Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012



Μεγάλο κακό μας βρήκε

Λοιπόν, μεγάλη ζημιά πάθαμε, παραμονές των γιορτών και πάνω που μεγάλωνε η προσμονή μας. Το ΕΒΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα έχει πίτα και αντί αυτής θα βραβευτεί στολισμένη βιτρίνα. Και που θα προσγειωθεί το αεροπλάνο της ανάπτυξης; Και τηλεκατευθυνόμενο μικρούλι να είναι, άλλωστε για την ανάπτυξη της Ροδόπης πρόκειται και θα χωράει, τον θέλει τον χώρο του. Αλλά έχει και συνέχεια… Που θα τα πουν τα αναπτυξιακά όνειρα πολιτικοί και εκπρόσωποι επιχειρηματιών; Στην πλατεία κάνει κρύο, στα μαγαζιά έχει δυνατά την μουσική. Το διαδίκτυο είναι η μόνη λύση. Να τα γράφουν και εμείς να κάνουμε like (σιγά που θα κάνουμε like … μάλλον delete).

Και στο τουίτερ ο στρατηγός

Στον Έβρο βρέθηκε, για λίγες ώρες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος. Σε ένα ταξίδι «αστραπή» που πραγματοποίησε, μίλησε στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σε στρατόπεδα του Διδυμοτείχου, των Φερών και της Αλεξανδρούπολης και τους ευχήθηκε καλές γιορτές. Από τους χρήστες του τουίτερ και ο στρατηγός, Στελέχη του στρατού θα είναι οι περισσότεροι που τον ακολουθούν.

Δίπλα παν και «πράσινη» λαϊκή

Στον διπλανό νομό, στην Αλεξανδρούπολη, έχουν μια καινοτομία εδώ και οκτώ χρόνια σε ότι αφορά στην λαϊκή αγορά, καθώς δεν έχουν μία αλλά δυο. Την κανονική και μια «πράσινη» με μόνο λαχανικά και φρούτα και μόνο παραγωγούς του δήμου Αλεξανδρούπολης. Πάντως υπάρχουν και αντιδράσεις για την «πράσινη» από τους καταστηματάρχες που εμπορεύονται οπωροκηπευτικά, ότι κάποιοι δήθεν παραγωγοί από αυτούς τα αγοράζουν τα προϊόντα και μετά τα διαθέτουν στην λαϊκή. Παράδειγμα προς μίμηση; Μπα, καλύτερα να προσπεράσουμε, δεν χρειάζεται να τα δοκιμάσουμε όλα στην Κομοτηνή.

Χωρίζουν λόγω φόρων;

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων διαζυγίων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, έχοντας εδώ και καιρό ξεπεράσει κατά πολύ τις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί το 2011. Σε τέτοιο βαθμό είναι αυξημένες οι αιτήσεις που κάποιοι άρχισαν να υποψιάζονται ότι μπορεί να έχουν σχέση με την φορολογία και να είναι, τελικά, εικονικά τα διαζύγια. Πάντως, στην περίπτωση του ΕΚΑΣ, βοηθάει το εικονικό διαζύγιο, στην περίπτωση που η κοινή φορολογική δήλωση ξεπερνά σε εισόδημα τα κριτήρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ.

Να έχουμε την άπλα μας

Βρετανοί κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους, στο όνομα της οικονομίας. Άντε, αυτούς τους έμεινε το αυτοκίνητο. Εμάς να δούμε τι θα μας έχει μείνει στο τέλος του 2013. Πάντως αν είναι να οδηγηθούμε εκεί, μη παραδώσουμε πινακίδες μεγάλου αυτοκινήτου. Να έχουμε τουλάχιστον την άπλα μας…

Έπρεπε νωρίτερα

Ανοιχτό άφησε η Αλέκα Παπαρήγα το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την θέση της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Έχει μια σκασίλα αυτός που περιμένει στην ουρά του ΟΑΕΔ για το ποιος θα είναι γραμματέας του ΚΚΕ. Αυτό εξάλλου θα το καθορίσει η Κ.Ε του κόμματος. Εμείς δεν κάνουμε επίδειξη. Έχουμε νέα στελέχη όλων των ηλικιών πάρα πολύ καλά. Δεν πάσχουμε», κατέληξε με νόημα, Ναι, το ΚΚΕ δεν παίζει με όρους διαφήμισης, ωστόσο η Παπαρήγα το πήγε όπου το πήγε το κόμμα και έπρεπε να είχε αποσυρθεί. Καλά τα πήγε, ωστόσο την ξεπέρασαν οι καιροί. Η ίδια ιδεολογία μπορούσε να …σερβιριστεί πιο ελκυστικά. Από κάποιον που θα ήταν πιο κοντά στη νεολαία. Μήπως τι πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα…

Παράλογο το «-50%» παντού

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με θέμα την αναστολή λειτουργίας των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σαπών και Ιάσμου. Δυστυχώς, η μέθοδος του 50% μείωση που έχει θεσπίσει το αρχικό μνημόνιο, εφαρμόζεται και σε τομείς όπου μόνο η ανικανότητα των πολιτικών το επιτρέπει. Και μόνο το κόστος των ζημιών από πυρκαγιές που γλυτώνουμε από τα δυο αυτά πυροσβεστικά κλιμάκια, είναι ικανό επιχείρημα να αποτρέψει το κλείσιμο τους. Και αν είναι απλά να κοπούν λεφτά, ας τα κόψουν από τον …εκατομμυριούχο που πάει το νερό στους βουλευτές που αγορεύουν, που λέει ο λόγος, από το βήμα της βουλής. Και τέλος, ο «νόμος» του «-50%» ας εφαρμοστεί και στον αριθμό των βουλευτών. Χωρίς συνταγματική αναθεώρηση, μπορούν να μειωθούν στους 200.

Να τους δοθεί πραγματικός ρόλος

Ας καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και ας δοθούν σε αυτά άλλες αρμοδιότητες, οι οποίες ασκούμενες, θα φέρουν περισσότερα μέλη στα επιμελητήρια και ενδεχομένως και περισσότερους πόρους. Ίσως μάλιστα, τα Επιμελητήρια να γίνουν και αυτό το οποίο προβλέπει ο νόμος να είναι, πραγματικοί συνομιλητές και σύμβουλοι της πολιτικής εξουσίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Σήμερα τα Επιμελητήρια τείνουν να μετατραπούν σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των επιχειρήσεων, ρόλο για τον οποίο υπάρχουν άλλα όργανα.

Μαδούν την μαργαρίτα στο ιντερνέτ

Εκεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες, συνεχίζουν να μαδούν την μαργαρίτα. Διαδικτυακά πάντως καθώς με το ιντερνέτ μπήκε το κόμμα αυτό στην πολιτική ζωή του τόπου και από το ιντερνέτ βρήκε υποψήφιους και ψηφοφόρους. Και τώρα γιατί οδεύει προς διάλυση, όταν το ιντερνέτ συνεχώς αναβαθμίζεται και αποκτά νέους φίλους; Γιατί πολύ απλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως το κόμμα της Ντόρας και του Τζίμερου, δεν είχαν λόγο ίδρυσης, πολιτικό ή κοινωνικό. Και τα δυο αυτά απέτυχαν εκλογικά, καθότι και μνημονιακά, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψηφίστηκαν μαζικά για την αντιμνημονιακή τους πολιτική. Όσπου ο Καμένος άρχισε να βλέπει συνδέσεις της Ελλάδας στο δολάριο και άλλα τέτοια. Ε, τα έγραφε και στο δίκτυο… και δεν ήθελε πολύ για κάποιους με πείρα πολιτικούς, να πάρουν το καπελάκι τους και να φύγουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: