Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Πάλι οι διπλανοί
Όπως τα λέγαμε και άλλες φορές. Μας έχουν ξεπεράσει έτη φωτός οι γειτονικοί νομοί, όλα τα καλά εκεί συμβαίνουν. Ακόμη και ο Καρατζαφέρης υποψήφιος στον Έβρο θα είναι. Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε πλέον; Ούτε στις μεγαλοδημοσιογραφικές υποψηφιότητες . Αν υπάρξει καμιά , στην Ξάνθη θα είναι. Τουλάχιστον, ας μας έρθει ο μελλοντικός υπουργός Πολιτισμού, σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο Ψινάκης.
Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ Έβρου
Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη τα γράψαμε χθες. Τώρα για το Νομό Έβρου, βέβαιη είναι η συμμετοχή σε αυτό του βουλευτή Γιώργου Ντόλιου και απ’ ότι φαίνεται του πολιτευτή Ζήση Μαραγκοζούδη, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής στην πόλη μας. Δεδομένη θεωρείται επίσης και η υποψηφιότητα του καθηγητή και Νομαρχιακού Συμβούλου Παναγιώτη Ζαπάρτα, ενώ οι γυναίκες που θέλουν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο είναι δύο πρώην αντινομάρχες, η Ελένη Τσιαούση και η Όλγα Ρενταρή - Τέντε. Ανοικτό είναι ακόμη το τι θα γίνει με τον πρώην υπουργό Απόστολο Φωτιάδη, για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αφού από την μια ασκούνται πιέσεις για να μπει και από την άλλη, υπάρχει προβληματισμός λόγω της εμπλοκής του ονόματος του στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αν τελικά ο Απόστολος Φωτιάδης μείνει εκτός, πολύ πιθανόν να είναι υποψήφιος ο γεωπόνος Σταύρος Βαβίας. Πάντως αίτηση έχουν κάνει οι κ.κ. Αλιμούδης, Γκούγκης, Λαζόπουλος, Μπιτσακίδης, Παντελίδης, Παπαδόπουλος, Σπιτάλας, Σταματόπουλος και Τζανίδης. Πάντως, το ψηφοδέλτιο με τους τελικούς υποψηφίους θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του κινήματος, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.
Ίδρωσαν Σαββατοκύριακο
Προς τι οι διαμαρτυρίες, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, για το ότι δούλευαν σαββατοκύριακο στον Δήμο για να προλάβουν τα δικαιολογητικά όσων ήθελαν να προσληφθούν και προφανώς ξημεροβραδιάζονταν μπροστά στον υπολογιστή ελέγχοντας την ιστοσελίδα του Δήμου; Ξαναδούλεψαν Σάββατο ή Κυριακή στην Δημαρχεία; Άλλη μια απόδειξη του νοικοκυρέματος που έχει φέρει η «Σύγχρονη Πόλη» στα δημοτικά πράγματα. Νοικοκύρεψε και τους υπαλλήλους.
Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ Καβάλας
Ακραία χαρακτηριστικά αρχίζει και παίρνει η διαμάχη των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συνωστίζονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο και στην Καβάλα. Οι παρασκηνιακές ενέργειες έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ιπποκράτους αφού ορισμένα γνωστά στελέχη μένουν μάλλον εκτός ψηφοδελτίου. Ο βουλευτής Μιχάλης Τιμοσίδης, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος, παρακολουθεί με προσοχή και διακριτικότητα τα τεκταινόμενα. Η υποψηφιότητα που έχει οριστικοποιηθεί είναι του υποψήφιου νομάρχη το 2006 Δημήτρη Παπουτσή ενώ σχεδόν βέβαιη είναι και η εκ νέου υποψηφιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πόπης Γερακούδη. Τη θέση της δεύτερης γυναίκας στο ψηφοδέλτιο του κόμματος αναμένεται να λάβει η αναπληρώτρια γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΠΑΣΟΚ, Γιώτα Τσαρδακλή. Για την 6η θέση θα δοθεί μεγάλη μάχη με κυριότερους ενδιαφερόμενους τους δικηγόρους Μάκη Κεβρεκάκη (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας) και Απόστολος Αγελαράκης (Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καβάλας). Ωστόσο, τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εύκολα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατατεθεί περί τις 15 αιτήσεις στο κόμμα. Το βράδυ της Δευτέρας ήταν μάλιστα έντονες οι πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει δύο πρόσωπα – εκπλήξεις για το ψηφοδέλτιο της Καβάλας, πράττοντας κάτι ανάλογο σε κάθε νομό για να ταράξει τα νερά. Σε κάθε περίπτωση, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη, σε αντίθεση με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ που αναμένεται να γίνουν γνωστά την προσεχή Κυριακή. Σημειώνεται ότι ο επί σειρά ετών βουλευτής (και υποψήφιος το 2007) Γιάννης Τσακλίδης, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές και ότι θα αποσυρθεί ή ότι θα είναι υποψήφιος για τις τοπικές εκλογές το 2010. Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, σε αντίθεση με τον Μίμη Χριστοφιλογιάννη από τη ΝΔ που έκανε γραπτή αποχαιρετιστήρια δήλωση.
Όλοι οι καλοί…
Ένας, ένας όλοι οι καλοί βγαίνουν εκτός ψηφοδελτίων. Από την μια ο Βουλγαράκης, μάλλον ο Δούκας και ετοιμάζεται και ο Παυλίδης και από την άλλη ο Χριστοδουλάκης και ο Τσοχατζόπουλος. Τέλος εποχής για τους υπηρέτες της δημοκρατίας και του λαού. Τοπικά τουλάχιστον, κάποιοι ετοιμάζονται να επανέλθουν, όπως ο πρώην νομάρχης που οι φήμες τον φέρουν να καταρτίζει δημοτικό ψηφοδέλτιο και να διερευνά το ενδεχόμενο της επίσημης στήριξης του από το ΠΑΣΟΚ.
Ψηφοδέλτιο ΝΔ Καβάλας
«Κλείδωσε» σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Καβάλας με την υποψηφιότητα του Παύλου Ζησίμου να αποτελεί την έκπληξη. Ο 34χρονος επιχειρηματίας από τη Χρυσούπολη, φαίνεται ότι θα σηματοδοτήσει στη γαλάζια λίστα αφενός την ανανέωση προσώπων, για την οποία μίλησε τις τελευταίες μέρες ο Κώστας Καραμανλής, καλύπτει αφετέρου το κενό που υπήρχε σε επίπεδο επαρχίας Νέστου. Κατά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα δημοσιογραφικά γραφεία τη Δευτέρα, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα θα συμμετάσχουν, επίσης ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης, ο πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργος Τσαλουχίδης (αποτελεί επιλογή του Θόδωρου Καλλιοντζή, το βράδυ της Δευτέρας είπε το ναι) και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ (ως «επιστρατευθείς» στη δύσκολη συγκυρία). Εκτός απροόπτου, αυτή θα είναι η σύνθεση του ψηφοδελτίου, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στις θέσεις των δύο τελευταίων (Τσαλουχίδης – Τσοκτένογλου) να τοποθετηθούν δύο γυναίκες. Η Ρηγίλλης ζήτησε από τα τοπικά στελέχη να προτείνουν δύο πρόσωπα και προτάθηκαν η Κωνσταντινιά Νικολαΐδου (ήταν υποψήφια και το 2007) και η Μαρίνα Φιλιππίδου.
Πάλι μοιρασιά
Και ο πλέον ανίδεος περί τα πολιτικά, αντιλαμβάνεται ότι πάλι μοιρασιά θα έχουμε τις ψήφους των μουσουλμάνων. Το γκανιάν πάντως, ένα ήταν και ένα παραμένει.
Εμφάνιση στη «Σέχτα»
Τους κατηγορεί, τους βρίζει, τους σέρνει τα πάντα! Όμως ο άξιος πολιτικός στην «Σέχτα» πήγε και έδωσε την πρώτη δημοσιογραφική εμφάνιση του για τις εκλογές. Ίσως γι’ αυτό και να ψηλώνει, όπως γράφει, η αγαπητή «Σέχτα». Άλλου τρώμε και πίνουμε και αλλού πάμε και το δίνουμε…
Δύο γράμματα
Θα θέλαμε να επανορθώσουμε ένα από τα γραφόμενα της στήλης, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου και αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν πρόεδρο της «Γευσιγνωσίας ΑΕ» Νίκο Τσαλικίδη. Η στήλη έγραψε πως ένας συνονόματος του πρώην αντιδημάρχου ανέλαβε να φέρει εις πέρας το έργο ανάπλασης – ανακαίνισης της καπναποθήκης. Το όνομα του εργολάβου τελικά είναι Τσελεκίδης και όχι Τσαλικίδης! Τι σου κάνουν καμιά φορά δύο γράμματα…
Για πότε εγκαίνια;
Μπήκαμε αισίως στον Σεπτέμβριο και ακόμη να γίνουν τα εγκαίνια του πάρκου. Είτε τα ξέχασαν είτε κατάλαβαν ότι μόνο γέλια θα έβγαζε μια τέτοια τελετή. Ωστόσο, θα μπορούσαν να περάσουν την θέση τους διοργανώνοντας εντός πάρκου μια σοβαρή εκδήλωση που θα προσέλκυε τους Κομοτηναίους, θα αναδείκνυε τα επιμέρους σημεία του δημοτικού κήπου και θα προδιέθετε για την μελλοντική του χρήση. Αλλά, να μη τους δίνουμε ιδέες, γιατί πάλι δάνειο μπορεί να ζητήσουν για να τις πραγματοποιήσουν.
Μόνο για νίκη
Την απάντηση στο γήπεδο θα δώσουν παίκτες και διοίκηση του Πανθρακικού αφού μετά την θεαματική βελτίωση που παρουσίασε η ομάδα στον αγώνα εναντίον της Καβάλας, υπό την καθοδήγηση του διορατικού νέου προπονητή, αναμένεται να στριμώξει τον Παναθηναϊκό και πολύ πιθανόν να τον υποχρεώσει στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Ίσως γι’αυτό οι πράσινοι της Αθήνας αναζητούσαν εναγωνίως να κάνουν μεταγραφές προκειμένου να εμφανιστούν στην Κομοτηνή ενισχυμένοι μήπως και αποτρέψουν το μοιραίο γι’αυτούς….Ε και αν δεν κερδίσουμε, θα βρεθεί τρόπος για να δικαιολογηθούμε, ο Ντουμιτρέσκου θα φταίει που δεν έκανε καλή προπόνηση στους παίκτες.
Αλλάζει η πορεία;
Είναι και μια θεωρία που λέει ότι όποιο είναι το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ένα μήνα πριν, καταγράφεται, το ίδιο, και στην κάλπη και καμιά σημασία δεν έχει ο προεκλογικός αγώνας. Ωστόσο, αυτή είναι μια θεωρία που βρίσκει εφαρμογή στις άλλες, δυτικού τύπου δημοκρατίες. Για την χώρα μας, πάντα υπάρχουν οι απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορούν να ανατρέψουν την οποιαδήποτε πορεία, τον οποιοδήποτε σχεδιασμό. Μπορεί να συμβεί αυτό και στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου; Έχουμε ένα μήνα για να το διαπιστώσουμε…
«Χωρίς» δημοσκοπήσεις
Μετά την 20η Σεπτεμβρίου θα απαγορευτεί η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, οι οποίες φυσικά θα συνεχίσουν να γίνονται και να διαρρέουν , κανονικά.. Εδώ, τον κύριο λόγο θα έχουν οι προσωπικές ιστοσελίδες, τα μπλόγκς, καθώς μόνο αυτά δεν υπόκεινται στην νομοθεσία. Όμως θα γράφουν τα πραγματικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ή ο καθένας θα τα παρουσιάζει όπως τον βολεύουν;
Θα κελαηδήσουν;
Το ΠΑΣΟΚ πρώτο άρχισε την προεκλογική διαφήμιση στην τηλεόραση. Άραγε όταν ξεκινήσει και η ΝΔ θα ξαναδούμε τα πράσινα παπαγαλάκια; Κατά κοινή ομολογία ήταν από τις καλύτερες προεκλογικές διαφημίσεις που έπαιξαν στην χώρα μας. Πάντως να ξανακελαηδήσουν, μπορεί να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ με γαλάζια παπαγαλάκια. ΣΕ κάθε περίπτωση, έχουμε να δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: