Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Ποια σκάνδαλα;
Ένας- ένας βγαίνουν από τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όσοι μπλέχτηκαν σε… σκάνδαλα. Μέχρι και ο Φωτιάδης στον Έβρο έμεινε εκτός αν και ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν τον θεώρησε υπεύθυνο για κάτι μεμπτό, αντίθετα όλοι θυμόμαστε το «απέπεμψε» , έστειλε δηλαδή πίσω την απόφαση για να ξαναπάρει την ίδια, φυσικά, απόφαση από το νομικό σύμβουλο του κράτους. Στην Ξάνθη πάλι, παίζεται η συμμετοχή του Κοντού και οι 15 χιλιάδες ψήφοι που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Και όμως, επισήμως, οι ανταλλαγές Βιστωνίδας-οικοπέδων φιλέτων έγιναν για να μη ζημιωθούν οι αγρότες της Ξάνθης και της Ροδόπης και προφανώς επειδή πίεζαν και οι τοπικοί φορείς. Που είναι το σκάνδαλο και γιατί πρέπει κάποιοι να πληρώσουν; Και των Βατοπεδινών η υπόθεση ίσως παραγραφεί (αλήθεια, αρχές Σεπτεμβρίου δεν θα εκδικαζόταν;). Όσο για την Siemens, μόνο ο Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι πήρε, για το κόμμα αν και αυτό λέει ότι δεν μπήκε τίποτα στο ταμείο. Εντάξει, υπάρχουν ένας-δύο κατηγορούμενοι ότι τα έδωσαν, τις μίζες, αλλά μάλλον και αυτοί θα απαλλαγούν λόγω παραγραφής. Κανείς άλλος δεν κατηγορείται ότι τα πήρε. Ούτε φυσικά θα κατηγορηθεί στο μέλλον αφού το θέμα έφυγε και από τα δελτία. Για ποιά σκάνδαλα μιλάμε λοιπόν; Και γιατί κάποιοι πρέπει να πληρώσουν πολιτικά αφού ποτέ δεν κατηγορήθηκαν ότι παρέβησαν κάποιο νόμο.
Επιβεβαίωση
Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια, με κάποια μικρά κενά, τα οποία μετά την ΔΕΘ (δηλαδή το σαββατοκύριακο) θα κλείσουν κι αυτά με απόφαση του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως η στήλη μας δικαιώθηκε στα γραφόμενα της σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, του Έβρου αλλά και της Καβάλας…
Να γίνει λουσάτος
Ενενήντα λεπτά (της ώρας) θα κάνει ο προαστιακός την διαδρομή Ξάνθη- Αλεξανδρούπολη και το αντίτιμο του εισιτηρίου πάμφθηνο. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο ΟΣΕ είναι να το μετατρέψει (ή προσθέτοντας βαγόνια) σε μπαρ-εστιατόριο για όσους θέλουν να φάνε και να απολαύσουν την διαδρομή. Μέχρι και σε αίθουσα κινηματογράφου μπορεί να μετατραπεί ένα βαγόνι, για τους σινεφίλ. Τρελά λεφτά θα βγάλει ο ΟΣΕ και η Θράκη θα έχει τον πιο λουσάτο προαστιακό στον κόσμο ολόκληρο.
Μία μέρα μετά…
…μπορούσε να πάει η «φιέστα» του προαστιακού της Θράκης, μετά τα τελευταία γεγονότα με το θάνατο του αντινομάρχη Χρίστου Τσαραμπουλίδη. Το μόνο όμως που έγινε ήταν να μετατεθούν τα εγκαίνια μισή ώρα νωρίτερα και από τις 12.30 να γίνουν 12 ώστε οι παρευρισκόμενοι χειροκροτητές να βρεθούν στην κηδεία του αντινομάρχη. Το γεγονός σχολιάστηκε από μέλη της οικογένειας και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποδεικνύεται ότι ορισμένοι νοιάζονται μόνο για την καρέκλα τους και για τίποτα άλλο!
Γεμίσαμε οδηγάρες!
Τέτοια βλέπουν οι Κομοτηναίοι και μετά σου λένε «εμείς είμαστε βλάκες;». Ο λόγος για τα αυτοκίνητα του Δήμου Κομοτηνής, το ένα μάλιστα του ίδιου του Δημάρχου, τα οποία κάτω από την ασφάλεια των πορτοκαλί κρατικών πινακίδων, ασελγούν στους συμπολίτες μας. Το μεν πρώτο αυτοκίνητο του ΔΟΝΑ παρκάρει ακριβώς πάνω στην ράμπα των Ατόμων με Αναπηρίες, ο δε δήμαρχος αφήνει όπου θέλει το αυτοκίνητο του για πάνω από μισή ώρα, για να πάει σε μια υποχρέωση του! Και μετά βγαίνουν και μας μιλάνε για «ευαισθησίες», για «προσπελασιμότητα», για «ισονομία» και για άλλα τέτοιου είδους όμορφα πράγματα. Έλεος, φανταστείτε να ήμασταν εμείς στην θέση τους, τι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε;;; Τι θα κάνει άραγε σε τέτοιες περιπτώσεις η νεοσύστατη δημοτική αστυνομία;
Με το τρένο
Πάντως για να λέμε και την αλήθεια, τρένο είχαμε, από Δράμα ως τον Βόρειο Έβρο και καταργήθηκε, ενώ χθες μαζί με τον προαστιακό της Θράκης ξανάρχισε δρομολόγια και το «τρένο των φτωχών» στον Έβρο, αυτό που κάνει την διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Δίκαια και εξυπηρετούσε πολύ κόσμο. Όσο για την ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική Εγνατία, το σχέδιο είναι μεγαλεπήβολο και να δούμε να θα αντέξει ως να γίνει πραγματικότητα. Όσο για τον προαστιακό της Θράκης, περισσότερο πειστικό θα ήταν το εγχείρημα αν αντί της παλιάς ωτομοτρίς, έφθασε σήμερα στην Κομοτηνή ένας από τους καινούριους συρμούς του προαστιακού Αθηνών και, εννοείται , να παρέμενε εδώ για να κάνει δρομολόγια. Το τρένο, το έχουμε ξαναπεί , είναι μια πικρή ιστορία για την Ελλάδα καθώς στην χώρα μας οι μεταφορές βασίστηκαν στα λεωφορεία και στα φορτηγά και άντε τώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης του σιδηρόδρομου που θα θίξουν οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, πόσα πληρώνει το ΔΠΘ κάθε χρόνο για μεταφορά φοιτητών στην Κομοτηνή;
Αγύριστο κεφάλι
Από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, η επιδίωξη για την κάθαρση του πολιτικού χώρου, μέσω της αποκάλυψης στο λαό, όλης της αλήθειας για τα σκάνδαλα και ταυτόχρονα η θεσμοθέτηση αξιόπιστων κανόνων διαφάνειας, ελέγχου και δημοσιότητας, οι οποίοι θ’ αποτρέπουν την εμφάνιση νέων, απαράδεκτων, φαινομένων. Όσοι και όποιοι, (όπου κι αν βρίσκονται), πίστεψαν, πως οι μέχρι τώρα θέσεις και απόψεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αφορούσαν τακτικίστικα κόλπα, για προεκλογικά οφέλη, ας φροντίσουν ν’ απογοητευτούν, καθώς ο Παπανδρέου είναι … αγύριστο κεφάλι. Μία από τις πρώτες ημέρες, (μπορεί και την πρώτη), λειτουργίας του νέου κοινοβουλίου, θα επανακατατεθούν οι προτάσεις για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, για τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπεδίου. Θυμηθείτε μας!
Ήταν και η υποψήφια
Πολλές οι παρουσίες στα εγκαίνια του προαστιακού. Έλειπαν ο βουλευτές, ωστόσο παρούσα ήταν οι υποψήφια, κατά αθηναϊκή εφημερίδα, με τη ΝΔ στη Ροδόπη Φελίνα Καζάκου.
Καλή χρονιά
Σ’ αυτή τη χώρα, μπορούμε να το λέμε με υπερηφάνεια, δεν κινδυνεύουμε ποτέ να συμβεί κάτι απρόσμενο, κάτι που δεν έχουμε προβλέψει. Κάθε Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας (και Θρησκευμάτων για να μην ξεχνιόμαστε) θεωρεί «υποχρέωση »του να εξαγγείλει μια νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, μια μεταρρύθμιση που θα μεταφέρει το σύγχρονο πνεύμα στον χώρο του Σχολείου, μια μεταρρύθμιση σταθμό στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας , μια μεταρρύθμιση μπλα – μπλα- μπλα… Όλα είναι κανονισμένα και σχεδιασμένα όπως πάντα.
Τα ΜΜΕ θα ασχοληθούν επί μια εβδομάδα με τα οράματα του κυρίου Υπουργού και τις αντιδράσεις των κομμάτων!!! Οι γονείς και οι μαθητές θα τρομάξουν δεόντως και θα αναζητήσουν το «καλύτερο» φροντιστήριο και τα πλέον «κατάλληλα» εξωσχολικά βοηθήματα. (πρέπει βλέπετε να δουλέψει και η αγορά…) Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές θα καταγγείλουν το ανάλγητο κράτος, θα ζητήσουν περισσότερα λεφτά για την Παιδεία, ο Δήμαρχος και οι Τοπικοί Άρχοντες θα παραστούν στον «αγιασμό» και θα υποσχεθούν αμέριστη βοήθεια. Οι μόνοι που παραμένουν ψύχραιμοι (έως απαθείς) είναι οι εκπαιδευτικοί γιατί γνωρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά , τίποτα δεν θα ταράξει τον λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει η παιδεία μας, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να χαλάσει τη βόλεψη του.
Σαν να πρασινίζουν
Σαν πολύ πράσινο δεν πέφτει τον τελευταίο καιρό σε τοπικές εφημερίδες; Λόγω προσμονής ή κατ’ επιλογή να υπάρχει μια ανοικτή πόρτα και με τους άλλους, που προηγούνται και στα γκάλοπ; Όσο για την πολιτική διαφήμιση των υποψηφίων παρατηρείστε με προσοχή πως και που θα γίνεται, με ποια άτομα θα εμφανίζονται δίπλα τους και θα κατανοήσετε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: