Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Βηματάκια

Ταχυδρόμοοοος…
«Χρυσός χορηγός» για τον Πανθρακικό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Και αν του πουν τίποτα του δικού μας, ας τους ρωτήσει ποιόν έχει χορηγό ο ΠΑΟΚ και πως άλλοι πολιτικοί στην , εντός ή εκτός εξουσίας, βοηθούν τις ομάδες της πόλης τους. Πάντως καλύτερα θα ήταν να διαφήμιζε, η ομάδα, τον ΟΣΕ. Σε περίπτωση νίκης, προφανής τίτλος, «Τρένο ο Πανθρακικός». Τώρα αν χάσουμε, πάλι προφανής τίτλος, «Το πήγε το γράμμα ο Πανθρακικός»…
Αν και πέρασε…
Το αποκορύφωμα, τουλάχιστον για τους θαυμαστές της , η Άννα Βίσση στην Ξάνθη, στις γιορτές της Παλιάς Πόλης. Αλλά , να μην έχουμε και παράπονα, σε μας ήρθε ο πρωθυπουργός… Αν δεν ερχόταν, άπατο θα πήγαινε το συνέδριο Θρακών. Με βουλευτές, νομάρχες και δημάρχους θα το κάναμε και με τον τοπικό υπουργό. Σε κάθε περίπτωση, οι απόδημοι ήταν αυτοί που δεν ακούστηκαν, αν και θα έπρεπε να είχαν τον πρώτο λόγο.
Πάρτο αλλιώς
Δυναμικές κινητοποιήσεις ζήτησαν δήμαρχοι του Έβρου ως μέτρο πίεσης στον ΟΣΕ προκειμένου να δρομολογήσει τουλάχιστον ένα τοπικό τρένο που να ξεκινάει νωρίς το πρωί από το Τρίγωνο. Η ΤΕΔΚ Έβρου συνεδρίασε πριν δύο ημέρες για το θέμα της περικοπής των δρομολογίων του ΟΣΕ και τελικά αποφασίστηκε να προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Αν πάντως ο υπουργός δεν δώσει τη λύση οι δήμαρχοι δήλωσαν έτοιμοι και αποφασισμένοι να ξεσηκωθούν. Μάλιστα απ’ ότι μαθαίνουμε δήμαρχος της περιοχής πρότεινε να αποκλείσουν την σιδηροδρομική γραμμή. Μήπως ο Ευριπίδης πρέπει να το σκεφτεί λίγο καλύτερα; Πάντως οι πολίτες του βόρειου Έβρου έχουν και το δίκιο τους, καθώς αν κάποιος επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη το πρωί ή το μεσημέρι δεν έχει δρομολόγιο τις απογευματινές και βραδινές ώρες για να επιστρέψει. Επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσει ή ταξί για να γυρίσει ή να διανυκτερεύσει στην πόλη…
Αν και δεν πέρασε…
Τελικά το εμπορικό κέντρο που θέλει να στήσει η «Αθωνική» στην Ξάνθη, κατέληξε πολιτικό και εσωκομματικό ζήτημα για τον γειτονικό νομό. Στο νομαρχιακό συμβούλιο έσπασαν οι παραταξιακές γραμμές και ο νομάρχης που το κατάλαβε έδωσε πράσινο φως για την ψήφο κατά συνείδηση. Το αποτέλεσμα 10-9 κατά της θετικής γνωμοδότησης, χαροποίησε τον εμπορικό κόσμο και όσους πολιτικά επένδυσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως εκείνο που τους μπέρδεψε ήταν το εμπορικό κέντρο που πρόκειται να στηθεί στον Ίασμο και που δεν συνάντησε, προς το παρόν, καμία αρνητική αντίδραση στην Ροδόπη. Και σε αυτό στηρίχτηκε κάπως και η επιχειρηματολογία της «Αθωνικής» όπως και στο ότι μόνο το δικό της εμπορικό συναντά τέτοια αντίσταση στην ευρύτερη περιοχή.
Θα είχαν…σωθεί
Πάντως και το Ταμιευτήριο θα μπορούσε να κάνει μια καλή κίνηση, είναι ο πρόεδρος από την περιοχή μας. Με μια μικρή συνεισφορά, αξιοπρεπή παρουσία θα είχαν οι γυναίκες του ΓΑΣ Κομοτηνή στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ. Και βέβαια, το κουμάντο να το έκαναν αυτοί που την αγαπούν την ομάδα και όχι αυτοί που της τσαλάκωσαν τα όνειρα.
Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες στην Ξάνθη
Όταν αρκετά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ γράφουνε και λένε «ότι έγινε, έγινε», καλώς το λένε. Φιλοκυβερνητικά έτσι κι αλλιώς είναι. Ας εξετάσουμε όμως όλοι μας το τι δεν έγινε! Ο Νομάρχης Ξάνθης, από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στον γειτονικό νομό, φέρνει σε δύσκολη θέση τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου! Χαρείτε το δελτίο τύπου που εξέδωσε:
«Επίσκεψη του Νομάρχη Ξάνθης στην φύλαξη του περιαστικού δάσους. Ανησυχία για την μη υλοποίηση των αντιπυρικών ζωνών
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2009 επισκέφθηκε με συνεργάτες του το περιαστικό δάσος της Ξάνθης και συγκεκριμένα τα σημεία φύλαξης του, στα πλαίσια της σχετικής απόφασης, όπου συναντήθηκε με τους εθελοντές και τις κρατικές δυνάμεις φύλαξης του. Κατά την συνάντηση, ο Νομάρχης είχε πολύωρη συζήτηση μαζί τους, ενώ τους ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν και που αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα στην περιοχή της Αττικής.
Σημειώνεται ότι στην φύλαξη του περιαστικού δάσους της Ξάνθης συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ο Στρατός, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι παρακάτω εθελοντικές οργανώσεις: ο Ερυθρός Σταυρός (Σαμαρείτες), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Μοτοσυκλετιστές, ο Σύλλογος Αποστράτων Αστυνομικών, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, η Αερολέσχη Ξάνθης, η Ομάδα Διάσωσης και η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης. Ιδιαίτερα για την φετινή χρονιά επισημαίνεται ο καίριος ρόλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης στο έργο της φύλαξης.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Χρόνια τώρα φυλάσσουμε το περιαστικό δάσος της Ξάνθης με την συμμετοχή των δυνάμεων της Πολιτείας και της κοινωνίας. Με ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα η αντιπυρική ζώνη μεταξύ της πόλης της Ξάνθης και του περιαστικού δάσους, ούτε υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες εντός του δάσους. Έχουμε στείλει πλειάδα εγγράφων προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Δασαρχείο για την υλοποίησή των. Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί, που είναι προβλέψιμο, στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.»
Πως; Τι; Είπατε κάτι;
Με τον σάκο…
Α και κάτι άλλο. Τώρα που χορηγό θα έχουμε τα ΕΛΤΑ, αν βάλουμε πάνω από τρία γκολ σε μια ομάδα να τους δίνουμε αντίστοιχες μπάλες σε ταχυδρομικό σάκο, ή να του τις στέλνουμε με κούριερ στην πόλη τους. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η κίνηση της χορηγίας έγραψε, πολλαπλώς…
Επιστολή παραίτησης
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Νομαρχιακής Ροδόπης του ΛΑΟΣ Γιώργο Παρόγλου, ο Κώστας Δώδος παραιτείται από μέλος της νομαρχιακής καθότι η τοπική οργάνωση αποδείχτηκε αναξιόπιστη , όπως αναφέρει, αθετώντας την υπόσχεση της να στηρίξει την εκδρομή του συλλόγου «Ακρίτες» Αμβροσίας, σε Ίμβρο και Τένεδο.
Καλή … επιστροφή!
Μπορεί να έχουν μείνει κάποιες μικρές εστίες πυρκαγιάς και να συνεχίζει μ’ αυτόν τον τρόπο το καταστροφικό της έργο η φωτιά στην Αττική, κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα, όμως οι πυροσβέστες της Περιφέρειας μας δεν μένουν άπραγοι. Στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής που προσπαθούν να δαμάσουν τις φλόγες, χρησιμοποιώντας επίγεια και εναέρια μέσα, συμβάλλουν από το Σάββατο και άνδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά από την περιφέρεια έφυγαν 10 οχήματα με 40 άνδρες. Να τους ευχηθούμε … καλή επιστροφή!
Ελλάς – Γαλλία συμμαχία
Μπορεί η επίσκεψη του Γάλλου προξένου Christian Thimonier να ήταν πολύ ιδιωτική και προσωπική με σκοπό τις γαλλικές επενδύσεις, αλλά αυτή έγινε γνωστή με κάθε τρόπο. Η εφημερίδα μας και το τοπικό κανάλι είχαν την ευκαιρία να τα πούνε μαζί του, τρέχοντας μεσημεριάτικα και σε ακατάλληλη ώρα, ώστε να του πάρουν μία δήλωση. Άλλοι πάλι, από τον χώρο των ΜΜΕ, είχαν την πολυτέλεια να τους επισκεφθεί ο ίδιος και να μην κουνηθούν καθόλου. Αυτές είναι δημόσιες σχέσεις!
Δεν είναι το παν
Και τώρα θα γράψουμε αυτό που γράφουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ότι δηλαδή, εκατοντάδες χιλιάδες πτυχία κυκλοφορούν στην αγορά εργασίας και πολλοί που τα έχουν δεν έχουν δουλειά, ή κάνουν εργασία τελείως διαφορετική με αυτή που λέει το πτυχίο τους. Όχι πως είναι άχρηστο ένα πανεπιστημιακό πτυχίο. Στην Ελλάδα όμως, δεν είναι και απαραίτητο για μια καλή επαγγελματική καριέρα. Γι’αυτό και όσοι χθες
δεν πέρασαν την πόρτα μιας πανεπιστημιακής σχολής, ας μην τα βάψουν μαύρα, ούτε η οικογένεια τους, απλώς να προσπαθήσουν για το καλύτερο στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: