Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Βηματάκια

Θα τους σώσουν…
Όταν σε ένα τραπέζι μαζεύονται κυρίως δημόσιοι-μόνιμοι υπάλληλοι, εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση και στα συνδικάτα και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα της ανεργίας όσων εργάζονται στα εργοστάσια, αντιλαμβάνεται κανείς ποιο είναι το γενικότερο πρόβλημα όχι μόνο της περιοχής αλλά της χώρας γενικότερα.
Τον έχουν πρόεδρο
Για ορισμένους στην ΕΠΣ, πρόεδρος παραμένει, στα λόγια, ο Γκαγκάτσης. Προφανώς αυτόν ψήφιζαν και θα τον ξαναψήφιζαν. Αλλά, χρειάζεται και να το διατυμπανίζουν στην πίτα τους;
Αυτοκάθαρση; Τι είναι αυτό;
Στην κομματική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο για τον αγροτικό τομέα, εμφανίστηκε στην πρώτη θέση του ακροατήριου ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νίκος Σκοπιανός, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν πολύ καλά να κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά ποτέ δεν τόλμησαν την αυτοκάθαρση!!! Άραγε είναι περήφανοι οι σύντροφοι του για το ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Ροδόπης είναι απλήρωτοι εδώ και 20 μήνες. Ή είναι περήφανοι για τις 2446 ημέρες φυλακή;
Που είναι τα πράσινα;
Για να δούμε και την εμφάνιση, τη στολή, του Πανθρακικού. Είδαμε και πάθαμε να μη ξαναδούμε τα πορτοκαλί, φέτος έχει μαυρίσει το μάτι μας. Καλές οι μαύρες φορεσιές για τους εκτός έδρας αγώνες (και όχι όλους) αλλά εντός έδρας καλό θα είναι να αγωνίζεται με τα πραγματικά χρώματα της η ομάδα. Άλλος να το κάνει αυτό δεν υπάρχει σε κανένα πρωτάθλημα καμιάς χώρας, χρειάζεται εμείς να πρωτοτυπήσουμε; Εκτός και αν άλλαξαν τα χρώματα της ομάδας οπότε να ανακοινωθεί επίσημα.
Διευκρινιστικά χαμόγελα
Επειδή υπήρχαν και εκδηλώσεις εκτός πόλης, και τα χάσαμε τα «χαμόγελα», για τις χορηγίες θα κοπεί δελτίο παροχής υπηρεσιών (ή τιμολόγιο) και αν ναι από ποιον και για ποιον; Και στο δρόμο να μας συναντήσει η πρόεδρος ας μας το πει, δε χρειάζονται δε και τυπικότητες… Για να γνωρίζουμε, για του χρόνου…
Κι άλλοι αντάρτες;
Τέσσερις βουλευτές, οι κ.κ. Γιαννέλης, Γιακουμάτος, Λαμπρόπουλος, Γιαννόπουλος παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίο του Πέτρου Τατούλη παρά το άτυπο εμπάργκο που είχε δώσει η κυβέρνηση. Κάτι για νέο πολιτικό φορέα είπε σε κυριακάτικη συνέντευξη ο ανεξάρτητος βουλευτής. Η πειθαρχία δεν απαιτείται, κερδίζεται με σεβασμό! Έστειλαν το μήνυμά τους οι 4, του οποίους ονόμασαν «πικραμένους». Και ο Μανώλης παλεύει για να μην διασπαστεί το κόμμα του... Το πιστεύουν πλέον στη ΝΔ και το συζητούν μπας και αποτραπεί. Και αυτοί τώρα μας κυβερνούν!
Νέα υποψηφιότητα
Μέχρι και για υποψήφιο βουλευτή σκέφτονται στο τοπικό ΠαΣοΚ το μέλλον του προέδρου της ΕΑΣ, έτσι όπως τον έχουν πρώτη θέση στις κομματικές εκδηλώσεις. Ποντάρουν στην παντοδυναμία του στον αγροτικό χώρο, όπως αποδείχτηκε και στις πρόσφατες κάλπες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης.
Στον επόμενο χορό;
«Στενό μαρκάρισμα», σε φωτογραφικό στιγμιότυπο, από Χουντή και Χαρίτο του ΣΥΝ στον Δενθαγίνειδήμαρχοςποτέ. Υποψήφιος δήμαρχος τους ήταν, αυτό έλειπε να έλειπε από τον κομματικό χώρο. Στου ΠαΣοΚ, το χορό, θα πάει;
Παζλ
Τα πήρε πίσω ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έγινε ξεφτίλα με την αναδίπλωση, αλλά τα είπε. Και το ξέρουν και ας λένε ότι το θέμα έληξε... Η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι είναι προσπάθεια, το λέει και η λέξη. Όμως, η εικόνα, γιατί όλα για αυτήν γίνονται από τη ΝΔ, έγινε παζλ και τα κομμάτια ξεκολλάνε. Είπαμε η πολιτική αφορμή λείπει και το σύνθημα «σκοτεινών κέντρων», όπως συνήθως αποκαλούν τους γνωστούς – άγνωστους της πολιτικής, για να αρχίσει επίσημα η αντίστροφη μέτρηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακολούθησε ξανά την προσφιλή του τακτική «δεν απαντώ – ουδέν σχόλιο» στις πιεστικές ερωτήσεις για την εσωστρέφεια ή αλλιώς φάγωμα ή αλλιώς αμφισβήτηση! Έφτασε και στο σημείο να πει ότι δεν ετοιμάζονται ψηφοδέλτια. Μέχρι τις ευρωεκλογές άλλωστε... «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει», όπως λέει και ο λαός...
Ούτε θέση άδεια
Ούτε μια θέση άδεια δεν υπάρχει στο δημοτικό πάρκιγκ πίσω από το ίδρυμα Παπανικολάου. Άρα αυξημένα θα πρέπει να είναι τα έσοδα του Δήμου από τις κάρτες στάθμευσης. Άλλωστε από τις 8-9 το πρωί ως το απόγευμα νωρίς, 14:00-14:30, καρφίτσα δε πέφτει στο πάρκιγκ. Εκτός και αν δωρεάν, τσάμπα, χωρίς έλεγχο, παρκάρουν όλοι και γι’ αυτό γνωρίζει τέτοιες πιένες το πάρκιγκ.
Καμιά πρωτοβουλία
Στα σοβαρά τώρα, ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο μια από τις δύο προτάσεις της κυκλοφοριακής μελέτης, ωστόσο με την οικονομική στενότητα του Δήμου και με τα τεράστια έργα που προβλέπει η συγκεκριμένη πρόταση, δύσκολα θα εφαρμοστεί ή τουλάχιστον, θα αργήσει μια δεκαετία. Άλλα μέτρα κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης, δε φαίνεται να παίρνει ο δήμος. Η νομαρχία δημιούργησε και θέσεις για ποδήλατα, λες και αυτή ήταν το πρόβλημα. Και τι θα γίνει; Μάλλον, απολύτως τίποτα… Άλλωστε, ποιος θα τα βάλει με τις νοοτροπίες και με τα συμφέροντα; Πάντως κάτι τέτοια έλεγαν και αποφάσισαν στο δημοτικό συμβούλιο. Ομόφωνα, για να μη ξεχνιόμαστε.
Χέρι βοηθείας
Το είπε κι αυτό η αγαπητή Φελίνα στην απολογιστική συνέντευξη τύπου της προηγούμενης εβδομάδας που αφορούσε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. «Τα χίλια συν ένα χαμόγελα τόνωσαν την τοπική οικονομία, βοήθησαν τους επαγγελματίες της πόλης μας». Εμείς απλώς να διερωτηθούμε πως; Γιατί και το Καρουζέλ που στήθηκε στην κεντρική πλατεία, καθώς και το τρενάκι που βόλταρε περιφερειακά του κέντρου, είναι επαγγελματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκτός Κομοτηνής.
Να, τα έργα
Εντωμεταξύ, η Ξάνθη απέκτησε νέο πυροσβεστικό σταθμό τον οποίο και επισκέφθηκαν οι Παυλόπουλος, Μαρκογιαννάκης στο περιθώριο της 25ης Συνόδου των Περιφερειαρχών. Ένας σταθμός σε νεοανεγερθέν κτίσμα στην βιομηχανική περιοχή που από την άνοιξη που θα τεθεί σε λειτουργία θα προστατεύει τις βιομηχανίες της περιοχής αλλά και για ότι άλλο υπάρξει ανάγκη. Ο υπουργός εσωτερικών τον χαρακτήρισε ως «τον τελειότερο βιομηχανικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα». Και να οι χαρές από το Νομάρχη και το Δήμαρχος Ξάνθης. Εμείς θα συζητάμε για μερικά χρόνια (;) ακόμη, τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.
Θέλει δουλειά πολύ
Ο νομάρχης ξεκίνησε τις συσκέψεις για το μέλλον μονάδων της ΒΙΠΕ και της απασχόλησης στο νομό. Και καλά κάνει. Το θέμα είναι, που θα οδηγήσουν αυτές οι συσκέψεις. Ναι, να ζητήσουμε ενίσχυση αλλά για ποιους και γιατί. Ναι να ζητήσουμε αναθεώρηση της αναπτυξιακής πολιτικής, αλλά προς ποια κατεύθυνση; Την οικο-ανάπτυξη; Τη θυμάται κανείς; Να τα βάλουμε κάτω και να δούμε ποιες επενδύσεις απέδωσαν από τότε που άρχισε η εφαρμογή των αναπτυξιακών νόμων. Ποιος κατά είδος… Να δοθούν στοιχεία για το πόσες μονάδες άνοιξαν και έκλεισαν, πόσα χρήματα πετάχτηκαν στο βωμό της ανάπτυξης. Να αποφασίσουμε ποιες είναι, να εκτιμήσουμε καλύτερα, οι βιώσιμες επενδύσεις για την επόμενη 20ετία τουλάχιστον. Όλα αυτά και πολλά άλλα έπρεπε να τα είχαμε συζητήσει και αποφασίσει πριν από 20 χρόνια. Τώρα απλώς προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε. Τουλάχιστον ας τα σώσουμε ρεαλιστικά.
Τα έριξε ο Κουβέλης
ΞΥΡΙΖΑ παίρνει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης, δείχνοντας ότι τα πράγματα στο μεγάλο δημοσκοπικά κόμμα της Αριστεράς έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Έβαλε χέρι στους «νεογιάπις» του κόμματος και έθεσε και θέμα προέδρου κυνικά και σοβαρά στις εκλογές. «Θα πρέπει να εκπροσωπείται στο επίπεδο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από άνθρωπο του Συνασπισμού γιατί είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα», τόνισε και στην ερώτηση αν θα είναι ο κ. Τσίπρας, διεκρίνισε: «Αναμφίβολα ναι, αλλά μπορεί να υπάρξει παρόμοια ρύθμιση με εκείνη που σήμερα υφίσταται, δηλαδή πρόεδρος της ΚΟ και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»!
Εσωκομματική ματαιοδοξία
Περίεργα δημοσιεύματα διαβάσαμε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στον αθηναϊκό τύπο, τα οποία αφορούσαν την τοποθέτηση της Νίκης Γκοτσοπούλου στην θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας. Τα δημοσιεύματα αυτά στις παραπολιτικές στήλες είναι αναμφίβολα απόρροια εσωκομματικών εκβιασμών, ορισμένων αντιπάλων του Κυριάκου Μπαμπασίδη, συζύγου της Νίκης Γκοτσοπούλου. Το μόνο όμως που έχουν καταφέρει αυτά είναι εκτός του να εκβιάζουν τον Κυριάκο Μπαμπασίδη και την κυβέρνηση, δημιουργήσουν και προβλήματα στο υπουργείο Παιδείας. Αχ αυτή η ματαιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: