Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Βηματάκια

Διέψευσε , αλλά…
Διέψευσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, από την Ξάνθη, το ενδεχόμενο κατάργησης το12% , ωστόσο παραμένει το ζήτημα του ποιος είναι επαγγελματίας και ποιος βιοτέχνης αν και για τα Επιμελητήρια και τις Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών, σύμφωνα με τους νόμους που επικαλούνται, το θέμα είναι λυμένο και αν θέλει το κράτος ας αποφασίσει εκ νέοι ποιοι είναι Βιοτέχνες ή ας προσβάλει τις αποφάσεις του. Φυσικά, αν το κίνητρο δεν είχε δοθεί και σε άλλες επιχειρήσεις, μάλλον δεν θα υπήρχε θέμα ούτε καθυστέρηση στην καταβολή των ποσών. Το ίδιο, βέβαια, αν δεν είχε διευρυνθεί οι κύκλος των επαγγελμάτων, ειδών επιχείρησης, που λαμβάνουν την ενίσχυση. Άλλο ένα μέτρο καλό που με τις στρεβλώσεις που δέχτηκε έγινε προβληματικό.
51 και να καίει
Έχουμε να δούμε πάρα πολλά ακόμα στην πόλη μας. Ένα από τα τελευταία ευτράπελα που σκαρφίστηκε η δημοτική αρχή της Κομοτηνής είναι να βάλει άνδρες σεκιούριτι να φυλάνε … το πάρκο της πόλης!!! Ναι σωστά διαβάσατε να φυλάει το πάρκο. Αρκετοί συμπολίτες οι οποίοι είχαν την «τύχη» να επισκεφθούν το άλσος της Αγίας Παρασκευής μετά τις 11 το βράδυ, ένιωσαν από κοντά την «φροντίδα» και την «στοργή» των ανδρών τη εταιρίας σεκιούριτι που έβαλε ο Δήμος Κομοτηνής. Απαγορεύεται αυτό, απαγορεύεται εκείνο ήταν τα λόγια του σεκιουριτά προς την φιλήσυχη παρέα των συμπολιτών το σαββατόβραδο, με αποτέλεσμα να τους εξοργίσει και να αποχωρήσουν στολίζοντας με άπταιστα «γαλλικά» τον δήμαρχο … για τη νέα απίστευτη ιδέα του. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε την φύλαξη του πάρκου … ως 51ο έργο της διοίκησης Κοτσάκη!!!
Πράσινη ανάπτυξη στην Κομοτηνή
Έκλεισε το πρόγραμμα της επίσκεψης του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Κουβέλη στην Κομοτηνή. Ο περιβαλλοντολόγος του κόμματος έρχεται στην Κομοτηνή την Παρασκευή 17 Ιουλίου για να μιλήσει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου και της Νομαρχίας Ροδόπης για τις «Πολιτικές Πράσινες Ανάπτυξης και Πρακτικές Εφαρμογές». Παράλληλα την ίδια ημέρα το πρωί ο βουλευτής θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ αργά το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή διαβούλευση που διοργανώνουν ενεργοί πολίτες του κυβερνοχώρου!
Αν είναι κωφάλαλος;
Και αν ο αναλφάβητος είναι και κωφάλαλος, πως θα πάρει άδεια οδήγησης αυτοκινήτου; Να μια περίπτωση που πρέπει να την κοιτάξουν στο υπουργείο. Και πως θα ορίζεται ο αναλφάβητος;
Τηλεφωνική εξεταστική
Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μας κατήγγειλαν ότι εδώ και δυο βδομάδες προσπαθούν εναγωνίως να μάθουνε τα αποτελέσματα της εξεταστικής Ιουνίου δια της τηλεφωνικής οδού, αφενός διότι δεν διαμένουνε στην Κομοτηνή ώστε να σπεύσουνε αυτοπροσώπως και αφετέρου διότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ καλούνε συνεχώς από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι εδώ και δυο εβδομάδες, εντούτοις, σύμφωνα με τους φοιτητές, κανένας δεν απαντά στο τηλέφωνο!!!
Τα ευτράπελα του αγωγού
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο FOCUS News Agency, οι αντιπρόσωποι του έργου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη Trans Balkan Pipeline, δεν κατάφεραν να κάνουν την παρουσίαση του έργου που είχαν προετοιμάσει, στο δημαρχείο της πόλης του Πύργου στην Βουλγαρία! Οι κάτοικοι του Μπουργκάς που ήταν παρόντες στην δημόσια συζήτηση δεν τους επέτρεψαν να κάνουν την παρουσίαση και παίρνοντας το μικρόφωνο εξέφρασαν την διαφωνία τους για το έργο, με αποτέλεσμα η δημόσια συζήτηση να αποτύχει!
Πάντα είχε λαμόγια
Σήμερα η παράσταση «Ένας ήρωας με παντόφλες» με τον Χάρυ Κλύν στον ρόλο του στρατηγού που τον έκαναν άγαλμα για να φάνε τα λαμόγια εκείνης της εποχής. Τουλάχιστον τότε, τα έκαναν και ταινίες, τα έπαιζαν και στο θέατρο. Τώρα, έτσι και πει κάποιος κάτι, η δικαιολογία είναι, «μα δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν κλέβουμε όλοι»…Ναι αλλά όταν μιλάμε για βουλευτές ή για υψηλόβαθμους αξιωματούχους, δεν μπορεί να ισχύει αυτή η απλοϊκή υπεραπλούστευση.
Ρομφαίος συνέχεια
Τι ήταν να την ρίξει την ρομφαία ο Μητροπολίτης… Η απάντηση του συλλόγου (θρησκευτικού) Αγία Μαρίνα ήρθε δια της προέδρου του μαζί με το καταστατικό του σωματείου, ενώ η Μητρόπολη δεν έχασε χρόνο και εξέδωσε νέα δισέλιδη ανακοίνωση. Πάντως, ανεξαρτήτως του τι έγινε, στις εκκλησίες μόνο το εκκλησιαστικό συμβούλιο και η Μητρόπολη έχουν λόγο. Αυτό όλοι το γνωρίζουν. Όπως επίσης, όλοι γνωρίζουν τον ακριβή λόγο της διαμάχης.
Υπάρχει πρωθυπουργός;
Αν πιστέψουμε τις τηλεοπτικές εικόνες, υπάρχει. Είναι ο κύριος που επισκέφθηκε την Παρασκευή για καμιά ώρα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, έγινε δεκτός με υποκλίσεις και χαιρετούρες από τον υπουργό και τους υφυπουργούς και μετά τον ξαναείδαν (αλλά όχι εμείς), κάτι γείτονές του στη Ραφήνα. Σάββατο τον χάσαμε εντελώς, την Κυριακή όλη του η δραστηριότητα εξαντλήθηκε σε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Εθνική μπάσκετ εφήβων που ήρθε δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και χθες Δευτέρα, προφανώς για τον Πρωθυπουργό είναι μια ... τσαγκαροδευτέρα. Μηδέν δραστηριότητα, καμία πρωτοβουλία, ούτε συσκέψεις, ούτε συναντήσεις με υπουργούς, τίποτε! Λογικό. Σε μια χώρα όπου όλα δουλεύουν ρολόι και τα προβλήματα είναι εξαφανισμένα, όπου οι πολίτες περνούν ζωή χαρισάμενη, τι χρειάζεται να κατέβει ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του; Χαμένος χρόνος είναι!!!
Απ’ το ναδίρ … στο ζενίθ!
Κι όμως θα δώσουν κι από πάνω 41 εκατομμύρια ευρώ στον Εφραίμ, ενώ με μεθοδεύσεις πάνε να αθωώσουν τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το οποίο «επανέρχεται» με άλλη μορφή!!! Με ερώτησή τους στη Βουλή 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλουν ότι παρά τις παράνομες ανταλλαγές που είχαν γίνει, μεθοδεύεται η επιστροφή στη Μονή Βατοπεδίου ακόμα και των 41.000.000 ευρώ που είχαν δεσμευθεί από τις αρμόδιες αρχές! Και ότι «με μια νέα σύμβαση που σκοπεύουν να κυρώσουν στη Βουλή θα δημιουργήσουν ευμενέστερες για τους εμπλεκόμενους συνθήκες στην διαδικασία απόδοσης ποινικών ευθυνών!». Για εμάς δεν έχει παρά το βεβαιώσουμε αυτό τον Σεπτέμβριο όπου και εκδικάζεται για πέμπτη φορά η υπόθεση του Εφραίμ, Αρσένιου και της δικαστού Ψάλτης στην Κομοτηνή…
Ιδέες...
Αν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείξουν πάνω από έξι μονάδες διαφορά και τον Καραμανλή να χάνει με διαφορά την καταλληλότητα, τι θα κάνουν; Μπορεί να φέρουν νέα διάταξη και να απαγορεύσουν τη δημοσίευσή τους έως και τρεις μήνες πριν από τις εκλογές! Ιδέες ρίχνουμε...
Διεύρυνση διαφοράς
Διαφορά 5,3 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ (34,5% έναντι 29,2%) και για πρώτη φορά την πλειονότητα των πολιτών να ζητεί να γίνουν πρόωρες εκλογές καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στον κυριακάτικο τύπο. Το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο, μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, αποτυπώνει από τη μια πλευρά τη διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από άλλη την ενίσχυσή του σε μια σειρά ποιοτικούς δείκτες. Για πρώτη φορά καταγράφεται και πρωτιά του Γιώργου Παπανδρέου στη λεγόμενη «καταλληλότητα» για πρωθυπουργός, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 41,1% έναντι 38,6% του Κώστα Καραμανλή, ενώ τα σκάνδαλα, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι η κύρια αιτία της ήττας της Νέας Δημοκρατίας (40,4%) και ακολουθούν η αδυναμία αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων (23,1%) και η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση (18,7%). Καλύτερη κυβέρνηση θεωρούν οι πολίτες το ΠΑΣΟΚ με 37,8% έναντι 26% της ΝΔ, ενώ το 32,6% δεν απαντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: