Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσεχε που πατάς
«Μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες» δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Δίκιο έχει ο Αλέξης, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε τίποτα γίγαντες στην πολιτική σκηνή, είτε μέσα στη Βουλή, είτε έξω από αυτή…

Ο κωλοτούμπας

Οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη την Παρασκευή, αφού παρά τον όγκο του, η ικανότητα του κ. Καρατζαφέρη να κάνει κωλοτούμπες (και ενίοτε ανάποδες) δεν παύει να είναι άθικτη.
Έτσι λοιπόν δε θα έπρεπε να εκπλήσσει κανένα η απόφασή του, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε σε αυτά, ότι δεν μπορεί «σε αυτό το πλαίσιο» να στηρίξει τα μέτρα, αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο.
Οι υπουργοί του ΛΑΟΣ που βρίσκονταν στην Κυβέρνηση παραιτήθηκαν, παρόλο που δύο από αυτούς τόνισαν ότι θα στηρίξουν τα μέτρα. Τώρα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, αλλά εμείς βρήκαμε τρόπο να βγάλουμε λεφτά.
Θα πάρουμε όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα, θα το κάνουμε σενάριο και θα το πουλήσουμε στο Χόλυγουντ (αν και έτσι πως είμαστε, μάλλον για το Μπόλιγουντ πάμε) και θα βγάλουμε τρελά λεφτά.
Μόνο που δε θα το πιστεύει κανένας…

Στρίβειν δια της παραίτησης

Είδαν και απόειδαν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τη μια είδαν ότι είναι ζόρικα τα πράγματα, από την άλλη η συνείδησή τους δεν τους επιτρέπει να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, και έτσι τράβηξαν μια παραίτηση, ησύχασαν αυτοί και στους πρώτους επιλαχόντες… μπήκαν τα διαόλια.
Παλιά παρακαλούσαν να βγουν βουλευτές, τώρα δε θέλουν ούτε έξω από τη Βουλή να περάσουν.

Αναβολή επίσκεψης
Δεν επισκέφτηκαν τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης και ο Βουλευτής Ροδόπης και Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων όπως τόνισαν.
Κρίμα όμως, δεν μπόρεσαν να δουν πλημμυρισμένα χωράφια, και να εκφράσουν την στήριξή τους στους πληγέντες. Μετά δεν θα ζητούσαν και αποζημιώσεις, θα είχαν χορτάσει στήριξη…

Ακονίζουν μαχαίρια
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ, αφού Βενιζέλος και Λοβέρδος πραγματοποίησαν συνάντηση με πολλαπλούς υπουργούς.
Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.
Κατά την αποχώρησή τους, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια συζήτηση υπουργών περί των πολιτικών εξελίξεων, καθώς επίσης και για τα «ενδεχόμενα» στην επικείμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Βέβαια ερωτηθέντες σχετικά, διέψευδαν ότι η συνάντηση αφορούσε ή ακόμα και ότι συζητήθηκαν θέματα εσωκομματικού ενδιαφέροντος εν όψει και της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Τώρα αν θέλουμε τους πιστεύουμε…

Ήρθε, ήρθε!
Άρχισε να εκταμιεύεται το 12% στις επιχειρήσεις της Ροδόπης από την Πέμπτη, και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. Γέμισε η Εθνική Τράπεζα από κόσμο και κοσμάκη, που ούτε απεργία καταλάβαινε ούτε τίποτα.
Αλίμονο σε αυτούς που δεν το έμαθαν ή δεν το πρόλαβαν, γιατί από Δευτέρα ποιος ξέρει αν θα τα τραβήξουν από την τράπεζα σε Ευρώ ή δραχμές…

Αντιπαράθεση στην περιφέρεια

Σήμερα αναμένεται να γίνει σοβαρά η συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού, αφού οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επέλεξαν να μεταβούν την Παρασκευή, χωρίς να περιμένουν διαδηλωτές ή κοινό, με τα αυτοκίνητα στην περιφέρεια για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους.
Βέβαια δεν χρειάζονταν να ανησυχούν, αφού οι συσκέψεις του κ. Πεταλωτή είναι γνωστές για την μεγάλη διάρκειά τους. Πάντως η κυριότερη αντιπαράθεση έγινε μεταξύ του αντιδημάρχου Κομοτηνής κ. Κυπριανίδη και του μέλους του ΔΣ κ. Κούκου. Όταν ο κ. Κυπριανίδης προσπάθησε λίγο να ελαφρύνει την κατάσταση λέγοντας ότι είναι ο αντιδήμαρχος των 573 Ευρώ, ο κ. Κούκος του απάντησε «δεν έχω πρόβλημα, ξέρω ο καθένας ποιος είναι και τι είσαστε».
Ο κ. Κυπριανίδης εξανέστη, λέγοντας «Είμαι και εγώ εργαζόμενος, και σκληρά εργαζόμενος, αμείβομαι με την αμοιβή του γεωλόγου, και δεν δέχομαι με τίποτα αυτή την επίθεση, θα πρέπει να ανακαλέσεις και να ντρέπεσαι για αυτά που λες, να σέβεσαι τους άλλους.». Ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού ξεκίνησε να προσπαθεί να ηρεμήσει το πράγμα, αλλά πήρε και αυτός φόρα, λέγοντας ότι δεν δέχεται νουθεσίες, και ότι θα αρχίσουν να δέρνουν όχι μόνο τους βουλευτές και τους υπουργούς, αλλά και αυτούς που έχουν δουλειά. Βάζει και τον εαυτό του μέσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: