Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τι σου είναι η τύχη!
Χιλιάδες φίλοι του χιονιού καλωσόρισαν την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού που μετά από δύο χρόνια άνοιξε φέτος και πάλι τις πόρτες του ή μάλλον πιο σωστά τις πίστες του.
Με το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο, το Χ.Κ. Φαλακρού αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη φετινή χειμερινή περίοδο.
Αυτό φαίνεται πως είχε στο μυαλό του και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Δραμινός και ο ίδιος, όταν αποφάσισε να δώσει ως δώρο σε όποιον κερδίσει το φλουρί μία διανυκτέρευση στο Χιονοδρομικό Κέντρο.
Τα ατομικά βασιλοπιτάκια μοιράστηκαν στην αρχή του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου και ω του θαύματος το φλουρί έτυχε Δραμινός Περιφερειακός Σύμβουλος!
Φυσικά ο πρόεδρος δεν μπορούσε να προβλέψει που θα πέσει το φλουρί όμως για να είναι σίγουρος την επόμενη φορά και να μην επαναληφτεί αυτή η αδικία του προτείνουμε να πάρει μερικά μαθήματα από ένα δικό μας πρόεδρο Επιμελητηρίου που το έχει σπουδάσει το θέμα…
Και του χρόνου!

Επίσκεψη Άνθιμου στον Εφραίμ

Ποιος είπε ότι η αρχιερατική συνεργασία δεν υπάρχει πια στις ημέρες μας; το απέδειξε έμπρακτα ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος ο οποίος επισκέφτηκε τον ηγούμενο Εφραίμ στην φυλακή για να δει πως αυτός υπομένει τα σίδερα της και την κακεντρέχεια του κόσμου.
Καλό είναι να υπάρχουν αυτές οι κινήσεις για να μη νομίζουμε ότι η εκκλησία διαιρείται.
Εκτός πια και αν δεν πήγε απλώς για συμπαράστασή, αλλά για να πάρει καμία συμβουλή για κανένα οικόπεδο κοντά σε λίμνη

Τα πολλαπλά πρόσωπα του μεγάρου
Το μέγαρο μουσικής Κομοτηνής έχει πολλές ονομασίες οι οποίες ταιριάζουν με τις πολλαπλές ιδιότητες του. Είναι άλλωστε και μέγαρο μουσικής, και όπερα και συνεδριακό κέντρο ενώ κάποιοι κακεντρεχείς θα πουν ότι είναι και κινηματογράφος. Βέβαια εμείς ελπίζαμε ότι αυτό το μήνα θα είχαμε την πρώτη του μεγάρου ως συνεδριακό κέντρο αλλά δυστυχώς μας τα χάλασε η ΚΕΔΕ, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Τι να κάνουμε την άλλη φορά…..

Άλλος για την αρχηγία
Χάρης Καστανίδης και Στέφανος Τζουμάκας. Αυτές είναι οι επιλογές για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ προς το παρόν και είναι τόσο μεγάλες οι προσωπικότητες που οι ψηφοφόροι, όσοι έχουν απομείνει, δεν ξέρουν ποιον να διαλέξουν. Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και άλλος (υποψιαζόμαστε ότι θα υπάρξει) αλλά μάλλον δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει την πρωτοπορία των δύο αρχικών υποψηφίων

Όχι άλλο κάρβουνο
Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το ενδιαφέρον του κ. Στυλιανίδη για την Ροδόπη αφού όσο περισσότερο μένει σε αυτό το μαγικό μέρος τόσο περισσότερο το ανακαλύπτει. Μακάρι κάποια μέρα να έρθει να μείνει μόνιμα σε αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσει να κάνει πολλά για αυτόν τον κατατρεγμένο τόπο όπως αεροδρόμιο, λιμάνι, διαμετακομιστικό κέντρο, θα φέρει θάλασσα στην Κομοτηνή κοκ

Προσοχή
Κλειστές ήταν την Τετάρτη οι ιρλανδικές διαβάσεις του ποταμού Λίσσου στην Αγία Μαρίνα, του Κομψάτου, το Ποντικόρεμα μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας, η διάβαση του ποταμού Ιασίου-Έβενου, και η διάβαση του ποταμού μεταξύ Αετοκορυφής -Διώνης, και Λοφαρίου-Στρύμης, τις οποίες έκλεισε η αστυνομία λόγω μεγάλης εισροής υδάτων ώστε να μην περνούν τα οχήματα. Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να έχουν ηρεμήσει αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι η τροχαία θα κλείσει οποίες διαβάσεις είναι επικίνδυνες και πως δεν θα πρέπει να ρισκάρουν χωρίς λόγο.

Με λαϊκή ανάταση
Αρκετές ευχές είχαμε στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο της χρονιάς αλλά η καλύτερη ήταν αυτή που έδωσε ο σύμβουλος της λαϊκής συσπείρωσης κ Χρήστος Τρέλλης ο οποίος πιστός στο πνεύμα και την ιδεολογία του Κουμουνιστικού Κόμματος ευχήθηκε: «με λαϊκή ανάταση το 2012». Δεν μπορείτε να πείτε, πρωτότυπος!

Ειρωνείας το ανάγνωσμα
Άναψαν τα πνεύματα χθες βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο όταν ο κ. Μιχελής θέλησε να μιλήσει για το θέμα των πλημμυρών στον Έβρο. Ο κ. Μιχελής θέλησε να τοποθετηθεί με την ιδιότητά του ως επιβλέπων στα αναχώματα του ποταμού για 20 χρόνια αλλά επειδή το θέμα για το οποίο μιλούσαν είχε να κάνει με προγραμματική σύμβαση ο πρόεδρος δεν τον άφησε να μιλήσει. Ο κ. Μιχελής εξανέστη επανειλημμένα, αλλά δεν τον άφησαν ούτε ο πρόεδρος ούτε η περιφερειακή σύμβουλος του Έβρου κα Γκουγκουσκίδου του το επέτρεψαν. Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο του συναδέλφου του κ. Καραβα ο οποίος του είπε: «ρώτα την πόσες στροφές έχει το ποτάμι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: