Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Βηματάκια

Παρατείνεται η διακοπή της Εγνατίας προς Χρυσούπολη
Παρατείνεται η διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο του Βανιάνου έως τον ανισόπεδο κόμβο Χρυσούπολης, στο ρεύμα προς Καβάλα, όπως αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Η παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου κρίθηκε αναγκαία καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης του πρανούς. Όπως έγινε γνωστό, για το διάστημα αυτό η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας. Η παράταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέους πονοκέφαλους στους οδηγούς της περιοχής που ταλαιπωρούνται εν μέσω θέρους σε ένα τμήμα που τους συνδέει με τα πορθμεία της Θάσου.
Στο νομό Έβρου 125 Ρώσοι τουρίστες, εργαζόμενοι στην εταιρεία Transneft
Για δέκα μέρες θα βρίσκονται στο νομό Έβρου 125 Ρώσοι τουρίστες, εργαζόμενοι στην εταιρεία Transneft, που έφτασαν χτες στην Αλεξανδρούπολη με πτήση charter από τη Μόσχα. Ο ερχομός τους αποτελεί απόρροια των προσωπικών προσπαθειών και επαφών που είχε το τελευταίο διάστημα ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης με διευθυντικά στελέχη της ρώσικης εταιρείας. Διευκρινίζεται ότι οι τουρίστες αυτοί δεν είναι φιλοξενούμενοι της Νομαρχίας Έβρου, αλλά επισκέπτονται το νομό μας ανεξάρτητοι. Η Νομαρχία Έβρου, για τη διευκόλυνση και επιτυχία της επίσκεψής τους, διένειμε πληροφοριακό υλικό για το νομό.
Εντατικές προετοιμασίες για τη 2η γιορτή κυνηγιού στο Μ. Δέρειο
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη 2η γιορτή κυνηγιού, που θα διοργανωθεί από τη νομαρχία Έβρου, στις 17 και 18 Αυγούστου, στο Μεγάλο Δέρειο. Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη περυσινή εκδήλωση, η φετινή διοργάνωση θα εμπλουτιστεί με αρκετές ακόμη εκδηλώσεις, όπως αγώνες μορφολογίας σκύλων, κυνολογίας, κυνηγετικά σεμινάρια ενώ την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα εμφανιστούν ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο Κώστας Μακεδόνας.
Και στην Αίγειρο
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει την ‘ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ’ την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009 και ώρα 20:00 μμ στο παράρτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου μας στην Αίγειρο. Παράλληλα με την γιορτή θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο μορφολογίας σκύλων με επίσημους προσκεκλημένους τον κ Ντούλο Διονύση Διεθνή Κριτή Μορφολογίας όλων των φυλών, διεθνή κριτή εργασίας φέρμας, εκτροφέα Αγγλικών δεικτών, και τον κ. Κατσαρό Νίκο, Αντιπρόεδρο του ΟΚΑΔΕ, εκτροφέα Πόιντερ.
Αναβολή εκδήλωσης εθίμων στη Μαρώνεια
Αναβάλλεται λόγω εκτάκτων κωλυμάτων η θεατρική Παράσταση Τοπικών Λαϊκών Εθίμων και Δρωμένων, που επρόκειτο να δοθεί από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαρώνειας, το Σάββατο 8 Αυγούστου, στο θέατρο Μαρώνειας Λατομείο Χελιδονόπετρας.
Ξεπέρασαν τα 1.000
Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, ενώ παγκοσμίως περί τις 200.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Δοκιμές των εμβολίων σε ανθρώπους ξεκινούν οι φαρμακοβιομηχανίες. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης που εκδίδει το ΚΕΕΛΠΝΟ από τις 29/7 έως και την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 272 επιπλέον κρούσματα νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.002. Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στην Αττική (460) και ακολουθούν η Κρήτη (159), τα Ιόνια νησιά (127) και η Κεντρική Μακεδονία (87). Πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς και ότι οι εκδηλώσεις συνεχίζουν να είναι ήπιες στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Έβαλε φωτιά σε Βρετανό
Ένα απίστευτης βαρβαρότητας περιστατικό σημειώθηκε στα Μάλια της Κρήτης, όταν ένας 20χρονος Βρετανός τουρίστας ενόχλησε με τη συμπεριφορά του μία κοπέλα ελληνικής καταγωγής που διασκέδαζε σε κέντρο της περιοχής. Η κοπέλα έριξε στον νεαρό το ποτό που έπινε και στη συνέχεια τού έβαλε φωτιά. Ο νεαρός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος. Η κοπέλα παραδόθηκε στην αστυνομία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή στη Θεσσαλονική για την Διεθνή Έκθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου δηλώνουν οι συνταξιούχοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΤΣΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, Δημοσίου επανέλαβαν τα αιτήματά τους για αυξήσεις συντάξεων, φθηνότερα φάρμακα, ενίσχυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων κ.ά.
Σε απεργία πείνας
Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι 580 μετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου με κύριο αίτημά τους να μην απελαύνονται, αλλά και να τους δίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πηγαίνουν στην Αθήνα και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη, που είναι ο τελικός προορισμός των περισσοτέρων. Αφορμή υπήρξε επιχείρηση που έγινε την Τρίτη για τη μεταφορά 26 παράνομων μεταναστών σε άλλο Κέντρο Υποδοχής στη Βόρεια Ελλάδα, από όπου θα προωθούνταν στην Τουρκία, σύμφωνα με μέλη οργανώσεων της Σάμου για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η επιχείρηση τελικά απετράπη.
Μείωση κατά 23,5%
Μειωμένες κατά 23,5% εμφανίζονται οι πωλήσεις Ι.Χ. από την αρχή του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο κλάδος αναμένει νέα βουτιά στην αγορά, καθώς την Παρασκευή λήγει η περίοδος έκπτωσης 50% επί των τελών ταξινόμησης. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, τον Ιούλιο οι ταξινομήσεις διαμορφώθηκαν στα 32.281 οχήματα έναντι 23.219 τον Ιούνιο. Το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2009 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 185.043 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 23,5% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 κυβικών) κατά το 2009 ανήλθε σε 47.351 έναντι 68.169 το 2008, παρουσιάζοντας μείωση 30,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του 2009 ταξινομήθηκαν 112.804 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 28,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, όπου είχαν ταξινομηθεί 158.546 αυτοκίνητα.
Στο 25% του ΑΕΠ η παραοικονομία
ΤΑ 65 δις . ευρώ (περίπου το 25% του ΑΕΠ) φτάνει το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα διεθνούς οργανισμού σε 21 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ. Ακολουθούν τρεις μεσογειακές χώρες: η Ιταλία με 22%, η Ισπανία και η Πορτογαλία με 19,5%. Στις χώρες με το μικρότερο ποσοστό παραοικονομίας βρίσκονται οι ΗΠΑ (7,6%), η Ελβετία (8,3%), η Αυστρία (8,5%), η Ιαπωνία (9,5%) και η Νέα Ζηλανδία (9,9%). Ο μέσος όρος των χωρών που εξετάστηκαν αγγίζει το 14%. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε έρευνα του καθηγητή Φρίντριχ Σνάιντερ (Πανεπιστήμιο Γιοχάνες Κέπλερ στο Λιντς) για την έκταση της «μαύρης αγοράς» σε 21 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: