Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Βηματάκια

Απάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη
Απάντηση από τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, δέχθηκε η εφημερίδα μας για το σχόλιο που έγραψε η στήλη και αφορούσε τιμολόγια ταξιδιών στο εξωτερικό του πρώην ΥΠΕΠΘ και τα οποία γύρισαν πίσω από την επίτροπο. Η απάντηση έχει ως εξής: «κ. Διευθύντρια, διάβασα στην εφημερίδα σας, στο φύλλο που εκδόθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2009, σε δημοσίευμα με τίτλο “Πίσω τα τιμολόγια” ένα παντελώς ανακριβές σχόλιο. Η αναπαραγωγή κατασκευασμένων ειδήσεων από ανώνυμα blogs που προσπαθούν να σπιλώσουν ή να συκοφαντήσουν δεν συμβάλει στην δημοσιογραφία. Σας ζητώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια».
Θα συμφωνήσουμε με τον κ. υπουργό ότι κατασκευασμένες ειδήσεις δεν συμβάλλουν στην δημοσιογραφία. Ούτε η συκοφαντία. Εμείς θα προσθέσουμε ο χρηματισμός, η παραδημοσιογραφία, το life style, τα γραφεία τύπου κτλ.
Σε ότι αφορά ότι η είδηση μας πάρθηκε από ανώνυμο blog, εδώ οι συνεργάτες του υπουργού (και όχι ο υπουργός) κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Μπορεί το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας μας να εκδόθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου, αλλά γι’ αυτό οι συνεργάτες μας δουλέψανε μία ημέρα πριν, όπως γίνεται σε όλες τις εφημερίδες παγκοσμίως. Το blog, στο οποίο αναφέρονται οι συνεργάτες του υπουργού, έχει ημερομηνία 22 Αυγούστου. Δηλαδή μία ημέρα μετά από εμάς.
Σίγουρα ένας καλός δημοσιογράφος πρέπει την πληροφορία του να την διασταυρώνει καλά, αλλά και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους που του δίνουν αυτή την πληροφορία. Στην δική μας περίπτωση ακούσαμε τον «άνθρωπο» μας. Καιρός να διασταυρώσουμε την πληροφορία, ζητώντας αυτά τα τιμολόγια, αν υπάρχουν βέβαια…
Απαράδεκτη εικόνα
Καινούργιο στόλο θα έχει στην κατοχή του σε λίγο καιρό ο Δήμος Κομοτηνής, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κατάσταση που παρατηρείται σχεδόν σε όλη την πόλη. Οι κάδοι στις περισσότερες γειτονιές είναι γεμάτοι, οι σακούλες πεταμένες παραδίπλα, ενώ αρκετά άχρηστα αντικείμενα που πρέπει να παρθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, κείτονται για αρκετές ημέρες δίπλα στους κάδους. Η όλη κατάσταση εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών, όταν μάλιστα απ’ ότι μαθαίνουμε οι υπάλληλοι στην υπηρεσία καθαριότητας δεν αρκούν ώστε να περισυλλέξουν τα σκουπίδια της πόλης. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη Δευτέρα μεσημέρι, κάτι που αποδεικνύει τα γραφόμενα μας. Παράλληλα καλό θα ήταν να κάνουμε και μια σύσταση στους συνδημότες, σε ότι αφορά το «πέταγμα» της σακούλας…
Θαυμάσαμε οι Κομοτηναίοι
Συγκινητική η παρουσία του ποδοσφαιρόφιλου κοινού της Κομοτηνής στον αγώνα με τον Ηρακλή. Με θρησκευτική ευλάβεια και χωρίς ούτε καν ένα ψίθυρο, παρακολουθήσαμε όλοι μας την χορογραφία και το σόου που έδωσαν οι 2000 Ηρακλειδείς στο πέταλο. Άρχισαν το χορό και το τραγούδι πριν ξεκινήσει ο αγώνας και συνεχίζουν να τραγουδούν και μετά την λήξη. Οι Κομοτηναίοι ακουστήκαμε κάπως μετά την ισοφάριση αλλά ο Ντίκα με την δεύτερη φωτοβολίδα μας επανέφερε στην εκκλησιαστική γαλήνη.. Ε, είναι γνωστό ότι δεν έχει κερκίδα ο Πανθρακικός και προφανώς, ούτε θα αποκτήσει.
Ομορφιά το γήπεδo
Πάντως και οι φίλοι του Ηρακλή είχαν κάτι να θαυμάσουν. Το πανέμορφο πλέον δημοτικό στάδιο-γήπεδο το οποίο μοιάζει περίκλειστο τώρα που ολοκληρώθηκε και το δεύτερο πέταλο. Μόνο το μισό δόθηκε προς χρήση από την ερχόμενη όμως εντός έδρας αγωνιστική, αν γεμίσει κυρίως από την νεολαία ίσως αποτελέσει «κερκίδα» για τον Πανθρακικό. Αρκεί να είναι κόσμια η συμπεριφορά των μικρών φίλων της ομάδας καθώς φέτος, πυρσός και πεντοχίλιαρο είναι το πρόστιμο. Γι’αυτό και προχθές, ούτε ένας άναψε, από τους φίλους του Πανθρακικού τουλάχιστον.
Προσοχή στις γριές
Ευτυχώς πάντως που οι φίλοι του Ηρακλή είναι σχεδόν «εκκλησία» , αφού εκτός από το τραγούδι, ελάχιστα μόλις καθίσματα έσπασαν μην αντέχοντας, κάποιοι πολύ λίγοι, την ισοφάριση του Πανθρακικού. Επιπλέον οι Ηρακλειδείς έχουν και χιούμορ.. Έτσι και φέτος έφεραν το πανό με το απαγορευτικό και την ένδειξη «Προσοχή, παίζουν γριές». Και τι γριές, γεροντοκόρες.
Ομάδα έχουμε…
Πήρε την ευθύνη για την ήττα του Πανθρακικού επάνω του ο Ντουμιτρέσκου. Γιατί οι φίλαθλοι έφταιγαν ή οι παίκτες; Πάντως για το συγκεκριμένο ματς, ότι μπορούσε το έκανε ο Ρουμάνος προπονητής. Δυστυχώς οι ελλείψεις ήταν περισσότερο από εμφανείς. Κυρίως στο κέντρο, μπροστά από την άμυνα, όπου το κενό του Ολίσσε δεν καλύφθηκε. Ο Μαρσέλο προσπάθησε να εξουδετερώσει τον Ντίκα, χωρίς να τα καταφέρει αφού αυτός μας έβαλε τα δύο γκολ, ενώ μόνο στο 2ο ημίχρονο κατάφερε να φανεί δημιουργικά. Ο Κανωτίδης, η αποκάλυψη της περσινής σαιζόν ως αμυντικό χαφ, κλήθηκε να καλύψει το κενό του Βελάσκο και ο Οράκ φάνηκε μόνο στο δεύτερο μέρος. Όσον αφορά στην επίθεση, οι Ντιαλό και Μπουβάλ δεν τα πήγαν άσχημα αν και θα ήταν ίσως καλύτερα να παίζει κεντρικός ο Ντιαλό. Ομάδα έχουμε, να δούμε πως θα πάει…
Ευτυχώς Κάρλα και Γάλλος πρόξενος
Στην τελευταία επίσκεψη του Γάλλου Πρόξενου Christian Thimonier στην Κομοτηνή, ο αντινομάρχης Κώστας Κατσιμίγας του τόνισε ότι οι Έλληνες αγαπάνε ιδιαίτερα τους Γάλλους και του ζήτησε να δώσει τα χαιρετίσματα του στο Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι, δίνοντας έτσι και έναν πιο εύθυμο χαρακτήρα στην συνάντηση. Χθες πάντως κατά την επίσκεψη του Γάλλου Πρόξενου στην Κομοτηνή δεν είχαμε παρόμοια επιθυμία!
Στο αέρα η «μετακόμιση»
«Φωτιές» ανάβει η πυρκαγιά στην Αττική. Ο λόγος είναι ότι στο υπόλοιπο Αττικής σκεφτόταν να πολιτευθεί ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα τα πράγματα δυσκολεύουν. Όχι τόσο γι’ αυτόν, αλλά γενικά για το κόμμα της ΝΔ. Για να καταλάβετε, χθες οι βουλευτές οι οποίοι εκλέγονται με τη ΝΔ στην περιοχή πήγαν να επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή και στην κυριολεξία εκδιώχτηκαν από τους κατοίκους. Τα άκουσε μέχρι και ο πρωθυπουργός, τον οποίο στόλισαν με αρκετά «γαλλικά» πριν κοπούν στην απευθείας τηλεοπτική μετάδοση! Οπότε μεγάλη ατυχή συγκυρία για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Βλήμααα!
Την Πέμπτη το μεσημέρι στον οικισμό του Θρυλορίου του δήμου Κομοτηνής βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής σε χωράφι ιδιοκτησίας του, ένα βλήμα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το ανευρεθέν βλήμα σημάνθηκε και αφού ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, περισυλλέγη από αρμόδιο πυροτεχνουργό της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο οποίος αφού το παράλαβε στη συνέχεια το κατάστρεψε.
Μέτρα ιδιωτικής αστυνομίας
Ωραία ατμόσφαιρα στο κυριακάτικο παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Ηρακλή. Τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και έξω απ’ αυτόν, με τους φιλάθλους του Ηρακλή να στήνουν events στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. 3000 οπαδοί αντίπαλης ομάδας και σχεδόν όλα κύλησαν ομαλά, με μόνη παραφωνία, αυτό που σκαρφίστηκε κάποιος «πανέξυπνος» να έχει 2000 (1 ώρα πριν την έναρξη) κόσμο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και να τους βάζει στο γήπεδο από μια πόρτα που ίσα – ίσα χωράει ένας άνθρωπος. Η υψηλή εκείνη την ώρα θερμοκρασία και ο όγκος του κόσμου, ευτυχώς δεν στάθηκαν ικανά να έχουμε τραυματίες. Και να φανταστείτε ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή είναι από τους κόσμιους φιλάθλους, όταν θα μας έρθουν ΠΑΟΚτζήδες και Ολυμπιακοί δεν θα περάσουν αυτά τα «μέτρα»! Ας το καλοσκεφθούν οι άνθρωποι της ιδιωτικής αστυνομίας.
Πυρόπληκτοι
Εντωμεταξύ σε ότι αφορά τις πυρκαγιές στην Αττική, απ’ ότι φαίνεται οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όσοι έχασαν την περιουσίες τους από τις φωτιές, μαζεύονται όλοι μαζί για να καταθέσουν ομαδικές μηνύσεις και αγωγές στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την δασοπροστασία και την πυρασφάλεια των δασών, όπως επίσης και για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων. Φαντάζεστε να δούμε στο σκαμνί τους Καραμανλή, Μαρκογιαννάκη και Παυλόπουλο;;; Μπα δε νομίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: