Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Βηματάκια

Και άλλα «κοινωνικά»
Η κατάσταση δε σώζεται με τα κοινωνικά παντοπωλεία. Χρειαζόμαστε κοινωνικά περίπτερα, κοινωνικές καφετέριες, κοινωνικές ταβέρνες, κοινωνικά νυχτομάγαζα και ούτω καθ’εξής. Και για να μη ξοδεύουμε σε υποδομές απομακρυσμένες η μια από την άλλη, να γίνουν εμπορικά κέντρα όπου θα βρίσκει κανείς και του πουλιού το γάλα σε τιμές πριν από 20 χρόνια.
Όπως άλλες φορές
Σε τέλειο κουκούλωμα οδηγήθηκε η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, δηλαδή για το σκάνδαλο της Βιστωνίδας. Από τη στιγμή που οι βουλευτές που μετείχαν προτίμησαν να έχουν άγνοια για το πως ακριβώς έγιναν τα γεγονότα και αφού δε κατάφεραν να βρουν χρήμα, έβγαλε το κάθε κόμμα το δικό του πόρισμα και καθάρισαν…
Όταν δεν ξέρεις ένα θέμα…
…καλύτερα να μην μιλάς! Αυτό ισχύει για τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος δήλωσε για την υπόθεση εμπλοκής του Σωκράτη Ξυνίδη με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ότι «για την απόφαση που είχε πάρει το 2001 και πριν ακόμη διαμορφωθούν οι γνωμοδοτήσεις του γνωμοδοτικού συμβουλίου του κράτους ως νομικός σύμβουλος αλλά και μέλος του ΔΣ στην διαχείριση του λιμανιού του Πόρτο Λάγος, να παραχωρήσει στην μονή κάποια ακίνητα».Προηγήθηκαν οι πρώτες γνωμοδοτήσεις και η απόφαση Δρυ που βασίστηκε πάνω σ’ αυτή για να δώσει εντολή αποχαρακτηρισμού της νησίδος «Άντας Μπουρού» και δεν παραχώρησε ακίνητα!!! Αποχαρακτηρισμό μικρής περιοχής του λιμανιού έκανε! Δηλαδή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είναι και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν ξέρει καν το ζήτημα!!!Δύο παράμετροι υπάρχουν στο ζήτημα! Η μία είναι ότι ο Ευριπίδης τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα πλέον στην Αθήνα και δεν είναι παρών σ’ όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει καλά τι γίνεται! Θα μου πείτε, δεν έχει συνεργάτες να τον ενημερώσουν; Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την πληρωμή των βουλευτών στην εξεταστική επιτροπή, η οποία κοστολογείται σχεδόν με 1 εκατομμύριο ευρώ!!! Επομένως αν παίρνουν τόσα λεφτά έπρεπε να γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά, πράγμα το οποίο δεν γίνεται! Κατακαημένε Έλληνα που πάνε τα λεφτά σου…
Δε σήκωνε εκλογές
Μα αφού το λέει το καταστατικό… Πάλι καλά γιατί μπορούσαν να ξαναπάνε σε εκλογές και δεν ήταν ώρα. Το ζήτημα για τους συντρόφους είναι οι ισορροπίες που ήδη υπάρχουν μεταξύ τους και πως θα εξελιχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αφορμή τα χρίσματα και τα επιχρίσματα.
Εδώ που φθάσαμε…
Για τη Siemens όμως υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα και μάλιστα από χρόνια γνωστό. Ποιοι το έδωσαν και σε ποιον. Δυστυχώς, ως τώρα, μαθαίνουμε για πολιτικούς που έχουν από καιρό βγει από τη πολιτική ζωή και άρα «βοηθούν» τη προσπάθεια για κάθαρση. Ωστόσο, αυτή η ιστορία με χρήματα που ξέρουμε πως πήραν πολιτικοί και δημοσιογράφοι, όσο μένει στο σκοτάδι οδηγεί και σε σκέψεις για ενδεχόμενους εκβιασμούς ώστε να γίνουν και να λεχθούν πράγματα που κάποιους ωφελούν και άλλους ζημιώνουν. Ούτε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να αποκλείσουμε, εδώ που φθάσαμε.
Ηλεκτρονικά χρίσματα
Ξεκίνησε από χθες και μέχρι την Κυριακή η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης το Νοέμβριο. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάση Τσούρα. Πάντως ένα μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αίτηση για την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Κομοτηνής, σύμφωνα με πληροφορίες!!! Κι αυτό όχι γιατί πάει για Περιφερειάρχης, αλλά γιατί θέλει να κατεβεί ανεξάρτητος στο λαό της Κομοτηνής. Δεν θέλει δηλαδή να διεκδικήσει το χρίσμα και αν δεν το δώσουνε να κατεβεί αντάρτης. Ξεκαθαρίζει από την αρχή η κατάσταση!!! Μπορεί όμως με την κίνηση του αυτή να μην χρειαστούν διαδικασίες παροχής χρίσματος στον Δήμο μας…
Άραγε τι θα κόψει;
Εντωμεταξύ, μέσα στη βαθιά ύφεση και με τους τζίρους των καταστημάτων και γενικώς όσων κάτι πωλούν να μειώνεται, άλλη μια μονάδα τσίμπησε ο πληθωρισμός. Παγκόσμιο φαινόμενο, το βοηθάει όμως να συμβεί και η κυβέρνηση αυξάνοντας τους πιο άδικους φόρους, τους έμμεσους. Ωστόσο, μπούμεραγκ της γύρισε καθώς καταρρέουν τα έσοδα και αν δικαιολογηθεί τώρα, επειδή έχει κόψει όλες τις δαπάνες, να δούμε τι θα κάνει το φθινόπωρο όταν θα αναγκαστεί να πληρώσει. Λέτε να κόψει το κεφάλι της; Αποκλείεται… Το πολύ-πολύ, για «να σωθεί» άλλη μια φορά η χώρα, να αρχίσει να κόβει νόμισμα, δηλαδή δραχμές.. Εκεί που φτάσαμε, με εκατοχίλιαρα θα συναλλασσόμαστε.
Τα «ωραία» έρχονται
Μήπως αποθρασύνθηκαν οι εγκάθετοι του ένοικου του γκέτου της Ιώνων. Σκαρώνουν ότι είδους εκδήλωση κατέβει στο μυαλό τους προκειμένου να παρασύρουν τους μουσουλμάνους της περιοχής, κύρια όμως για να αποδείξουν ότι είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Άραγε θα τους περάσει; Δύσκολα, ωστόσο η δουλοπρεπής στάση πολλών, μα πάρα πολλών τοπικών αρχόντων, τους δίνει το δικαίωμα αν ελπίζουν και να αποθρασύνονται περισσότερο. Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα…
Μας καθησύχασε;
Να καθησυχάσει τους πολίτες αναφορικά με τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ο βουλευτής Ροδόπης παραχωρώντας ραδιοφωνική συνέντευξη τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα υπάρχει σύνταξη 400 και 500 ευρώ. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημείωσε: «Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας και δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια σύνταξη από την ελληνική πολιτεία». Γνωστοποίησε ακόμη πως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το ποσοστό της αναπλήρωσης, όμως επισήμανε πως «δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτούμε ότι με το 50% της σύνταξης θα μπορούσε ο Έλληνας συνταξιούχος να μπορέσει να επιβιώσει και να ζήσει». Ο Γιώργος Πεταλωτής παράλληλα επανέλαβε πως δεν υπάρχει θέμα επιστροφής στη δραχμή ούτε θέμα πτώχευσης.
Όχι που θα έλειπε
Αίφνης, οι φωτογραφίες της πρώτης σελίδας δείχνουν απονομή κυπέλου απουσία του αδελφού όλων των Ροδοπιτών. Ευτυχώς, στις εσωτερικές σελίδες αποκαθίσταται η τάξη και όλων οι καρδιές παραμένουν στη θέση τους. Εμ, με αυτά και με άλλα, χτίστηκε ολόκληρη πολιτική καριέρα…
Τα νοσοκομεία στο αμήν
Τα αποθέματα ιατρικού υλικού αρκούν για ένα μήνα σχεδόν ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος, ωστόσο θεωρεί ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου με το εμπάργκο που επέβαλλαν οι προμηθευτές διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για εξόφληση των χρεών του ΕΣΥ με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναβληθεί καμία χειρουργική επέμβαση γι’ αυτόν τον λόγο αλλά μόνο εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των γιατρών η οποία και συνεχίζεται.
Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος δήλωσε πως άμεσα θα πρέπει να τα βρουν οι προμηθεύτριες εταιρίες και η κυβέρνηση ώστε να μην στερέψουν τα νοσοκομεία από τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία τους. Πάντως ο κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος τόνισε πως μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο Κομοτηνής δεν έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις ωστόσο θα προκύψουν εάν δεν λυθεί το πρόβλημα σύντομα.
Μ’ ένα μισθό σώθηκε
Κλείνει το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής γιατί δεν έχει να πληρώσει κανείς τις λειτουργικές δαπάνες του που ανέρχονται ετησίως σε 32.000 ευρώ; Ας πάρουν το μηνιαίο μισθό ενός επικοινωνιολόγου ή ενός λογιστή – συμβούλου! Τι χωλοσκάνε; Ας δείξουν κάποιοι τώρα ότι κοιτάνε και το καλό της πόλης και όχι μόνο τη πάρτη τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: