Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Φωτιές παντού
Πολλαπλές φωτιές εκδηλώθηκαν στη χώρα μας την Παρασκευή, αφού τριάντα επτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 12 ώρες σε δάση της Ελλάδας.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στο Κίτσι Κορωπίου, στον Ψαθόπυργο Αχαϊας εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα
σε περιοχή με σπίτια, ενώ δύο πυρκαγιές, στο Θούριο Βοιωτίας και στην Τιθωρέα Αμφίκλειας, εκδηλώθηκαν μετά τις 4 το απόγευμα και κάψανε πουρνάρια, χωρίς να απειλούν κατοικημένη περιοχή.
Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ηγουμενίτσας, στο Λαδοχώρι.
Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ οι πυρκαγιές στην Καστρίτσα και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στο Μακρύ Γιαλό Βολίμων Ζακύνθου.
Συνολικά, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 37 δασικές πυρκαγιές.
Και ας μην ξεχνάμε την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Βιομηχανική μας περιοχή, η οποία μπορεί αν μην ήταν σε δάσος αλλά η καταστροφή που προκάλεσε κινητοποίησε όλη την πυροσβεστική υπηρεσία της περιφέρειάς μας.
Διεθνής διάκριση για Κομοτηναίους στην ιστιοπλοΐα
Στην διεθνή Regata 2011 που διεξήχθει 14-17 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη συμμετείχαν και τρείς αθλητές από την Κομοτηνή, οι Δολιανίτης Γιάννης, Δολιανίτης Βαγγέλης και Τσιαούσης Χρήστος.
Διακρίθηκαν οι Γιάννης Δολιανίτης στην κατηγορία laser 4,7 που κατέλαβε την πρώτη θέση σε 8 ιστιοδρομίες και ο Βαγγέλης Δολιανίτης στην κατηγορία optimist, μέχρι 11 ετών που κατέλαβε την τρίτη θέση σε 8 ιστιοδρομίες. Συγχαρητήρια στους αθλητές της Κομοτηνής που για ακόμα μια φορά έφεραν διακρίσεις στην πόλη μας, και ελπίζουμε να συνεχίσουν την επιτυχημένη τους πορεία.
Τους Τέντωσε
Τα είχε όλα η κινητοποίηση των ταξιτζήδων μπροστά από την Περιφέρεια ΑΜΘ, αφού εκτός από τις κόρνες που έπαιρναν τα αυτιά των περαστικών, κάποιοι πιο ζωηροί ιδιοκτήτες θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια και άρχισαν να πετάν κροτίδες στο γύρω χώρο. Και τέλος για να κλείσουμε είχαμε τα δύο καπνογόνα μπροστά από το πανεπιστήμιο, έτσι αφού ο Πανθρακικός δεν παίζει στα πλεί οφ να θυμηθούμε πως είναι στο γήπεδο.
Τουλάχιστο όμως δεν κλείνουν τους δρόμους και τις εθνικές οδούς, οι δικοί μας, όχι όπως οι συνάδερφοί τους της υπόλοιπης Ελλάδας, οι οποίοι από εδώ και πέρα θα έχουν και τρεξίματα, αφού ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες των ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. και ζητάει αυτή τη φορά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση επιβατών. Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Τέντες εξέδωσε νέα, δεύτερη - διορθωτική, όπως την αποκαλεί - παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λπ., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.
Νωρίτερα το πρωί ο Ι. Τέντες είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες "εξπρές". Πάντως το είπαν και το έκαναν, αφού πενήντα εννέα δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σχημάτισε η Αστυνομία από τις 18 Ιουλίου που άρχισε η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Οι 15 από τις δικογραφίες αυτές έγιναν στην Αττική και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια. Οι δικογραφίες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σχηματίστηκαν με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας των ταξί που δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία και θα αποσταλούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, προκειμένου να προσωποποιηθούν και να ασκηθούν διώξεις.
Η τιμή του χρέους και το χρέος της τιμής
Εκατόν εννέα δισεκατομμύρια ευρώ θα λάβει η χώρα μας για το δεύτερο πακέτο στήριξης, για το οποίο έγινε πολύς ντόρος, ακούστηκαν πολλά ποσά, αφού ξεκίνησε από 60 δίς. Μεγαλη επιτυχία λέει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση μιλάει για αποτυχία πολιτικών, αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους προοπτική, δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πιο πέρα από την Σομαλία, την οποία πλήττει λοιμός.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να παράσχει 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τις περιοχές της Σομαλίας, «Προκειμένου να σωθούν ζωές ανθρώπων που κινδυνεύουν--γυναικών και παιδιών στη συντριπτική τους πλειοψηφία», τονίζει, σε άρθρο του στους Los Angeles Times. Μάλιστα σημειώνει ότι «Έως τώρα συγκεντρώσαμε από τους δωρητές το ήμισυ του ποσού. Προκειμένου να πνεύσει ούριος άνεμος, να χαρίσουμε ελπίδα στο όνομα της Ανθρωπότητας, πρέπει να κάνουμε μια παγκόσμια κινητοποίηση». Η λύση είναι απλή. Βάλτους να δανειστούν όσο περισσότερο μπορούν ως χώρα, βάλτους και στο ευρώ, έτσι ώστε όσο εκτεθειμένοι και αν βρεθούν, τα δισεκατομμύρια θα έρχονται σαν βροχή. Δηλαδή μπορούν να βρεθούν εκατό δισεκατομμύρια για να πληρώνονται οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ δεν μπορεί να βρεθεί το ένα εκατοστό αυτού του ποσού για μια μητέρα της οποίας το παιδί πεθαίνει στα χέρια της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: