Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Βηματάκια

Έτσι, έτσι, έτσι…
Μα, τόσο εύκολο… θα αναρωτηθεί κάποιος βλέποντας πως έσπευσε η Ziraat να διορθώσει το «λάθος της», να στείλει δηλαδή προσκλήσεις εγκαινίων μόνο στην τουρκική και στην αγγλική γλώσσα, ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα φιλοξενούνται τα δύο καταστήματά της. Εύκολο; Αν ήταν έτσι, θα το είχαν κάνει και άλλοι. Ποιο; Μα αυτό που έκανε ο Δημήτρης Σταμάτης, να επιστρέψει δηλαδή, ως απαράδεκτη και προσβλητική για τη χώρα μας, την προκλητική πρόσκληση της τράπεζα; Προκλήσεις στην περιοχή μας γίνονται συχνά, μόνο που κανείς, ή σχεδόν κανείς, δεν αντιδρά, δε λέει το αυτονόητο, ξένοι στη χώρα μας θα γίνουμε; Και δεν αντιδρούν για δύο λόγους. Πρώτον από την ψηφοθηρική πολιτική που τους διακρίνει και δεύτερον επειδή αγνοούν τι είναι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις. Στοίχημα πως οι περισσότεροι πήραν στα χέρα τους την πρόσκληση και το μόνο που αντιλήφθηκαν ήταν πως στις 18 του μήνα εγκαινιάζεται η Ziraat στην Κομοτηνή. Αν περνούσε έτσι και αυτό, ένα βήμα πίσω (ακόμη) θα κάναμε σαν περιοχή αφήνοντας έναν διευθυντή τράπεζας (και τον τοπάρχη πολιτικό που τον κουμαντάρει) να γελούν εις βάρος της ελληνικής διοίκησης και της ντόπιας αυτοδιοίκησης καθώς και των φορέων. Έλα όμως που η ελληνική διοίκηση αντέδρασε αποφασιστικά και δημοκρατικά… Και η άλλη πλευρά έσπευσε να συμμορφωθεί. Έτσι, έτσι, έτσι… Πάντως όχι έτσι απλά…. Όπως δεν είναι απλό πράγμα η πολιτική. Κυρίως όταν ασκείται στην περιοχή μας, η οποία βρίθει απλοϊκών πολιτικών.
Ντόρα και ινστιτούτο
Όποια και όποια είναι η Ντόρα μέσα στη ΝΔ; Περισσότεροι έπρεπε να πάνε στην ομιλία της στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Μόνο 40 βουλευτές έσπευσαν να την ακούσουν; Και αμέσως όλοι βγήκαν και είπαν για μεγάλη προσέλευση. Μεγάλη και εντυπωσιακή θα ήταν εάν πήγαιναν πχ. 101 βουλευτές. Για αυτό και η κυβέρνηση υποβάθμισε το θέμα. Ντράπηκε επειδή πήγαν λίγοι και σου λέει οι δημοσιογράφοι μας εμπαίζουν τώρα. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι στελεχάρα για να έχει κοινό σχεδόν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας σε αυτήν την εκδήλωση. Τι σου είναι αυτοί οι Δημοσιογράφοι, βρε παιδί μου, βγάζουν από τη μύγα ξύγκι... Έλεος.
Απόδειξη αδιεξόδου
Απόδειξη του οικονομικού αδιεξόδου στου οποίο έχει φέρει τους Δήμους η πολιτική της Δεξιάς, είναι ότι σε δύο χρηματοκιβώτια στο δημαρχείο Αιγείρου υπήρχαν μόνο 300 ευρώ. Τι έργα να κάνει ο δήμαρχος και ποια κοινωνική πολιτική να ασκήσει… Άραγε αυτοί, οι διαρρήκτες, που έχασαν τόσο χρόνο στην προσπάθειά τους, τι να είπαν όταν αντίκρισαν τα λιγοστά χρήματα;
Που είναι η βάση οεο;
Έκλεψαν λέει την βάση από το ξακουστό σπαθί, που κοσμεί εδώ και δεκαετίες το ηρώο της πόλης μας. Και τι έγινε! Αν δει κανείς την κατάσταση που βρίσκεται καλύτερα, θα διαπιστώσει ότι η βάση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Βαμμένα και ξεχαρβαλωμένα μάρμαρα, σάπιες σκάλες στο κουφάρι του μνημείου και πολλά άλλα. Τι γίνονται άραγε εκείνοι οι «Σπαθάτοι» φίλοι του ηρώου; Δεν νοιάζονται πλέον;
Μαθαίνει ελληνικά;
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντατικά μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας έχει ξεκινήσει ο ένοικος του γκέτο της Ιώνων, ενώ κάποιοι, κοντινοί του, ισχυρίζονται πως τον έχουν ακούσει να περιφέρεται στους διαδρόμους του πρώτου ορόφου μονολογώντας, «κακό μπελά βρήκα με αυτόν που έμπλεξα στην Κομοτηνή». Γκιουμουλτζίνα την είπε, αλλά οι δικοί του, καλού-κακού, το «μετέφρασαν» προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Ακόμη το συζητάτε;
Άρης Σπηλιωτόπουλος και Σάββας Τσιτουρίδης συστήνουν δουλειά μετά από μια πενταετία στο τιμόνι! Αφού το αποφασίζουν στο παραπέντε των εκλογών, καλά είναι... Κάθε φορά που τα δύσκολα ορθώνονται μπροστά τους, ανακαλύπτουν τη σύσταση της εργασιομανίας. Η εργασιοθεραπεία σύμφωνα με τους γιατρούς κάνει καλό, διότι κουράζεσαι και το μυαλό δεν ταξιδεύει αλλού! Οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ μπροστά έχουν στενοχωρήσει το κόμμα της εικόνας και των γκάλοπ. Βαρύ πλήγμα και για αυτό άρχισαν τα όργανα και η γκρίνια...
Ούτε τριάντα χιλιάδες
Είκοσι-επτά χιλιάδες σουβλάκια ετοιμάζονται για την υπαίθρια, στην οδό Καβείρων, εκδήλωση που ετοιμάζουν για την Τσικνοπέμπτη το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία. Και θα γίνουν καπνός γιατί όλοι θα περάσουν από την Καβείρων για να τσικνήσουν. Όπως με καπνό και τσίνα θα γεμίσει η περιοχή. Πάντως, από 10 πόντους μήκος το κάθε σουβλάκι αν τα βάλουμε στη σειρά, έχουμε 2,7 χιλιόμετρα γεύσης.
Επιστολή
Εντωμεταξύ η ΝΟΔΕ Ροδόπης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην Νίκη Γκοτσοπούλου για την τοποθέτησή της στην θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Παιδείας. Μέσα σε όλα τα άλλα που γράφουνε στην επιστολή, αναγράφεται και το ότι η παρουσία της σε αυτό το καίριο πόστο, αποτελεί ευοίωνη εξέλιξη για την ολοκλήρωση των δρομολογηθεισών από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Δηλαδή το «Tabula Rasa», ποιος το είπε; Κανένας από την αντιπολίτευση;
Απολογισμός … ξανά
Ξεκινάνε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή, όπως ενημέρωσε η Φελίνα Καζάκου, με πολύ μουσική, κλόουν, σοκολατοπόλεμο, πάρτυ κτλ. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε πόσο θα κοστίσουν! Αλλά θα μπει πάλι σ’ αυτήν την λογική η αγαπητή πρόεδρος και θα το τολμήσει ξανά; Τόσα άκουσε από θεσμικούς και μη.
Εκδρομική φιλανθρωπία
Οι εκδρομές καλά κρατούν! Από το κρύο στη ζέστη και από τη ζέστη στο κρύο. Αυτό θα πει φιλανθρωπία!
Νέο ταμείο
Την δημιουργία ενός νέου ταμείου, όπου θα μαζεύονται χρήματα για τους επαγγελματίες οι οποίοι κλείνουν την επιχείρηση τους, προχωρεί η ΓΣΕΒΕΕ, έπειτα από απόφαση της που πάρθηκε με απόλυτη πλειοψηφία και τα χρήματα που θα δίνονται θα αφορούν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό.
Συμμετοχική δημοκρατία
Το έχουμε ξαναγράψει. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ζαλιστεί … από τις δημοσκοπήσεις και μοιράζουν θέσεις. Που να έρθουν και στην εξουσία κιόλας! Παράδειγμα η συμπεριφορά μέλος της ΠΑΣΚ ως αυταρχική, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΚΕ. Τι έκανε δηλαδή ρε παιδιά; Απέκλεισε όλους τους αντίπαλους συνδικαλιστές και τοποθέτησε στις θέσεις του συμβουλίου μόνο μέλη της παράταξης του. Η συμμετοχική δημοκρατία στο … ναδίρ της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: