Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της οικολογίας
Σε μερικούς μήνες, θα αποχαιρετίσουμε από το περιφερειακό συμβούλιο το σύμβουλο της Οικολογίας αλληλεγγύης κ. Θανάση Μακρή, ο οποίος τηρώντας το πρότυπο που έχει θέσει το κόμμα των Οικολόγων θα παραιτηθεί για να πάρει τη θέση του ο πρώτος επιλαχών.
Για να πούμε την αλήθεια, θα μας λείψει, αφού οι παρεμβάσεις του πάντα έδιναν ένα διαφορετικό αέρα στις συνεδριάσεις, ακόμα από την αρχή. Δείγματα του τι θα χάσουμε είχαμε όχι μία, αλλά δύο φορές αυτή την εβδομάδα.
Η πρώτη ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας, όταν ξεκινώντας την τοποθέτησή του για τον απολογισμό της Περιφέρειας, σημείωσε «αν ήμουνα γελοιογράφος, και έπρεπε να περιγράψω τον λόγο του κ. Περιφερειάρχη, θα τον έδειχνα να ρίχνει τα βέλη, και μετά να πηγαίνει εκεί που έπεσαν και να ζωγραφίσει τα βέλη», μια εικόνα που άρεσε όχι μόνο στους συμβούλους, αλλά μάλλον και στον περιφερειάρχη, αφού έπρεπε να το ακούσει δύο φορές.
Η δεύτερη ρητορική έξαρση ήρθε στην επιτροπή διαβούλευσης για την οικονομική κρίση την Τετάρτη, όταν μίλησε για το ξεκίνημα της διαδικασίας από τον κ. Γρανά: «ο κ. Γρανάς πέταξε την μπάλα στο γήπεδο, και τώρα εμείς παίζουμε μπάλα». Και ποδοσφαιρόφιλος….

Βρήκαν το αντίδοτο
Απόντες ήταν οι δήμαρχοι Ιάσμου και Αρριανών από την επιτροπή διαβούλευσης για την κρίση στην Περιφέρεια ΑΜΘ, για λόγους που δεν μάθαμε. Ίσως βέβαια να έχουν βρει το αντίδοτο στην κρίση, και δεν χρειάζεται να έρχονται σε τέτοιες επιτροπές. Και άντε ο κ. Καδή Ισμέτ του Ιάσμου έχει βρει την απάντηση στην κρίση, τα κεράσια.
Ο κ. Σερήφ Ιμπραήμ από τα Αρριανά, αναρωτιόμαστε τι έχει βρει, και να το πει και σε εμάς…

Ο Τζανέτος, η αγροτική επάρκεια και το σανό

Αγροτική επάρκεια έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτο Καραμίχα, αφού το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 99% περίπου.
Βέβαια αυτή διαφοροποιείται, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171 %). Άντε να δουλεύουμε τους ξένους καλά, αλλά να δουλευόμαστε και μεταξύ μας δεν κάνει. Όταν βασικές κατηγορίες είναι ελλιπείς, όπως και αν μαγειρέψεις τα νούμερα, στον πολίτη φτάνει αυτή η αδυναμία. Εδώ εισάγουμε ακόμα και σανό από ξένες χώρες, ενώ πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, ότι εισάγουμε γάλα γαϊδούρας από τη Βουλγαρία, γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε γαϊδούρες. Θέλοντας να βάλουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη της χώρας μας, έχουμε να πούμε στους συνδικαλιστές και τους κτηνοτρόφους, ότι αν δεν τους έχουν μείνει γαϊδούρες, ξέρουμε εμείς που να βρουν μερικές…

Η διάσωση της διάσωσης
Φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του σουπερ αντιδήμαρχου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος "έδωσε χείρα βοηθείας" κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της επιτροπής για την οικονομική κρίση. Όπως και πολλοί άλλοι πριν από αυτή, η εκπρόσωπος της Ομάδας διάσωσης Ροδόπης ξεκίνησε να εκθέτει τις δράσεις που πραγματοποιεί η ομάδα. Καταλήγοντας λοιπόν μετά από μερικά λεπτά και αφού είχε κάνει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση έκανε μία μικρή παύση.... για να πάρει μια ανάσα.
Την ευκαιρία άδραξε ο κ. Πετρίδης ο οποίος επενέβη άμεσα και άρχισε να εκθιάζει το έργο της ομάδας Διάσωσης. Μην πάει ο νους σας στο κακό αγαπητοί αναγνώστες, άλλωστε είναι γνωστό ότι η σύζυγος τους κ. Δημάρχου είναι και αυτή μέλος της ομάδας, οπότε έχει γνώση εκ των έσω…

Προλετάριοι όλων των χωρών, ξεπαγωθείτε!
Μπορεί τα μονοπώλια να μην μπορούν να σταματήσουν το ΚΚΕ, αλλά φαίνεται ότι μπορεί το χιόνι.
Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώς το γεγονός ότι ακυρώθηκε η περιοδεία της γενικής γραμματέως του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κας Αλέκας Παπαρήγα, λόγω των καιρικών συνθηκών. Μα καλά, ο κουμμουνισμός της κας Παπαρήγα ρίζωσε και γιγαντώθηκε σε μια χώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ χειρότερες. Σταμάτησε ποτέ τον Στάλιν το χιόνι;

Η σιωπηλή διαμαρτυρία
Οι υποστηριχτές του χρυσού, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε μερικές εκδηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες, φαίνεται ότι ξεσήκωσαν και τους αντιπάλους του χρυσού, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΠΑΜΘ. Μην φανταστείτε πολλοί, τρείς ήτανε, οι οποίοι σήκωσαν ένα πανό, και κάθισαν σιωπηλοί κάτω από αυτό. Συνέχισαν να παρατηρούν σιωπηλά, και μόνο όταν έπεφτε λίγο το πανό, πήγαιναν και το σήκωναν ξανά. Γιατί ρε παιδιά τόσο σιωπηλοί; Πως θα διεκδικήσετε το δίκιο σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: