Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Βηματάκια

Δρόμος ή πεζόδρομος;
Το ερώτημα παραμένει. Το μέγα σαμάρι στο σπαθί είναι δρόμος ή πεζόδρομος; Αν είναι δρόμος, που είναι οι διαβάσεις; Πρέπει ο πεζός να υποθέσει ότι βρίσκονται στη νοητή ευθεία με τους φωτεινούς σηματοδότες; Αν πάλι είναι πεζόδρομος γιατί τα πατούν τα αυτοκίνητα;
Πλήρης συγκάλυψη
Μας δουλεύουν και εμείς καθόμαστε και τους ακούμε με ανοικτό το στόμα, θα μπει και καμιά μύγα, μέρες που είναι και άρχισαν να κυκλοφορούν. Ο λόγος για την εξεταστική για την Siemens ,το ΣΔΟΕ το μπλάνκο και τα σβησίματα με το στυλό. Αν ήθελαν στη Siemens, στο μπλάνκο θα ήλπιζαν ότι θα «έσβηνε» τα ονόματα. Δυστυχώς στην υπόθεση εμπλέκεται και ο δημοσιογραφικός κόσμος, ο λαμπρός της τηλεόρασης του κράτους των Αθηνών. Οι κεφαλές των που έχουν οδηγήσει σε αποχαύνωση τον κόσμο. Το ξαναγράψαμε και να είστε σίγουροι ότι αυτό ισχύει. Όποιος γνώριζε τα ονόματα είναι σε πλεονεκτική θέση έναντι δημοσιογράφων και πολιτικών που περιλαμβάνονται στις λίστες. Εδώ, δύο χρόνια υπήρχε το όνομα του Μαντέλη στη δικογραφία και έπρεπε να έρθει στην εξεταστική για να μάθουμε ότι το χρήμα είναι «χορηγία». Πλήρης η συγκάλυψη για το Βατοπαίδι, πλήρης για τη Βιστωνίδα, το ίδιο γίνεται και με τις μίζες της Siemens. Δε χρειάζονται ούτε εξεταστικές ούτε εξεταστές. Το είπε ο Τσουκάτος, ότι τα λεφτά τα έδωσε στο κόμμα και το κόμμα δικαιολογήθηκε με κάτι παλιόχαρτα μπακαλικής… Το είπε και ο Μαντέλης ότι όλοι τα έπαιρναν, εννοώντας «χορηγίες» ο αθεόφοβος. Δυστυχώς για το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ευτυχώς για όλους μας, όλες αυτές οι παλινωδίες αποδεικνύουν πως αυτοί που μας έφεραν στο σημερινό σημείο, δε θέλουν να μας σώσουν αλλά μόνο για να διατηρηθούν στο πολιτικό στίβο νοιάζονται.
Ορθοπεταλιές στη Κομοτηνή
Έχουν δίκιο όσοι ζητούν ποδηλατοδρόμους, δηλαδή να μπορούν να κυκλοφορούν στη Κομοτηνή με ποδήλατο. Μόνο που η πόλη, όπως άλλωστε όλες οι ελληνικές πόλεις, είναι άναρχα κτισμένες με στενούς δρόμους, ανυπαρξία πάρκινγκ και δε μπορούν να κατασκευαστούν ποδηλατοδρόμοι. Η λύση είναι να πεζοδρομηθεί όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης αλλά και πάλι είναι αναγκαία μια περιμετρική οδός ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Όσο για τη κίνηση με ποδήλατο σήμερα στη Κομοτηνή, σχεδόν κανείς δε το κάνει με το σωστό τρόπο. Δηλαδή να διατηρεί σταθερή πορεία και ταχύτητα. Όσο δε για το γεγονός ότι φθάνει γρήγορα στο προορισμό, χωρίς τη παραβίαση σηματοδοτών και την χρήση των ραμπών των πεζοδρομίων, που είναι για άλλη χρήση, το ίδιο χρόνο, ίσως και μεγαλύτερο, θα έκανε από έναν που κινείται με αυτοκίνητο.
Κάθε αρχή και δύσκολη
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους επίδοξους δημάρχους και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας. Μόνο που μερικοί δεν κατάλαβαν το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Δηλαδή όταν σε μια παρέα οι μισοί σου λένε προχώρα και από πίσω σε κοροϊδεύουν και οι άλλοι μισοί σε εκθειάζουν και μετά σε θάβουν, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Βέβαια δεν φταίνε αυτοί που κάνουν αίτηση, αλλά η παρέα!
Αστεία πράγματα
Και για να εξηγούμαστε καλύτερα. Όταν μια εξεταστική δε καταφέρνει να βρει έναν που τα πήρε, την ίδια «αποτυχία» θα είχαν αν έψαχναν για δημάρχους ή νομάρχες, πως τα μέλη της που αύριο ή μετά δυο-τρία χρόνια θα γίνουν υπουργοί και θα δώσουν λύση στα προβλήματα; Μόνος του τα είπε ο Μαντέλης, οι μεν έδωσαν τον Άκη, οι δε τους Μητσοτάκηδες και όλοι έκαναν το καθήκον τους. Όσο για τα οικονομικά ζητήματα, ήδη στο ΠΑΣΟΚ επαίρονται πως έσωσαν τη χώρα. Αρκεί να μη καταλήξουμε σαν το γάιδαρο του Νεσραντίν Χότζα, ο οποίος (γάιδαρος), μόλις έμαθε να μη τρώει, ψόφησε…
Τα χειρότερα έρχονται
Στο 16,1% η ανεργία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και για να έχει φθάσει σε αυτό το ποσοστό η επίσημη ανεργία, πολύ προς τα πάνω θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής. Μάλλον υπάρχουν νομοί που η (πραγματική) ανεργία αγγίζει το 30%. Και σε λίγο που θα προστεθούν και οι πάσης φύσεως συμβασιούχοι θα το ξεπεράσει και αυτό. Πάντως τα χειρότερα, δε τα έχουμε ακόμη δει. Η χώρα βυθίζεται στη ύφεση, ο πληθωρισμός συνεχώς ανεβαίνει και μένει να προστεθεί η δεύτερη δόση της αύξησης του ΦΠΑ που θα οδηγήσει σε ακόμη λιγότερες καταναλωτικές δαπάνες και κατ’επέκταση σε λιγότερα έσοδα για το δημόσιο, έσοδα που ήδη έχουν καταρρεύσει…
Ένας είναι αρκετός
Ένας ο υποψήφιος στο κόμμα, ένας και στη νεολαία του κόμματος. Η Ροδόπη πάντα πρωτοπορεί σε θέματα πολιτικής. Είναι ώρα τώρα να αρχίσουν οι υποψήφιοι τη μεταξύ τους φαγωμάρα; Άλλωστε η συναίνεση δεν είναι το ζητούμενο;
Έλα και για τις πισίνες
Στο πλαίσιο των επισκέψεων σε όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα τελωνεία της χώρας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος βρέθηκε και στην Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης όπου και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΙ η Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης δεν έχει καταφέρει να πιάσει τον στόχο και από εδώ και πέρα οι εργαζόμενοι όπως δήλωσε θα πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους.
Πιλιλίτσης και πάλι υποψήφιος
Ενδιαφέρον θα έχει η μάχη στο δήμο Σαπών, έτσι όπως διαμορφώνεται η νέα κατάσταση. Βέβαια βλέποντας αυτή τη νέα κατάσταση, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πιλιλίτσης τώρα είναι που θα κατεβεί και πάλι υποψήφιος, την ώρα που όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε στην ιατρική. Έλα μου ντε! Και πάλι στις επάλξεις και σίγουρα και πάλι νικητής, όταν μάλιστα ο αντίπαλος θα έχει την … βουλγάρικη παραφωνία!
Πολλά τα οδοιπορικά
Εντωμεταξύ, έχουμε να πληρώσουμε οδοιπορικά…Όλα προς την Αθήνα πηγαίνουν. Και ποιος ο λόγος; Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Λαναρά λύθηκαν, νέο νοσοκομείο θα έχουμε οσονούπω, μέγαρο μουσικής έχουμε, το αεροδρόμιο θα αργήσει λίγο, αλλά «καλένδες» κάθε τόσο έχουμε στην Ελλάδα οπότε σύντομα θα το αποκτήσουμε.
Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυφύλακες
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυφύλακες που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια. Συγκεκριμένα κατηγορούνται ότι τις πρωινές ώρες και ενώ εκτελούσαν υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων, οδηγού επιφυλακής και σκοπού Αστυνομικού καταστήματος, απέδρασαν 7 αλλοδαποί κρατούμενοι. Σε βάρος των τριών αστυνομικών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
Άλλα, τα βρίσκουν…
Είναι όμως μια απορία που αξίζει καταγραφής. Σε άλλες περιπτώσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκουν τρίχα, μια συγκεκριμένη, σε αστικό χώρο σα μια πλατεία, ταυτοποιούν στοιχεία με υπόπτους καλύτερα και από τον Σέρλοκ Χόλμς και τώρα ένα μπλάνκο εμποδίζει όλη την αλήθεια να βγει στο φως.
Ούτε πράσινος φόρος
Τελικά η Κατσέλη είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η ακρίβεια οφείλεται στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ κυρίως). Είπε ακόμη ότι δεν χρειάζεται πράσινος φόρος, που προφανώς θα χειροτερέψει τα πράγματα. Μάλλον δεν την άκουσε ο πρωθυπουργός ταξιδεύοντας από Τρίπολη σε Τρίπολη (Λιβύη-Αρκαδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: