Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012



Τα παλιά στελέχη βγήκαν μπροστά

Τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν μπροστά σε ψήφους στις διαδικασίες για την εκλογή αντιπροσώπων των τοπικών οργανώσεων ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από  τα αποτελέσματα σε Έβρο και Ροδόπη. Όταν βέβαια γίνει κανονικό κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ και θα πάνε στις κάλπες όλοι όσοι εγγραφούν, τότε θα φανεί αν η διοίκηση του κόμματος παραμείνει σε παραδοσιακούς συριζαίους ή θα περάσει σε πρώην πασόκους που …είδαν φως και μπήκαν.

Στις δημοτικές θα κατέβει;

Ένα ακόμη θέμα που θα μας απασχολήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τι θα πράξει το νέο κόμμα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο στην ελληνική περιφέρεια υστερεί. Πιθανόν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μετρήσει τις δυνάμεις του, και να τις καταγράψει, μόνο στις περιφερειακές εκλογές που θεωρούνται και περισσότερο πολιτικές και να αφήσει σε μέλη και στελέχη ελευθερία κινήσεων στις δημοτικές εκλογές. Αν αυτό συμβεί, όποιος υποψήφιος τους πείσει να τον ψηφίσουν, θα είναι πολύ κοντά στην εκλογή.

Στο ένδυμα μπορεί να προσφέρει

Το οικονομικό φόρουμ Θράκης συνεχίζει την πετυχημένη παρουσία του στον κόσμο του pret a porter, ασχολούμενο με τα μεταξωτά του Έβρου. Αν συνεχίσει, μπορεί να καταπιαστεί και με άλλες ενδυματολογικές επιλογές που θα έχουν αναφορά στη Θράκη, προσφέροντας καλές υπηρεσίες. Γιατί με την δήθεν Ειδική Οικονομική Ζώνη, δεν καταλάβαμε σε τι ακριβώς στόχευε.

Για το παλιό μιλάμε, ε…

Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο νοσοκομείου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων και πολιτών. Να συνεισφέρουμε όλοι, αλλά αφού σε λίγο θα αποκτήσουμε νέο νοσοκομείο, μήπως να συγκρατηθούμε για λίγο και να τα δώσουμε όλα για εκείνο; Εμείς τους εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς μας και τις υποσχέσεις τους.

Και γιατί να τυπώσουμε καινούριο;

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με ρετρό υλικό τουριστικής προβολής στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, κατά τον επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης Γιώργο Παυλίδη. Α, εδώ δεν τα είπε καλά ο ξανθιώτης πολιτικός. Σε πολλά είχε δίκιο, όπως για τα κουνούπια, ή το γεγονός πως είχε σημαντική συμβολή στο τελευταίο και βροντερό «όχι» του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά τώρα… Τι να τυπώσουμε καινούρια φυλλάδια διαφημιστικά; Άλλαξαν οι θάλασσες και τα βουνά της περιφέρειας και πρέπει να υα φωτογραφίσουμε ξανά; Στα σοβαρά τώρα, όλο το διαφημιστικό υλικό που διακινήθηκε από την Περιφέρεια εκ καταβολής της, ελάχιστα πρόσφερε στην διαφημιστική της προβολή. Κάποιοι πήραν βαθιές ανάσες με τα εκτυπωτικά, αλλά ως εκεί. Τώρα, δωρεάν είναι η διαφήμιση στο διαδίκτυο, αρκεί να ξέρεις να την κάνεις.

Σύγχρονη Βαβυλωνία

Συνελήφθησαν στο Διδυμότειχο, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, Ιράκ, Ερυθραίας, Ιράν και Αφγανιστάν. Πάλι καλά που αυτοί που τους συνέλαβαν ήταν έλληνες… Εκτός και οι αλλοδαποί διακινητές και λαθρομετανάστες, βρέθηκαν μπροστά σε τίποτα Πολωνούς της Φρόντεξ. Πολωνούς, γερμανικής καταγωγής.

Θα επανέλθουν οι δοκιμαστές

Πήραν δείγμα από την σορό του Αραφάτ και άντε να βγει και αυτός δηλητηριασμένος. Είχαμε τον Γιούσενκο, πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, έναν πράκτορα που πέθανε στο Λονδίνο, τον Οζάλ, πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και τώρα ψάχνουμε μήπως στους δηλητηριασμένους είναι και ο Αραφάτ. Σε λίγο θα πεθαίνει αρχηγός κράτους και το πρώτο που θα γίνεται θα είναι ιστολογικές εξετάσεις. Άσε που θα επανέλθει το …επάγγελμα του δοκιμαστή, όπως τότε που αν δεν έτρωγε αυτός και δεν έμενε στη ζωή, ούτε μπουκιά έβαζε στο στόμα του ο ηγέτης.

Ε-ε-έρχεται……………

Για τον ανασχηματισμό ο λόγος που επιβάλλεται καθώς υπουργοί μη πολιτικά πρόσωπα έχασαν τον βηματισμό τους με αφορμή το μνημόνιο και προφανώς οι τρεις της συγκυβέρνησης δεν επιθυμούν άλλες παλινδρομήσεις του στυλ δεν υπογράφω μέτρα αλλά ψηφίζω προϋπολογισμούς.  Άλλωστε, αυτή η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Το θέμα είναι ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Ζητούμενο ακόμη είναι αν θα έχουμε, ως Ροδόπη, εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ακόμη, αν θα φορέσουν υπουργικό κουστούμι πολιτικοί από γειτονικούς νομούς και κυρίως από τον Έβρο. Για τον δικό μας πάντως τον υπουργό, στο στοίχημα, πολλοί θα πόνταραν ότι θα παραμείνει. Προσεχώς θα μάθουμε και αν θα είχαν ποντάρει σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: