Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τρείς παράμετροι καθόρισαν τις βάσεις

Τρείς ήταν οι κύριοι παράμετροι που επηρέασαν τις βάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλη Βασιλειάδη, ο οποίος τόνισε ότι ήταν ο τόπος κατοικίας, η επαγγελματική αποκατάσταση και τα επαγγελματικά δικαιώματα, με έμφαση σε σχολές όπως η Ιατρική.«Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά στη θετική κατεύθυνση ότι η φυσική και τα μαθηματικά δεν έπαιξαν κανένα ρόλο, αντίθετα είχαμε 1000 περισσότερους υποψηφίους  και αριστούχους στην Θετική κατεύθυνση», τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυξήθηκαν οι βάσεις στις δυνατές σχολές.

Η έλλειψη διορισμών τρομάζει τους μαθητές

Από εκεί και πέρα στη Θεωρητική κατεύθυνση οι μαθητές πήγαν πολύ καλά, με άνοδο σε νομική, φιλολογία και ψυχολογία, με πτώση στις Παιδαγωγικές και Νηπιαγωγικές σχολές, αποτέλεσμα των ελάχιστων πλέον διορισμών σε αυτά τα επαγγέλματα.«Φαίνεται πλέον ότι η επαγγελματική αποκατάσταση και ο τόπος κατοικίας έχει αλλάξει εντελώς το χάρτη των βάσεων»Άλλωστε όπως σημείωσε, φέτος θα διοριστούν μόλις πέντε δάσκαλοι σε όλη τη χώρα, 35 παιδαγωγοί, και 180 καθηγητές, κάτι που τρομάζει τους μαθητές οι οποίοι αποφεύγουν αυτές τις σχολές.Ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε ότι τα πράγματα πλέον είναι δύσκολα στην εκπαίδευση, αφού λιγότεροι δάσκαλοι σημαίνει περισσότερες κενές ώρες στην αρχή του σχολικού έτους.Ο υπουργός παιδείας βέβαια έχει διαβεβαιώσει ότι αυτό δε θα σημάνει περισσότερες ώρες για τους καθηγητές τη φετινή χρονιά, αλλά σε τελευταίες δηλώσεις του φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει τελικά σε αυτή τη λύση.«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να έχουμε τις προτάσεις μας για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση» σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να πουν όχι στην αύξηση των ωρών, αν έρθει από το Υπουργείο, γιατί μετά πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν οι κακοί της υπόθεσης. Αν δηλώσουν ότι δεν θα δεχτούν αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους, τότε το Υπουργείο αμέσως θα τους καταδείξει ως υπεύθυνους για το γεγονός ότι τα παιδιά χάνουν μαθήματα, και θα προσπαθήσει να στρέψει το κοινό εναντίον τους.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Η πώληση του ενός από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη και η διάθεση των άλλων δύο για εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η αεροδιακομιδή ασθενών, αποφασίστηκε έπειτα από σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πολλοί θα πουν ότι το κάνει για τα μάτια του κόσμου όμως κάτι είναι και αυτό. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι όταν έχεις το Μητσοτάκη για άσπονδο φίλο, καλό είναι να μην έχεις και πολλές εναέριες μετακινήσεις…

Η αβάσταχτη ελαφρότητα
της επιτροπής διαβούλευσης

Αναβλήθηκε για σήμερα, 28 Αυγούστου η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης ΑΜΘ, λόγω μη απαρτίας. Και μην νομίζετε ότι αναβλήθηκε γα λίγο, για να έχουμε απαρτία χρειάζονταν τουλάχιστον 32 από τα 63 μέλη, και με το ζόρι περάσανε τα 10 παρόντα. Οι Δήμαρχοι ήταν σχεδόν όλοι απόντες εκτός από δύο, και ο Δήμαρχος Κομοτηνής δεν πιάνεται γιατί η συνεδρίαση λάμβανε χώρα εντός έδρας, ενώ από φορείς και μέλη των επιτροπών οι παρουσίες ήταν ελάχιστες. Τώρα γιατί δεν ήρθαν, θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους, αλλά γεγονός είναι ότι γενικότερα δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη επιτροπή (εκτός από τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι έχουν πιέσει επανειλημμένα για αυτή). Σήμερα θέμα απαρτίας δεν υφίσταται, αφού στην επαναληπτική συνεδρίαση θεωρείται ότι σε κάθε περίπτωση, υφίσταται απαρτία.Πάντως είχε δίκιο και ένας εκπρόσωπος των φορέων ο οποίος παρέστη, ότι για αυτούς που έχουν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις, είναι δύσκολο να κάνουν δύο φορές τη διαδρομή σε συνεχόμενες μέρες, κάτι που παραδέχτηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δαμιανίδης, ο οποίος αντικαθιστούσε τον απόντα Περιφερειάρχη. Βέβαια αν όλα ήταν ίσα, δεν φταίει η Περιφέρεια, ούτε ο νόμος που αναβλήθηκε η συνεδρίαση, αλλά οι φορείς, οι οποίοι δεν έχουν πατήσει στη συνεδρίαση…

Μπορεί να λειτουργήσει. Θέλουν;

Το παλιό ελληνικό σχολείο στους Αγίους Θεοδώρους στην Ίμβρο ανακαινίσθηκε και είναι έτοιμο να δεχτεί και πάλι παιδιά μετά από 60 χρόνια. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο έκανε έκκληση στους Ιμβρίους προκειμένου να στηρίξουν την επαναλειτουργία του ελληνικού δημοτικού σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: