Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Στα συρτάρια
Είμαστε πολύ σίγουροι ότι το σπήλαιο της Μαρώνειας μπορεί να αναδειχτεί και να είναι επισκέψιμο ή θα πληρωθούν μελέτες κα θα μας μείνουν σε κανένα συρτάρι; Υπάρχει και εκείνη η προ ετών μελέτη του ΙΓΜΕ που ξεκάθαρα μιλούσε για τις μικρές έως ανύπαρκτες δυνατότητες ανάδειξης του σπηλαίου. Και αυτή, καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι θα είναι.
Πολεοδομικές αυθαιρεσίες…
…από τον Δήμο Κομοτηνής! Στο θερινό θέατρο της πόλης μας (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία) οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή κάποιος εργολάβος, έχουν κλείσει παράνομα το μπαλκόνι του γραφείου, με σκοπό να μεταφέρουν τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ στο συγκεκριμένο μέρος! Το κακό είναι ότι απουσιάζει η άδεια από την πολεοδομία! Τι θα γίνουν τα νυν γραφεία του θεάτρου; Κυλικείο. Παράλληλα στο (χειμερινό) ΔΗΠΕΘΕ ο χώρος εξωτερικά αναπλάθεται και δημιουργείται μπάρα για τα ΑΜΕΑ, ενώ εσωτερικά έχουν φτιάξει και τουαλέτα για τα άτομα αυτά. Πληροφορίες μας όμως λένε, ότι άδεια και πάλι δεν υπάρχει από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι οι νέες κερκίδες του ΔΑΚ φτιάχτηκαν χωρίς άδεια τότε καταλαβαίνετε με τη προχειρότητα σχεδιάζει και υλοποιεί το … όραμα της η δημοτική αρχή!!!
Ροδόπη μονοεδρική;
Εντωμεταξύ, πως θα έχει εφαρμογή ο νέος εκλογικός νόμος στην περιοχή μας αν προβλέπει μονοεδρικές περιφέρειες με περίπου 60 χιλιάδες ψηφοφόρους η κάθε μια; Μονοεδρικές θα γίνουν Ροδόπη και Ξάνθη και από ένα ακόμη βουλευτή θα βγάλουν από τους διορισμένους; Πάντως, υπάρχει λύση, οι διευρυμένες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις να προικοδοτούνται με έναν παραπάνω βουλευτή από ότι τους αντιστοιχεί. Να μη «σκοτωνόμαστε» και μεταξύ μας σε κάθε προεκλογική περίοδο.
Λάθος μας!
Ο δαίμων του τυπογραφείου μας ανάγκασε στο χθεσινό ρεπορτάζ που αφορούσε τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου να κάνουμε λάθος στο όνομα της υπηρεσίας, την οποία κατήγγειλε η Βούλα Νεστωράκη. Κι ενώ εμείς γράψαμε για την Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ροδόπης, η νομαρχιακή σύμβουλος της αντιπολίτευσης μιλούσε για την Διεύθυνση Πρόνοιας. Άλλωστε και η κ. Τούλα Παρασκευούδη εκεί είναι διευθύντρια. Ένα συγνώμη ακόμα…
Με την… ελπίδα
Με την ελπίδα εκλέχτηκε πρόεδρος ο Ομπάμα, για την ελπίδα πήρε το βραβείο Νομπέλ, στο τέλος με την ελπίδα θα μείνουμε όλοι και κυρίως τα εκατομμύρια μαύρων που τον ψήφισαν. Και για το Γκουαντάναμο ακόμη που είχε δημιουργηθεί (πάλι) ελπίδες ότι θα το κλείσει, τώρα λέει ότι δυσκολεύεται. Ας είναι, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να επιβεβαιωθεί η ρήση που θέλει την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία.
Στήριξη στη Ντόρα από τη Ροδόπη
Μπορεί οι ανακοινώσεις για την υποψηφιότητα τους από την τηλεόραση για τα μεγάλα ονόματα (υπάρχουν και μικρά) των στελεχών της ΝΔ να έγινε, αλλά πρέπει να γίνει και η επίσημη κατάθεση τους, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος. Την Πέμπτη το απόγευμα η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε λοιπόν την υποψηφιότητα της, η οποία συνοδεύτηκε από ένα κείμενο στήριξης από 1000 υπογραφές συνέδρων του έκτακτου συνεδρίου. Στα 1000 ονόματα, υπάρχουν προς το παρών και 12 ονόματα συμπολιτών μας από τη Ροδόπη και ενός «συνεργαζόμενου» με τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς βρίσκεται στο επιτελείο των επικοινωνιολόγων του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Πιο συγκεκριμένα οι Ροδοπίτες που υπέγραψαν την επιστολή υποστήριξης για τη Ντόρα Μπακογιάννη είναι ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μέτιος, η συνδικαλίστρια Αγγελική Δράκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης Βασίλης Αμπαρτζίδης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ΟΝΝΕΔίτης, η επίσης εκπρόσωπος της νεολαίας Ελένη Σαχουλίδου, το μέλος της ΔΑΚΕ και δημοτικός υπάλληλος Νίκος Στεργιάδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Ροδόπης Μιχάλης Αθανασιάδης, η νομαρχιακή σύμβουλος Μαρία Τρυφωνίδου, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν, ο πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης Εμίνογλου Μεμέτ και ο πρώην βουλευτής Πασχάλης Κωνσταντινίδης!!! Πάντως ένα είναι σίγουρο. Οι υπογραφές για την στήριξη της Ντόρας θα έχουν συνέχεια από τη … Ροδόπη!
Κουπόνι για το γήπεδο
Πού κατάντησε ο ΓΑΣ… Με κουπόνια στις εφημερίδες να προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο. Τουλάχιστον να προσέφεραν και καμιά έκδοση για την ιστορία της ομάδας…
Οι δύο άγνωστες υποψηφιότητες
Αν νομίζατε ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ είναι 4, ξεγελάστε! Είναι 6!!! Στους Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη, συμπληρώστε και τους Ευαγγελία Ρούπακα από τη Θεσσαλονίκη και τον Σπύρο Μαστροδήμο από την Λάρισα, οι οποίοι έθεσαν κι αυτοί υποψηφιότητα!
Άλλος για περίπατο…
Άραγε τώρα με παντοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τι θα γίνει του χρόνου τέτοιο καιρό στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Πιθανότατα οι νομαρχίες θα μείνουν ως έχουν οπότε ο νομάρχης όλης της Ροδόπης θα επιδιώξει την επανεκλογή του με ένα λαμπερό και λίγο ΠΑΣΟΚ ψηφοδέλτιο το οποίο θα αποπνέει έντονο πολυπολιτισμό. Και θα κάνει περίπατο; Μπορεί, στο άλσος της Νυμφαίας…Στον Δήμο Κομοτηνής ο νυν δήμαρχος μάλλον θα είναι υποψήφιος. Αν βρει συνδυασμό και αν δεν τον κυνηγούν οι τράπεζες για τα δάνεια. Πάντως και γι’αυτόν υπάρχει λύση. Περίπατος στο άλσος της Νυμφαίας.. Εκεί όμως που θα πέσουν κορμιά, είναι αν γίνει αιρετός ο περιφερειάρχης. Την πρωτοκαθεδρία θα έχει στις υποψηφιότητες η Κομοτηνή, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην νομάρχη. Αν δεν του βγει, για περίπατο και αυτός. Στη ζούγκλα της Νυμφαίας…
Ξανά κορδέλα;
Περίεργο ενταύθα: Φήμες είναι αγαπητέ μου και μην πέφτετε στην επικοινωνιακή παγίδα που σας στήνουν. Άκου λέει, τώρα που καθάρισε ο τόπος, ευκαιρία είναι να επαναληφθούν τα εγκαίνια, γιατί πολλοί το είχαν καημό να κρατήσουν την κόκκινη κορδέλα.
Τους δουλεύουν κιόλας;
Με δελτίο τύπου οι επιστήμονες παζαρτζήδες ευχαριστούν τους τοπικούς άρχοντες, την τουρκοσύναξη του γκέτο της Ιώνων και αυτούς που ντύνονται μουφτήδες και ας μην είναι αποκριές, για την συμβολή τους στο ελλαδοτουρκομπαρόκ bazaar. Ευτυχώς που δεν έβγαλαν ευχαριστήριο προς δημοσίευση επί πληρωμή γιατί δεν θα του έμενε τίποτα στην προσπάθεια τους να σώσουν το νοσοκομείο.
«Ε.Σ.Ρ», ενταύθα:
Βίντεο μιλάει με δημοσιογράφο STOP. Δεν τον φίλησε στο στόμα όπως Παπακαλιάτης STOP. Επισκεφθείτε τάχιστα πλησιέστερο ωτορινολαρυγγολόγο για τα Αυτιά σας STOP.

Δεν υπάρχουν σχόλια: