Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο χρόνος διαψεύδει
Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, κ. Γιώργος Πεταλωτής, είχε σύσκεψη εργασίας με την Πρόεδρο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), κ. Μένη Μαλλιώρη, όπου αποφάσισαν την έναρξη λειτουργίας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στην Κομοτηνή. Την ίδια μέρα το γραφείο του υπουργού εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου για να ανακοινώσει τα χαρμόσυνα νέα «… λύθηκαν θέματα τεχνικής φύσης (χώροι, προσωπικό που παρέχει το Νοσοκομείο) που αφορούν την έναρξη λειτουργίας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και αποφασίστηκε να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2012, καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης παρουσίας του, στην πόλη….».
Πλέον έχουμε ξεπεράσει τα μέσα του Φεβρουαρίου και παρόλο που το Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι έτοιμο και έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, ακόμα περιμένουν.
Καλό θα ήταν λοιπόν οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας και δεν αναφερόμαστε μόνο στον υφυπουργό μας, να είναι πιο φειδωλοί στις δηλώσεις του αφού ο χρόνος τις διαψεύδει και δημιουργούν και κακές εντυπώσεις…

Όλα καλά
Εν ριπή οφθαλμού εκδίδονται τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ. Για κάθε φλέγον ζήτημα που απασχολεί την Κοινωνία της περιφέρειάς μας το Συμβούλιο έχει τη λύση. Η δεύτερη κατά σειρά δημοφιλέστερη έκφραση που ακούγεται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ μετά το «ας συστήσουμε μια επιτροπή».
ΨΗΦΙΣΜΑ: η σίγουρη και εύκολη λύση: η κοινή γνώμη μένει ευχαριστημένη (όπως και οι ενίοτε δυσαρεστημένοι/διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που άμαθοι φεύγουν ευχαριστημένοι) και γεμίζει σελίδες στις εφημερίδες (έχουν και κάτι καλό τελικά) αλλά και οι σύμβουλοι που τα προτείνουν (δηλαδή της αντιπολίτευσης) δεν διαμαρτύρονται πολύ.
Ακόμα και το ότι τα ψηφίσματα πολλές φορές δεν φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού ουσιαστικά για πολλές περιπτώσεις η περιφέρεια είναι πλήρως αναρμόδια για το θέμα, και καταλήγουν στο κάλαθο των αχρήστων των εκάστοτε υπουργείων. Συνήθως βολεύει. την αντιπολίτευση, η οποία με περίσσεια αγανάκτηση μέμφεται την περιφέρεια ότι στην Αθήνα τουςΣ αγνοούν, βολικά ξεχνώντας ότι και αυτοί τα είχαν ψηφίσει τότε (εκτός από το χρυσό, αλλά αυτό είναι για άλλη στιγμή).

Τι καλά που περνούν εκεί στις Σάπες…
Με αφορμή την πρόσφατη πολιτική κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Ηλία Ιωαννάκη και του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Στέφανου Τζανίδη η στήλη διαμαρτύρεται έντονα προς το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη και αντίστοιχα στην αντιπολίτευση συνολικά για το βουκολικό σκηνικό που εκτυλίσσεται κάθε φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Μα καλά τόσο τέλεια είναι η νέα διοίκηση που κανείς δεν έχει τίποτα να διορθώσει ούτε να της προτείνει; Επίσης τόσο καταπληκτική ήταν η προηγούμενη διοίκηση που ούτε μια λερωμένη κάλτσα, που λέει ο λόγος, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας; Τι γίνεται τελικά στο Δήμο Κομοτηνής; Αυτή η συναίνεση πια φτάνει τα όρια της διαστροφής… Όταν μέχρι και σε έναν απλό πολιτιστικό σύλλογο υπάρχει μικροπολιτικό παρασκήνιο είναι δυνατόν στο Δήμο Κομοτηνής όλα να είναι μέλι γάλα;;;; Πόσο ακόμα θα σφυρίζουν όλοι αδιάφορα άραγε και το κυριότερο ΓΙΑΤΙ;

Τιμωρία
Οι γνώστες του πολιτικού σκηνικού στην Κομοτηνή γνωρίζουν ότι οι σχέσεις μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη κ. Παύλου Δαμιανίδη και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κώστα Μιχελή ήταν πάντα αγαστές, παρόλο που ανήκουν σε αντίθετες παρατάξεις. Αν κάποιος χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ερχόταν στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης, θα νόμιζε ότι ήταν θανάσιμοι εχθροί. Άσπρο έλεγε ο κ. Δαμιανίδης, μαύρο έλεγε ο κ. Μιχελής. Μάλιστα όταν συζητήθηκε το θέμα του παγετού, μια σπόντα για την έκτακτη προμήθεια αλατιού από την οικονομική επιτροπή από τον κ. Δαμιανίδη, προκάλεσε την έκρηξη του κ. Μιχελή, και το χάος που επικράτησε κατόπιν υποχρέωσε τον πρόεδρο του περιφερειακού να διακόψει την συνεδρίαση για δέκα λεπτά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ποιος το περίμενε!

Η κρίση χτύπησε την Τσικνοπέμπτη
Μας έχει πάρει πολλά αυτή η κρίση, και την Πέμπτη μας πήρε ακόμα περισσότερα. Παλιότερα το ΕΒΕΡ, για τρία χρόνια, έκλεινε το δρόμο με τα θρυλικά σουβλάκια του, αλλά και φέτος φαίνεται ότι η κρίση (και το κούρεμα των αποθεματικών) μας χτύπησαν. Για να μην πάμε πιο πίσω, και θυμηθούμε τις μαγκαλειάδες του Δήμου που προηγήθηκαν της γιορτής του ΕΒΕΡ. Άλλοι καιροί, άλλα φαγητά…



Δεν υπάρχουν σχόλια: