Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Βηματάκια

Συνεχίζουν…
Δεν το βάζει κάτω η Ξάνθη και εξέδωσε νέα ανακοίνωση ζητώντας να μην διαιτητεύσει ξανά ο ρέφερυ του αγώνα με τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος και καλά κάνει, προς το παρόν τουλάχιστον. Πάντως, γίνεται κατανοητό ότι η Ξάνθη υπολόγιζε σε τρεις βαθμούς στο θρακιώτικο ντέρμπι και παραμένει αμετανόητη παρά την εξέλιξη του αγώνα, κυρίως στο 2ο ημίχρονο, οπότε και ήταν εμφανώς ανώτερος ο Πανθρακικός. Συνολικά δε οι πράσινοι δημιούργησαν, αλλά έχασαν, περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες χωρίς να υπολογιστεί το χαμένο πέναλτι ενώ η Ξάνθη απείλησε κυρίως σε ψηλές μπαλιές εντός περιοχής εκμεταλλευόμενη τον πανύψηλο Αγκάλι. Ίσως οι ανακοινώσεις των γειτόνων να γίνονται με στόχο διαιτησίες σε επόμενες αναμετρήσεις. Άλλωστε, φέτος τουλάχιστον, η ομάδα της Κομοτηνής δεν είχε την εύνοια διαιτητών.
Που θα διατίθενται;
Βρε καλώς την Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας… Πριν χρόνια το χρήμα έφευγε ανατολικά και γινόταν οικοδομές και κατοικίες. Ο προ ετών μεγάλος σεισμός και η αλλαγή φιλοσοφία σε μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων έστρεψε το επενδυτικό τους ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο. Τώρα, προφανώς, το χρήμα θα το μαζεύει μία τράπεζα και να δούμε που και με ποιους όρους θα διατίθεται τοπικά. Αλλά και αν τα επιτόκια καταθέσεων είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά, λέτε να δούμε και καταθέτες που δεν θα ομιλούν την τουρκική γλώσσα;
Την έστειλε;
Μα, την έστειλε όντως στον πρωθυπουργό την επιστολή ή απλώς την εμφάνισε σε εφημερίδα; Και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις γιατί υπάρχουν; Και κάτι ακόμα. Χρειάστηκαν τρία σχεδόν ολόκληρα χρόνια από το σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης» και άλλοι δεκαοκτώ μήνες με απλήρωτους υπαλλήλους στην ΕΑΣ για να «σταλεί» μια επιστολή … τίποτα με μπόλικο καθόλου;
Όχι απλός δρόμος
Το Σάββατο στην Ξάνθη παρουσία των νομαρχών από την Ήπειρο ως την Θράκη υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού. Η αρχική πρωτοβουλία ήταν του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδου ο οποίος αντιλήφθηκε ότι η Εγνατία δεν είναι απλά ένας φαρδύς δρόμος για να δοκιμάζουμε την τελική ταχύτητα των αυτοκινήτων, αλλά μια λεωφόρος διακίνησης ανθρώπων, εμπορευμάτων, ιδεών και πολιτισμού. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που αρκετά χρόνια πριν και στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την χαμηλή χρηματοδότηση του έργου, έκαναν λόγο για «ένα φαρδύ δρόμο που πιο εύκολα θα οδηγούσε στη μετανάστευση τους νέους της Θράκης»…
Επαναδραστηριοποίηση της ομάδας
Εντός της εβδομάδας στο ΠΑΣΟΚ, θα κατανεμηθούν τομείς και η πολύ γνωστή στον πράσινο χώρο, τοπικά, Πωλίνα Λάμψα, προσπαθεί και πάλι να αναλάβει ρόλο και να εμπλακεί στα θέματα της περιοχής μας. Μετά το φιάσκο των δημοτικών εκλογών και την ήττα, όσον αφορά την επιβολή υποψηφίου, στις τελευταίες εθνικές εκλογές, η γνωστή «αριστίδην» τριμελής ομάδα της Λάμψα στην Κομοτηνή ακόμη απ’ ότι φαίνεται δεν έβαλε μυαλό και ουσιαστικά δεν έχει και λόγο ύπαρξης … η επαναδραστηριοποίηση της!
Βογκά η κοινωνία της Κομοτηνής
Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και στην Κομοτηνή νοιώθουμε στο πετσί μας την μεγάλη οικονομική κρίση που σαν αποτέλεσμα έχει να βλέπουμε διάφορα γεγονότα που μας κάνουν να αμφισβητούμε το τι είμαστε. Βλέπουμε δημάρχους που εκλέχτηκαν με την στήριξη της ΝΔ να κάνουν σοσιαλιστική στροφή, βλέπουμε προέδρους να στέλνουμε επιστολές στον πρωθυπουργό και να τις κοινοποιούν σε εφημερίδες. Βλέπουμε τα πάντα! Μέχρι που προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα, διαβάζοντας έναν ακόμα απολογισμό της «Σύγχρονης Πόλης».
Ξανάλλαξε η εκδήλωση
Τι θα γίνει μ’ αυτήν την εκδήλωση, ακόμα δεν καταλάβαμε. Αλλιώς ήταν να γίνει στην αρχή, αλλιώς προγραμματίστηκε, αλλιώς θα γίνει τελικά και δυστυχώς δεν θα μπορέσει να δει και ακούσει το κοινό της Κομοτηνής τον βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Κουβέλη. Τα ήθελε και τα πάθε όμως και ο βουλευτής. Αλλιώς του τα λέγανε στην Αθήνα και όταν ενημερώθηκε για το τι πραγματικά τον θέλουν, την έκανε … με ελαφρά πηδηματάκια! Δύσκολοι καιροί για νομιμοποίηση στελεχών!
Αμέρικαν μπαρ στην εξεταστική
Το τι έγινε αυτές τις μέρες στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου δεν λέγετε. Βγήκαν στην φόρα αλήθειες που ήταν κρυμμένες για πολλά χρόνια. Ο κ. Καραμπέρης παραδέχθηκε ότι διατηρούσε νυχτερινό (μα πάρα πολύ νυχτερινό) κέντρο διασκεδάσεως και σ’ αυτό το κέντρο εμφανιζόταν ως χορεύτρια με ειδικότητα στον οριεντάλ χορό η κ. Κάνου. Μάλιστα χρησιμοποιούσε το χαϊδευτικό Αζέλ. Η Αζέλ λοιπόν μεσολάβησε για το ραντεβού της κ. Σωτηροπούλου με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη. Που ήξερε τώρα ο Νομάρχης την Αζέλ; Απλούστατα ο Πανίκας τραγουδούσε και έπνιγε τον πόνο του στο νυχτερινό κέντρο του Καραμπέρη. Ήταν δηλαδή κατά κάποιο τρόπο συνάδελφος με την … Αζέλ. Αμέρικαν μπαρ η εξεταστική επιτροπή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: