Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Βηματάκια

Συνεχίζουν τις προκλήσεις
Απίστευτη πρόκληση από τη Ζιράτ. Δε φτάνει που άνοιξε κατάστημα στην Κομοτηνή, εν μία νυκτί έστησε και το κατάστημα της φωτογραφίας στην Περδικομαγούλα της ορεινής Γορτυνίας και θέλει να κάνει και εγκαίνια μετά από αυτά που θα γίνουν στην Κομοτηνή. Μάλιστα, με περισσή αλαζονεία των στελεχών της, οι σχετικές προσκλήσεις απεστάλησαν γραμμένες στην τοπική διάλεκτο…
Super Deal
Όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να κρυφτούν! Πού τον βρίσκεις, πού τον χάνεις τον Ανδρέα Βγενόπουλος, στη Χαριλάου Τρικούπη και οσονούπω στην Ιπποκράτους. Σοβαρός επιχειρηματίας αυτός και πρωθυπουργός εν αναμονή ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ξέρει πολύ καλά αυτό ο Βγενόπουλος και έριξε τις γέφυρες! Παίρνω την Ολυμπιακή αλλά σας την ξαναδίνω, άμα θέλετε... Πόσο πάει το ντιλ; Μέσα σ’ όλα, απαρατήρητος περνάει ο δικός μας υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος υπουργός για την Ολυμπιακή. Ή μήπως δεν είναι;
Ποιοι θα πάνε;
Την επέστρεψε την πρόσκληση της Ζιράτ για τα εγκαίνια του καταστήματος Κομοτηνής ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, ως απαράδεκτη και προσβλητική. Προφανώς η ίδια πρόσκληση πήγε και στην Αθήνα όπου σήμερα εγκαινιάζεται το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας, αλλά και τοπικά σε προύχοντες και άρχοντες της αυτοδιοίκησης. Για να δούμε ποιοι γνώστες της τουρκικής ή της αγγλικής θα την κατανοήσουν, τοπικά και στην Αθήνα και θα παραστούν στα εγκαίνια; Διότι, από τη Νικαράγουα να άνοιγε τράπεζα στην Κομοτηνή, στα ελληνικά (ή τουλάχιστον και στα ελληνικά) θα έστελνε την πρόσκληση. Άλλωστε Ελλήνων πολιτών την παρουσία ζητά στα εγκαίνια και φυσικά Ελλήνων πολιτών τις αποταμιεύσεις θα επιχειρήσει να προσεγγίσει και να προσελκύσει.
Δάνεια και οφειλές
Εντωμεταξύ, ακόμα να πάρει το δάνειο των 3 εκατομμυρίων ευρώ ο Δήμος Κομοτηνής και μ’ αυτό να ξοφλήσει τους προμηθευτές και τους επαγγελματίες της πόλης μας από το 2007. Για τους απ’ έξω δεν γίνεται λόγος. Αυτοί πληρώνονται στην ώρα τους! Και πάλι αν εγκριθεί το συγκεκριμένο δάνειο σε λίγο καιρό, τα λεφτά θα αποταμιευθούν και θα δοθούν στους «δικαιούχους» το καλοκαίρι. Δηλαδή κάποιος που προμήθευσε τον Δήμο Κομοτηνής τον Γενάρη του 2007, θα πάρει τα λεφτά του το καλοκαίρι του 2009. 2,5 χρόνια μετά. Τι να το κάνεις;;; Θα έχεις πληρώσει το ΦΠΑ, χώρια η κρίση στην ουσία θα πάρεις τα λεφτά του προϊόντος ίσα ίσα. Και αν θέλει να πάρει ο Δήμος καινούργιο δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ πότε θα του εγκριθεί για να δώσει και τα υπόλοιπα χρεωστούμενα; Μετά από 2,5 χρόνια πάλι; Τότε θα έχουμε 2012 και σιγά μην είναι στο τιμόνι του Δήμου η «Σύγχρονη Πόλη»!!!
Δεν τραβάει…
Μέχρι πρόσφατα, θέσφατο για τον φετινό Πανθρακικό ήταν το αγωνιστικό σύστημα που δεν άλλαζε, το γνωστό 4-4-2, και ότι αλλαγές γινόταν προς το 90΄ λεπτό. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα παίζει με μια επιθετική τριπλέτα Ριέρα, Ματάις και Ντιαλό, χωρίς να έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ούτε στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Άραγε θα επιμείνει ο προπονητής; Όσο για το πρωτοφανές των πρόωρων αλλαγών, μόνο σε τραυματισμούς, όπως και ήταν, μπορούν να αποδοθούν.
Συναίνεση
Ξαναπρότεινε συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης ο Καραμανλής αν και όλα τα κόμματα την απορρίπτουν. Εντωμεταξύ, τη ΝΔ δεν την πάνε πια ούτε τα γκάλοπ. Τι τον νοιάζει όμως τον πρωθυπουργό; Αν αληθεύουν οι δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ τον θέλει ξανά αρχηγό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εθνικές εκλογές! Που τέτοια τύχη για τον Γιώργο…
Συμβόλαιο υπέγραψε;
Τρία χρόνια θα τον υποστούμε τον Σαρνίτς, τον ένοικο του γκέτο της Ιώνων; Έτσι είπε ο αθεόφοβος σε σύναξη επιστημόνων όπου ήταν προσκεκλημένος. Και πως είναι τόσο σίγουρος ότι τρία χρόνια θα διαρκέσει η θητεία του; Συμβόλαιο υπέγραψε; Μπορεί να τον κρίνουν ως άριστο και να τον στείλουν, του χρόνου, πρέσβη στην Ουάσιγκτον, ή αποτυχημένο και να καταλήξει πρόξενος στον αρκτικό κύκλο, στο χωριό του Άη Βασίλη.
ΕΣΥΝ – ΤΟΣΥΝ
Ωραία πρωτοβουλία πήρε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας να ενημερώσει τους νέους ανθρώπους κάθε πόλης για το Περιβάλλον. Μόνο που στην Κομοτηνή (δεν ξέρω τι έγινε αλλού) το κοινό αποτελούνταν μόνο από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα, η τεράστια αίθουσα του ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση, να μοιάζει τελείως άδεια… ή καλύτερα σαν τηλεοπτική εκπομπή «άλλη όψης»!
Πήγατε στοίχημα;
Σίγουρη για τους τρεις βαθμούς στις Σέρρες πήγαινε η Ξάνθη, στο τσεπάκι την είχαμε τη νίκη με τη Λάρισα εμείς, πάρα πολλοί φίλοι του τζόγου και από τις δύο πόλεις της Θράκης κατέληξαν στον… κουβά.
Επίδομα θέρμανσης
2 εκατομμύρια Έλληνες θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης. Με κάθε επισημότητα η κυβέρνηση αποδέχτηκε ότι έχει 2 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας. Με τα χίλια ζόρια να το δώσουν και έχει βγει ο χειμώνας. Μήπως για αυτό δεν έδωσαν την... «ελεημοσύνη» πέρσι, για να μην γίνει καταγραφή των πραγματικών δεδομένων; Και να σκεφτεί κανείς ότι άλλοι τόσοι είναι παραπονεμένοι, γιατί έπρεπε και αυτοί να το πάρουν, αφού είναι στην ίδια κατάσταση!
Χαμαιλέοντας
Καθηγητής, μουσικός, βαλκάνιος και μέλος της «Σύγχρονης Πόλης». Τι θα κάνει άραγε σε 1,5 χρόνο που έχουμε δημοτικές εκλογές; Θα φανεί αχάριστος στον δήμαρχος που τον έχει εμπιστευτεί ή θα προσχωρήσει στην δημοτική παράταξη από την οποία προέρχεται και το πολιτικό κόμμα το οποίο «υποστηρίζει»; Πάντως και στις δύο περιπτώσεις, όπου και αν χτυπήσει την πόρτα … κανένας δεν θα του ανοίξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: