Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Βηματάκια

Δημοτικοαστυνόμευση της πλάκας
Μετά από ένα μήνα δουλειάς, οι δημοτικοί αστυνόμοι πρέπει επιτέλους να μην είναι διακοσμητικά στοιχεία και να πράξουν τα δέοντα. Γιατί ούτε το κυκλοφοριακό μπορούν να βάλουν σε τάξη (ούτε καν λίγο), αλλά και η κατάσταση στην πλατεία ορισμένες φορές βγαίνει εκτός ελέγχου, με τα τραπεζοκαθίσματα να φτάνουν ως … το σιντριβάνι. Μάλιστα αρκετοί επαγγελματίες, χρησιμοποιούν την κεντρική πλατεία και ως αποθηκευτικό χώρο, κλειδώνοντας με κλειδαριές τα καθίσματα και τα τραπέζια της επιχείρησης τους. Δυστυχώς η δημοτική αστυνομία του Δήμου Κομοτηνής όχι μόνο περνάει από τα συγκεκριμένα καταστήματα και βλέπει την κατάσταση, αλλά κάθεται και ορισμένες φορές … να κεραστεί! Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να πάρουν οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους;
Μπορούμε και μόνοι μας
Στον Πανθρακικό δεν χρειάζονται πλέον κακές διαιτησίες, το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, οι έξωθεν παρεμβάσεις, για να διαρραγεί το μέτωπο «Όλη η πόλη μια ομάδα». Οι παίκτες σκοτώνονται μεταξύ τους, η διοίκηση με τους φιλάθλους και γενικότερα, όλοι εναντίον όλων.
Καλή αρχή
Μία τσάντα δώρο θα περιμένει στο έδρανο, τους 300 της σύνθεσης της νέας Βουλής, οι οποίοι θα ορκιστούν αύριο το πρωί. Τι θα περιέχει αυτή η τσάντα; Θα περιέχει οργανόγραμμα, το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, πληροφορίες για τις αρμοδιότητες κάθε υπηρεσίας, για τους συνεργάτες που δικαιούνται, για τα γραφεία τους στα κτίρια που διαθέτει η Βουλή, για τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα, ειδική φόρμα όπου θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους για το Μητρώο της Βουλής και για το άνοιγμα λογαριασμού στην τράπεζα και ένα βιβλίο για το κτίριο της Βουλής. Άντε, και καλή αρχή.
Παραμένει αρχιμανδρίτης
Χθες στην Ιερά Σύνοδο, για την μητρόπολη Διδειμοτείχου εξελέγη ο επίσκοπος Διαυλείας Δαμασκηνός ο οποίος έλαβε 43 ψήφους, έναντι 31 του Κωνστάντιου που παραμένει, προφανώς, στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ως αρχιμανδρίτης.
Δικαίωση για τις ανταλλαγές
Το έχουμε ξαναγράψει μέσα απ’ αυτήν την στήλη, ότι ο μοναδικός που φώναζε εναντίον της ανταλλαγής των εκτάσεων ήταν ο υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής, τότε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Ακόμα ένας ο οποίος πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος είναι και ο φρεσκοεκλεγμένος βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής για την έκβαση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου μετά και την καταδίκη των Εφραίμ, Αρσένιου και Ψάλτη. Ο Δημήτρης Παπουτσής που ήταν ένας από τους πρωτεργάτες των αποκαλύψεων το σκανδάλου του Βατοπεδίου μιλώντας σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι «αν και πάγια αρχή μου είναι να μην σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα όταν αυτές δεν είναι αμετάκλητες, νομίζω πως η απόφαση αυτή και στη στιγμή που έρχεται αποδεικνύει ότι η δικαιοσύνη σέβεται τον εαυτό της και ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη της όχι μόνο τα νομικά και ουσιαστικά ζητήματα τα οποία κρίνονται σε μία υπόθεση αλλά λαμβάνει υπόψη της και την κοινή λογική και το κοινό νου και το περί δικαίου αίσθημα».
Άλλες εκλογές
Τέλειωσαν οι βουλευτικές εκλογές και σιγά – σιγά ορισμένοι θ’ αρχίσουν να ετοιμάζονται για τις επόμενες. Όχι αυτές για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ, αλλά για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010! Στη Νομαρχία Ροδόπης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς ο Άρης Γιαννακίδης θα διεκδικήσει και πάλι τη θέση του Νομάρχη, ενώ στο Δήμο Κομοτηνής η «Νέα Πορεία» έχει το πάνω χέρι!!! Σκοπός στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, είναι η πολιτική ανατροπή σε επίπεδο δήμου και όχι η πολυδιάσπαση όπως την προηγούμενη φορά, όπου το ΠΑΣΟΚ ήταν σε τρία κομμάτια. Αυτό που απομένει είναι να συνεχιστεί, από την πλευρά της Νέας Πορείας, τον επόμενο (και τελευταίο) χρόνο, η αντιπολίτευση στην κατεύθυνση που έχει στοχεύσει με προγραμματικές θέσεις και η υλοποίηση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου. Άλλωστε στο Δήμο Κομοτηνής τις τελευταίες εκλογές η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει πλειοψηφήσει με 50%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει περίπου 31%. Ποσοστό που θα πάρει απ’ ότι φαίνεται και η νυν δημοτική αρχή…
Προπαγάνδα και άλλα…
Από ένα πολυπολιτισμικό bazaar δεν θα μπορούσε να λείψει και η προπαγάνδα της ελληνοτουρκικής φιλίας όπως αυτή προβάλλεται με αναφορά στους Βενιζέλο και Κεμάλ. Έτσι , σε περίοπτη θέση πάγκου ήταν αναρτημένα τα πορτρέτα των δύο πολιτικών στην τιμή των 30 ευρώ έκαστο. Άραγε τα αγόρασε κανείς ή θα τα ξαναδούμε στο επόμενο bazaar; Έχει και το πανεπιστήμιο ανάγκες… Εντωμεταξύ, να και το όχημα με πινακίδες του προξενείου σταθμευμένο εντός του πάρκου (ποιος να τους πει και τίποτα), αν και κάποια στιγμή αντιλαμβανόμενοι (οι του προξενείου ) ότι και στην Ξάνθη σε ανάλογη περίπτωση τους είχαν κράξει, το μετακίνησαν εκτός πάρκου.
Καλωσόρισμα…
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στην Κομοτηνή, οι «ΚομοτηΝΕΩΝ…Πράξεις», διοργανώθηκαν με σκοπό να καλωσορίσουν τους πρωτοετείς φοιτητές στην πόλη μας. Παρά ταύτα σ’ αυτές δεν συμμετέχουν καθόλου οι φοιτητές, ενώ η συμμετοχή του κόσμου είναι κάτω από τα αναμενόμενα. Μπορεί ορισμένες εκδηλώσεις να είναι πολύ καλές σε ποιότητα και στα κοινωνικά μηνύματα που μεταδίδει (όπως αυτή με το ΚΕΘΕΑ), αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε τι αποσκοπεί αυτή με το καλωσόρισμα των φοιτητών. Όσο δε για τις συναυλίες με τα «μεγάλα» ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής, αυτές έχουν εισιτήριο και δεν νομίζουμε ότι ένας φοιτητής εν μέσω οικονομικής κρίσης θα μπορούσε να δώσει το αντίτιμο ώστε να την δει.
Τέλος
Άρχισαν να δημοσιεύονται και οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ. Σ’ αυτές με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε και το όνομα του βουλευτή μας Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά μόλις είδαμε τα ποσοστά προτίμησης που συγκεντρώνει μας κόπηκε … το χαμόγελο! Ο Ευριπίδης κατατάσσεται τελευταίος και καταϊδρωμένος με ποσοστό μόλις στο 1,9%. Η Ντόρα είναι το φαβορί, ενώ ακολουθούν (κατά σειρά προτίμησης) Σαμαράς, Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος, Ψωμιάδης, Σπηλιωτόπουλος. Στο ερώτημα μάλιστα «ποιος θα μπορούσε να οδηγήσει τη ΝΔ ξανά στην εξουσία», το ποσοστό του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη μειώνεται στο 1,1%!!! Σε ερώτηση για το αν κατέλθουν στην «μάχη», όλοι οι προαναφερόμενοι με τη Ντόρα Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα έχει το ευκολότερο έργο με τον Στυλιανίδη. Η Ντόρα συγκεντρώνει 62,2% και ο Ευριπίδης 23%!!! Παρατηρήσατε κάτι;;; Ναι, μέχρι και ο Ψωμιάδης υπερισχύει σε όλα τα επίπεδα από τον βουλευτή της Ροδόπης!
Αυτοοργάνωση!
Αυτοοργανώνεται ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας του Πανθρακικού και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, προσλαμβάνοντας δικηγόρο για την προφύλαξη των δικαιωμάτων του. Με την πρωτοβουλία αυτή, οι Κομοτηναίοι θέλουν να προλάβουν φαινόμενα όπως στο παιχνίδι με τον Άρη Θεσσαλονίκης, καθώς είδαν το παιχνίδι από τα κάγκελα της παλιάς Θύρας 2, άσχετα αν έχουν καλοπληρώσει το εισιτήριο διαρκείας τους. Κι όλα αυτά έγιναν με τον Άρη. Που να έρθει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, εκεί να δείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: