Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Βηματάκια

Έτσι γίνεται παντού
Καλώς δε συμφωνεί το δημοτικό συμβούλιο με τους όρους που πάει να θέσει η Εκτενεπόλ ωστόσο τι τα ήθελαν εκείνα τα «στους πεζόδρομους θα κινούνται αυτοκίνητα»… Αυτοκίνητα και άλλα δίκυκλα κινούνται στους πεζόδρομους όλης της πόλης. Και τα χειρότερα συμβαίνουν στην πλατεία της Κομοτηνής όπου σε λίγο τα αυτοκίνητα θα κορνάρουν στους πεζούς για να κάνουν στην άκρη.
Ορκίστηκε
Με καθυστέρηση αρκετών ημερών, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, ορκίστηκε χθες ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) Κώστα Γκιουλέκας, η σύζυγος του οποίου είναι συμβολαιογράφος (αυτό δεν είναι κόμμα, είναι σύλλογος συζύγων συμβολαιογράφων) και η οποία εντελώς συμπτωματικά συνέταξε κάποια συμβόλαια της γνωστής Μονής Βατοπεδίου.
Δέντρα ψηφοφόροι
Ακούστηκε ότι η ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων να κόψει αρκετά δέντρα από διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας, δικαιολογήθηκε από το Μαξίμου. Πως; Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι πλέον η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα δεν θα πληρώνει αμαρτίες παλιές, όταν και κατηγορούταν ότι ψήφιζαν την ΕΡΕ … τα δέντρα! Έκοψε λοιπόν κάθε σχέση μαζί της…
Άδικος κόπος
Επιμένει το ΤΕΕ Θράκης δια του προέδρου του να δώσει τα φώτα στην Αυτοδιοίκηση για το πώς πρέπει να γίνουν πράγματα που είναι της αρμοδιότητας του αφού τον ρόλο του θέλει να παίξει, ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. Μόνο που αν γίνουν όλα όπως τα λέει το ΤΕΕ νόμιμα και να μη στρεβλώνει η ανάπτυξη ενός τόπου, χωρίς δουλειά θα μείνουν οι περισσότεροι πολιτικοί. Πολλές φορές, από ανέκαθεν, το δημοτικό συμβούλιο ψηφίζει όχι πάντα σύμφωνα με τους νόμους. Υπάρχει βέβαια ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ωστόσο ενίοτε η «πολιτική» έχει υπερισχύσει του νόμου. Οπότε, τζάμπα παιδεύεται και το ΤΕΕ. Τα είπε πολλές φορές και τα είπε σωστά. Το αποτέλεσμα όμως το είδαμε, για παράδειγμα στην πλατεία τους τελευταίους μήνες. Μόνο όταν παρενέβη ο εισαγγελέας άρχισε να μπαίνει κάποια τάξη.
Ποιο τελικά το πρόβλημα;
Καλά, το πρόβλημα του Χατζηγάκη είναι το ΠΑΣΟΚ ή οι εκλογείς του; Θεωρεί ότι έλυσε επιτυχώς το αγροτικό; Και μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία, ανοίγουν διάλογο με τους αγρότες! Αντί να κοιτάξει να «συγκρουστεί», όπως λέει και ο κ. Καραμανλής, με τα προβλήματα των αγροτών, που τους έβγαλαν ξανά στο δρόμο και η ΝΔ επί δεύτερη τετραετία τους αγνόησε, ο Χατζηγάκης το μόνο που βρήκε να πει, για να φτιασιδώσει το προφίλ του, είναι να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύει ότι χειρίστηκε σωστά την αντικυβερνητική αγροτική διαδήλωση; Πιστεύει ότι έπεισε τους «γαλάζιους» αγρότες που πρωτοστάτησαν επί ημέρες και φόρεσαν έως και κουκούλα (!); Μιλάει για «νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ κοινωνικής αναλγησίας»; Μήπως μπέρδεψαν τα... μπούτια τους; Εκτός και αν ο Τρικαλινός υπουργός εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του ενόψει εκλογών, δηλαδή απευθυνόταν στο εσωκομματικό του ακροατήριο που και αυτό διατηρεί επιφυλάξεις για τους χειρισμούς του. Με αυτήν την πολιτική τακτική συνεχίζουν; Σαν να είναι ακόμη στην αντιπολίτευση; Σοβαρά ψυχολογικά τραύματα πρέπει να τους είχε αφήσει η πολυετής απουσία από τους κυβερνητικούς θώκους έως το 2004.
Και εδώ διαχωρισμός
Εντωμεταξύ οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας συνεχίζουν τον Γολγοθά τους, αλλά και το ΚΚΕ το βιολί του. Στην προχθεσινή συνάντηση που είχαν στο Εργατικό Κέντρο όλα τα σωματεία εργαζομένων στα εργοστάσια του Λαναρά, το ΠΑΜΕ οργάνωσε δική του συνάντηση στην αίθουσα της Ομοσπονδίας. Μπορεί στις περισσότερες εργατικές κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ να διαχωρίζει την θέση του από την ΓΣΕΕ και απ’ όλα συνδικάτα -και καλά κάνει- άλλα σ’ αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι έσφαλε. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν ακούσει τόσες υποσχέσεις ενώ λύση στα προβλήματα τους δεν έχουν δει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην πιστεύουν κανέναν ακόμα πολιτικό και να μην έχουν προς το παρόν κομματικές ταμπέλες στον αγώνα τους.
Πικρός καφές
Τι ήταν να τα πει και να γραφτούν… Άμεση η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας για τα όσα εγράφησαν στον τύπο της Ροδόπης και της Ξάνθης σχετικά με την ομιλία του ενοίκου του γκέτο της οδού Ιώνων, σε εγκαίνια ταβέρνας στα ορεινά της Ξάνθης. Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον Τούρκο πρόξενο και του πρόσφερε… πικρό καφέ. Σύμφωνα με πληροφορίες του επέστησε την προσοχή σε όσα λέει και σε όσα κάνει τοπικά καθώς και να μη ξεφεύγει από τα όρια που του επιβάλει η διπλωματική του θέση. Και να ήταν μόνο ο καφές που ήταν πικρός… Με όσα του είπε, σε έντονο ύφος, του χάλασε και το σαββατοκύριακο, ίσως πολλά σαββατοκύριακα της θητείας του. Λέτε να παραδειγματιστούν και οι αυτοδιοικητικοί και να μην ανοίγει το στόμα του ούτε να αναπνεύσει ο ένοικος του σιδηρόφρακτου γκέτο;
Στην υπόθεση Βατοπεδίου
Κλήσεις για να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου έλαβαν από τους Εισαγγελείς Εφετών που ερευνούν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος Πελέκης και Δημήτριος Πελέκης. Οι κλήσεις αφορούν τα αδικήματα της ψευδούς βεβαιώσεως και της συνέργειας σε απιστία σε βάρος του δημοσίου. Αφορούν δε την εμπλοκή των τριών προσώπων σε περίπου δέκα συμβόλαια, στα οποία εμφανίζονται πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των αντικειμενικών αξιών και εκτιμήσεων του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Τις επόμενες ημέρες οι δύο εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις για κατάθεση με την ιδιότητα των υπόπτων στη Γεροντία της Μονής Βατοπαιδίου για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, απιστία και ψευδή βεβαίωση.
Και στην Τουρκία…
"Συνεχίζονται, έστω και κατά διαστήματα οι συνομιλίες της Τουρκίας για την επίλυση των προβλημάτων των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Σαΐντ Γιαζιτζίογλου, απαντώντας σε παρατήρηση βουλευτή του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης στην τουρκική εθνοσυνέλευση για τη "μη επίλυση των προβλημάτων". Ο Τούρκος υπουργός είπε πως "οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη, παρέπεμψαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την απόφαση του ελληνικού ανώτατου δικαστηρίου περί κλεισίματος του συνδέσμου τους που έφερε την επωνυμία τουρκικός" και ότι "η υπόθεση έκλεισε με απόφαση προς όφελος της τουρκικής μειονότητας". "Σήμερα, δεν υπάρχει στη Δυτική Θράκη σύνδεσμος που να φέρει την επωνυμία τουρκικός", είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι "παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν έχει προς το παρόν, θετική έκβαση η υπόθεση περί επαναλειτουργίας του συνδέσμου με την επωνυμία τουρκικός". Ο Τούρκος υπουργός επισήμανε ότι "η ευχή μας είναι η προστασία των πιο βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και η ανάπτυξη των συνθηκών ζωής τους, με διάλογο και διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο της αδελφοσύνης του τουρκικού και του ελληνικού λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: