Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Έστειλε αίτηση
Γνωστός διευθύνων σύμβουλος κατέθεσε αίτηση, άγνωστο όμως για ποιες θέσεις Γενικού Γραμματέα. Ωστόσο, λόγω ενασχόλησης, μάλλον για αναπτυξιακό τομέα ενδιαφέρεται.
Εναλλακτική αντιπολίτευση
Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ αποδεικνύεται ο καλύτερος αριστερός ψάλτης της Δεξιάς και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η συντηρητική παράταξη είναι έτοιμη να διαλυθεί! Οι σύντροφοι θυμήθηκαν ότι τώρα πρέπει να δείξουν πιο κάνεις αντιπολίτευση κι έτσι μετά την συζήτηση που είχαν με το Ανδρέα Λοβέρδο στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, προχώρησαν στο αποκλεισμό των εξόδων και του πάρκινγκ του υπουργείου! Κι όλα αυτά καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα! Και πώς να δεσμευθεί, αφού ακόμα ούτε υπολογιστές έχει στο γραφείο του και ούτε καλά καλά τον καφετζή του υπουργείου δεν έχει γνωρίσει μέσα σε μία εβδομάδα.
Να στήσουμε εργοστάσιο
Επειδή όπως φαίνεται υβριδικά στα 1600 κυβικά δεν υπάρχουν στην αγορά, αν είναι να αγοράσουμε 20-25 χιλιάδες αυτοκίνητα, δεν στήνουμε ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα να μείνουν και τα λεφτά στην χώρα μας; Και όταν τελειώσει η παραγγελία, να αρχίσει το εργοστάσιο να παράγει ανταλλακτικά, καθώς θα τα χρειάζονται τα ήδη μεταχειρισμένα υβριδικά. Υπάρχει και η λύση της αγοράς Λέξους όπως αυτά των βουλευτών, αλλά δεν θα φθάσει ούτε ένα ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.
Κατσαριδάκια
Ένα διαφορετικό πνεύμα θέλησε να δώσει το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ημέρα της ορκωμοσίας τους, σε ότι αφορά την μετακίνηση τους προς την Βουλή. Για μόνο αυτό τουλάχιστον, καθώς τα συνολάκια και τα αξεσουάρ θύμιζαν πιο πολύ χολιγουντιανή παραγωγή, παρά ορκωμοσία Ελλήνων βουλευτών. Έτσι αρκετοί υπουργοί έφτασαν στο κοινοβούλιο με την μηχανή τους, ενώ άλλοι προτίμησαν μικρά απλά καθημερινά αυτοκίνητα. Όπως ο βουλευτής του νομού μας και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος κατέφθασε με το μικρό αυτοκινητάκι της φωτογραφίας!
Όχι στην Εγνατία
Εντωμεταξύ, στην κυβέρνηση το ψάχνουν, πως θα μπορούσαν να μειώσουν τα διόδια και δεν έχουν άδικο. Πληρώνουμε διόδια ακόμη και χωρίς να έχει γίνει ο δρόμος. Πάντως είναι μια ευκαιρία για τους τοπικούς φορείς να προωθήσουν το αίτημα να μην πληρώνουμε διόδια στην Εγνατία οδό. Ένα δρόμο μας έκαναν μετά από δεκαετίες , όλοι τους, και θέλουν να πληρώνουμε και από πάνω. Και η αλήθεια είναι ότι με τον κυκλοφοριακό φόρτο της Εγνατίας, ούτε το μεροκάματο όσων θα δουλεύουν στα διόδια θα βγαίνει.
Προς χρεωκοπία…
…θα βάδιζε το Αττικό Μετρό, αν ήταν ακόμα λίγους μήνες κυβέρνηση η ΝΔ και υπουργός ο Ευριπίδης Στυλιανίδης! Ο λόγος είναι ότι αρκετά «πράσινα» στελέχη του υπουργείο, κατ’ εντολή του Δημήτρη Ρέππα, άρχισαν να ελέγχουν 600 (!!!!!) προσλήψεις που έγιναν τον τελευταίο μήνα στον συγκεκριμένο οργανισμό. Μάλιστα απ’ ότι λένε και οι πληροφορίες αρκετοί ήταν αυτοί που υπέγραψαν σύμβαση αορίστου χρόνου αμέσως και το μόνο που έκαναν ήταν να φοράνε γιλέκα της εταιρείας και να μαζεύουν τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια που είχαν υπόλοιπο χρόνου χρήσης!!! Αρκετά ήταν και τα αθηναϊκά ΜΜΕ που ζητάν εξηγήσεις από το στέλεχος της εταιρίας τον κ. Δρακάκη, την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βερελή (ξαδέλφη του πρώην υπουργού) και φυσικά τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη!!! Νέα πολιτικά ήθη…
Να η ευκαιρία
Πάντως τώρα με το ΠΑΣΟΚ είναι ευκαιρία να εφαρμοστεί, με αδιάβλητο, τρόπο η συνέντευξη στις προσλήψεις στο δημόσιο. Την κατηγορούσαν τη ΝΔ ότι με την συνέντευξη είχε βρει τρόπο να παίρνει τα «δικά της παιδιά». Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν ότι διαφέρουν από την επάρατη δεξιά και ότι η διαδικασία στις δικές τους συνεντεύξεις θα είναι αντικειμενική.
Η Θράκη στηρίζει Ντόρα
Ακόμα μία κυρία στηρίζει για την προεδρία της ΝΔ, την πρώην υπουργό Εξωτερικών. Ο λόγος για την δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη, η οποία γνωστοποίησε προχθές την υποστήριξη της προς την κ. Μπακογιάννη! Η Θράκη μίλησε…
Έκλεισε η «πρωτιά»
Μετά τον σοσιαλισμό ο δήμαρχος Κομοτηνής, το έριξε και στην οικολογία! Ο λόγος είναι οι διασυνδέσεις του με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Νέα Δάφνη», στην οποία αρκετά μέλη ανήκουν στους Οικολόγους Πράσινους, όπως η αντιπρόεδρος της ΜΚΟ, ενώ άλλα στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά! Τέτοιες «συμμαχίες» βλέπουν μερικοί και μονολογούν ότι είναι σίγουρη η πρωτιά στις δημοτικές εκλογές. Αν συνυπολογίσουμε και τα εκατοντάδες ρουσφετάκια με τα Stage, τότε … ψάξτε για τον δεύτερο! Τώρα όμως που το καλοσκέφτομαι, και η ΝΔ και τα μεγαλοστελέχη της στην περιφέρεια ακολουθούσαν τέτοιες τακτικές στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο και καταποντίστηκαν με 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά. Καλές όμως είναι και η 10 μονάδες διαφορά για την «Σύγχρονη Πόλη» … σαν νίκη!
Πιο δυνατά
Αρκετοί συμπολίτες μας και στελέχη της ΝΔ, έτρεξαν να χειροκροτήσουν και να ευχηθούν στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην πρόσφατη δεξίωση που παρέθεσε, με σκοπό να τους ευχαριστεί! Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε και έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες ότι θα συνεχίσει «πιο δυνατά»! Δηλαδή δεν κατάλαβα. Αν κοιτάξει κανείς τα προεκλογικά του φυλλάδια, καθώς και τις εξαγγελίες του, έγιναν τα πάντα. Μειώθηκε η ανεργία, έγιναν αεροδρόμια, τραμ, προαστιακός, υποδομές! Τι άλλο θέλουμε; Αν συνεχίσει «πιο δυνατά» τι θα κάνει δηλαδή, θα μας φέρει διαστημικό σταθμό, λιμάνι και θα βγάλει τον Πανθρακικό στο Champions League; Όχι ευχαριστώ δεν θέλω. Ο Καζαντζής και η Μωυσίδου ήταν στην εκδήλωση;
Παρατηρητής των προβλημάτων
Εντωμεταξύ η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, με σκοπό να ευχαριστήσει τους Νεοδημοκράτες για την στήριξη που το προσέφεραν, ήταν πολύ πιθανόν μια από τις τελευταίες στη Ροδόπη. Ο λόγος είναι ότι πλέον ο Ευριπίδης πήρε την οικογένεια του και αναχώρησε για τα βόρεια προάστια των Αθηνών, όπου διαμένει και από εκεί θα παρακολουθεί τα προβλήματα της Ροδόπης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: