Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Βηματάκια

Για πρωτάθλημα
Μετά από τις αρχικές σερί ήττες, πορεία πρωταθλητισμού κάνει ο Πανθρακικός, καθώς έχασε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές και στις υπόλοιπες έξι έκανε τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα από τον Ολυμπιακό συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς. Και όλα αυτά, πετυχαίνοντας μόλις πέντε γκολ, τα έξι σε δύο αγώνες, μόνο ο Λεβαδειακός σκόραρε λιγότερο, ενώ δέχθηκε εννέα τέρματα, τα έξι σ δύο αγώνες από Πανάθη και Θρύλο. Υπάρχουν και καλύτερα όμως. Για παράδειγμα η Ξάνθη την οποία υποδέχεται ο Πανθρακικός την επόμενη αγωνιστική. Με μόλις 8 γκολ στο ενεργητικό της αλλά έχοντας δεχθεί μόνο τρία, συγκέντρωσε 18 βαθμούς μόλις ένα πίσω από τον ΠΑΟΚ κι δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Όσο για τον αγώνα στην Τρίπολη και με τους τρεις βαθμούς να έφευγε από το γήπεδο η ομάδα της Κομοτηνής, κανείς δε θα την κατηγορούσε για «κλοπή». Και αγωνίστηκε και αποδεκατισμένη η ομάδα των πρασίνων…
Με τους πρώην
Με πρώην συνεργάτες του Κλίντον εμπλουτίζει το επιτελείο του ο νέος πλανητάρχης Μπάρακ Ομπάμα. Τώρα, αυτό είναι καλό;
Χωρίς τσιγάρο
Το 2010 τελειώνουν τα ψέματα για τους Έλληνες θεριακλήδες. Μόνο στον δρόμο και στο σπίτι τους θα επιτρέπεται το κάπνισμα, αν και αυτό που λέγεται μετά την ανακοίνωσε για το σχετικό νομοσχέδιο είναι ότι «έλα μωρέ στην Ελλάδα είμαστε, υπάρχουν και άλλα που απαγορεύονται αλλά γίνονται κανονικά». Αντίστοιχο απαγορευτικό έχει θεσπίσει και ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία με αποτέλεσμα μεταξύ πρώτου και δεύτερου πιάτου σε ένα εστιατόριο, ο πελάτης να εξέρχεται για ένα τσιγαράκι. Το ίδιο και στα μπαρ αφού πίνεις δύο γουλιές από το ποτέ, βγαίνεις για τσιγάρο και ξαναμπαίνεις για να συνεχίσεις τη διασκέδαση. Αντίθετα στην Αυστρία, με τη μεγάλη αγάπη τους και το σεβασμό προς τους νόμους, σε όλα τα μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, υπάρχουν χώροι για καπνιστές και μη χωρίς κάποιος από τους δύο να μαντρώνεται σαν λεπρός. Λύση που ταιριάζει και στην Ελλάδα.
Λείπει η πολιτική
Τα έργα και τις ημέρες του στην αντιδημαρχεία Οικονομικών καταγράφει και περισσότερο σχολιάζει ο Χρήστος Μέτιος, σε μακροσκελή ανακοίνωση. Ξεχωρίζουν και πάλι οι λέξεις «νοικοκύρεμα» και «έλεγχος», είναι οι δύο λέξεις σήμα κατατεθέν της «Σύγχρονης Πόλης» και αυτές που ακούγονται πιο συχνά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ποια είναι η λέξη που λείπει από τη δημοτική παράταξη και από το σχεδιασμό της, η «πολιτική»… Καλό το νοικοκύρεμα, καλοί και οι έλεγχοι, όπου και όταν χρειάζονται, αλλά η αυτοδιοίκηση, πολιτική σχεδιάζει και εφαρμόζει.
Λείπουν τα στοιχεία
Με άλλη ανακοίνωση, αυτή τη φορά από το Δήμο Κομοτηνής, ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες πολιτών που απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το 2009. Δυστυχώς, μετά από τόσο νοικοκύρεμα και έλεγχο, όπως μηχανογράφηση, δε προσδιορίζεται ο αριθμός των δημοτών που εντάσσονται στα συγκεκριμένα μέτρα ούτε το ποσόν που θα «χάσει» ο Δήμος Κομοτηνής στην προσπάθεια του «για την οικοδόμηση μιας δίκαιης και ανταποδοτικής κοινωνίας». Άλλωστε υπάρχει το προηγούμενο του προεκλογικού «πακέτου Σημίτη» που ανακοινώθηκε πομπωδώς όμως ελάχιστοι τελικά ήταν αυτοί που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα ευεργετήματα που παρείχε.
Αν γίνουν εκλογές
Α, θα έπρεπε να γνώριζε ο κ. Τατούλης ότι αφού, όπως είπε, όλα τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός, θα μάθαινε και για τις δηλώσεις του. Άρα κάνοντας τις σχετικές δηλώσεις, γνώριζε ότι θα τον έθετε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση έμεινε με 151 και αν διαγραφεί ή λακίσει ακόμη ένας, στήνονται κάλπες. Προσοχή ως το Μάρτιο που ισχύει το 18μηνο, αν γίνουν εκλογές, θα γίνουν με λίστα. Και όσον αφορά στη Ροδόπη επικεφαλής του ψηφοδελτίου και άρα σίγουρα εκλεγμένος θα είναι ο υπ. Παιδείας. Και δε θα χρειαστεί να ξενιτευτεί…
Πράσινη… Επανάσταση
Ο τομέας Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ποιότητας Ζωής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, θέλει να διοργανώσει μία εκδήλωση για περιβαλλοντικά θέματα, με ομιλητή τον Βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Σπύρο Κουβέλη, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα γι’ αυτά. Κι ενώ ο συντονιστής του τομέα της οργάνωσης προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να βρει μια ημερομηνία ώστε να βολεύει και να χωράει στο πρόγραμμα του βουλευτή, ήρθε η πρόταση από το ίδιο γραφείο του βουλευτή. «Τι θα λέγατε αν παρευρίσκονταν στην Κομοτηνή με τον ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλη, σε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης Κομοτηνή Νέα Εποχή;». Σύξυλος ο συντονιστής του τομέα, σύξυλη και η νομαρχιακή!!!
Άντε γεια Πέτρο
«Ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να χαρακτηριστεί όχι ανίκανος, αλλά συνένοχος» … «Τα ήξερε όλα από την αρχή. Αν νιώθει όμηρος, υπάρχουν δυνάμεις να το απελευθερώσουν» … «Όχι στο ισοπεδωτικό δίλημμα “Καραμανλής ή χάος”» … «Η ΝΔ διέψευσε τις ελπίδες των Ελλήνων» … «Η εσωστρέφεια δεν τελειώνει με εντολές». Άντε γεια Πέτρο!
Κάτι έγινε
Τελικά κάτι κατάφερε με τις δηλώσεις περί ανοίγματος στην ελάσσονα αντιπολίτευση ο Τάσος Βαβατσικλής, ώστε να κατεβεί ένα ενιαίο σχήμα με στόχο την νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2010. Είδε τάσεις μέσα από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ (στον οποίο και ανήκει) να εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους και τις προθέσεις τους. Αναμένουμε την επόμενη κίνηση του ιδίου και της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ … που απ’ ότι μαθαίνουμε δεν θ’ αργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: