Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Μικρό και μεγάλο
Είμαστε 117.728 ψηφοφόροι στην Ροδόπη, το ποιος είναι μειοψηφία είναι άλλη κουβέντα για άλλη ώρα. Και θα ψηφίσουμε σε 214 εκλογικά κέντρα. Το μεγαλύτερο από άποψη εγγεγραμμένων είναι το 99ο νηπιαγωγείο Ροδίτη με 822 ψηφοφόρους και το μικρότερο το 124ο στους Ασκητές με 210 ψηφοφόρους. Πάντως τα χαρτιά που θα πέσουν τελικά στις κάλπες της Ροδόπης ελάχιστα θα υπερβούν τις 80.000.
Παντού πράσινο
Ετοιμάζονται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για την μεγάλη προεκλογική εκδήλωση στις 2 Οκτωβρίου με τον Χρήστο Παπουτσή. Απ’ ότι μαθαίνουμε σ’ αυτήν, η οποία θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, από νωρίς το απόγευμα θα ακούγονται τραγούδια, ενώ σ’ ένα video wall θα παίζουν τα τηλεοπτικά σπότ του κόμματος. Παράλληλα ο κόσμος θα δει αποσπάσματα της ομιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου στην Κομοτηνή το 1985, ενώ και ένα μικρό αφιέρωμα που έφτιαξαν οι εθελοντές διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης.
Σαν την Εθνική
Την πορεία της Εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο κύπελο των ΗΠΑ αντιγράφει ο Πανθρακικός. Τρεις ήττες 0-10 γκολ είχε η εθνική, 5 ήττες 1-10 γκολ ο Πανθρακικός. Καταγράψαμε και την μεγαλύτερη ήττα μας στην Σούπερ Λίγκα και το Σάββατο φιλοξενούμε τον ισχυρό φέτος Άρη. Πως τα πήγε ομάδα κόντρα στον Εργοτέλη; Ε, αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν παίζει ο Τροίζε που και μπάλα γνωρίζει και την θέση του αμυντικού, ας το εξηγήσει. Και ο Κανωτίδης που ήταν και η αποκάλυψη της περσυνής σαιζόν, όταν έπαιξε στα χαφ δίπλα στον Ολίσε; Ο Φερέρα είχε εμμονή με το σχήμα αλλά επέλεγε τους σωστούς παίκτες…
Χίλια ονόματα!
Πολιτιστικός διχασμός, όπως γράφτηκε αυτές τις μέρες στην πόλη μας. Ο λόγος για το πολιτιστικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου. Επί ΠΑΣΟΚ του δόθηκε το όνομα «Μελίνα Μερκούρη», προς τιμή της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού, τραγουδίστριας και πολιτικού. Στις μέρες μας ακούσαμε ότι θα το ονομάζανε «Ορφέας», τώρα τα πιο πρόσφατα μαντάτα μιλάνε για σκέτο Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής! Τι θα γίνει τελικά; Μετά τις εκλογές τα νεότερα…
Προεκλογική συναυλία
Έχει και η προεκλογική εκστρατεία τα καλά της. Την Παρασκευή το βράδυ στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, οι νεολαίοι του κόμματος με τις κιθάρες και τα τουμπερλέκια τους έστησαν ένα αυτοσχέδιο «συναυλιακό» χώρο, με συνέπεια όλοι οι περαστικοί να απολαύσουν τα τραγούδια και τις νότες τους. Το συγκεκριμένο προεκλογικό χάπενινγκ, καλό θα ήταν να το ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα και να σταματήσουν δράσεις τύπου … εγκαινίων!
Σε ανηφόρα είμαστε
Πάντως παίκτες έχει ο Πανθρακικός. Ίσως συνολικά η ομάδα να μην είναι καλύτερη από πέρσι, δεν είναι όμως και πολύ χειρότερη. Το πρόβλημα του γκολ το είχαμε και πέρσι, ωστόσο η άμυνα, πέρσι, δεν μάζευε ζοχούς. Ανηφορικό το φετινό πρωτάθλημα. Λες και γέρνει το γήπεδο από την μια πλευρά. Όπως και τα σφυρίγματα των διαιτητών.
Δημοτικοαστυνομικός ρόλος
Εντωμεταξύ αρχίζουν οι Κομοτηναίοι να βλέπουν το μεγαλόπνοο όραμα του Δημήτρη Κοτσάκη, σε ότι αφορά την Δημοτική Αστυνομία! Στην συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη το Σάββατο στο ΔΑΚ, οι δημοτικοί αστυνόμοι έπιασαν δουλειά! Τι έκαναν; Πρόσεχαν την καλλιτέχνη, κατέβαζαν τους θαυμαστές από την σκηνή (όταν αυτοί ανέβαιναν), ενώ φυλούσαν (για να μην τους φύγουν φαίνεται) τα καθίσματα των VIP’S στο γήπεδο. Αν πάει κανείς και διαβάσει το προεδρικό διάταγμα για την δημοτική αστυνομία, σίγουρα αυτά είναι τα καθήκοντα τους. Εύγε!!!
Δάνεια γιοκ!!!
Πάει πετάξανε τα δάνεια!!! Ναι απ’ ότι λένε οι πληροφορίες μας δεν παίρνουν έγκριση γιατί δεν συνάδουν με τους κώδικες, αλλά και γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στους φακέλους, οι γνωμοδοτικές εισηγήσεις των νομικών συμβούλων! Αν αληθεύουν αυτά και τυπικά από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το καράβι βυθίζεται και καλό είναι ο καπετάνιος, να δηλώσει παραίτηση ή ν’ αρχίσει να σκέφτεται να παραδώσει την εξουσία! Όχι στους αντιπάλους, αλλά σε κάποιον πιο σοβαρό μέσα στην παράταξη!
Ο λύκος κι αν αλλάζει τρίχωμα
Σκληρότατη η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη με αποδέκτη τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη! Ο λόγος όπως θα διαβάσετε και μέσα στην εφημερίδα μας, είναι ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν κατεβαίνουν οι αφίσες που «διαφήμιζαν» την ομιλία του Καραμανλή στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα το τοπικό ΠΑΣΟΚ, του υπενθυμίζει ότι δεν είναι ακόμα πρόεδρος της ΝΟΔΕ, όπως στο παρελθόν, αλλά δήμαρχος … για ένα χρόνο ακόμα! Ένα χρόνο, ο οποίος φαίνεται ότι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, θα είναι δυσβάσταχτος και γεμάτος εμπόδια. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι αφίσες άρχισαν σιγά – σιγά να κατεβαίνουν. Όχι από κανένα συνεργείο του Δήμου Κομοτηνής, αλλά από απ’ αυτά του ΛΑΟΣ!!!
Αγωγός
Οι ΝεοΔημοκράτες Ευρωβουλευτές και όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, οι δεξιοί δηλαδή, υπερψήφισαν μόνο την τροπολογία για τον Αγωγό «Ναμπούκο», δηλαδή των αμερικάνικων συμφερόντων! Αρνήθηκαν την τροπολογία για τους υπόλοιπους αγωγούς, συμπεριλαμβανομένου και του South Stream (Ρωσικών συμφερόντων) που περνούν και από την Ελλάδα! Αυτά διεμήνυσε κατά την διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, ένας από τους πιο δραστήριους ευρωβουλευτές ο Σταύρος Λαμπρινίδης. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Παίξανε το παιχνίδι, όχι μόνο της Αμερικής, αλλά το παιχνίδι που αφήνει την Ελλάδα έξω από οποιαδήποτε στρατηγική θέση, στο μέλλον των αγωγών!!!». Είναι επίσης γνωστό πως ο Αγωγός «South Stream», έχει πολλαπλάσια γεωοικονομική σημασία από τον πετρελαιαγωγό και κατά συνέπεια πολλαπλάσια εθνική σημασία για τη Θράκη! Τι να κάνεις, αυτοί είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: