Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Βηματάκια

Πέντε χρόνια μετά
Άκουσαν οι δημοσιογράφοι ότι ήρθε ο πρόεδρος του ΟΓΑ στην Κομοτηνή, να τη η καλή η είδηση, σκέφτηκαν. Φτάνοντας στο κτίριο και αντικρίζοντας άμφια και βασιλικό, κατάλαβαν μεν ότι για αγιασμό πρόκειται αλλά άρχισαν να ανασύρουν από τη μνήμη τους πότε άρχισε να λειτουργεί ο Οργανισμός στην Κομοτηνή. Ούτε λίγο ούτε πολύ τα έχει τα πέντε χρόνια η περίοδος λειτουργίας των γραφείων. Οπότε τι;
Προεκλογικό σχέδιο
Τίποτα δε μένει κρυφό κάτω από τον ήλιο. Δαιμόνιοι ρεπόρτερ διεξήγαγαν εξονυχιστική έρευνα και ανακάλυψαν το φοβερό σχέδιο της ΝΔ για να φέρει τα πάνω-κάτω στη Ροδόπη. Με προσωπικές συνεντεύξεις με υπερήλικα μέλη του ΚΑΠΗ έχουν καταγραφεί δημόσια κτίρια και άλλοι χώροι όπου δεν έγιναν εγκαίνια ή αγιασμός. Έτσι θα αρχίσουν να γίνονται τελετές με προσκεκλημένους και υπουργούς ενώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις θα τελούνται και εγκαίνια και αγιασμός με διαφορά ενός μηνός. Μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι να τελούνται και θεμελιώσεις, εγκαταλείφθηκε ως ανεδαφική. Μάλιστα σε περιπτώσεις που τα κτίρια έγιναν επί ΠαΣοΚ ή Ένωσης Κέντρου, θα κατηγορείται, τεχνηέντως, η δημοκρατική παράταξη για αποστροφή προς τη θρησκεία, με ευνόητους εκλογικούς στόχους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή με τον ΟΓΑ και θα συνεχιστεί με το κτίριο του ΙΚΑ.
Ενώ ο δικός μας…
Μαλιά-κουβάρια στο ΠαΣοΚ για τον Μάντατζη της Ξάνθης. Ενώ ο δικός μας Χατζηοσμάν τι κάνει; Ψέλνει στα τζαμιά, άντε και καμιά ερώτηση για το ύψος των μιναρέδων. Λίρα εκατό αποδεικνύεται…
Απρόσκλητος και τυχερός
Και να θέλεις να αποφύγεις σχόλιο, δεν σε αφήνουν. Αφού λοιπόν εγράφει, ας καταγραφεί και το ερώτημα. Πως ο δήμαρχος Κομοτηνής προσκαλεί τον τύπο και τα ΜΜΕ της πόλης και το δώρο πηγαίνει σε δημοσιογράφο εφημερίδας της Ξάνθης; Ήρθε απρόσκλητος; Ε, αυτό είναι το κακό των τελευταίων ετών και δε παίζει ρόλο ποιος είναι κυβέρνηση αλλά πόσο απίθανοι γίναμε. Όποιος βλέπει φως μπαίνει… Κατά το όποιος ξυπνάει πιο νωρίς κυβερνάει τον τόπο. Αλλά και πάλι, πόσο θράσος χρειάζεται να έρχεται κάποιος απρόσκλητος…
Αχ, ο καιρός μας…
Τι ήξεραν από έξω μέχρι σήμερα οι Έλληνες; Τα νούμερα των κληρώσεων του ΚΙΝΟ, άντε και τα ποσοστά που δίνει το «πάμε στοίχημα». Εδώ και λίγες ημέρες καλύτερα και από τον Αναδρανιστάκη ξέρουν τι καιρό θα κάνει σε όλη την χώρα. Και αν συνεχίσει έτσι η Πετρούλα, γενιές μετεορολόγων θα βγάλει η χώρα.
Νέα πένα (montblanc)
Σιδεροκέφαλος Στάθη, άντε και στο CNN…
Κάθετα η μηχανή
Γιατί οι δημοσιογράφοι βγάζαν φωτογραφίες το δήμαρχο κρατώντας κάθετα τη φωτογραφική μηχανή;
Πως θα κερδίσουμε
Το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζουν και οι πλέον αισιόδοξοι φίλοι του Πανθρακικού. Αρκεί να παίζει καλά το σύστημα ο προπονητής. Ποιο σύστημα; Ξεκινά τον αγώνα με παίκτη που δεν τον υπολογίζει για το παιχνίδι και στο πρώτο λεπτό γίνεται ένα φαουλάκι στον Ρεκόμπα. Εμείς μένουμε με 10 παίκτες και ο Πανιώνιος με μισή ομάδα; Ποιος θα πάρει τους τρεις βαθμούς;
Το απέκλεισαν
Περιέργως τόσο ο νομάρχης Έβρου όσο και η εταιρεία τυο πετρελαιαγωγού, απέκλεισαν το ενδεχόμενο να στηθεί και διυλιστήριο στην Αλεξανδρούπολη. Μα, από το διυλιστήριο θα έρθει το πραγματικό (οικονομικό τουλάχιστον) όφελος.
Άλλο ένα θέμα
Εντωμεταξύ, για την ισότητα των φύλων, που είναι και το κύριο και μοναδικό θέμα της σημερινής συνδιάσκεψης της ΕΝΑΕ στην Κομοτηνή θα μιλήσει κανείς; Γιατί άλλο πράγμα είναι η ισότητα των φύλων, μήπως και ακουστεί καμιά αλήθεια για τον μεσαίωνα που ζει η πλειοψηφία των μουσουλμάνων γυναικών και άλλο η ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών και η άρση του αποκλεισμού στην πολυπολιτισμική κοινωνία.
Επικρίνονται υπουργοί που κάνουν του κεφαλιού τους!
Στα αλήθεια συμβαίνει; Ή βλέπουν ότι έχουν ξεμπροστιαστεί με τις απανωτές παροχές και γίνεται επικοινωνιακό «παιχνίδι» για να διαφυλαχτεί το κύρος του Μεγάρου Μαξίμου ή πράγματι είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ορισμένοι υπουργοί λειτουργούν από μόνοι τους, τάζοντας χωρίς να ενημερώνουν ή να έχουν την έγκριση του οικονομικού επιτελείου. Τις επικρίσεις στους Μαυρογιαλούρους διατυπώνει η Καθημερινή, η οποία τους καταλογίζει «επικοινωνιακά οφέλη» για τις πρωτοβουλίες τους. Αν συμβαίνει το τελευταίο, είναι κωμικοτραγικό... Κωμικό για τα μέλη της κυβέρνησης και τραγικό για τις τάξεις που παραπλανούν ή εξαπατούν.
Άννα Διαμαντοπούλου
Είναι εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας και επισκέφτηκε νοσοκομείο... Μια απορία έχει γεννηθεί για την επίσκεψη της Άννας Διαμαντοπούλου στο νοσοκομείο Αρεταίειο, συνοδεύοντας τον κατεξοχήν αρμόδιο για θέματα Υγείας Γιώργο Φλωρίδη. Πώς και πήγε, όταν μάλιστα υπήρχε συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ και φυσικό θα ήταν να την ενδιέφεραν περισσότερο οι κινήσεις από το υπουργείο... Για να δικαιολογήσει την παρουσία της στο πλευρό του Φλωρίδη έκανε την καταπληκτική δήλωση ότι «μετά από κλειστούς δρόμους και κλειστά πανεπιστήμια κλείνει το πιο ιστορικό πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας, το «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» με ιστορία λειτουργίας εκατόν δέκα χρόνων. Οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας οφείλουν να μην είναι απλοί εμπειρογνώμονες της επικοινωνίας, αλλά να σκύψουν και να λύσουν άμεσα και καυτά για τον Ελληνικό λαό προβλήματα». Βέβαια, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έπραξε τίποτε κακό, προς Θεού, αλλά δεν είναι λιγουλάκι άστοχο; Αν ήθελε να φανεί στις κάμερες, θα μπορούσε να μιλήσει για τον Άρη, με αφορμή την παρουσία του στην συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών.
Δυο πουλάκια
Δύο είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Σύγχρονης Πόλης», οι οποίοι δεν θα είναι στο πλευρό του δημάρχου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αν βέβαια ο δήμαρχος θελήσει να υποστεί ξανά μια τέτοια διαδικασία. Ο ένας μίλησε με ενδιαφερόμενο για την θέση του δημάρχου και ο άλλος απ’ ότι φαίνεται θέλει να πάει σπίτι του. Να σημειώσουμε ότι και οι δυο είναι ισχυρά χαρτιά της τράπουλας στον Δήμο Κομοτηνής αλλά αν ο δήμαρχος τους προσφέρει στον καινούργιο ανασχηματισμό μια αντιδημαρχία που τους την στέρησε στον προηγούμενο ίσως αλλάξουν γνώμη. Το χρήμα πολλοί εμίσησαν … την δόξα ουδείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: