Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Αγωγοί και εντάσεις
Για τον αγωγό South Stream ρωτήθηκε ο κ. Αλαβάνος στη συνέντευξη τύπου, ωστόσο στην απάντηση του προφανώς περιέλαβε και τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη για τον οποίο και πάλι ο ΣΥΝ αντιδρά. Προδήλως δε τα πάνε καλά με τους αγωγούς. Όμως και η ανάλυση που κάνουν δεν στέκει. Ο κ. Αλαβάνος μίλησε για πιθανή θαλάσσια μόλυνση, προφανώς όχι από φυσικό αέριο αλλά από πετρέλαιο, ενώ σημείωσε και την άποψη ότι «όπου υπάρχουν αγωγοί, υπάρχουν και εντάσεις». Τη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και το Ιράν θα είχε κατά νου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αγωγοί ενέργειας υπάρχουν και στην κεντρική Ευρώπη αλλά λείπουν οι εντάσεις. Εντάσεις, ακόμη και πόλεμοι υπάρχουν σε περιοχές γενικότερης αστάθειας και αυτές ακριβώς τις περιοχές θέλουν να παρακάμψουν όσοι προτείνουν και δραστηριοποιούνται υπέρ των δύο αγωγών που θα περάσουν από τη χώρα μας. Κατά τα λοιπά, ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να παίξουν στα περιβαλλοντικά αντιδρώντας στους αγωγούς. Για εντάσεις όμως, το παρατραβούν….
Αόρατος
Με επιδόματα θα τη βγάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς που φθάνουν μικτά 1.700 ευρώ και οι συνταξιούχοι με συντάξεις έως 1.100!!! Καμία αύξηση δεν θα δοθεί. Επιπλέον, «κεφαλικό φόρο» -ούτε στην τουρκοκρατία να ζούσαμε- θα πληρώσουν όσοι έχουν δηλώσει ατομικό εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ! Ο υπουργός Οικονομίας είχε προετοιμάσει την κοινή γνώμη, με μισοκουβέντες, σε κυριακάτικη συνέντευξη. Όσοι είχαν λεφτά, πήραν την εφημερίδα και διάβασαν μία μικρή σειρά σχετικών λέξεων, ενώ οι υπόλοιποι έμαθαν μια και καλή για το μαχαίρωμα-τσεκούρωμα. Δεν ξέρουμε πώς πλέον θα υποδεχτούν τον Γιάννη Παπαθανασίου, τον Γιώργο Σουφλιά (που έκανε λόγο για «δύσκολες αποφάσεις») και συνολικά την κυβέρνηση όλες αυτές οι κατηγορίες των υπαλλήλων-συνταξιούχων που, και εξαιτίας της ακρίβειας και τώρα της κρίσης, δεν θα πάρουν δεκάρα! Τις αντιδράσεις τους, σε πρώτη φάση, θα τις δούμε στις επόμενες εξορμήσεις των κυβερνητικών στελεχών. Ούτε να το φανταστούμε δεν θέλουμε... Μιλάμε για πολύ «μαύρισμα», ούτε στη Χαβάη για διακοπές να πήγαινε η κυβέρνηση Καραμανλή. Ακόμη, οι συνέπειες αυτών των αποφάσεων ενδεχομένως να έχουν ως αποτέλεσμα τους... αόρατους Έλληνες. Η «φιλολαϊκή» πολιτική, όπως την αντιλαμβάνονται οι νεοδημοκράτες, θα βοηθήσει τον κόσμο να εξαϋλωθεί αργά και σταθερά! Αξίζει να αναφερθεί ότι στην έρευνα της GPO για την ΑΔΕΔΥ, το 86,1% των ερωτηθέντων έχει ήδη περικόψει τις δαπάνες του για διασκέδαση-ψυχαγωγία, το 80,7% για ένδυση, το 77,9% για ταξίδια, ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης!!! Σκεφτείτε τώρα πού θα ξοδέψουν ή σε ποια μούρη θα τρίψουν τα επιδόματα των 300 ευρώ! Επιπλέον, μην έχετε καμία απορία αν στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ κεραστεί με αυτοδυναμία και αν στην παράσταση νίκης, η διαφορά υπέρ του χτυπήσει έως και 1000%!
Ατάκες
Μπορεί αρκετός κόσμος να μην συμφωνεί ιδεολογικά με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσει κανείς ότι λέει τις καλύτερες ατάκες όταν αναφέρεται στον Κώστα Καραμανλή και την ΝΔ. Έτσι μετά την περσινή ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο, ώστε να κάνει ένα σχόλιο για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος απάντηση ότι «ο κ. Καραμανλής είναι καταλληλότερος για εμίρης στο Ντουμπάι». Χθες και κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Αλέκου Αλαβάνου στην Κομοτηνή είπε το εξής: «έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί σαν μεθυσμένη»!!!
Τηλε – αναλύσεις
Ένοιωθες ότι παρακολουθούσες το ίδιο κανάλι, έστω και έκανες ζάπινγκ!!! Είπαν ότι τα μέτρα Παπαθανασίου περί μηδενικών αυξήσεων, δεν εφαρμόστηκαν για τις επιχειρήσεις, αλλά την πληρώνουν τα «κορόιδα», και ότι ελήφθησαν για να πάει με κάτι ο Κώστας Καραμανλής στις Βρυξέλλες! Επιπλέον, ότι δεν είναι ουσιαστικά για την κρίση αλλά προσωρινά.Είπαν με διαφορετικούς ανθρώπους, τα ίδια ακριβώς -καρμπόν λέμε τώρα- πράγματα. Μόνο οι φάτσες άλλαζαν! Φοβερός σχολιασμός από τους τηλεαστέρες... Τέτοιος συγχρονισμός στη σκέψη! Μήπως τα «μεγάλα πνεύματα συναντιόνται»;
Κατά μέτωπο επίθεση
Οι Έλληνες έχουν αρχίσει και υποφέρουν από την κρίση, εγχώρια και ξένη. Τους βαράει κατακούτελα και σφαδάζουν από τους πόνους. Σκούζουν από τον πονοκέφαλο, διότι τα προβλήματα στοχεύουν στο δόξα πατρί και τους αλλάζουν τα φώτα. Πρόκειται για έρευνα σοκ και δεν είναι επειδή εμείς δείχνουμε μια -πώς να το πούμε- συμπάθεια στον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα. Οι Έλληνες έφτασαν στο σημείο να πλήττονται πλέον και βιολογικά από αυτήν τη λαίλαπα. Η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι έχουν αυξηθεί τέτοιοι πονοκέφαλοι. Μάλιστα, εκδηλώνονται σαν δυνατό σφίξιμο γύρω από το κεφάλι, σαν ένα βάρος στο κεφάλι, σαν πιάσιμο στον αυχένα και τους ώμους. Έτσι, βρίσκονται... και χωρίς λεφτά και χωρίς κεφάλι.
Όλον ΠΑΣΟΚ;
Ένα κακό είχε, η κατά τ’ άλλα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη «Κυβερνώσα Αριστερά» στην Κομοτηνή. Μόλις τέλειωσε την ομιλία του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η δημοσιογράφος που συντόνιζε την εκδήλωση, πολύ καλώς, απευθύνθηκε στο ακροατήριο για τυχόν ερωτήσεις, απορίες πάνω στο βιβλίο και το θέμα του. Κι ενώ είχαν αρκετοί όπως μάθαμε εκ των υστέρων, η πλειοψηφία του κοινού σηκώθηκε να φύγει, δίνοντας έτσι ένα άδοξο τέλος στην εκδήλωση! Για μια ακόμη φορά το αστικό ΠΑΣΟΚ … κέρδισε!
Τελικός των τελικών
Κυπελλούχος της ΕΠΣ Θράκης στέφθηκε προχθές η ομάδα της Ελπίδας Σαπών, η οποία επικράτησε του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων με σκορ 1-3 στον 28ο τελικό του θεσμού. Το παιχνίδι πήγε σε παράταση αφού οι δύο ομάδες έκλεισαν το 90λεπτο με σκορ 1-1 με γκολ του Φραγκούλη στο 15΄ για τις Σάπες και του Μάρκου που ισοφάρισε για το Σπάρτακο στο 64΄. Τη νίκη έδωσε στην ομάδα της Ελπίδας μέσα σε δύο λεπτά, στις καθυστερήσεις, ο Κακουλίδης με δύο γκολ στο 103΄ και 104΄ (που σημειωτέον είχε μπει αλλαγή στο 65΄). Από εμάς τα θερμά συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, οι οποίες έφτασαν μέχρι εδώ!
Πορεία και πάλι
Εντωμεταξύ, πορεία διοργανώνουν το Σάββατο το απόγευμα φοιτητικές νεολαίες, επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται και ως αντιπολεμική στο γενικό κάλεσμα που κάνουν αντιπολεμικές οργανώσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε μόνο να υπάρχουν SMS κι αυτή την φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: