Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

«Βιτρίνα ολίγων…»
«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, το γεγονός ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης είναι Επιμελητήριο «βιτρίνα» ολίγων.
Τα μισά μελή του δεν προσήλθαν στην κοπή της πίτας και πολύ καλά έπραξαν διότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακούν επί 2 ώρες τα κούφια λόγια ανθρώπων που έχουν από 10 ακίνητα και άνω των 300.000ευρω καταθέσεις έκαστος.
Το κόστος της όλης διοργάνωσης ήταν τεράστιο για τα δεδομένα του μεγέθους του ΕΒΕΡ. Παρά πολλά φαγητά έμειναν διότι τα έφεραν μετά τις 22.30, μετά δηλαδή το τέλος των ομιλιών των «επισήμων».
Το σωστό θα ήταν να είχαν προσκληθεί άποροι (ίσως και πάνω από 50 άτομα) και να γευματίσουν μαζί μας και όχι να πεταχτούν στα σκουπίδια τόσα φαγητά. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ έχει καβαλήσει για τα καλά το καλάμι, έχει χάσει πραγματικά το μετρό, αφού δεν είχε και δεν έχει αντιπολίτευση στο ΕΒΕΡ ώστε να τον περιορίσει στα καθήκοντα του και μόνο. Χθες το βράδυ είχε την απαίτηση να μην θορυβούμε κατά την διάρκεια της δημαγωγίας του. Το τραπέζι μας δέχτηκε παρατήρηση από υπάλληλο του ΕΒΕΡ διότι «θορυβούσαμε» και δεν καθόμασταν προσοχή.
Σας διαβεβαιώνω ότι θόρυβος δεν υπήρξε απλώς μιλούσαμε χαμηλόφωνα. Όσο για τις δημαγωγίες Στυλιανίδη και Πεταλωτη (ο ένας έχει μεγάλο θράσος και ο άλλος φυσικά φοβήθηκε να εμφανιστεί) έχω να πω ότι σε χώρες που ζουν έξυπνοι άνθρωποι, σε κάποιες ίσως ανεπτυγμένες χώρες, δεν θα επέτρεπαν σε κοπή πίτας εμπόρων, να μιλούν επί ώρες άνθρωποι που έφεραν την καταστροφή της χώρας μας και φυσικά εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο του ΕΒΕ Ροδόπης.»
Το σχόλιο ανήκει σε μέλος του ΕΒΕ Ροδόπης το οποίο παραβρέθηκε στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Κάποιοι συνεχίζουν…
Μπορεί το γραφείο τύπου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του (αποτελεί ευχάριστη έκπληξη μετά από χρόνια μυστικοπάθειας) στέλνοντας ενημερωτικά δελτία συμβάντων σε όλες τις εφημερίδες της Περιφέρειας όμως κάποιοι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης «κελαηδούν» επιλεκτικά στους υμετέρους. Η επιλεκτική και φανταστική ενημέρωση, που δεν απηχεί την πραγματικότητα, ας σταματήσει επιτέλους, για το καλό των συμπολιτών μας.

Θα φανεί στο χειροκρότημα
Στην κοπή της πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, το κλίμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν αρκετά ψυχρό. Λίγο η χαμηλή προσέλευση, λίγο η οικονομική κατάσταση, λίγο το να λίγο τ’ άλλο, τα πράγματα ξεκίνησαν χλιαρά και συνέχισαν στην ίδια φλέβα. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί, ότι κατά την κοπή της πίτας, δεν βρέθηκε εκπρόσωπος των βιομηχάνων να παραλάβει το κομμάτι, ενώ και το φλουρί, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε, αγνοείται. Μάλιστα είχαμε και ευτράπελα, όπως κατά την ομιλία του κ. Στυλιανίδη, που όταν αναφέρθηκε στην άνοδο του αριθμού των φοιτητών τα προηγούμενα χρόνια, μια υποψία χειροκροτήματος ξεκίνησε από την περιοχή του τραπεζιού στο οποίο καθόταν η ΝΟΔΕ Ροδόπης, το οποίο όμως πέθανε άδοξα πριν καλά καλά ξεκινήσει. Όσο για το χειροκρότημα της βραδιάς; Το απέσπασε ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης, στην αρχή της ομιλίας του, όταν δήλωσε «Θα είμαι σύντομος».

Όλοι κάτι θέλουν
Τι ζήτησε ο Πανθρακικός από το Αη Βασίλη; Κανένα γκολ, κανένα επιθετικό, γενικά καμιά επίθεση ρε παιδιά. Επειδή όμως λεφτά για καλό επιθετικό δε υπάρχουν, τότε ή θα πρέπει να βγει κανένα ταλέντο από τις ακαδημίες, ή να φωτίσει τους επιθετικούς που έχουμε το Άγιο Πνεύμα, αλλιώς σκούρα τα πράγματα…

Ώρα μηδέν για το ΠΑΣΟΚ… μέχρι την επόμενη φορά
Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη. Τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα» για το κατά πόσο ο Γ. Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα. να δείτε πάλι θα μπει, θα ξεκινήσει να μιλάει, θα τους κάνει κάνα δύο ντρίπλες και στο τέλος θα μείνουν όλοι τάβλα. Που ξέρετε, μπορεί να προωθήσει και στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στην κυβέρνηση, μοντέλο συγκυβέρνησης με επικεφαλή πρόσωπο κοινής αποδοχής…

Τι σου κάνει η ξενιτιά

Για χιλιάδες επισκέπτες στο Κέντρο Οικολογικής Εκπαίδευσης στον Ίμερο μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την τοποθέτηση του στο ΕΒΕ. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, όντως Κέντρο Οικολογικής, και όχι Περιβαλλοντικής, εκπαίδευσης είπε ο κ. Στυλιανίδης. Βέβαια συγχωρείται η παράλειψη, αφού όπως και να ‘χει, όταν μένεις μακριά από ένα μέρος για χρόνια, κάποια πράγματα δεν τα θυμάσαι πολύ καλά, και η μνήμη θολώνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: