Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Εσωκομματική συναίνεση;
Τι είναι αυτά που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ; Τόσο ανάγκη έχουν τελικά τον Σημίτη και το σύστημα του; Χωρίς αυτούς που έφεραν την ΝΔ στην εξουσία, δεν μπορείς να κάνουν τίποτε; Σε τι περιπέτειες ξαναβάζει τον κόσμο που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική παράταξη, η οποία μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή; Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει καθώς έρχεται μετά από ένα καλοστημένο παιχνίδι, που είναι προφανές ακόμα και στον πλέον αδαή. Το ραντεβού Παπανδρέου - Σημίτη κλείστηκε μέσα σε μία περίεργη συγκυρία. Όταν συγκεκριμένη εφημερίδα εξαπολύει χυδαία και υποτιμητική επίθεση εναντίον σου και όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος μέσω του alter ego του -άλλης εφημερίδας- προτείνει παλινόρθωση του συστήματος, που αγαπούσε η καθεστυκία τάξη. Και αμέσως μετά κλείστηκε το ραντεβού... Τι κάνει νιάου - νιάου!!!
Πανηγυρτζήδες
Χαρές και πανηγύρια είχαμε σε γειτονικό δήμο της Τουρκίας. Οριεντάλ χορεύτριες, τραγουδίστριες με πλούσιο μπούστο, λουλούδια, χορούς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και μερικοί που λέγανε ότι τα πανηγύρια δεν είναι μεταφερόμενα!!! Είναι και παραείναι.
Ένα τρίο γεμάτο μπρίο
Μετά από 9 χρόνια φαγούρα, ένα καυτό τρίο ξαναμπαίνει στη ζωή μας, με μπόλικο μπρίο. Ομιλούμε για τον γνωστό μπόντι μπλίντερ – πολιτικό Γιώργο Καρατζαφέρη, την «Σαλώμη», όπως την χαρακτήρισε ο προαναφερόμενος, Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Κώστα Καραμανλή, τον πρωθυπουργό μας. Σας θυμίζουμε την Ιστορία της «Σαλώμης», για να διαπιστώσουμε όλοι μαζί ότι στη πολιτική ζωή η ξεφτίλα δεν έχει όρια, όπως επίσης οι κωλοτούμπες και κυρίως οι αλλαγές στρατοπέδων. Υποτίθεται ότι αυτοί οι τρεις κύριοι φλερτάρουν ξανά για το καλό της μεγάλης δεξιάς παράταξης!!!
Κανείς άδικο
Τελικά, γίνονται καλλιτεχνικοί αγώνες στην Κομοτηνή. Περιφερειακοί! Δηλαδή χωρίς έξοδα διατροφής και διαμονής, αυτά που θα κέρδιζε η περιοχή αν οι χιλιάδες μαθητές ερχόταν προς τα εδώ για τους τελικούς. Στην Αθήνα από όπου θα είναι και οι περισσότεροι, πάλι δεν θα γίνουν τα παραπάνω έξοδα. Να γιατί κόπηκαν οι αγώνες, για οικονομία. Αλλά πάλι διατείνονται ότι και στους περσινούς αγώνες έγινε οικονομία χρημάτων και άρα το ίδιο ποσό θα μπορούσε να διατεθεί και φέτος και να καταλήξει στην περιοχή μας. Ποιος έχει δίκιο; Πάντως άδικο δεν έχει κανείς…
Έβρεξε ανθόνερο
Πριν λίγες ημέρες έβρεξε λάσπη. Τόση λάσπη που άλλαξαν χρώμα τα αυτοκίνητα παίρνοντας όλα μια γκρι απόχρωση. Χθες, λες και έβρεξε ανθόνερο, τόσο καθαρό ήταν το βρόχινο νερό. Και όσοι δεν είχαν πλύνει τα αυτοκίνητά τους από την λάσπη που τα είχε καλύψει, τα είδαν να γυαλίζουν όταν λίγο αργότερα βγήκε ο ήλιος.
Κάντε κάτι
Άντε πάλι από την αρχή. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κομοτηνής δεν είναι ολοήμερο αλλά περιορίζεται στο διάστημα λειτουργίας της αγοράς με αιχμές τις πρωινές και τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες. Αν οι αρμόδιοι Δήμος και Τροχαία δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να δώσουν κάποιες λύσεις, αντικειμενικά δεν μπορούν, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να διευκολύνουν την κατάσταση σε σημεία της πόλης όπου γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Στις αρχές της Ηρώων, ως την Ταξιαρχία και λίγο πριν, απέναντι από τη νομαρχία, και στο «σπαθί», κυρίως στην πλευρά του Επιμελητηρίου. Δύο τροχονόμοι, δηλαδή έξι τουλάχιστον ημερησίως, θα κρατούσαν τους δρόμους ανοικτούς και θα περιόριζαν στο ελάχιστο τις προκλητικές ενέργειες οδηγών που σταματούν το αυτοκίνητό τους στη μέση του δρόμου γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι νόμους και τους συμπολίτες τους.
Εκτός και αν…
Το ζήτημα είναι, έχει η Τροχαία το προσωπικό για να διαθέσει έξι τροχονόμους ημερησίως σε δύο μόλις σημεία της πόλης για να αναπνεύσει κάπως η Κομοτηνή? Μπορεί να τους έχει και το πιθανότερο είναι να μην τους έχει.Και δυστυχώς δεν μπορεί με τέτοια υπηρεσία να δηλώσει αδυναμία εφαρμογής του νόμου. Μπορούν όμως να το κάνουν οι συνδικαλιστές των αστυνομιών.
Άλλες εποχές
Να και ένα πρωτοσέλιδο της δεκαετίας του 30’ από την εφημερίδα Μακεδονία και τα πρωτοσέλιδα εποχής ( και ιστορίες ) που είχαν στηθεί έξω από το ίδρυμα “Παπανικολάου” όπου έγινε η ημερίδα για την Εγνατία Οδό .Για “Πανθρακικό “ συνέδριο γίνεται λόγος στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ εφημερίδας από την Κομοτηνή.Τι είδους συνέδριο ? Σηροτροφικόν……. όταν το μετάξι ήταν από τα σημεία αιχμής για την οικονομία της περιοχής. Σήμερα κάνουμε μουσεία μεταξιού, αλλάζουν οι εποχές αλλάζει η οικονομία.
Πρέπει να αργήσουν
Και αφού, έστω και έμμεσα, έγινε λόγος για την Εγνατία, προφανώς και δεν θα μπούν διόδια μέχρι να κατασκευαστούν οι σταθμοί εξυπηρέτησης. Επίσης προφανώς δεν πρέπει να πληρώνουμε τέλη διέλευσης αν ο δρόμος δεν είναι σε άριστη κατάσταση . Και ήδη η διαδρομή από Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη , το πρώτο τμήμα της Εγνατίας που κατασκευάστηκε, είναι προβληματική λόγω των φθορών που έχει υποστεί το οδόστρωμα. Άρα λοιπόν, μάλλον θα αργήσουν τα διόδια.
Κάποιες επιλογές
Πάλι δεν του πάει καλά του υπουργού μας , όλο νέα “φασόλια» του βγάζει ο αθηναϊκός τύπος. Και άντε να πούμε ότι κάποιοι τον έχουν στο στόχαστρο, κάνει όμως και ο ίδιος κάτι επιλογές…
Έτσι δεν είναι;
«Θα έρθουν ξένοι ψαράδες στη χώρα μας; Ας έρθουν, γιατί και αν έρθουν σε τι γλώσσα θα ψαρεύουν;» ρωτούσε ο Χάρυ Κλυν πριν δεκαετίες σατιρίζοντας τις απορίες και τις ανησυχίες Ελλήνων επαγγελματιών, μήπως η είσοδος της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ απέβαινε εις βάρος τους καθώς θα πλημμυρίζαμε, έτσι έλεγαν τότε, από ξένους επαγγελματίες. Τελικά δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα, ωστόσο το θέμα της γλώσσας είναι και πάλι επίκαιρο, τουλάχιστον τοπικά. Παράδειγμα η Ζιράτ που εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή και οφείλουν οι υπάλληλοί της και στα ελληνικά να γνωρίζουν να συναλλάσσονται με τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Έτσι δεν είναι; Έτσι, έτσι, έτσι…
28 μείον τρία;
Ένα δάνειο τον χρόνο και το χρέος το μειώνω. Μια χαρά λεζάντα θα μπορούσε να είναι η προηγούμενη φράση στην φωτογραφία. Τελικά, με δόξα και τιμή υπογράφηκε χθες βραδάκι η σύμβαση του δανείου και θα αρχίσει να πέφτει το χρήμα προς τους προμηθευτές του Δήμου Κομοτηνής. Να ανασάνουν και οι αρκετοί που έχουν να παίρνουν από 50 έως 100 ευρώ. Να χαμογελάσουν και οι άλλοι που έχουν να παίρνουν τα πολλά. Και τώρα δηλαδή, μειώθηκε το χρέος; Καθότι 28 χρωστούσαμε τρία παίρνουμε… Μπα, αυξήθηκε το χρέος αφού περισσότερα από αυτά που πήρες δίνεις στην τράπεζα για να ξεπληρώσεις το δάνειο που πήρες.
Όπου νάναι…
Γιορτή πραγματική θα είναι η τελευταία φορά που θα εορταστεί η Ημέρα της Γυναίκας. Γιατί, προφανώς για να μη την ξαναγιορτάσουμε θα έχουν εκλείψει οι λόγοι που την καθιερώσαμε. Πότε θα γίνει αυτό; Όταν θα ξανάρθει στα πράγματα το ΠαΣοΚ και γυναίκες θα είναι τα μισά μέλη του υπουργικού συμβουλίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: