Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Έξι στους δεκατρείς
Έξι στους 13 περιφερειάρχες είναι γυναίκες, μια καλή επίδοση σύμφωνα με τα πρότυπα του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα όταν είδε την αρχική λίστα όπου υπήρχε μια μόλις γυναίκα, την έστειλε πίσω ζητώντας να προστεθούν και άλλες. Πιθανότατα στις άλλες να συμπεριλήφθηκε και η κ. Δώρα Κόκλα, νέα γενική γραμματέας Ανατ. Μακεδονία και Θράκης.
Μια εικόνα…
…ένα εκατομμύριο λέξεις! Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Κομοτηνής, παρκαρισμένο πάνω στην ράμπα των ΑμεΑ, και η συμπολίτισσα μας Σεμιχά Ριζάογλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», να μην μπορεί να μην μπορεί να την προσπελάσει! Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος με Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ». Κι αν πει κανείς ότι δεν οδηγούσε ο δήμαρχος, αλλά ο οδηγός του, είναι για πολύ ξύλο!!! Αν δείτε καλά αυτός που βγαίνει από την θέση του συνοδηγού, δηλαδή ο δήμαρχος, πέφτει ακριβώς στην ράμπα. Μπορούσε να πει και κάτι ο Δημήτρης Κοτσάκης στον οδηγό του! Εμείς δεν έχουμε να πούμε και να γράψουμε τίποτα άλλο, παρά να δείξουμε μόνο την απέχθεια μας για το … θέαμα που μας πρόσφερε ο πρώτος πολίτης της Κομοτηνής!
Αχρείαστο εμβόλιο…
Τι και αν τα δημοσιεύματα θέλουν να αυξάνονται τα θύματα, έστω και από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, οι Έλληνες δεν δείχνουν προθυμία να εμβολιαστούν. Αν συνεχίσει έτσι σε χαμηλή ροή η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, προφανώς θα μας προλάβει η πανδημία. Δηλαδή, θα την περάσουμε την νέα γρίπη, θα αποκτήσουμε αντισώματα και προφανώς δεν θα χρειαστεί να εμβολιαστούμε.
Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Τις βραδινές ώρες στο άλσος της Αγίας Παρασκευής υπάρχει συνέχεια παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο (αυτό της φωτογραφίας)!!! Το θέαμα είναι τελείως αποκρουστικό, καθώς μέσα στα φυτά, στα σιντριβάνια και στα νέα μονοπάτια του πάρκου της πόλης μας, πετάγεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τα παλιά λεγόμενα του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη, το άλσος της πόλης μας, φυλάσσεται τις βραδινές ώρες, με φύλακα. Οπότε δύο τινά υπάρχουν. Ή ο φύλακας δεν κάνει καλά την δουλειά του, ή το αυτοκίνητο είναι του ίδιου του φύλακα! Ας μας απαντήσει κάποιος.
Όταν πάρει αυτό που ζητάει…
Κάπου δεν τα βρίσκει η βουλγάρικη κυβέρνηση, κάτι δεν την ικανοποιεί και δείχνει να μπλοκάρει το έργο του αγωγού Πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Προφανώς δείχνει, γιατί αν πάρει αυτό που ζητάει, θα το πει το «ναι». Πάντως δύσκολα να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην διεθνή κοινοπραξία που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον αγωγό. Η Ρωσία, σε κάθε περίπτωση, θα έχει το πάνω χέρι αφού αυτή θα έχει και το πετρέλαιο που θα ρέει στον αγωγό.
Ξυπνήσαμε…
Έστω και με καθυστέρηση, έστω και μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η κυβέρνηση φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα και ετοιμάζει μέτρα πριν από το τέλος του χρόνου. Δηλαδή, δραστικό περιορισμό στην κρατική σπατάλη, μείωση οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου, ενδεχομένως πάγωμα μισθών και συντάξεων και φορολογική μεταρρύθμιση. Ευτυχώς για τη χώρα, ο πρωθυπουργός δείχνει να κατάλαβε ότι η άποψη... "δεν χρειάζονται σκληρά μέτρα, θα τα καταφέρουμε" ήταν μεγάλη παγίδα. Όταν κάθε μέρα ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ και ο αρμόδιος επίτροπος, προειδοποιούν ότι "δεν πάει άλλο με την Ελλάδα", προφανώς κάτι πρέπει να αλλάξει. Μέχρι χθες η κυβέρνηση φαινόταν να έχει χάσει την αίσθηση των δεδομένων, ευτυχώς σήμερα μοιάζει να ξύπνησε από τον λήθαργο...
Ευρώ και ευχή
«Ονειρούπολη» η Δράμα, «Χώρα των Ευχών» εμείς. Για να ταιριάξει καλύτερα, όσον αφορά στις ευχές, ας κάνουμε όπως με το γνωστό σιντριβάνι στη Ρώμη. Να ρίχνουμε κέρματα στο δικό μας σιντριβάνι της πλατείας και να κάνουμε ευχές. Οι οποίες δεν θα βγουν , αλλά χρήμα θα μαζέψουμε.
Επιτέλους!
Μετά από πολλά γράψε σβήσε το Υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χθες για τους νέους περιφερειάρχες. Οι νέοι περιφερειάρχες είναι οι Ηλίας Λιακόπουλος στην Αττική, Φώτης Χατζημιχάλης στην Πελοπόννησο, Τάσος Αποστολόπουλος στην Δυτική Ελλάδα, Βάσω Αλεξανδρίδου στα Ιόνια νησιά, Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην Στερεά Ελλάδα, Πόπη Γερακούδη στην Θεσσαλία, Δήμητρα Γεωργακοπούλου στην Ήπειρο, Γιώργος Κύρκος στην Δυτική Μακεδονία, Θεοδώρα Κόκλα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Μαρία Λιονή στην Κεντρική Μακεδονία, Σοφία Θεολογήτου στο Βόρειο Αιγαίο, Κώστας Μπρακούτσος στο Νότιο Αιγαίο, Θανάσης Καρούτσος στην Κρήτη.
Κάποιος τον γκαντέμιασε
Του έκανε βουντού κάποιος, δεν εξηγείτε αλλιώς. Τάβλα στο κρεβάτι από χθες το πρωί ο νέος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και γι’ αυτό δεν παραβρέθηκε και στην ορκωμοσία του γιου του. Αφωνία λόγω της ίωσης και υψηλός πυρετός. Το μόνο παρήγορο ότι δεν πρόκειται για τη νέα γρίπη. Για 2-3 ημέρες ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν θα βγει από το... σπίτι. Ξεκούραση, ζεστό τσάι και τηλεόραση. Ούτως ή άλλως γραφείο στην Ρηγίλλης δεν έχει ακόμα. Ίσως αποκτήσει εντός των ημερών...
Σοβαρό κρούσμα στον Έβρο
Μια 39χρονη γυναίκα από τον Έβρο νοσηλεύεται σοβαρά στην ειδική μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης προσβεβλημένη από τον ιό της νέας γρίπης. Η γυναίκα που είναι το πρώτο σοβαρό περιστατικό και δεν έχει ιατρικό ιστορικό παρουσίασε πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια. Οι ειδικοί πάντως αναφέρουν πως τα περιστατικά που φθάνουν καθημερινά στα επείγοντα αυξάνονται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: