Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Βηματάκια

Και στη ΔΕΥΑΚ;
Ο Δήμαρχος κ. Κοτσάκης φαίνεται πως άκουσε τις φωνές αγωνίας των συνδημοτών του, και όχι των «φίλων» και αποφάσισε να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο μηδενική αύξηση τελών για όλους για το 2009. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν στα δημοτικά τέλη περιλαμβάνονται και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, δεν είναι δημοτικά τέλη και γι’ αυτό χρήζει διευκρίνισης η πρόταση. Άλλωστε εκεί που έχει φτάσει η τιμή του νερού και η ελάχιστη αύξηση ποσοστιαία, θα μεταφραστεί σε κάποια, έστω και λίγα, ευρώ επιπλέον στα τιμολόγια. Αφού λοιπόν η δημοτική αρχή αναγνωρίζει την οικονομική δυσκολία στην οποία έχει περιέλθει η πλατιά μάζα του κόσμου, αν η ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, καλό θα είναι μηδενική να είναι η αύξηση και εκεί.
Το μπακάλικο
Από τις πέντε ανακοινώσεις της χθεσινής συνέντευξης τύπου, η παραπάνω, δηλαδή η μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη ήταν η σημαντική, όλες οι άλλες είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα και κυρίως αυτή για το «κοινωνικό παντωπολείο», το μπακάλικο του Δήμου», αφού πάντα ο Δήμος έδινε κάποια βασικά είδη διατροφής σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Το να προσθέσεις και μια ταμπέλα είναι σκέτο επικοινωνιακό τρικ και στη συγκεκριμένη περίπτωση χάνονται και οι εντυπώσεις.
Ο άλλος το ξέρει;
Πάντως, συνεχίζεται η επικοινωνιακή καταιγίδα, μικρής εντάσεως εκ μέρους του Δημάρχου. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία δύο Κομοτηναίων που απολάμβαναν τον ήλιο χθες στην πλατεία. «Ο Κοτσάκης θα ξαναβάλει για δήμαρχος» είπε ο ένας», «ο Στυλιανίδης το ξέρει;» σχολίασε ο άλλος.
Ποιος ο ρόλος;
Και ολοκληρώνοντας με τη χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου, ο κ. Κοτσάκης εκτιμά ότι πρωταρχικός ρόλος του Δήμου και του Δημάρχου είναι «η κοινωνική στήριξη των πολιτών, η προστασία και η ενίσχυση των αδυνάτων». Ε τώρα, δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός ρόλος του Δήμου, αλλά αν το πεις σήμερα, έχει πέραση… Ο ρόλος του Δήμου είναι να διαμορφώνει αναπτυξιακές συνθήκες τις οποίες θα εκμεταλλευτούν οι δημότες και παράλληλα να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Το λεγόμενο κοινωνικό πρόσωπο, έχει σημασία να υπάρχει αλλά δε μπορεί να είναι πρωταρχικός στόχος.
Φταίει ο Χατζηπετρής
Εμάς η διαπλοκή δε μας έχει αφήσει άφωνους, χρόνια τώρα τη στιγματίζουμε. Η «αφωνία» παρατηρείται όταν φτάνουμε στο δια ταύτα, στην τοπική κοινωνία. Εδώ όλα κουκουλώνονται, όπως και τώρα με το Βατοπέδι. Αμ δε διαπλέχθηκαν μόνο στην Αθήνα, εκεί πέντε χρόνια μετά άρχισαν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Εδώ τα ξέραμε από την αρχή και τα πράγματα και τα πρόσωπα. Πέντε χρόνια μετά παραμένουμε «άφωνοι»… Και μας φταίει ο Ρουσόπουλος…. Σιγά μη φταίει και ο Χατζηπετρής… Στον οποίο Χατζηπετρή, θα φορτωθούν όλα στο τέλος και στην Αθήνα και τοπικά. Και πάντα θα υπάρχει ο Χατζηπετρής για να του φορτώνουμε ευθύνες όπως υπάρχουν και οι κολυμβήθρες του Σιλωάμ για να εξαγνίζονται οι «ελίτ»…
Να ένα μέτρο
Να δούμε και λίγο το κυκλοφοριακό και μια καλή κίνηση αν πράγματι υπήρχε η θέληση για σύγκρουση με νοοτροπίες και κυρίως με συμφέροντα. Κόπηκαν δένδρα στην ευθεία του πάρκου απέναντι από τον «Δημόκριτο» και θα μπορούσαν να γίνουν τρεις οι λωρίδες κυκλοφορίας. Φθάνοντας στο σπαθί τα αυτοκίνητα της δεξιάς λωρίδας θα μπορούσαν να συνεχίσουν προς την Ηρώων ή προς τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και των άλλων δύο στην Ορφέως. Ωστόσο, για να γίνει αυτό η Ορφέως σε όλο το μήκος της έπρεπε να απαλλαγεί από σταθμευμένα αυτοκίνητα ΙΧ ή τάξι. Ορίστε ένα μέτρο για γρήγορη διέλευση των οχημάτων από το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα, από το Δημαρχείο ως την Μακεδονίας. Και μάλιστα, με ελάχιστο οικονομικό κόστος. Βέβαια, συνεχής και καθημερινή θα πρέπει να ήταν η παρουσία τροχαίων ή της δημοτικής αστυνομίας στην Ορφέως για να κρατούν το δρόμο ανοικτό και να μη εμποδίζεται η ροή στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Φασαρία
Μέτρα για την κοινωνία και όχι για τους τραπεζίτες. Αυτός είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και καλεί τους πολίτες και τα μέλη του κόμματος να ετοιμάσουν μια δράση στην τράπεζα της γειτονιάς τους, κάνοντας φασαρία έξω από αυτές, αύριο Πέμπτη 13 Νοεμβρίου. Ημερομηνία δηλαδή που διάλεξε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας να κάνει την δικιά του φασαρία … στην Κομοτηνή!
Υπαρκτός σοσιαλισμός
Τραβάνε τα μαλλιά τους ο Ένγκελς και ο Μάρξ. Βλέπουν τα σοσιαλιστικά πρότυπα που εισάγει ο δήμαρχος Κομοτηνής στην κοινωνία και καταλαβαίνουν τι δεν πήγε σωστά ώστε η θεωρία του υπαρκτού σοσιαλισμού να ευδοκιμήσει στον πλανήτη.
Τέλος ο Καποδίστριας ΙΙ
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Μακεδονίας» το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει στις 20 Νοεμβρίου την αναστολή του σχεδίου για τον Καποδίστρια ΙΙ. Ακόμη ένα παράδειγμα επικοινωνιακής «μεταρρύθμισης» της κυβέρνησης που μείνει στα λόγια. Τώρα που δεν προχωρά καταστρέφονται κάτι όνειρα … μα τι όνειρα!!!
Εξωτικός τουρισμός
Άπλωσε τα πλοκάμια του το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και στην Κομοτηνή. Καθημερινά γεμίζει ο τόπος τουριστικά – εξωτικά – φυλλάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: