Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Βηματάκια

Για ενθύμιο
Διπλωματικό θρίλερ με την κορδέλα των εγκαινίων η οποία όπως είναι γνωστό κόπηκε με 4 ψαλίδια. Ο υπεύθυνος που την αναζήτησε αργότερα προκειμένου να τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη στον μουσειακό χώρο της τράπεζας, διαπίστωσε πως ούτε η μισή από το αρχικό μέγεθος δεν είχε απομείνει. Σύμφωνα με πληροφορίες φανατικοί τουρκόφρονες έκοψαν κομματάκια από την κορδέλα για να τα κάνουν φυλακτό, ενώ άλλα κομματάκια κατέληξαν, για ενθύμιο, στα χέρια πολιτικών που πολύ θα ήθελαν να την κρατήσουν στα εγκαίνια αλλά τελικά από την τηλεόραση είδαν την εκδήλωση.
Η αφορμή
Από την περασμένη εβδομάδα «βαπτίστηκε» εθνικό θέμα η αντιμετώπιση της κρίσης. Αν δεν βρει συναίνεση σε αυτό το ζήτημα, πού πάμε; Η αφορμή για εκλογές έχει δοθεί με τον χαρακτηρισμό της οικονομικής κρίσης ως «εθνικό». Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα περί συναίνεσης και συνεννόησης και θα το λέει συνεχώς, διότι έχει επιλεγεί αυτή η στρατηγική. Ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε το θέμα περισσότερο την Παρασκευή, λέγοντας ότι θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Μαρτίου, την άλλη βδομάδα δηλαδή. Και πες ότι τα κόμματα πάνε και πες ότι δεν τα βρίσκουν, τι θα πει τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που κάνει λόγο για «εκλογική ανυπομονησία»; ...Ουδέν σχόλιο!
Ποιοι εξεγέρθηκαν;
Να και η «εξέγερση του Δεκέμβρη στην Κομοτηνή» από τον Συνασπισμό ή Σύριζα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Όμως, ποια εξέγερση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη της Κομοτηνής και δεν το πήραμε χαμπάρι. Μήπως η εξέγερση της συντρόφισσας Δόμνας και του συντρόφου Παντελή; Να εξεγέρθησαν τίποτε άλλοι νεολαίοι ή φοιτητές και να μην το καταλάβαμε; Εκτός και αν η «εξέγερση» αφορά στους «αγανακτισμένους πολίτες»… Όμως, γίνεται να τους διαφημίζει ο Συνασπισμός; Όχι βέβαια, γι’ αυτό και το ερώτημα παραμένει. Ποιοι εξεγέρθησαν τον Δεκέμβριο στην Κομοτηνή;
Χριστούγεννα συνέχεια…
…κάτι τέτοιο ίσως μόνο εμείς οι Κομοτηναίοι έχουμε την δυνατότητα να έχουμε! Να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο και σ’ αυτό συμβάλλει η δημοτική μας αρχή, η οποία δεν ξεκρεμάει ποτέ τον εορταστικό διάκοσμο των Χριστουγέννων. Γιρλάντες, δεντράκια, πανώ, αστεράκια μας το θυμίζουν καθημερινά. Στους δε οικισμούς του δήμου Κομοτηνής, τα παραπάνω είναι ακόμα αναμμένα!!! Εκεί να δείτε γιορτές…
Οι Αρσέν Λουπέν
τους έκλεψαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, τους έκλεψαν τμήματα της εξέδρας, τους έκλεψαν και τη βάση-λαβή του σπαθιού. Μπορεί να ξυπνήσουμε μια μέρα και να δούμε και το δημαρχείο να λείπει από τη θέση του. Δύσκολοι καιροί για νοικοκυραίους με τόσους κλεφταράδες που κυκλοφορούν
100 μεγάλοι Έλληνες
Έρευνα για τους Μεγάλους Έλληνες, για να χωθεί και ο Δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος; Και αμέσως μετά έπεσε ο Παναγούλης; Τι σόι έρευνα είναι αυτήν την οποία παρουσίασε ο Αλέξης Παπαχελάς, όπου οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν αμέσως μετά την επιλογή ενός σύγχρονου να έρχεται ένας αρχαίος. Εντύπωση προκαλεί πώς έδωσαν τέτοια κατάταξη! Επιπλέον, έκπληξη προκάλεσε το ότι ο Παπαδόπουλος ψηφίστηκε ως μεγάλος Έλληνας! Η εξήγηση που δόθηκε ήταν λόγω ενδεχομένως ακροδεξιών! Στη συνέχεια, μία θέση πάνω, ήταν ο Παναγούλης! Αν είναι δυνατόν...
Αγνοείται ο Ζαπρό
Εντωμεταξύ, αυτή η ομάδα είχε κάποτε και ένα παίκτη που τον έλεγαν Ζαπρόπουλο. Αν δε παίζει, σε περίπτωση που είναι καλά, και κόντρα στον Θρασύβουλο τώρα που λείπουν Κανωτίδης-Ρομπίνιο, μάλλον δε θα τον ξαναδούμε για φέτος. Από την άλλη, πράσινα φορά ο Θρασύβουλος, οπότε πάλι στα μαύρα θα ντυθούν οι δικοί μας.
Επίδομα θέρμανσης
Όταν βρίσκεσαι σε πολύ δύσκολη θέση κάνεις και την αγαθοεργία σου! Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί και απόφαση που πήρε η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους των ανίσχυρων κοινωνικών στρωμάτων. Και να ήταν μόνο αυτοί! Μετά από 4,5 χρόνια συνεχών προτάσεων της αντιπολίτευσης, ώστε να δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα, η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεινε τα αυτιά της και χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός, με το κόμμα της ΝΔ να είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις 4 με 5 μονάδες για να το δώσει.
Πέταγμα αετού
Κυκλοφορεί μεταξύ των συμβούλων της Σύγχρονης Πόλης. Όπως λένε, την Καθαρά Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει ποιος από μας θα πετάξει πιο ψηλά τον αετό. Ένα φόβο, μια ανησυχία, έχουν μόνο, μήπως στις εκδηλώσεις βρεθεί ο νομάρχης.
Πράσινη συνεστίαση
Χόρεψε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του τοπικού ΠΑΣΟΚ και απ’ ότι έδειχνε μέχρι χθες η κίνηση των προσκλήσεων πήγαινε πολύ καλά. Με το αέρα της νίκης από τα γκάλοπ σίγουρα στον χορό θα παραβρέθηκαν εν δυνάμει Περιφερειάρχες, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Σε περισυλλογή
Σας το είπαμε από την αρχή. Ο άνθρωπος, ήρθε από το Κόσοβο και νόμισε ότι θα ίδια θα έκανε και εδώ. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα έκανε δύο χοντρά λάθη και δε φτάνει που εκτέθηκε ο ίδιος, άρχισαν να ανησυχούν και οι υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί του προϊστάμενοι ότι εκτίθενται και οι ίδιοι με τέτοιες συμπεριφορές. Προχθές τα είπε διαβάζοντας προσεκτικά αυτά που ήταν γραμμένα όπως προσεκτική ήταν και η μετάφραση. Προφανώς τα πήρε τα χαμπέρια ίσως και από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο. Τι να σκέφτεται άραγε; Ότι του τα ψέλνουν και οι δικοί του ή αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του; Γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο…
Αχαριστία
Χάνει και τους τελευταίους του συμμάχους στα δημοτικά πεπραγμένα ο Δημήτρης Κοτσάκης. Αχάριστοι παιδί μου, αχάριστοι! Αλλά και οι δικοί του, προσπαθούν ο ένας να βγάλει τα μάτια του άλλου. Πληροφορίες πάνε κι έρχονται σε δημοσιογράφους για το ότι ο τάδε έκανε αυτό, τον τάδε τον ελέγχει αυτή η υπηρεσία, τον τάδε του επέβαλαν πρόστιμο. Δυστυχώς αυτό που λείπει τα τελευταία 2,5 χρόνια από τον Δήμο Κομοτηνής είναι οι πολιτικές θέσεις, οι προτάσεις και οι απόψεις που θα βγάλουν από το αδιέξοδο την πόλη μας.
Καρναβάλι είναι…
Ξανάρθε το καρναβάλι. Και πάλι σε πολλές πόλεις της χώρας υιοθετούμε τη βραζιλιάνικη σάμπα και τις μισόγυμνες βραζιλιάνες και «βραζιλιάνες». Μόνο που εκεί από τη ζέστη και μόνο ιδρώνουν, ενώ εδώ λόγω ψύχους τις πιάνει κρύος ιδρώτας. Ευτυχώς οι καταξιωμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις όπως των Πατρών αλλά και της Ξάνθης δε πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Φέτος πάντως τόσο στην Πάτρα όσο και στην Ξάνθη τα θέματα που επελέγησαν με αφορμή την δραστηριότητα των βατοπεδινών έφεραν αντίδραση. Και αν στην περίπτωση της Ξάνθης η αντίδραση της μητρόπολης έχει βάση, για τους ρασοφόρους καρναβαλιστές, στην Πάτρα η τεράστια μουτσούνα του Εφραίμ κακώς συνάντησε αντιδράσεις.
Οι αριθμοί των Όσκαρ
Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την 81η τελετή απονομής των Όσκαρ την Κυριακή στο Kodak Theater του Χόλιγουντ. Είναι χαρακτηριστικό τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί για τα σημαντικότερα βραβεία της 7ης Tέχνης.
- 3.400 θέσεις έχει το Kodak Theater στο οποίο πραγματοποιείται η τελετή από το 2002.
- Το 1929 ήταν η χρονιά της πρώτης απονομής, δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της Ακαδημίας.
- Πενήντα αγαλματίδια προβλέπεται να απονεμηθούν στους νικητές για 24 κατηγορίες.
- Είκοσι έξι είναι το ρεκόρ των Όσκαρ που έχει κερδίσει κάποιος υποψήφιος. Πρόκειται για τον Ουόλτ Ντίσνεϊ που έχει κερδίσει 22 φορές και έχει πάρει και τέσσερα τιμητικά Όσκαρ. Ο ίδιος έχει και το ρεκόρ υποψηφιοτήτων (59).
- Δεκατέσσερις υποψηφιότητες για μια ταινία είναι το ρεκόρ του Όλα για την Εύα (1950) και του Τιτανικού 1998.
- Έξι χρόνων ήταν η Σίρλεϊ Τεμπλ όταν της απονεμήθηκε τιμητικό Όσκαρ το 1935.
- 3,85 κιλά ζυγίζει το χρυσό αγαλματίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: