Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Τι περισσότερο…
Τι περισσότερο είπε για την Τουρκία ο Σαμαράς στην Αλεξανδρούπολη από ότι η Διαμαντοπούλου στην Κομοτηνή και την κοπάνησε ο Ιλχάν από τη ΝΔ; Κανονικά από σήμερα κιόλας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την μειονότητα πρέπει να αρχίσουν τις συναντήσεις για το αν θα αποχωρήσουν από το κίνημα.
Καλό παράδειγμα
Γεμάτο συγκινήσεις ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο Νομάρχης Ροδόπης και ο Υπερνομάρχης στο Ειδικό Σχολείο και στο Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι». Οι δυο αυτοδιοικητικοί άνδρες έδειξαν για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο τους πρόσωπο και βρέθηκαν στα μικρά παιδιά με νοητική στέρηση δίνοντας απλόχερα την αγάπη τους. Ο υπερνομάρχης μάλιστα πηγαίνοντας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους δώρισε ένα διάδρομο γυμναστικής!!!
Μήπως γνώριζαν;
Καλά τα λέει ο καθηγητής για το πανεπιστήμιο. Κάτι τέτοιο είχαν αντιληφθεί και οι Κομοτηναίοι πέρυσι και λίγο ακόμη κολυμπηθρόξυλο θα την είχαν κάνει την πρώην Νομική, ή μήπως δεν ταιριάζει ο παραλληλισμός;
Σαν το διάολο το λιβάνι
«Πρασίνισε» η Θράκη από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκαν την περιοχή μας. Έτσι εκτός από την υπουργό Παιδείας που έδωσε το παρών στην Κομοτηνή, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην Ξάνθη, ενώ στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε ο υφυπουργός Παναγιώτης Μπεγλίτης. Πάντως ο τελευταίος ήταν ο μοναδικός που είδε θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, καθώς χθες το απόγευμα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και με το Νομάρχη Ροδόπης. Σε ότι αφορά την Κομοτηνή, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έμειναν σταθεροί στις αρχές τους, καθώς τα τελευταία χρόνια κανένας απ’ αυτούς δεν επισκέπτεται τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη!
Πάλι πληρώνει
Άλλο ένα υπέρ πάντων αγώνα δίνει ο Πανθρακικός την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο, τον πιο κοντινό στην βαθμολογία. Κοντινό εννοώντας, 9 βαθμούς μας περνάει και προσπαθεί να πλησιάσει Ξάνθη και Γιάννενα που είναι στους 14. Θεωρητικά ο Ατρόμητος έρχεται, με φόρα, για το διπλό γνωρίζοντας και τα προβλήματα των πράσινων της Κομοτηνής. Αν βέβαια κάνει σεφτέ στις νίκες η ομάδα της Κομοτηνής, μάλλον έκπληξη θα θεωρηθεί από τους περισσότερους. Σε κάθε περίπτωση, στον 2ο γύρο ο Πανθρακικός θα πρέπει να ξεναφέρει κοντά τους φιλάθλους της Κομοτηνής, της Ροδόπης γενικότερα. Είτε μείνει στην Σούπερ Λίγκα, κάτι που σήμερα μοιάζει αδύνατο, είτε πέσει στην Β’ Εθνική. Τούτο διότι, εκτός από καλή ομάδα, στη Β’ Εθνική είναι απαραίτητη και η δυνατή έδρα, όσον αφορά στους φιλάθλους. Όσο για τις κερκίδες των σχεδόν 8 χιλιάδων φιλάθλων, θα τις έχουμε να τις κοιτάμε. Να δούμε και πως θα πάει και η διαδικασία μίσθωσης των καταστημάτων στο νέο πέταλο, καθότι από τα μίσθια θα πληρωθεί το δάνειο.
Σιδηρά κυρία
Δυναμική φάνηκε η νέα υπουργός Παιδείας στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων. Μάλιστα η Άννα Διαμαντοπούλου σε έντονο ύφος τόνισε πως «η Τουρκία δεν έχει καμιά δουλειά με τα σχολεία και την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων», ενώ καυστική ήταν και στις κινητοποιήσεις που έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΜΕ, κάνοντας δικές του ξεχωριστές απεργίες. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ αποτυπώνουν τον κομματικό σχεδιασμό του ΚΚΕ. Σε αυτή τη μεγάλη κρίση της χώρας το ΚΚΕ πρέπει να απαντήσει εάν και πως θα συνεισφέρει για την διέξοδο από την κρίση. Τα κόμματα δεν κρίνονται μόνο από μια συγκεκριμένη ιστορική πολιτική στιγμή αλλά από την στάση τους συνολικά απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας. Οφείλει το ΚΚΕ να απαντήσει, εάν θα παλέψει μαζί με όλο το λαό ή θα ακολουθήσει τη δική του επιλογή που είναι το κομματικό και μόνο συμφέρον». Είπατε τίποτα σύντροφοι του ΚΚΕ;
Τα πάντα ανακαινίζονται
Τελικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τίποτα απ’ τα λεγόμενα του δημάρχου Κομοτηνής. Αφού θέλει να μεταφέρει το δημοτικό μέγαρο στην Τσανάκλειο και μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες για το σκοπό αυτό, γιατί λίγο πριν πετύχει την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, προχωράει σε ανακαίνιση του δημοτικού καταστήματος; Σας μπέρδεψα; Εμείς να δείτε πως μπερδευτήκαμε! Πάντως χθες Παρασκευή δεν λειτούργησε καμιά υπηρεσία στο ισόγειο της Δημαρχίας. Δεν μπορούσαν δηλαδή την ανακαίνιση να την κάνουνε το Σαββατοκύριακο, να μην ταλαιπωρηθούν και οι δημότες;;;
Φωτορεπορτάζ Σκανδαλίδη
Κι άλλες φωτογραφίες από την ομιλία του πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη στο Διδυμότειχο, εξασφάλισε η εφημερίδα μας. Ο πρώην υπουργός βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γειτονικό νομό, όπου συμμετείχε σε κομματική συνεστίαση της Τοπικής Οργάνωσης Διδυμοτείχου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Εκεί η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που θέλησαν να ακούσουν τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος τόνισε με σιγουριά ότι «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει», ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάντια της οικονομίας της χώρας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί Κομοτηναίοι φίλοι του υπουργού! Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης συνδέεται με στενούς δεσμούς με την περιοχή μας, καθώς είναι κουμπάρος με τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Μανανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: