Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Βηματάκια

Δεν είχε όρεξη;
Εντωμεταξύ, μετά τα εγκαίνια της Ζιραάτ έγινε και γεύμα σε ξενοδοχείο και στελέχη της τράπεζας μίλησαν σε Τούρκους δημοσιογράφους. Και που είναι η είδηση; Ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα δεν ήταν ο πρόξενος και όχι επειδή δεν πεινούσε… Στην τελετή των εγκαινίων δε, παραγκωνισμένος ήταν ο διευθυντής της τράπεζας, προφανώς μετά το «λάθος», «αβλεψία», με τις προσκλήσεις. Όπως φαίνεται, ακολούθησε οδηγίες-συμβουλές τοπικών κουμανταδόρων της μειονότητας και τώρα πιθανόν θα εύχεται να μην το πληρώσει με τη θέση του.
Νέο κτύπημα…
…και πάλι ενδοπαραταξιακό δέχεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αυτό οφείλεται σε ανακοίνωση της ΕΤ3, η οποία καταφέρεται εναντίον του ΟΤΕ, για τα προβλήματα που προέκυψαν στην μετάδοση του τηλεοπτικού της προγράμματος, λόγω της διακοπής στα κυκλώματα του οργανισμού, με συνέπεια να επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο συμφέρον της. Η διακοπή αυτή έγινε αισθητή και στην πόλη μας, αφού το δίκτυο του ίντερνετ, έπεσε για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα αρκετές Online υπηρεσίες να υπολειτουργούν. Κι όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός ανακοίνωνε το σαββατοκύριακο την κάλυψη με ίντερνετ όλου του ορεινού όγκου της Ροδόπης για να γράφουν … οι bloggers από παντού, όπως είπε!
Ο καλοδεχούμενος
Ποιος ήταν ο πιο καλοδεχούμενος από όσους ήρθαν από την Τουρκία; Μα φυσικά ο «δικός μας» Μουεζίνογλου», επικεφαλής του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Είχε θερμές χειραψίες με τους τοπικούς και παρέμεινε στην περιοχή για να αναχωρήσει μάλλον σήμερα.
Γιουροβίζιον
Επειδή οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους, πόσο κόστισε η διοργάνωση της επιλογής του τραγουδιού του Σάκη Ρουβά, την εποχή της επιτήρησης και της διεθνούς κρίσης; Η κρατική τηλεόραση, αλλά και η κυβέρνηση, οφείλουν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό πόσο κόστισε η κιτσάτη εκδήλωση για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον της Μόσχας. Οφείλουν να δώσουν λεπτομερείς εξηγήσεις αν πλήρωσαν όλοι αυτοί οι χειροκροτητές, και αν ναι πόσα έδωσαν και επιπλέον, πόσα δαπάνησε το ελληνικό κράτος για το σόου που οι Έλληνες παρακολούθησαν στους δέκτες τους. Επειδή η κρατική τηλεόραση πληρώνεται από τον λαό, οφείλει να ξεκαθαρίσει σταράτα αν κέρδισαν τα ταμεία ή μπήκαν μέσα. Οι αρμόδιοι χρειάζεται να λογοδοτήσουν είτε για τα κέρδη είτε για τη χασούρα, διότι ιδιαίτερα αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, οι φουκαριάρηδες Έλληνες περνούν δύσκολες στιγμές. Είναι επιτακτική ανάγκη, όταν γίνεται χαμός – σκοτωμός και μάλιστα ο πρωθυπουργός συστήνει ψυχραιμία, για να ξεπεράσουμε την κρίση, αφενός η κοινή γνώμη να μην προκαλείται και αφετέρου όσοι δηλώνουν έντιμοι, να δίνουν αναλυτικό λογαριασμό σε κάθε βήμα.
Μια απόφαση είναι
Γάζα θέλεις, θα πας, Αφγανιστάν, στους Τούτσι και τους Χούτου; Μην ανησυχείς για άδειες ή έξοδα. Πάρε την απόφαση εσύ και όλο θα βρεθούν πρόθυμοι να καλύψουν τα έξοδα και μάλιστα για πολύ καιρό. Έχει και εκεί τσιμπούρια…
Δύο μέτρα, δύο σταθμά
Στην ΔΙΑΑΜΑΘ, την εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας μας, στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, όταν είναι να στείλουν δελτία τύπου προς την εφημερίδα μας, βρίσκουν σε μηδέν χρόνο το email, το φαξ και το τηλέφωνο μας. Αντίθετα δε, όταν πρόκειται για κάποια διακήρυξη, τα παραπάνω χάνονται σε … μηδέν χρόνο και πάλι!!!
Ας του το πουν
Λίγο καιρό έχει στη χώρα μας ο κ. Φερέρα γι’ αυτό μάλλον θα πρέπει να τον ενημερώσουν. Στην Ελλάδα ισχύει η «ώρα ΠαΣοΚ», ότι ώρα προγραμματίζουμε, ξεκινάμε μισή ώρα αργότερα. Και αυτό το ωράριο όλοι σχεδόν το τηρούν, μέχρι και ο δήμαρχος που είναι νεοδημοκράτης. Πάντως αν ο κ. Φερέρα δε θέλει να καθυστερεί τουλάχιστον ας ξεκινά τη συνέντευξη στην καθορισμένη ώρα. Συνέντευξη τύπου είναι και όχι συνέντευξη του γραφείου τύπου του Πανθρακικού.
Ψήφος … αποδημητικός
Γιατί τόση βιασύνη με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων; Χρειάζονται 200 ψήφοι, δηλαδή βουλευτές για να περάσει! Κατά τα άλλα η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τις εκλογές. Μα, καθόλου! Το αντίθετο, λειτουργούν πυροσβεστικά! Η αντιπολίτευση, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, μέχρι στιγμής διαφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο. Ενδιαφέρον έχει πού θα βρουν τις ψήφους, για να συμπληρώσουν τον μαγικό αριθμό και βέβαια, αν θα υπάρξουν νέοι «αντάρτες»...
Πάλι μολότωφ
Με τις τράπεζες τα έχουν βάλει στην Ξάνθη οι «γνωστοί-άγνωστοι» (;). Την μια μέρα, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα επιτέθηκαν σε τρεις τράπεζες και στο ΚΕΠ του Δήμου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν ζημιές, ωστόσο προχθές βράδυ την έκαψαν την Εθνική. Και μάλιστα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και βεβαίως, την ώρα που η Ξάνθη ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες κόσμου για το καρναβάλι. Ή δεν έχουν καθόλου μυαλό αυτοί που τα έκαναν ή έχουν τόσο πολύ που οι υπόλοιποι δε μπορούμε να καταλάβουμε πως σκέφτονται. Η δεύτερη επίθεση έγινε με μολότωφ, πρακτική που εμφανίστηκε για πρώτη φορά και στην Κομοτηνή τον περασμένο Δεκέμβριο, όχι πάντως από φοιτητές. Άντε να δούμε τι θα καταφέρει αυτή τη φορά η αστυνομία…
Για γέλια ή για κλάματα;
Τι τραβάει ο επαγγελματίας, όταν πρόκειται να μπλεχτεί με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κατάλαβε και έζησε από πρώτο χέρι ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στην Κομοτηνή, Κώστας Ναλμπάντης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει άκρη με τίποτα! Μακάρι να το ζήσουν και κάποια μεγάλα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης στην Αθήνα και να βρούμε όλοι εμείς … την ησυχία μας.
Με μας τα είχαν
Εντωμεταξύ, με την ΑΕΚ έπαιζαν για το κύπελο προχθές το βράδυ οι Ξανθιώτες, με τον Πανθρακικό τα είχαν. Αρκετές φορές ακούστηκε το όνομα της ομάδας της Κομοτηνής από τους οπαδούς της Ξάνθης αλλά εις μάτην καθώς όπως δεν ήρθαν αυτοί εδώ, ούτε οι δικοί μας θα πάνε εκεί. Πάντως κακώς αρχίζει μια ψιλοβεντέτα… Ας έπαιρναν 200-300 εισιτήρια στο πρώτο ματς και τώρα στο δεύτερο γύρο και να μη πήγαινα στα Πηγάδια, οι Κομοτηναίοι θα το γέμιζαν το γήπεδο. Τώρα απλώς θα γεμίσουμε τα δημοσιογραφικά θεωρεία…
Κόψιμο
Όλη η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να δει ακτύπητο δημοσιογραφικό δίδυμο στην πλατεία της Κομοτηνής να σχολιάζει τα εγκαίνια της Ziraat Bank, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, όμως δυστυχώς … κόπηκαν!
Προς ανακύκλωση
Με τη φόρα που έχει πάρει ο δήμαρχος με την ανακύκλωση, στο τέλος θα ανακυκλώσει και τη δημοτική ομάδα της Σύγχρονης Πόλης. Εκτός και αν προλάβουν και τον ανακυκλώσουν αυτοί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το νέο υλικό θα είναι καλύτερο από το παλιό;
Εκσυγχρονισμός
Πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το 18ο Συνέδριο του Κομμουνιστικό Κόμματος, που δίνει βάση στο νέο πρόγραμμα ενόψει των Ευρωεκλογών, το οποίο θέλοντας και μη εκσυγχρονίζεται. Εκσυγχρονίζεται όμως και ο Ριζοσπάστης που στο φύλλο που εκδόθηκε για το συνέδριο, έχει το χαρακτηριστικό «Αντισταθείτε» στο μισό φύλλο και στο άλλο μισό … διαφήμιση κρατικού οργανισμού! Α ρε Σημίτη, όταν μιλούσες εσύ για εκσυγχρονισμό, οι άλλοι σε κατηγορούσαν!
Πολλαπλή αδικία
Τον αδίκησαν πάλι το θρύλο και πολλαπλά μάλιστα. Δεν παίζει πλέον ο Καζναφέρης, Έλληνας διαιτητές, δε σφυρίζει ελληνική ομάδα στο Ουέφα και ο ξένος που έπαιξε του έδωσε μόνο ένα πέναλτυ που φυσικά δεν ήταν. Ε, πώς να κερδίσει η ομάδα των πρωταθλημάτων και των κυπέλων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: