν γιατί, κατά πληροφορίες, μάλλον έχει συναντήσεις για εκλογές στο ΔΕΡ, προορίζοντας για πρόεδρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, της αντιπολίτευσης, από Δήμο στα ανατολικά της Ροδόπης.
«Ιερός πόλεμος»
Ανοιχτός πλέον είναι ο «πόλεμος» μεταξύ της Μητρόπολης και του αποκαλούμενου θρησκευτικού συλλόγου Αγίας Μαρίνας Ιμέρου. Το θέμα της τελευταίας εκδήλωσης του συλλόγου απασχόλησε και συνάθροιση ιερέων και μελών εκκλησιαστικών συμβουλίων της Κομοτηνής. Όλοι τους είναι αρωγοί του Μητροπολίτη στο έργο του κάνοντας έκκληση στα μέλη του συλλόγου να αναθεωρήσουν την συμπεριφορά τους και να συνταχθούν με την Μητέρα Εκκλησία. Πάντως εκτός από τα κτίρια και όσα άλλα θέλει να κάνει ο σύλλογος χωρίς να ενημερώνει την Μητρόπολη, ενόχλησε και μια αποστροφή στο λόγο του αντιπροέδρου του συλλόγου περί προσκλήσεως του Πατριάρχη και των θεσμικών φορέων του νομού στο προσκύνημα εκεί στην Αγία Μαρίνα. Τι να πει κανείς… Πάντως αν είναι να καλέσουν και φορείς, ας μη ξεχάσουν τον ένοικο του γκέτο της Ιώνων.
Βάψιμο 72 ωρών
Βλέπουμε συγκεκριμένες εκπομπές στην τηλεόραση, οι οποίες φτιάχνουν από την αρχή ένα σπίτι, μέσα σε 72 ώρες! 72 ώρες για να γίνουν τα κουφώματα, να περαστούν πλακάκια, να γίνουν τα βαψίματα, να διακοσμηθεί ο χώρος, να φτιαχτούν τα ηλεκτρολογικά. Στο δημόσιο απ’ ότι μαθαίνουμε, 72 ώρες χρειάζονται για να βαφτεί μόνο ένα γραφείο και μάλιστα αιρετού άρχοντα της περιοχής μας. Θα μου πείτε θέλετε να γίνουμε ριάλιτυ σόου;;; Εμείς όχι, αλλά κάποιος αιρετός μας που έχει έφεση στην επικοινωνία, απορούμε πως δεν το έκανε.
Εκλογές για Πρόεδρο Δημοκρατίας
Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωση που διοργάνωσε την Πέμπτη ο Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος. Το παράδοξο είναι ότι η εκλογή του Κάρολου Παπούλια δεν δημιουργεί προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ ή στη Νέα Δημοκρατία όπως αναμενόταν, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Ανανεωτική Πτέρυγα τάσσεται υπέρ της επανεκλογής Παπούλια. Σιδερένιος να είναι ο Πρόεδρος και να αποχωρήσει το 2015 από την Πολιτική με το κεφάλι ψηλά. Πιο ψηλά από δεκάδες άλλους «επιφανείς» πολιτικούς...
Με υβριδικά άρματα
Χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα οι παρελάσεις από εδώ και μπρος για να κάνουμε οικονομία. Ε, σε λίγο θα μας πουν ότι για να κάνουμε και άλλη οικονομία δεν πρέπει να αναχαιτίζουμε τα τούρκικα πολεμικά αεροσκάφη που κάνουν σουβλάκι τα νησιά μας στο Αιγαίο. Δεν είναι το ίδιο, είναι σχεδόν το ίδιο. Εντωμεταξύ, οι υπουργοί με 1400 κυβικά εκατοστά κυκλοφορούν; Και τα υβριδικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα παραγγείλαμε;
Πάγο στο παγοδρόμιο
Προς τι αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός για την διάλυση του Παγοδρομίου; Προς τι αυτά τα αρνητικά σχόλια και οι παρατηρήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο; Ένα απλό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ήταν!!! Έτσι δεν είναι κύριοι της δημοτικής αρχής; Γιατί αν ήταν κάτι άλλο θα το δίνατε άδεια λειτουργίας, έτσι δεν είναι;
Μείον 2 σύμβουλοι!
Ο ανασχηματισμός που έκανε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης δεν δυσαρέστησε μόνο ορισμένους συμβούλους του, αλλά και το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι ήθελαν να βλέπουν κάποιους ανθρώπους σε πόστα που τ’ αξίζουν! Πάντως και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την δυσαρέσκεια τους θα την δείξουν τουλάχιστον δύο δημοτικοί σύμβουλοι της «Σύγχρονης Πόλης», οι οποίοι δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν ξανά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, αν αυτό γίνει, για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης το Νοέμβριο του 2010.
Θα προτείνουν και ποσοστό
Μήπως οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα άρχισαν να το συζητούν σαν ενδεχόμενο, τη μείωση του μισθού τους; Να δείτε που στο τέλος μπορεί να προτείνουν και οι ίδιοι το ποσοστό μείωσης μήπως και προλάβουν την κυβέρνηση η οποία, ενδεχομένως, να προτείνει διπλάσιο ποσοστό. Να δούμε όμως και τι θα βγει και από την απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και έσπευσε να ακολουθήσει η ΓΣΕΕ που πριν λίγο καιρό είχε πει «όχι» στο ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: