Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012



Τα πετρέλαια τους…

Είχε χιόνι χθες στον Έβρο και η θερμοκρασία ήταν στο 0, ωστόσο μετά βγήκε και ήλιος, οπότε οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο απαγορευτικές και θα μπορούσε να επισκεφθεί το βόρειο τμήμα του νομού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά εκείνος γνωρίζει καλύτερα. Ωστόσο, για σκεφτείτε να ερχόταν και να έκανε μια δήλωση για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ε, δεν θα άντεχε και πολύ το ηλίθιο αυτό μέτρο που έχει κάνει την βόρεια Ελλάδα να τουρτουρίζει. Ας τα κλείσουν τα σχολεία οι δήμαρχοι, να κλείσουν και τα δημαρχεία, να κλείσουν και οι περιφέρειες τις υπηρεσίες τους και να δούμε τι θα κάνει το κράτος της Αθήνας. Αλλά, οι περιφέρειες κλείνουν για 2-3 υπαλλήλους, σιγά μη κλείσουν για τον λαό τους… Όσο για τους δήμους, αρκετοί είναι αυτοί που κλείνουν τα κολυμβητήρια…

Χωρίς υστερόγραφο

Περίεργο και προβοκάτορα, ενταύθα: Όχι κύριε, η επιστολή Πεταλωτή στον Βενιζέλο δεν είχε υστερόγραφο που έγραφε, «αν δεν τα κάνεις εσύ, όταν θα ξαναγίνω υπουργός, όσα σου γράφω θα τα κάνω εγώ». 

Ούτε ονοματοδοσία δρόμων θα κάνουν

Ασκήσεις …αυτοδιοίκησης κάνει το υπουργείο Εσωτερικών στα δημοτικά συμβούλια σχετικά με τους προϋπολογισμούς των δήμων. Και γιατί δεν βγάζει μια εγκύκλιο να ορίσει τον προϋπολογισμό κάθε δήμου, ώστε να μη μαζεύονται και ψηφίζουν τα δημοτικά συμβούλια; Σε λίγο, στο μόνο που θα κάνουν κουμάντο θα είναι η ονοματοδοσία στις οδούς. Και πάλι, θα επιλέγουν τρία ονόματα και το υπουργείο θα επιλέγει πως θα ονομαστεί ο δρόμος.

Αντιολισθητικό τάπητα θα έχει;

Εντωμεταξύ, τώρα που ήρθε και ο παγετός, ο ποδηλατόδρομος θα έχει αντιολισθητικό τάπητα; Σταθμούς εξυπηρέτησης ποδηλατών; Μην την πάθουμε σαν την Εγνατία… Καλά, καλά, λέμε εμείς, αλλά για φανταστείτε να πετύχει το εγχείρημα και να κυκλοφορούμε όλοι με ποδήλατο… Και καλό στην υγεία μας θα κάνουμε και μεγάλο καλό στην τσέπη μας.

Μια ερμηνεία του «ναι» του ΚΑΣ

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), κατά πλειοψηφία, δεν είπε ναι στον χρυσό, είπε, σε αντίθεση με τους αρχαιολόγους μέλη του, ότι η περιοχή του Περάματος δεν έχει σημαντική αρχαιολογική αξία, δήλωσε στον Sferikos 99,3, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και πρόσθεσε, είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης, λέμε όμως όχι στο κυάνιο του χρυσού. Όπως είπε, αντίθετη άποψη εξέφρασαν οι αρμόδιοι 4 αρχαιολόγοι μέλη του ΚΑΣ και η 19η εφορεία κλασσικών αρχαιοτήτων στην ευθύνη της οποίας βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, ο κ. Λαμπάκης είπε πως είχε την αίσθηση πως τα μέλη του ΚΑΣ που είπαν ναι, κυρίως μηχανικοί στο επάγγελμα, είχαν προαποφασίσει τι θα κάνουν. Καλός νομικός ο δήμαρχος, τόνισε το «είχα την αίσθηση», προκειμένου να αποφύγει τυχόν δικαστικές κακοτοπιές.

Όχι με επισήμανση

Και οι ευχές των πολιτικών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μην είναι σε αρχείο, όχι και να σπαταλούμε χρόνο και ενέργεια για επισυναπτόμενα…

Πάει εκείνος ο …στρατός

Διαμαρτυρία με συναυλία στην πλατεία από την ΑΔΕΔΥ και δεν πήγε κανείς; Μα εδώ κάνεις εκδήλωση με μπουφέ και δεν έρχεται ο κόσμος, θα ερχόταν με το κρύο σε ανοικτό μέρος; Ενώ, αν γινόταν σε κανένα από τα καφέ της πλατείας και κόσμος θα υπήρχε και μουσική. Να το ξαναπούμε, η Ελλάδα χάνεται και οι έλληνες, καθένας από μόνος ή κατά συντεχνία, διεκδικεί να πάρει πίσω αυτό που είχε. Πάνε οι …καλές μέρες που ένας κομματικός στρατός είχε βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τις προτάσεις ενός δικού του υπουργού, του Γιαννίτση. Και τους είχε περάσει… Τότε όμως…

Έρχονται οι ρώσοι…

Από 30 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου, με μια πτήση την εβδομάδα, θα συνδεθεί αεροπορικά η Αλεξανδρούπολη με την Αγία Πετρούπολη και τον αδελφοποιημένο δήμο του Σοσνόβυ Μπορ. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, το ακριβές δρομολόγιο θα είναι Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αγία Πετρούπολη και ήδη στο Σοσνόβυ Μπορ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τουριστικό ρεύμα προς την Αλεξανδρούπολη. Το δρομολόγιο θα εξυπηρετεί προφανώς και επιχειρηματίες, ενώ το αεροσκάφος που θα δρομολογηθεί θα μπορεί να μεταφέρει και τέσσερεις τόνους αγροτικών προϊόντων. Και από την στιγμή που το αεροπλάνο θα πιάνει και Αθήνα, μάλλον δεν θα επαναληφθεί το προηγούμενο με την τότε νομαρχία Έβρου, όταν ήρθε η πρώτη τουριστική πτήση, έγινε μεγάλη κινητοποίηση για την υποδοχή στο αεροδρόμιο και από το αεροπλάνο κατέβηκε ένα ζευγάρι και το μικρό τους παιδί.

«Μαραντόνα» θα ντυθούμε

Γύρνα πίσω Αλέξη και φέρε και βραζιλιάνες που θα χορέψουν σάμπα την αποκριά. Όπου να είναι έρχονται και αυτές και να δούμε τι θα ντυθούμε φέτος, «Πελέ» ή «Μαραντόνα»; «Μαραντόνα» είναι η σωστή απάντηση, καθώς ο Ντιέγκο ήταν αριστερός και είχε και γνωριμία με τον Φιντέλ.

Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια…

Έτος Καβάφη ανακηρύχθηκε το 2013. Η ειρωνεία θα είναι για σλόγκαν των εκδηλώσεων να επιλεγούν οι στίχοι του, «…κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις». Την ανακήρυξη εμπνεύστηκε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή. Να επιλέξει επίσης, να τραγουδούν οι μαθητές στις αίθουσες, το τραγούδι του Χριστάκη, «είναι το κρύο τσουχτερό, να το αντέξω δεν μπορώ…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: