Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Ένας είναι ο Καζαμίας…

Πέρασε και πίσω δε γυρνά το δίσεκτο 2008, τις τελευταίες του ώρες ζει ο παλιός ο χρόνος και ο νέος, το 2009, βρίσκεται προ των πυλών. Όταν θα τις διαβεί θα βρει συντρίμμια που άφησε πίσω του μια απίστευτη, ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα,
Χρονιά. Απίστευτα και όσα ζήσαμε σε τοπικό επίπεδο. Και όμως, δεν τα είδαμε όλα. Μπορούμε, όλοι μαζί, να πάμε και χειρότερα… Ε, αυτά τα χειρότερα θα σας διηγηθεί ο Καζαμία, όσα μπόρεσε να προβλέψει καθώς και αυτός αδυνατεί να τα δει όλα τα μελλούμενα. Οπλιστείτε με δύναμη, θάρρος, καμιά μολότοφ… και διαβάστε αυτά που γίνουν το νέο έτος.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
-Φουριόζος μπαίνει ο νέος χρόνος. Στην Κομοτηνή έρχεται με το τρενάκι και στην πλατεία τον υποδέχεται ο Δήμαρχος. Μαζί μοιράζουν δώρα σε όλους, χαμόγελα, πολλά χαμόγελα 100+1. Αυτά έχουμε, αυτά μοιράζουμε μονολογεί ο Δήμαρχος, ενώ σε κάποιους δίνει και κουζινικά… Για τους νοικοκύρηδες, λένε μειδιώντας οι της αντιπολίτευσης.
-Σφαγιαστική διαιτησία για τον Πανθρακικό. Ο διαιτητής του δίνει πέναλτυ, το χτυπάει τρεις φορές πράσινος γιατί όλο αποκρούει ο αντίπαλος τερματοφύλακας αλλά την τέταρτη ο διαιτητής λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τετρασέλιδη επιστολή Μανανά στον τύπο κατηγορεί το κράτος των Αθηνών και την αδράνεια της τοπικής ΝΔ.
-Με ερώτηση στον υπουργό Παιδείας ο Χατζηοσμάν ζητάει να μάθει γιατί δεν αγωνίζονται μουσουλμάνοι στον Πανθρακικό.
-Αιφνιδιαστικά ο Μητροπολίτης επισκέπτεται το Τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
-Των Φώτων, Βατοπεδινοί τριγυρνούν την πόλη και φωτίζουν κατοικίες και ανθρώπους χρεώνοντας 10 ευρώ το κυπελάκι τον αγιασμό.
-Την ίδια ώρα αγιάζονται τα νερά στο υδραγωγείο όπου συνωστίζονται όλοι οι σύμβουλοι της Σύγχρονης Πόλης μήπως και τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα. Με το που ο ιερέας ρίχνει το σταυρό, πέφτει και ο Μέτιος με τα ρούχα… «Βρε κοίτα τι κάνει για να μπει στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο», απορεί συνάδελφός του. Βγαίνοντας ο αντιδήμαρχος αναφωνεί, «ποιος με έσπρωξε;». «Για το Δήμαρχος πηγαίναμε, αλλά πάλι λάθος», μουρμουρίζουν μεταξύ τους οι σύμβουλοι…
-Πρόταση για άτοκο δάνειο 20 εκατ. ευρώ κάνει η Zirat bank στο Δήμο Κομοτηνής. Μετά τους αρχικούς ενδοιασμούς πείθονται όλοι, ωστόσο αργότερα το απορρίπτουν αφού μοναδικός όρος είναι να φορούν φέσι στις συνεδριάσεις. «Και αν δεν είναι κόκκινο»…, ακούγεται ο ΔενθαγίνειΔήμαρχοςποτέ…
-Ένας ακόμη δρόμος μετατρέπεται σε πεζοδρόμιο χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Υποψιασμένοι δημοσιογράφοι ψάχνουν τον τηλεφωνικό κατάλογο και βρίσκουν ότι στην περιοχή κατοικούν 2-3 με το όνομα Τσαλικαλίδης. «Γιατί όχι πεζόδρομο και σε μας», αναφέρει σε επιστολή προς τον τύπο δημότης που υπογράφει με το όνομα Τσαλικαλούδης…
-Περίεργη προκήρυξη στον τύπο καλεί σε εξετάσεις για πρόσληψη Κομοτηναίων σε σώμα πολιτοφυλακής. Προσλαμβάνονται 20 άτομα και σε ειδική τελετή χρίζουν επίτιμο μέλος τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου.
- Αμερικάνικα αεροσκάφη σε συνεργασία με Ισραηλινά βομβαρδίζουν αμάχους στην Λωρίδα της Γάζας, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι στην Γάζα άνοιξαν Mac Donald’s μαϊμού. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Άρθρο της Λεωνή στην Ελευθεροτυπία οδηγεί σε νευρική κρίση τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
-Ο Μητροπολίτης εκπλήσσοντας τους πάντες επισκέπτεται την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. «Είχα ξαναπεράσει από έξω», δηλώνει με απάθεια, «ήθελα να την δω και από μέσα».
-Το Διογένειον μέγαρο προτείνει ο Νομάρχης Ροδόπης για έδρα της Διαβαλκανικής βιβλιοθήκης του υπουργείου Παιδείας. «Είναι έτοιμο το κτίριο έχει και πάρκιγκ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας και συμπληρώνει, «αρκεί να μετακινηθούν οι υπηρεσίες που ήδη βρίσκονται εκεί, τον τελευταίο όροφο δε θα τον χρειαστούμε».
-Την ίδια ώρα προκάτ κατασκευές εμφανίζονται στον χώρο που θα φιλοξενήσει το Αρσάκειο. «Είναι προσωρινές», διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας και προσθέτει ότι με τα δίδακτρα που θα δίνουν οι οικογένειες θα χτίζονται κανονικά κτίρια.
-Αιφνιδιάζει και πάλι ο Δήμαρχος Κομοτηνής ορίζοντας νέους αντιδημάρχους και προέδρους επιχειρήσεων με ισχύ της θητείας τους από τη νέα χρονιά. Έτσι σε κάθε εκδήλωση εμφανίζονται τρεις αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι ο πρώην, ο νυν και ο επόμενος. Εξηγώντας τις επιλογές του ο κ. Κοτσάκης μιλάει επί έξι ώρες στο δημοτικό συμβούλιο. Στο τέλος δηλώνει, είπα πως «είμαι σοσιαλιστής, θα ξεπεράσω και τον Κάστρο»…
-Σαρωτικός ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, υπουργείο αναλαμβάνει και ο Αντώνης Σαμαράς που παίρνει μαζί του τον Δημήτρη Σταμάτη. Στη θέση του περιφερειάρχη επανακάμπτει ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, που δίνει την πρώτη του συνέντευξη στο Χρόνο και στο δημοσιογράφο Γ. Καρανίκα.
-Υπουργείο αλλάζει και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που μετακινείται στο Εθνικής Άμυνας. Ο δ/ντης του πολιτικού του γραφείου εισάγεται στην Ευελπίδων. Με την πρώτη απόφαση του υπουργού η Κομοτηνή γίνεται έδρα του κέντρου εκπαίδευσης της στρατονομίας. Δημοτικός σύμβουλος αναλαμβάνει τη διοίκηση της μονάδας.
-Ο Δήμος Κομοτηνής εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την αγορά οβάλ οικοπέδου, με πεζόδρομους, δένδρα, μαρμάρινη λεωφόρο και ένα καράβι. «Μα αυτή είναι η πλατεία και είναι ήδη του Δήμου», διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση. «Ακριβώς και γι’ αυτό θα την πάρουμε χωρίς λεφτά, που να αγοράσουμε τα άλλα», απαντά η δημοτική αρχή.
-Ο μήνας των μασκαράδων και στο μπαλ-μασκέ στην πλατεία συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί. Ο Πεταλωτής ντυμένος υπουργός, ο Χατζηοσμάν σουλτάνος, ο Νομάρχης με την φανέλα του Πανθρακικού, η Φελίνα Χιονάτη από πίσω της η Μουστάκα μάγισσα, ο Μιχελής στρατονόμος, η Αντωνακάκη Ωραία Κοιμωμένη, η Γιαμουστάρη Κρουέλα ντε Βιλ, ο Δήμαρχος σαν νοικοκύρης, ο ΔενθαγίνειςΔήμαρχοςποτέ σαν δήμαρχος και ο Μέτιος που μοιράζει βουλευτικά ψηφοδέλτια με το όνομά του.
- Στην Ελληνική Αστυνομία κατατάσσονται χωρίς εξετάσεις οι γνωστοί-άγνωστοι Δόμνα και Παντελής. Χωρίς εξετάσεις γιατί «έχουν πείρα» διευκρινίζει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
- Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Σερβία, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι σ’ ένα εκκλησάκι υπήρχε φωτογραφία του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Άρθρο της Λεωνή στον Ριζοσπάστη οδηγεί σε νευρική κρίση τα τοπικά στελέχη του ΠαΣοΚ.

ΜΑΡΤΙΟΣ
-Με νέα πρόταση η Zirat δίνει 40 εκατ. άτοκο δάνειο στον Δήμο Κομοτηνής με τον όρο αντί για «όχι» να λένε «γιοκ» όταν μιλούν στο δημοτικό συμβούλιο. Η πρόταση απορρίπτεται ακόμη και από τον ΔενθαγίνειΔήμαρχοςποτέ αφού όπως αναφέρει, εκεί μέσα ποτέ δε λέει «όχι».
-Νέα πορεία φοιτητών, νέα αντιπορεία με μεταφερόμενους χρυσαυγίτες αλλά και μουσουλμάνους Κομοτηναίους. Ανύποπτοι μουσουλμάνοι και χρυσαυγίτες, δίπλα-δίπλα διαδηλώνουν κατά των ανύπαρκτων κουκουλοφόρων. Όταν αργότερα μαθαίνουν ποιον είχε δίπλα του ο καθένας, αυτοκτονούν ομαδικά.
-Αιφνιδιαστικά ο Μητροπολίτης επισκέπτεται την Άγκυρα και καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ.
-Καθαρά Δευτέρα και ο Δήμος οργανώνει εκδηλώσεις στο τουριστικό στη Νυμφαία. Προσφέρεται φασολάδα χωρίς φασόλια, κουκούτσια από ελιές και νερό αντί για κρασί, κατηγορώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι τα έφαγε όλα… «Μα πέρασαν πάνω από δύο χρόνια», διαμαρτύρονται οι δημότες, «το νοικοκύρεμα του Δήμου αργεί», τους απαντά η δημοτική αρχή. Πιο ψηλά πετάει ο χαρταετός του Μέτιου ο οποίος αποδεικνύεται «αετός της πολιτικής».
-Επιτέλους εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο πάρκο με θεματικά συμπόσια στους θεματικούς κήπους και χορηγό το σύλλογο αρτοποιών. Με το που κόβεται η κορδέλα των εγκαινίων από τα δύο σιντριβάνια πετάγεται μπύρα και ρετσίνα. Ακτιβιστές του τοπικού Σύριζα καταγγέλλουν το Δήμο ότι προτρέπει τον κόσμο να πίνει αλκοόλ. «Μόνο μεθυσμένοι θα μας ξαναψηφίσουν», σιγομουρμουρίζουν στη Σύγχρονη Πόλη.
-Την 25η Μαρτίου το θερμότερο χειροκρότημα στην παρέλαση παίρνει το νεοσύστατο σώμα της πολιτοφυλακής. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι φοιτητές ανακοινώνουν νέο εμπάργκο στις καφετέριες της πλατείας. Καθημερινά παίρνουν το τρένο και πίνουν καφέ στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Για πρώτη φορά στην κατάθεση στεφάνων παραβρίσκεται και ο Τούρκος πρόξενος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη.
-Αποκαλύπτονται τα χαμένα κοτόπουλα της ΕΑΣ σε μια απομακρυσμένη φάρμα στα ορεινά της Ροδόπης. «Και πως επέζησαν τόσο καιρό χωρίς κανείς να τα φροντίζει», ρωτάει Κομοτηναίος το κτηνίατρο που τα βρήκε. «Έτρωγαν το χαμένο σιτάρι της ΕΑΣ", απαντά αυτός.
-Βαδίζουμε ολοταχώς σε εκλογές και σάλος προκαλείται από τροπολογία που περνά στη Βουλή και επιτρέπει σε υπουργούς από τη Ροδόπη να είναι υποψήφιοι σε δύο νομούς και να εκλέγονται στον ένα αθροίζοντας τις ψήφους που πήραν και στις δύο εκλογικές περιφέρειες.
-Φοιτητής σπάει το εμπάργκο και αγοράζει ένα ζευγάρι κάλτσες από το παζάρι της Κομοτηνής. Ο Εμπορικός σύλλογος τον αναγορεύει επίτιμο μέλος του και του χορηγεί κάρτα διαρκείας για απεριόριστες αγορές τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.
- Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Νότια Ιταλία, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι στην Σικελία το δισέγγονο του Κορλεόνε κατεβαίνει στις τοπικές εκλογές. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Άρθρο της Λεωνή στην Απογευματινή οδηγεί τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
-Πρωταπριλιά και ο Στυλιανίδης μέσω του υπ. Παιδείας ενισχύει με 5 εκατ. ευρώ το Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο. Ο Βαβατσικλής απευθύνει επίσημη πρόταση στον ΔενθαγίνειΔήμαρχοςποτέ, να επιστρέψει στη Νέα Πορεία. Πληρώνονται οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ. Φελίνα Καζάκου και Νίκη Μουστάκα εμφανίζονται μαζί όλο χαμόγελα και ορκίζονται ότι η μεταξύ τους συνεργασία είναι αρμονική.
-Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής αποφασίζει την διενέργεια εράνου μήπως και καταφέρει να πληρώσει τα δημοτικά φέσια. Ο έρανος αποφέρει ελάχιστα και ο Δήμαρχος παίρνει τη μεγάλη απόφαση να πουλήσει το «σπαθί». Για να το σώσουν, οι «σπαθάτοι», οι «φίλοι του σπαθιού», συγκεντρώνουν χίλια ευρώ και πείθουν τον Δήμαρχο να το αγοράσουν. Το «σπαθί» τοποθετείται στο μικρό πάρκο και τη θέση του παίρνει μια σύνθεση που απεικονίζει Κομοτηναίους πολιτοφύλακες να καταδιώκουν κουκουλοφόρους. Ορίζεται δε ως το νέο ηρώο της πόλης…
-Σε απεργία κατεβαίνουν οι επικοινωνιολόγοι του Δήμου Κομοτηνής αφού έχουν να πληρωθούν 6 μήνες..
-Ο υπουργός Πολιτισμού Σπηλιωτόπουλος στην Κομοτηνή για να εγκαινιάσει το Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο στις στρατώνες που από Μελίνα Μερκούρη έχει μετονομαστεί σε Νανά Μούσχουρη. Ελάχιστοι νεοδημοκράτες παραβρίσκονται αφού την ίδια ώρα ο Στυλιανίδης εγκαινιάζει προκάτ πανεπιστημιακή σχολή.
-Έρχεται το Πάσχα και ο Δήμος λανσάρει τις γιορτές «1000+1 κοτόπουλα», εξηγώντας ότι λόγο της κακής οικονομικής κατάστασης θα σουβλίσει 1000 κοτόπουλα για να φάει ο κόσμος όλος. «Και το ένα που περισσεύει;», ρωτούν οι δημοσιογράφοι, «ε, αυτό θα το δώσουμε στους φτωχούς» απαντά η κοινωνική υπηρεσία. Εντωμεταξύ, για το βράδυ της Ανάστασης στήνεται σαϊτοπόλεμος για την προσέλευση τουριστών. Σαΐτες εκτοξεύονται από το Δημαρχείο προς γραφείο σε πολυκατοικία στην Ηρώων απέναντι από την Ταξιαρχία και αντιστρόφως.
-Με τον Ολυμπιακό αγωνίζεται ο Πανθρακικός και στο 75 κερδίζει με 3-0, οπότε ξαφνικά σβήνουν οι προβολείς και η Σούπερ Λίγκα κατακυρώνει το παιχνίδι στον Θρύλο. Ο Γιώργος Μανανάς ξεκινά απεργία πείνας στην πλατεία καταγγέλλοντας το παρακράτος των Αθηνών.
-Απίστευτη πρόκληση της Zirat bank, για κάθε νέα κατάθεση προσφέρει στον πελάτη ένα σουτζούκ λουκούμι και μια συσκευασία του κιλού κεμπάμπ. Οι άλλες τράπεζες μπαίνουν στον ανταγωνισμό και προσφέρουν κανταΐφια, κουραμπιέδες και γλυκά ταψιού. Κλείνουν από αναδουλειές όλα τα ζαχαροπλαστεία της πόλης.
-Ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Γι έρχεται στην Κομοτηνή και ανακοινώνει ότι θα επισκεφθεί το Ελεύθερο Βήμα. Η εφημερίδα αναστέλλει, προσωρινά, την έκδοσή της.
-Νέο γκάλοπ αποκλειστικά στην Ροδόπη φέρνει τον Στυλιανίδη να βγαίνει πρώτος βουλευτής και μάλιστα με τεράστια διαφορά από το δεύτερο σε ψήφους που είναι ο Χατζηοσμάν. Αργότερα αποκαλύπτεται ότι στην δημοσκόπηση συμμετείχαν μόνο οι κάτοικοι της Ξυλαγανής και των Αγίων Θεοδώρων.
- Αμερικάνικα αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι 90χρονο μέλος του IRA άρχισε να δραστηριοποιείται ξανά. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Άρθρο της Λεωνή στην Καθημερινή οδηγεί τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ σε παραίτηση και τον κάνει να παραδώσει τα κλειδιά της οργάνωσης στον Ζαγορίτη.

ΜΑΙΟΣ
-Έκπληκτοι οι Κομοτηναίοι στην είδηση ότι ο Μητροπολίτης επισκέπτεται την Μέκκα. Πάντως από την μητρόπολη διαψεύδεται η είδηση ότι στο εξής θα ασκεί και καθήκοντα Χότζα.
-Ο Δήμος Κομοτηνής ιδρύει κοινωνικό ιχθυοπωλείο, κοινωνικό ζαχαροπλαστείο και κοινωνικό μανάβικο. Μεγαλύτερη δουλειά έχει το μανάβικο όπου όλοι ζητούν να αγοράσουν ντομάτες. Με αυτές θα τους πάρουν στο τέλος...
-Απίστευτο και όμως αληθινό. Η μονή Βατοπεδίου δίνει πίσω τη Βιστωνίδα και ζητάει για αντάλλαγμα το δάσος της Νυμφαίας. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον σκοπό της ανταλλαγής ο πατέρας Αρσένιος απαντά, σε τηλεδιάσκεψη από το Άγιο Όρος, ότι γι’ αυτούς το δάσος είναι ιερό καθώς εκεί πέρασε μια νύχτα ο ιδρυτής της Μονής. «Μα πριν εκατοντάδες χρόνια δεν υπήρχε δάσος», διαμαρτύρονται εν χορώ οι δημοσιογράφοι. «Ακριβώς», απαντά ο Αρσένιος και συνεχίζει, «θα κόψουμε τα δένδρα και θα τα πουλήσουμε για να το φέρουμε στη μορφή που ήταν τότε».
-Επιτέλους, ολοκληρώνονται οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί στην ετήσια εκδήλωση για το νέο χρόνο του ΕΒΕ Ροδόπης. Είχαν ξεκινήσει στις 2 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ.
-Βροχές φέρνει ο Μάιος και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον ΓΑΣ Κομοτηνής έχουν και δωρεάν τρεχούμενο νερό καθώς τα δημοσιογραφικά εν τέλει πλημμύρισαν. Γνωστός αθλητικογράφος βγαίνοντας από τα δημοσιογραφικά μούσκεμα για να πάει να αλλάξει ρούχα, γλιστράει στα σκαλιά γιατί ξέχασε από τη βιασύνη του να χρησιμοποιήσει το κινητό του για φως και τα κατεβαίνει κουτρουβαλώντας κερδίζοντας και ένα σπασμένο πόδι.
-Επιμένει στις εκδηλώσεις ο Δήμος Κομοτηνής και για τα Ελευθέρια διοργανώνει τα 1000+1 μαγκάλια με χορηγό τον σύλλογο αρτοποιών που αντί άρτου προσφέρει κοψίδια και λουκάνικα. Αν και τον κατηγορούν για αντιγραφέα της Μαγγαλιάδας ο Δήμαρχος Δ. Κοτσάκης ενθουσιάζεται από την επιτυχία της εκδήλωσης και πίνει ένα ποτηράκι παραπάνω. Εμβρόντητοι οι δημοσιογράφοι τον ακούν να μονολογεί: «Έβλεπα το νομάρχη όλο χειραψίες και χτυπήματα στην πλάτη και νόμιζα ότι έτσι εύκολα ήταν, όμως πιστέψτε με και αυτό τέχνη θέλει»…
-Είκοσι στεφάνια καταθέτει ο ΔενθαγίνειΔήμαρχοςποτέ στις 19 Μαΐου ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων. «Νομίζω πως είμαι έτοιμος να επιστρέψω στη Νέα Πορεία», δηλώνει με στόμφο.
-Κοινωνικό σουβλατζίδικο ανοίγει ο Δήμος Κομοτηνής στον οικισμό των Παλιννοστούντων. Κατά χιλιάδες εισρέουν οι πελάτες-ψηφοφόροι ωστόσο παίρνουν μόνο την πίτα και κρεμμύδι-ντομάτα. «Και το κρέας πότε θα το βάλετε στο γύρο», ρωτούν τους υπεύθυνους του Δήμου. «Του χρόνου που θα έχουμε προεκλογική περίοδο», τους απαντούν.
-Αντί πρωτομαγιάς το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής πρωτοτυπεί και γιορτάζει την τριανταπρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση πρωτοστατεί με επαναστατικά συνθήματα βουλευτής με παπούτσια λουί-βιτόν.
- Αμερικάνικα αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Ιράκ, διότι δεν υπάρχουν πλέον πληροφορίες. Υπάρχει πολύ ησυχία και αυτό δεν αρέσει στους στρατηγούς. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Άρθρο της Λεωνή στους NY Times οδηγεί σε υστερικά γέλια συντρόφους και αντιπάλους καθώς είναι γραμμένο στα ελληνικά….

ΙΟΥΝΙΟΣ
-Καλά μπαίνει ο μήνας για την ποδοσφαιρομάνα Κομοτηνή. Στο τελευταίο παιχνίδι της σαιζόν ο Πανθρακικός, μέσα στο Χαριλάου παίζει χωρίς άγχος μιας και έχει σωθεί εδώ και αγωνιστικές. Η πόλη υποδέχεται την αποστολή της ομάδας στην κεντρική πλατεία μέσα πυροτεχνήματα και μεγάλο ενθουσιασμό. Μετά την υποδοχή, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα μαζί με τις τοπικές αρχές πηγαίνει στα μπουζούκια. Από εκεί αποχωρεί εσπευσμένα ο υπουργός Αμύνης Ευριπίδης Στυλιανίδης, διότι όπως πληροφορήθηκε πριν 2 ημέρες ένας στρατιώτης χτύπησε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού σε άσκηση ετοιμότητας.
-Σπουδαία εκδήλωση διοργανώνεται στην Κομοτηνή, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την παγκοσμίου φήμης φωτογράφο – δύτρια Σου Παπαδάκου. Επίτιμοι καλεσμένοι του Μιχάλη Αγγελόπουλου, ο Τάσος Βαβατσικλής και η Σοφία Μενεσελίδου, οι οποίοι μετά το τέλος της εκδήλωσης αποχωρούν με την φωτογράφο – δύτρια για ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Χρόνος.
-Την παραίτηση του εγγράφως δίνει στον Δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αλή Αλή … λόγο ασυμβίβαστου, καθώς ο τελευταίος εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μαραγκών Ροδόπης. Η παραίτηση γίνεται δεκτή και την θέση του την καταλαμβάνει ο Μανώλης Σαχούλης. Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εγκαλούν τον δήμαρχο οι μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι, για αθέτηση των υποσχέσεων που έδωσε ο ίδιος στην μειονότητα για παραίτηση χριστιανών συμβούλων και τις θέσεις του να πάρουν μουσουλμάνοι συνάδελφοι τους. Ο δήμαρχος ατάραχος τους ακούει και βασίζεται στα λεγόμενα των επικοινωνιολόγων του, οι οποίοι τον συμβουλεύουν να τους … γράψει, καθώς οι μουσουλμάνοι είναι μόλις το 5% του εκλογικού σώματος.
-Αρχίζουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στην ΝΔ για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τα χρίσματα στους υποψήφιους. Στην ΝΟΔΕ Ροδόπης, που ταλανίζεται από τις σφοδρές επιθέσεις ανακοινώσεων τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατατίθενται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για το βουλευτικό αξίωμα. Στην διαδικασία που ακολουθεί ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μέτιος σαρώνει σε ψήφους και σύσσωμη η «Σύγχρονη Πόλη» που στήριξε αυτήν την υποψηφιότητα πάει στα .. μπουζούκια.
- Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την έρημο της Λιβύης, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι κάπου εκεί βρίσκεται η σκηνή του Μουαμάρ Καντάφι. Τραγική ειρωνεία; Στην έρημο βρίσκονται μέλη της Φιλόπτωχου Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής με αρχηγό την Νίκη Μουστάκα, τα οποία διακόπτουν εσπευσμένα το σαφάρι τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Άρθρο της Λεωνή στην Πράβντα οδηγεί σε κρίση το ΚΚΕ και σε παραίτηση την Παπαρήγα. Την μετάφραση έκανε παλιννοστήσας από τη ΝΔ στο ΠαΣοΚ.

ΙΟΥΛΙΟΣ
-Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ο Δήμαρχος Αιγείρου Βαγγέλης Λίτσος καλεί τους δημοσιογράφους στις όμορφες παραλίες του Δήμου για να τους δείξει πόσο αυξήθηκε η τουριστική κίνηση στον τόπο του. «Έχουμε κολυμβητές από όλη τη Θράκη και επίσης και τουρίστες από το εξωτερικό, το Φανάρι και την Αρωγή, είναι πλέον επώνυμος τουριστικός προορισμός», επαίρεται ο Δήμαρχος. «Είσαι σίγουρος», δυσπιστούν οι δημοσιογράφοι. «Να, κοιτάξτε εκείνο το νεαρό ζευγάρι, η ξανθιά γυναίκα είναι ξένη μάλλον Γερμανίδα την έχω ακούσει να μιλά, επιμένει ο Δήμαρχος. «Χανς, Χανς», ακούγεται η γυναίκα. «Δε σας το είπα», θριαμβολογεί ο Δήμαρχος. Και ξανακούγεται η νεαρή, «Χανς, Πανάγο, του νιρό είνι υπέρουχο»…
-Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και ο Νομάρχης κατεβάζει τα ερπυστριοφόρα του στρατού στην παραλία για να διασώσει θύματα πνιγμού. «Μα κανείς δε πνίγεται αυτή την ώρα», διαμαρτύρονται οι λουόμενοι που έχασαν την ησυχία τους. Με τα πολλά ο Νομάρχης πείθει την πρώτη έγκυο γυναίκα να τον ακολουθήσει στο νοσοκομείο για να παέι καλά η γέννα. Απελπισμένοι οι δημοσιογράφοι κοιτιούνται μεταξύ τους και σιγοψυθιρίζουν, «πενταμηνίτικο θα γεννήσει η γυναίκα… δε παίζεται ο Γιαννακίδης».
-Ο Πανθρακικός έχει παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα και ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου με το Νομάρχη να προτείνει να μπει πλαστικό χορτάρι, ενώ μέσα σε λυγμούς δηλώνει πως θεσμικό του υποκείμενο αποενοχοποιημένο από συγκεκριμενοποιημένες πολιτικοκοινωνικές αμφιταλαντεύσεις, συναποφάσισε να συμπορευτεί και του χρόνου με τον Πανθρακικό ανά τα γήπεδα ποδοσφαίρου όλης της χώρας.
-Βρισκόμαστε στο 2108. Πριν 100 χρόνια είχε ανακαλυφθεί το ελιξίριο της νεότητας με αποτέλεσμα όλα τα ίδια να έχουν μείνει στην Κομοτηνή εκτός από την τεχνολογία που έχει προοδεύσει απίστευτα. Η δημοτική συγκοινωνία γίνεται με αερόπλοια και οι δημότες είναι ενθουσιασμένοι αφού πάντα τους άρεσε να πετούν στα σύννεφα. Εντωμεταξύ, στον πλανήτη Αφροδίτη κάνει το ταξίδι της η Φιλόπτωχος Κομοτηνής. Λογικός προορισμός καθώς από γυναίκες αποτελείται η Αδελφότητα. Μέσα στο πρόγραμμα υπήρχε και μέρα αφιερωμένη σε μαραθώνιο σπα και καλλωπισμού. Χίλια χρόνια γρουσουζιάς για τον καημένο τον πλανήτη καθώς πολλοί καθρέφτες έσπασαν εκείνη την ημέρα. Στο Δήμο Κομοτηνής όμως έχουν πρόβλημα, το δάνειο που είχαν πάρει πριν 100 χρόνια παραμένει απλήρωτο και το χρέος έχει διογκωθεί σε δισεκκατομύρια ευρώ. Μόνη λύση να κόψει ο Δήμος δικό του νόμισμα, ωστόσο η διαδικασία κρατάει σε μάκρος καθώς υπάρχει διχογνωμία για το τι θα αποτυπώνεται στις δύο όψεις. Τελικά κατά πλειοψηφία αποφασίζεται στη μία πλευρά να είναι ο 100 χρόνια Νομάρχης και στην άλλη ο 100 χρόνια Δήμαρχος. «Οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος», αναφωνούν οι Κομοτηναίοι παίρνοντας στα χέρια τους τα νέα κέρματα.
-Δημοσιογράφος κερδίζει το λότο και μεταναστεύει στην Αργεντινή. Σε κάρτες που στέλνει σε γνωστούς και φίλους σημειώνει, ο Μαραντόνα θέλει να αγοράσει τον Πανθρακικό…
- Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Κολομβία, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι οι έμποροι κόκας έδιναν το προϊόν τους σε ευρωπαίους ανταγωνιστές. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Η Λεωνή πάει διακοπές, οι πωλήσεις των εφημερίδων πέφτουν κατακόρυφα, ενώ εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Επιτομή της Πολιτικής». Την πρώτη βδομάδα γίνεται μπεστ σέλερ, καθώς με κάθε βιβλίο παρέχεται συνδρομή ενός έτους στο ΠαΣοΚ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
-Δεν έχει ειδήσεις τον Αύγουστο; Σας γελάσανε. Να τι αποκαλύπτει η κυρίαρχη τοπικά σκανδαλοφυλάδα. Θαύμα εις την Ιεράν Μονήν Πορτοκαλεώνος της γνωστής λίμνης ή λιμνοθάλασσας. Η τοιχογραφία του οσίου Πορτοκαλεώνος απεκολήθη αυτοβούλως από τον σοβά του Ιερού Ναΐσκου και εβάδισε ενώπιων των πιστών επί εικοσαλέπτου θεραπεύοντας τρεις έχοντας λόξυγκα και νεανίσκη φέρουσα φακίδας στας παρειάς. Κατόπιν παρελεύσεως του εικοσαλέπτου επέστρεψεν εις την αρχική της θέσιν. Η Μονή, η έχουσα την επιστασία του Ναΐσκου, προήγαγε ήδη τον θαυματουργόν Όσιον, απονέμους εις αυτόν τον τίτλο του Αγίου.
-Και μέσα στην κάψα του καλοκαιριού ανοίγει στην Κομοτηνή ιατρείο ευφυΐας. Με διαφημίσεις στον τύπο υποστηρίζει πως έχει μηχάνημα που αυξομειώνει το ανθρώπινο IQ και ζητά πελάτες εθελοντές να δοκιμάσουν δωρεάν. Ένα βραδάκι μια φιγούρα γλιστρά αθόρυβα στους δρόμους της πόλης και ανεβαίνει τα σκαλιά του Ιατρείου. «Καλησπέρα ήρθα για τη δοκιμή». «Καλώς τον αντιδήμαρχο», ακούγεται ο γιατρός, «τι επιθυμείται;». «Ε, να, να αυξήσουμε λίγο», αποκρίνεται δειλά αυτός… Ο γιατρός τον τοποθετεί στο μηχάνημα και σε δύο λεπτά ο αντιδήμαρχος πετάγεται όρθιος φωνάζοντας, βρήκα τον τρόπο να πάρουμε το δάνειο. Σε δύο μέρες άλλος αντιδήμαρχος επισκέπτεται τον γιατρό και ως το τέλος του μήνα λύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Σειρά έχει πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης που μετά τη «θεραπεία», ανακοινώνει ότι η πόλη έλυσε το πρόβλημα λειψυδρίας για τα επόμενα 100 χρόνια και το νερό θα διατίθεται εντελώς δωρεάν. Εντωμεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στην αντιπολίτευση που βλέπει τους αντιπάλους να ανακάμπτουν και να γίνονται υπολογίσιμος αντίπαλος. Και ενώ στη Νέα Πορεία προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, επικεφαλής άλλης δημοτικής παράταξης παρακολουθώντας έναν αντιδήμαρχο φθάνει στο ιατρείο. «Από IQ πως πάμε;», ρωτάει ο γιατρός, «να δώσω και σε άλλους», λέει ανυποψίαστος ο σύμβουλος. Ο γιατρός καταλαβαίνει ότι θέλει να το μειώσει και τον βάζει στη μηχανή. Όμως ξεχνιέται με την τηλεόραση και τρέχοντας τον αποσυνδέσει μετά από 10 λεπτά ελπίζοντας να μην έγινε ανεπανόρθωτη βλάβη. «Λοιπόν πως αισθάνεστε», ρωτά λίγο τρομαγμένος ο γιατρός, για να λάβει τραγουδιστή απάντηση από τον φιλόδοξο πολιτικό, «ζεσαγίνωζήμαχοςποτέ»…
-Την καλοκαιρινή ραστώνη πάει να εκμεταλλευτεί ο Δήμαρχος Κοτσάκης και φωνάζει τα τοπικά ΜΜΕ για μια συνέντευξη «έκπληξη». Εκεί τους ανακοινώνει ότι προγραμματίζει δημοτικές εκλογές για τις αρχές του επόμενου μήνα και όλοι μένουν άφωνοι. Όταν τον ρωτάνε πως θα γίνει αυτό δήμαρχε, αυτός απαντάει ότι του το πρότειναν οι επικοινωνιολόγοι… και μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
- Αμερικάνικα αεροσκάφη βομβαρδίζουν τα Ζωνιανά της Κρήτης, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι οι έμποροι χασίς δεν έρχονται σε συνεννόηση με κυβερνητικά στελέχη. Μόλις ο Καραμανλής ενημερώνει ότι σύμβουλος του έχει καταδικαστεί γι’ αυτές τις ενέργειες, η Αμερικάνικη Πρεσβεία ζητάει σεμνά και ταπεινά συγνώμη. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Οι σχολιαστές στα δελτία ειδήσεων των αθηναϊκών καναλιών έχουν άδει και τους αντικαθιστά επάξια, η Λεωνή εμφανιζόμενη για ένα πεντάλεπτο σε όλα τα δάνεια.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
-Ανακαλύπτονται τα κλεμμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια του Δήμου Κομοτηνής. Ήταν στο ίδιο κοτέτσι με τα χαμένα κοτόπουλα της ΕΑΣ και το χαμένο σιτάρι της ίδιας οργάνωσης. «Ψάξτε καλύτερα, μη βρείτε και τίποτα χαμένα ψηφοδέλτια», ψιθυρίζει υποψιασμένος δημοσιογράφος.
-Στην επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ο ΔεθαγίνειΔήμαρχοςποτέ καταθέτει στεφάνια, την ίδια μέρα, σε Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη σε μια ύστατη προσπάθεια επανένταξης στη Νέα Πορεία. «Και την Καβάλα γιατί την παρέκαμψες», τον ψέγουν οι πολιτικοί του αντίζηλοι. «Γιατί έκανα τη διαδρομή με το τρένο», απολογείται το απολωλός πρόβατο.
-Με ερώτηση στη Βουλή ο Χατζηοσμάν ζητά όπως υπάρχει στα μαγαζιά χώρος για καπνίζοντες και χώρος για… άκαπνους, να γίνουν ξεχωριστοί χώροι γι’ αυτούς που δεν πίνουν αλκοόλ.
-Νέο ατύχημα για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Κάνοντας σέρφινγκ στο ίντερνετ και παρότι δεξιοτέχνης έχασε την ισορροπία του και παραλίγο να πνιγεί ανάμεσα στα χιλιάδες e-mail που λαμβάνει καθημερινά.
-Η αερολέσχη Κομοτηνής προγραμματίζει εκδηλώσεις στην πλατεία με ένα ελικόπτερο να προσφέρει βόλτες για 50 ευρώ. Ο Δήμαρχος Κοτσάκης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Τάσος Παράσχου που έτυχε να βρίσκονται εκεί αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα. Μόλις ανεβαίνουν και συστήνονται, ο πιλότος τους κάνει μια πρόταση, αν παρ’ όλες τις τούμπες και τις στροφές που θα κάνει το ελικόπτερο δε μιλήσουν καθόλου ή δε φωνάξουν, η βόλτα θα είναι δωρεάν, διαφορετικά θα πληρώσουν από 100 ευρώ. Τάσο τι λες, ακούγεται ο Δήμαρχος, Δήμαρχε δε ξέρω πρώτη φορά μπαίνω σε ελικόπτερο και όπως και να το κάνουμε 100 ευρώ είναι ποσόν, απαντά ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Έλα μωρέ, ας το τολμήσουμε, συνεχίζει ο Κοτσάκης. Δήμαρχε, 100 ευρώ είναι ποσό, ξαναλέει ο Παράσχου ο οποίος με τα πολλά πείθεται και μπαίνει στο ελικόπτερο. Ξεκινά μια έξαλλη πτήση με τούμπες, απότομες στροφές αλλά ο πιλότος δεν ακούει τίποτα από πίσω. Συνεχίζει τα ακροβατικά αλλά πάλι τίποτα. Όταν τελειώνει η πτήση, εντυπωσιασμένος ο πιλότος ακούγεται να λέει, μπράβο και στους δύο σας, κιχ δε βγάλατε. Όταν όμως γυρίζει το κεφάλι βλέπει μόνο τον Παράσχου να του λέει με το γνωστό μειλίχιο ύφος του, σκέφτηκα να πω κάτι όταν έπεσε ο Δήμαρχος αλλά τα 100 ευρώ είναι ποσόν…
Πολιτικός αιφνιδιασμός Καραμανλή με ανασχηματισμό που επαναφέρει το υπουργικό σχήμα που υπήρχε στην αρχή της χρονιάς. Υπουργός Παιδείας και πάλι ο Στυλιανίδης επιστρέφει στην Κομοτηνή και επισκέπτεται το 1ο Λύκειο. Οι μαθητές τον ραίνουν με γαρύφαλλα και αντί επευφημιών τραγουδούν, «να πιάσει θεέ μου μια βροχή, μια καταιγίδα, να λέω φταίει η βροχή, που πάλι εσένα είδα»…
- Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Λονδίνο για να δώσουν ένα μάθημα στους τεμπέληδες Άγγλους, διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι αργούν τα έργα για την Ολυμπιάδα του 2012. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι, αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Οι σχολιαστές επιστρέφουν, από την άδειά τους, στα δελτία ειδήσεων και η Λεωνή αναλαμβάνει σχολιαστής-πολιτικός αναλυτής στη Ροδόπη τηλεόραση.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
-Την Κομοτηνή επισκέπτεται μυστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αχμέτ Ιλχάν, τον Αχμέτ Χατζηοσμάν και επιφανή στελέχη της μειονότητας, με θέμα συζήτησης την άρνηση του δημάρχου Κομοτηνής να συμπεριλάβει μουσουλμάνους δημοτικούς συμβούλους στην σύνθεση της δημοτικής του ομάδας. Στην συνάντηση παίρνουν μέρος και οι επικοινωνιολόγοι του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίοι δίνουν την υπόσχεση ότι στις δημοτικές εκλογές του 2010 θα υπάρχει ποσόστωση 40% στο ψηφοδέλτιο της «Σύγχρονης Πόλης».
-Με καθυστέρηση μηνών και σε μια χλιδάτη συνέντευξη τύπου ανακοινώνεται στα ΜΜΕ η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου «Νανά Μούσχουρη». Πρόεδρος αυτού αναλαμβάνει ο Στέργιος Σταυρόπουλος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την συνέντευξη ενημερώνει τους εκπροσώπους του τύπου για την επικείμενη κάθοδο του στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον δήμο Σαπών, ως δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Πιλιλίτση.
-Την Κομοτηνή σαν θέμα έχει και πάλι ο Μανώλης Κοττάκης στην τηλεοπτική εκπομπή στην κρατική τηλεόραση. Αυτήν την φορά αφιερώνει τον χρόνο του, στο πρώτο μισάωρο, στην ανέγερση πολυώροφου πάρκινγκ στην καρδιά της πόλης και στην κατασκευή του νέου Πανθρακικού Σταδίου, τα οποία θεμελιώνει ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος και μονοπωλεί το δεύτερο μισάωρο της εκπομπής.
-Δημιουργείται στη Ροδόπη, Πανθρακικός Σύλλογος Φίλων Ομπάμα και στον οποίον γράφονται αμέσως όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στο νομό.
-Ευχές και δώρα δέχεται για την γιορτή του ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης στο γραφείο του στην Δημαρχεία. Από εκεί περνάνε για να του ευχηθούν οι σύντροφοι του σοσιαλιστές της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής και Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο Τάσος Βαβατσικλής παρέα με τον Σταμάτη Μαρούδα και τον Δενθαγίνειςδήμαρχοςποτε. Η τοπική ΝΔ σνομπάρει τον δήμαρχο, τον οποίο δεν θεωρεί πλέον δικό της γαλάζιο παιδί!
-Στην παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σ’ αυτήν σημειώνονται επεισόδια μικρής έκτασης όταν μερίδα απολυμένων από τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, απλήρωτων της ΕΑΣ Ροδόπης προσπαθεί να παρελάσει κι αυτή. Τελικά η παρέλαση ματαιώνεται και αντί αυτής πραγματοποιείται συναυλία συμπαράστασης από τον Ηλία Ιωαννάκη και τους Ρωμά του BALKAN BUS.
-Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Βουλγαρία, διότι στην χώρα υπάρχει μαφία η οποία κατασπαταλά χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Μετά την τηλεοπτική της επιτυχία σε Αθήνα και στας επαρχίας, η Λεωνή αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο πολιτικού σχολιαστή με τους δυο κουκουρούκου πρωινής ραδιοφωνικής ζώνης.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Την ανεξαρτησία τους από την ομάδα της «Σύγχρονης Πόλης» δηλώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναλμπάντης, Γιαμουστάρη, Τσαλικίδης και Μέτιος, μετά την ανακοίνωση του νέου ανασχηματισμού του Δημήτρη Κοτσάκη. Σ΄ αυτόν ο Κώστας Ναλμπάντης αναλαμβάνει υπεύθυνος για το κυνοκομείο του Δήμου, η Μάγδα Γιαμουστάρη υπεύθυνη για το κυλικείο του Δήμου, ο Νίκος Τσαλικίδης υπεύθυνος για το τηλεοπτικό σήμα στην τηλεόραση του δημάρχου και ο Χρήστος Μέτιος τίποτα, λόγω της υποψηφιότητας για το ελληνικό Κοινοβούλιο.
-Στο ίντερνετ κάνει την εμφάνιση του ένα νέο μπλογκ το οποίο ονομάζεται PIAZZA DEL VIZYHNOU και σχολιάζει τα κακώς κείμενα του τοπικού και κεντρικού ΠΑΣΟΚ, καθώς και της αντιπολίτευσης του Δήμου. Μηνύσεις και αγωγές πέφτουν σωρηδόν στο διαχειριστή του ιστολογίου, που αναζητείται από τις αρχές.
-Την ίδρυση Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Νομό Ροδόπης ανακοινώνει ο Ηλίας Ιωαννάκης, με σκοπό την κατάκτηση της Νομαρχίας από το Παπανδρεϊκό Μπλοκ του νομού. Στην διακήρυξη των θέσεων της πρωτοβουλίας δεν παρευρίσκεται κανείς όμως από το ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο οι Ρωμά του BALKAN BUS που παίζουν βαλκανικούς gypsy ρυθμούς.
-Εκδήλωση με θέμα την γυναίκα πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ, στην οποία καλεσμένες είναι οι συντρόφισσες Ξενογιαννακοπούλου, Κοππά και Λάμψα. Την εκδήλωση προλογίζει ο επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσος Βαβατσικλής, ο οποίος στάζει όλο μέλι…
-Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προσπαθεί να ξεκινήσει από την παλιά Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Χίλιοι και πλέον καταστηματάρχες και αγανακτισμένοι πολίτες εγκλωβίζουν τους φοιτητές και τους διαδηλωτές ώστε να μην πραγματοποιήσουν την πορεία τους προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Νομαρχία Ροδόπης. Τελικά η πορεία δεν πραγματοποιείται και οι μόνοι που καταθέτουν στεφάνι είναι ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κομοτηνής και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, οι οποίοι βγαίνουν από τα αμάξια τους τα οποία και πάρκαραν δίπλα από το μνημείο.
-Οι ζυμώσεις καλά κρατούν στα στρατόπεδα των υποψηφίων δημάρχων και ο Τάσος Βαβατσικλής, off the record στους δημοσιογράφους ανακοινώνει τα πρώτα δύο ονόματα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Πορείας. Αυτά είναι του προέδρου της ΕΑΣ Ροδόπης Νίκου Σκοπιανού και του πρώην προέδρου της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Δημήτρη Φουρλεμάδη. Οι δυο τους θα αναλάβουν νευραλγικά πόστα μετά την νίκη της Νέας Πορείας, εκμυστηρεύεται ο επικεφαλής της παράταξης.
-Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Βασκονία της Ισπανίας, διότι θέλει να αποσχιστεί από την Ισπανία. Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Όλη η Κομοτηνή παρακολουθεί Λεωνή στο CNN, να σχολιάζει την παγκόσμια επικαιρότητα, μόνο που λόγο διαφοράς της ώρας όλοι ξάγρυπνοι μένουν και την μέρα την κατηγορούν που τους κρατάει ξύπνιους όλο το βράδυ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
-Πληρώνονται μετά από 31 μήνες οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ, ενώ το εργοστάσιο της ΦΑΝΚΟ ξαναλειτουργεί σε φουλ ρυθμούς. Μυρίζει εκλογές!
-Η επικοινωνιακή πολιτική του νομάρχη κάνει άλματα. Με κάθε χειραψία που κάνει αφήνει στην παλάμη του ψηφοφόρου ένα διαρκείας του Πανθρακικού. Η διοίκηση της ομάδας διαμαρτύρεται αφού ούτε το Μαρακανά χωράει πλέον τους Ροδοπίτες που προσέρχονται να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια.
-Λύνεται το μυστήριο της πληρωμής των εργαζομένων της ΕΑΣ. Τόσο καιρό απομονωμένα τα χαμένα κοτόπουλα έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο πολύ που τα κέρδη της οργάνωσης είναι τεράστια. Μάλιστα ιδρύεται νέα συνεταιριστική εταιρεία με όνομα ΚοτοπουλΈΑΣ ΑΕ.
-Υπουργός της κυβέρνησης δεν αντέχει άλλο την αρνητική κριτική σε βάρος του και διαφεύγει στο εξωτερικό με το όνομα Σιταρίδης.
-Έκπληκτοι οι Κομοτηναίοι λαμβάνουν SMS στα κινητά τους με το μήνυμα να λέει «Καλές γιορτές, χωρίς πορείες και κουκουλοφόρους, ο πολιτοφύλακας της γειτονιάς σας».
-Χίλια συν δύο χαμόγελα για φέτος και το γνώριμο σκηνικό ξανακάνει την εμφάνισή του στην πλατεία. Όλος ο πολιτικός κόσμος στην έναρξη των εκδηλώσεων αποφασίζουν να κάνουν βόλτα με το γνώριμο πλέον τρενάκι. Στη θέση του μηχανοδηγού, ο Δήμαρχος, στην πρώτη στροφή εκεί στην Μακεδονίας χτυπάει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. «Σας το λέμε τρία χρόνια τώρα ότι είναι ατζαμήδες και δε μας πιστεύετε», φωνάζει από τα πίσω καθίσματα ο Βαβαστικλής. Στο τιμόνι μπαίνει άλλος της Σύγχρονης Πόλης αλλά χάνει το δρόμο στην Πλάκα. Οι έποικοι…, συνεχίζει ο πρώην δήμαρχος. Αναλαμβάνει ο ΔενθαγίνειΔήμαρχοςποτέ και μετά από δαιδαλώδη διαδρομή παρκάρει μπροστά στο προξενεί και κορνάρει. «Εγώ κατεβαίνω από το τρένο» ακούγεται και πάλι ο Βαβατσικλής.
-Με αυτά και με άλλα που θα συμβούν μέσα στη χρονιά οι Κομοτηναίοι ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το 2009. Τα μεσάνυχτα της 31ης του μήνα βροντές ακούγονται αλλά πυροτεχνήματα δεν φαίνονται στον ουρανό καθώς ακόμη δεν πληρώθηκαν αυτά των Ελευθερίων. Μέσα στο σκοτάδι ένα ευτραφής Αγιοβασίλης γυρνάει από σπίτι σε σπίτι και αφήνει φακέλους. Έκπληκτοι οι δημότες βρίσκουν μέσα ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Πορείας.
- Αυτό τον μήνα η φίλη και σύμμαχος Αμερική δεν βομβαρδίζει κανέναν. Ο Μπάρακ Ομπάμα παίρνει μια θαρραλέα απόφαση και κλείνει το κυλικείο του … Γκουαντάναμο. Σε δηλώσεις του τονίζει ότι αυτός και οι συνεργάτες δουλεύουν για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
-Η Λεωνή εκδίδει δική της εφημερίδα, καθημερινή με 24 σελίδες και όλα τα άρθρα γραμμένα από την ίδια. Μην αντέχοντας τον ανταγωνισμό κλείνουν όλες οι άλλες εφημερίδες και αλλάζουν επάγγελμα οι δημοσιογράφοι.
-Τελειώσαμε; Έτσι νομίζετε… Ο Καζαμίας έκανε ότι μπόρεσε για να μη σας βρουν απροετοίμαστους τα γεγονότα του νέου χρόνου. Αλλά με τους δεξιόχειρες νοικοκύρηδες στο Δήμο και τους αγκαλίτσες στη Νομαρχία κανείς δε μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα συμβεί. Καλή χρονιά…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: