Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Κι όμως τα δίνουν

«Για τις ημέρες μας δεν νοείται να δίνουμε εισιτήρια τριανταπέντε, σαράντα και πενήντα ευρώ σε εκατομμυριούχους τραγουδιστές ή ανθρώπους που επαγγέλλονται τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ κ. Θεόδωρος Γκόνης, μιλώντας για τα θεάματα και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αμ γίνεται κε Γκόνη μου, και δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να το δείτε. Αλλά βέβαια αφού μας βρήκανε καμπόσους και βλάκες, μας χτυπάνε αλύπητα. Άλλωστε τόσα έξοδα έχουν…

Μας έκαψε ο Καψής

«Μία εβδομάδα πριν ή μία μετά την 6 Μαΐου» θα γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή, και σε Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, όσοι θα δουλεύουν στις εκλογές, βλέπουν το τριήμερό τους να χάνεται στην ομίχλη. Βέβαια έχουμε την διαίσθηση ότι για τον περισσότερο κόσμο, το τριήμερο θα είναι /όπως όλα τα άλλα, απλά δεν θα κάνουν τίποτα απολύτως την Κυριακή, ενώ δεν θα ανοίξουν καν την τηλεόραση το βράδυ. Από την Τρίτη τα άγχη.

Ιδού η Ρόδος

Μπορεί οι εκλογές να μην έχουν καθοριστεί ακόμα, αλλά οι προεκλογικές παράτες και οι φωτοβολίδες εντυπωσιασμού ήδη ξεκίνησαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανακοίνωση της «Σπίθας» Κομοτηνής και της Παράταξης Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», την οποία υπογράφουν οι Κώστας Καραΐσκος (συντονιστής «Σπίθας» Κομοτηνής) και Νεκτάριος Δαπέργολας (δημοτικός σύμβουλος «Σπάρτακου») απευθύνονται στους πολιτευτές του νομού, και τους «παρακαλούν» να βρουν μία πρόφαση για να απουσιάσουν. Στη συνέχεια βέβαια με περίσσεια παρρησία, και εκφράσεις της «δημοτικιάς», (γιουσουφάκια του Ράιχενμπαχ, σφουγγοκωλάριοι του Τόμσεν) δηλώνουν, με κεφαλαία γράμματα, ότι «οι παρακεντέδες της ξενοκρατίας δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ». Θα πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι την θέση στην εξέδρα, καλώς η κακώς, τους την έδωσε ο Ελληνικός λαός, και ο ίδιος, στις εκλογές που έρχονται σε λίγο καιρό, θα τους την πάρει αν τους θεωρεί ακατάλληλους. Οπότε κύριοι, αν θεωρείτε ότι μπορείτε να τους αντικαταστήσετε, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Οι εκλογές έρχονται, και μπορείτε να υποστηρίξετε όποιον θέλετε, και όπως τον θέλετε. Μέχρι τότε, τι να πούμε, υπομονή. Τόσα χρόνια οι ίδιοι δεν ήταν στις παρελάσεις;

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Μάλλον θα ήταν ζόρικο το ακροατήριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και ο νέος πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να αρχίσει τα ανέκδοτα. «Μπορούμε να διεκδικήσουμε και την πρωτιά», είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δεν γνωρίζουμε αν οι βουλευτές, πολλοί από τους οποίους μετά τις εκλογές δε θα βρίσκονται εκεί, το βρήκαν του γούστου τους. Βέβαια για να μπορέσεις να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς στις εκλογές, πρέπει να δείχνεις αυτοπεποίθηση, αλλά υπάρχει και η υπερβολική αυτοπεποίθηση…

Το κακό παράδειγμα

Τον δρόμο στους άλλους υπουργούς δείχνει ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, αφού δεν λαμβάνει μισθό, ενώ χρησιμοποιεί το δικό του κινητό, χωρίς να χρεώνει το υπουργείο. Να γιατί δεν θα τον κρατήσουν για πολύ υπουργό: χαλάει την πιάτσα.

Κάνε το καλό

Μια καταγγελία έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας μας την Τρίτη από έναν πολίτη, ο οποίος προσπάθησε να κάνει μια καλή πράξη, αλλά μάλλον δεν θα την ξανακάνει. Όπως μας ενημέρωσε, παρατήρησε ότι κοντά στο μεσημέρι, τα φώτα στην πλατεία του αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου κοντα στον πρώην κινηματογράφο ΑΣΤΕΡΙΑ παρέμεναν αναμμένα. Πήρε τηλέφωνο στο Δήμο, για να ενημερώσει για το πρόβλημα, και μας δήλωσε ότι τον ειρωνεύτηκαν κιόλας αντι όπως έπρεπε να του πουν και δύο φορές ευχαριστώ.

Όχι στην κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια

Καλά νέα για τους επαγγελματίες, (προς το παρόν τουλάχιστον) αφού από το υπουργείο Ανάπτυξης, σε απάντηση επερώτησης για το θέμα κατάργησης της εισφοράς των επιχειρήσεων και εταιρειών υπέρ των επιμελητηρίων, τονίστηκε ότι η τρόικα πείστηκε για την απόσυρση της πρότασής όταν τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, βασικοί νόμοι προς τη μεταρρυθμιστική κατεύθυνση αυτής της χώρας, να ακουμπούν πάνω στα επιμελητήρια και τη λειτουργία τους και να τα καταργούνε.

Πλάκωσαν κι οι Τούρκοι

Ποιός είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι φιλική προς τους επενδυτές; Είναι κάποιοι οι οποίοι ζητούν να επενδύσουν, όπως η τουρκική Global Investments Holding, η οποία προσβλέπει σε επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο της ενέργειας και των υποδομών στην Ελλάδα, με το βάρος να δίνεται στα λιμάνια.«Μπορούμε να ολοκληρώσουμε μόνοι μας τις επενδύσεις με κόστος κάτω του 1 δισ. δολαρίων και θα αναζητήσουμε εταίρους για επενδύσεις που κοστίζουν περισσότερο» είπε σε δηλώσεις του στο Reuters το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Αντνάν Νας.Ο κ. Νας είπε επίσης ότι η εταιρία αξιολογεί τις εναλλακτικές της αναφορικά με επενδύσεις στην ενέργεια και τις υποδομές στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: