Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ζωντανά… περίπου
Το μεσημέρι της Δευτέρας μάθαμε ότι η συνεδρίαση του περιφερειακού θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 5:00 μμ, και μέχρι τις 6 είχαν μπει συνολικά 150 άτομα. Τώρα βέβαια ακόμα και αν κάποιος μπει, βγει και ξαναμπεί στο show, τον μετράει σαν καινούριο θεατή. Πάντως ο αριθμός των ανθρώπων που το έβλεπαν ανά πάσα στιγμή, ουδέποτε ξεπέρασε τους 15. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς είχαν αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια του, αλλά υπολογίζουμε γύρω στους μισούς…

Πρόταση θεαματικότητας
Και αν θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερους θεατές, μπορούμε να βάλουμε μπροστά στην κάμερα ένα ιδιαίτερα χαριτωμένο γατί, το οποίο και περισσότερο κόσμο θα τραβήξει, αλλά μπορεί αν είναι και πιο ενδιαφέρον…

Τηλεοπτικές απορίες
Αναρωτιόμαστε πάντως, αν ο κ. Περιφερειάρχης επέλεξε αυτή τη μέθοδο για να βγει ζωντανά σε κάποιο μέσο, μιας και από την οθόνη του τηλεοπτικού σταθμού της πόλης μας, είναι παραδόξως απών…

Πενία τέχνας κατεργάζεται
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάθαμε ότι ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αιμοδοτών, πρότεινε οι εθελοντές, να δίνουν εκτός από το αίμα τους, και ένα ευρώ! Πρωτοφανής πρακτική για την χώρα μας, στην οποία είναι γνωστό ότι ήδη έχουμε έλλειψη. Εκτός πια και αν ο κ. υπουργός γνωρίζει για κάποια επίθεση βρικολάκων στα αποθέματα αίματος της χώρας, και θέλει να τα μειώσει ώστε να τους παγιδέψει και να τους νικήσει. Γιατί άλλη πιο λογική εξήγηση δεν υπάρχει…

Τρεις και ο κούκος
Ακόμα μια σύσκεψη, ακόμα μια φορά οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι απόντες. Μετά το φιάσκο της σύσκεψης της προηγούμενης Τετάρτης, όπου ήρθαν περισσότεροι διαδηλωτές υπέρ του χρυσού παρά δήμαρχοι, για ακόμα μια φορά ήρθε μόνο ένας δήμαρχος, ο κ. Λαμπάκης της Αλεξανδρούπολης. Ή η περιφέρεια έχει λάθος διευθύνσεις, είτε οι δήμαρχοι μετά από τόση διασκέδαση στην ΚΕΔΕ έχουν ένα κεφάλι καζάνι, και δεν μπορούν να πάνε από τη μια άκρη του δωματίου στην άλλη.

Είμαι αθώος
Αίτηση αποφυλάκισης εκανε ο ηγουμενος της μονής Βατοπαιδιου Εφραίμ ο οποίος ζήτησε να αποφυλακιστει τόσο για λόγους υγείας αλλά και για το γεγονός ότι είναι... Αθωος. Και δεν μας το έλεγε τόσο καιρό και εμείς τον κατατρεχαμε χωρίς λογο. Να τον αφήσουμε ελεύθερο λοιπόν και να του δώσουμε πίσω και την Βιστωνιδα να μην είναι κατατρεγμενος. Αν θέλει κιόλας έχουμε κάτι ολυμπιακα ακίνητα αν θέλουμε να τα ανταλλαξει.

Ακομα και οι φυλακές δε μας παίρνουν
Έκλεισαν λόγω υπερπληθυσμου οι φυλακές Χαλκίδας και Κορυδαλλού μετά από επιστολή που έστειλαν οι διοικητες τους. Είναι η πρώτη φορά από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους που συμβαίνει αυτό αλλά πολύ φοβόμαστε ότι δε θα είναι η τελευταία. Στο μεταξύ και το τελευταίο καταφύγιό που μας είχε απομείνει να μας βάλουν φυλακή να γλιτώσουμε εξαφανίστηκε.

Πάμε μέγαρο; Δε νομίζω

Το μέγαρο μουσικής Κομοτηνής έχει επανειλημμενα σημειωθεί ότι επιθυμεί να φέρει την πολιτιστική δημιουργία της Θράκης στους κόλπους του. Από ότι φαίνεται όμως δεν υπάρχει συνεννόηση με το ΔΗΠΕΘΕ τουλάχιστον σύμφωνα με την πρόεδρο του κα Μαλαμιδου. Η κα Μαλαμιδου σημείωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος του θεάτρου ότι προσπάθησε να επικοινωνησει με την διοίκηση του μεγαρου, αλλά δεν πήρε απάντηση για το πρόγραμμα του ώστε να συντονίσει τις δράσεις ή έστω να προτείνει να φιλοξενηθεί κάποια παράσταση εκει. Ούτως ή άλλως όμως, το μέγαρο είναι πολύ ακριβό αφού η ταρίφα πάει 1000 ευρώ το βράδυ, που με τον προυπολογισμο του θεατρου αποτελεί απαγορευτικό ποσό για αυτό.

Η διακριτική γοητεία του Δημάρχου
Γοήτευσε του Δημάρχους όλης της ΕΛλάδας η Κομοτηνή αλλά και οι άνθρωποι της. Παραπάνω από όλα και από όλους γοήτευσε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Πετρίδης ο οποίος δεν προλάβαινε να παίρνει συγχαρητήρια από τους σύνεδρους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερ το γυναικείο φύλο φάνηκε να εντυπωσιάζεται με τουλάχιστον μία σύνεδρο να σημειώνει πόσο ιδιαίτερα συμπαθής είναι ο κύριος δήμαρχος. τι να κάνουμε, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε στην πόλη μας τουρίστες με όποιο τρόπο μπορούμε.
Και στη προσπάθεια αυτή ο Δήμαρχος είναι η αιχμή του δόρατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: